Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam 3 USG a teraz będę robiła co miesiąc... Czy jest szkodliwe? Tego nie wiemy na pewno... Ale za to na 100% stres jaki miałabym od wizyty do wizyty, z plamieniami i krwią, byłby większy gdyby nie te badania... :)
    Teraz będę chodziła co miesiąc :) Chyba że coś się będzie działo, a mam nadzieję, że nie!

Dziewczynki, trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj!!! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudził dzisiaj w nocy straszny ból brzucha taki jak na okresowy.Wystraszyłam się nie wiedziałam co ja mam robić.Ale przeszło nawet bez proszka.

olenka173065
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej odebrałam wyniki bety.
    Beta z 25.06 20780(49dc)beta z 30.06 27394 (54dc) chyba za mały przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co w 50dc robić bete. Beta po pewnym czasie słabo przerasta i niepotrzebnie się stresujecie. poszukaj w necie bo później przerasta o mniejszy %co 72h. I kalkulatory już na tak późnym etapie nie wyliczaja prawidłowo przyrostu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Oficjalnie się żegnam z Wami. Niestety mnie nie było dane być lutowa mamusią :(
    Właśnie jestem w szpitalu. W nocy zaczęło się krwawienie a teraz czekam na zabieg.

Roxa z całych sił trzymam kciuki za twoją dzisiejszą wizytę! Zajrzę później i nań nadzieję przeczytam dobre wieści! :)

Dziewczyny dbajcie o siebie i o brzuszki! Spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania- na takim etapie nie bada sie juz bety. Ona w pewnym momencie stopuje. Zafundowalas sobie niepotrzebny stres!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał zrobić mi betę ponieważ jest na urlopie i miałam sprawdzić czy nie spada beta

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka kochana bardzo bardzo mi przykro :-* trzymaj się mocno... Będzie wszystko dobrze i uda się następnym razem :-*

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania to jak lekarz kazał to ok, chociaż dziwne że tak późno. Nie patrz na przyrostu bo faktycznie później ona coraz wolniej podrasta. Najważniejsze że nie spada :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tulę Cię mocno <3
    Bo jest na urlopie dlatego kazał mi tak pozno robić wcześniej jak byłam u niego w 5 tygodniu kazał mi wgl nie robić. A ze teraz wizytę mam dopiero za 3 tygodnie to stwierdził ze mam kontrolować czy rośnie czy nie spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:01

• Max Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, bardzo mi przykro.

Ja zadzwoniłam dzisiaj do pracy i zgłosiłam, że idę do lekarza. I teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam czy mogłam jednak pójść i spróbować się przemeczyc. Zawsze tak mam jak biorę l4 :-/

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczko, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało...
    Może Cię to pocieszy, rozmawiałam z kilkoma lekarzami i powiedzieli mi, że puste jajo płodowe nigdy nie zdarza się dwa razy.
    Ja też przez to przeszłam w 10 tc i wiem jak bardzo to boli..
    A dziś mój synek kończy 10 miesięcy, a w brzuszku rośnie kolejny mały cud. Będzie dobrze :* Jestem z Tobą całym serduchem :*

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka strasznie mi przykro. Wracaj szybko na fioletowa stronę! :**
    Tomania to nie badań przyrostu tylko zobacz czy w ogóle wzrasta. Albo idź na dniach do innego gin. Ja też byłam u innego zobaczyć czy wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam puste jajo w pierwszej ciąży. Następna wizyta za tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczko - Przykro mi. Życzę Ci abyś niebawem mogła przystąpić do kolejnej procedury i aby okazała się szczęśliwa ! Ściskam

• czekolada Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczko, ściskam Cię z całych sił. Musisz być dzielna.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja też miałam puste jajo w pierwszej ciąży. Następna wizyta za tydzień.
    To jak a nie za kolejne 3? Mój też na urlopie byłam u niego 16.06 teraz ide 17.07 i chodzę co miesiąc.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dwa tygodnie minęły jeszcze tydzień:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam żadnych przeczuć co do płci w pierwszej miałam przeczucia ze chłopak teraz na razie żadnych:)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za dwa tygodnie wizytę :-D a teraz biorę się za prasowanie i później za pranie mąż dzieciaki wziął na rower wiec mam spokój :-D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ