SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Pianistko, wniosek o macierzyński możesz złożyć dopiero po 26 tc. Wtedy dopiero położna wystawia zaświadczenie, że minął ten 26 tydzień i wpisuje datę porodu..
    O to dobrze wiedzieć bo czytałam na stronie navu że minimum to 3 miesiące przed porodem... więc pomyślałam że można tak wcześnie jak się chce, oby nie za późno :) Ale dobrze wiedzieć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kompleks witamin prenatalnych dla pierwszego trymestru a od 2 będę brała dla 2 i 3 trymestru i dla karmiących :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie biorę nic poza kwasem foliowym, dopóki lekarz nie zaleci mi jakiejś suplementacji to nie bede nic brać. Poza tym prędzej mi czegoś zabraknie nić groszkowi, bo on i tak wyciągnie ze mnie to co mu potrzebne.

u mnie też gorąco. byliśmy z mężem połazić nad morzem. było przyjemnie, lekki wiaterek, bryza. Ahh jak brakuje mi leżenia w piachu i opalania się. jedynie zamoczyłam na chwilę nogi w morzu ale woda niezbyt ciepła.

a jeśli chodzi o badania to przed ciążą gin zlecił mi morfologię, mocz, tsh, glukozę, różyczkę, toxo i cytomelagię. Teraz dostałam skierowanie jeszcze raz na mocz, morfologię (mimo, że wyniki miałam wręcz idealne), Vdrl, grupa kwri i hiv

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Nie nadrobie was nie ma szans.
    Mam nadzieje , ze u was wszystko dobrze!
    Ja wizytuje jutro , malutenki stresik mnie dopada bo zobaczę dopiero maleństwo :-)

Trzymam kciuki za resztę wizytujacych dziewczyn w najbliższych dniach! :-)

Miłego wieczoru życzę wszystkim :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:13

Kasia02 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od kuzynki. Duchota i upał. Ale już sie chłodze wiatrakiem! :D Głowa mi pęka idę zaraz spać.

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na ciągłe mdłości koszmanie się odżywiam więc biorę te witaminy.

MiSia jutro na pewno wszystko będzie super - trzymam kciuki :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia, będzie ok :) Trzymam kciuki!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny uspokoiłam się trochę. czasem panikuje ze wszystkim jak wariatka jakaś, stara krowa hehe a taka głupia :)

MiSia :) trzymam kciuki

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytajcie artykuł o usg
    http://www.tlustezycie.pl/2015/07/usg-to-nie-tylko-zdjecie.html?m=1

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu mi się tak ciągle chce siku?! nie mogę przespać nocy bez wstawania kilka razy...
    Idę dziewczynki spać, jutro mam do pracy na 7 :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Przeczytajcie artykuł o usg
    http://www.tlustezycie.pl/2015/07/usg-to-nie-tylko-zdjecie.html?m=1

Ja już miałam w ciąży niestety 4 usg dopochwowe - 5 tydzień - pęcherzyk, 7 - tydzień zarodek i 8 tydzień dwa teraz jak bylam w szpitalu. trudno, mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo, jak pytałam lekarza to powiedział ze to bezpieczne. Jasne ze sa badania które wykazują zarówno pewne ryzyko jak i bezpieczeństwo. Jak jest na pewno, pewnie się nie dowiemy.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka też już miałam 3 usg do tej pory i nawet zbytnio się nad tym nie zastanawiałam. Teraz będę robić co miesiąc.

szara myszka lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm myślę że każdy lekarz jest tak doświadczony i wie o konsekwencji robienia usg.
    Ja mojemu ufam i fakt miałam już dwa razy zrobione ale jak lekarz uważa że trzeba coś sprawdzić to trzeba.
    Nie mam zamiaru czytać takich rzeczy i nakręcić się że przez to coś będzie nie tak.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My się pożegnaliśmy już z morzem i jutro z samego rana ruszamy do domu... Trochę szkoda, ale trzeba przyznać, że wyjazd pod każdym względem bardzo udany :)

Misia trzymam kciuki za wizytę!

szara myszka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy w samochodzie bez pasów? Trzeba mieć jakieś specjalne zaświadczenie?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia ale wg mnie powinno się zqpinac pasy i tak i tak..w końcu są po coś w tym aucie i mają ratować życia.
    Ale to chyba lekarz daje ci zaświadczenie jakieś

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Dziewczyny a kiedy w samochodzie bez pasów? Trzeba mieć jakieś specjalne zaświadczenie?

Zaświadczenia żadnego nie trzeba. Prawo zezwala na jazdę bez pasów w widocznej dobrze ciąży. Zakłada się,że do połowy drugiego trymestru pasy są wskazane. Mimo iż jazda bez nich w zaawansowanej ciąży nie jest karalna,to pasy są zalecane. W tej chwili są adaptery do pasów,a nawet wystarczy odpowiednio je zapiąć i jest ok. O wiele bardziej niebezpieczna jest poduszka powietrzna,która w trakcie wypadku może uderzyć w brzuch. Ja sobie nie wyobrażam jazdy bez pasów ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja tak mam ciągle od samego początku, wstaję kilka razy w nocy, męczące to jest.

Dobranoc i powodzenia jutro na wizytach.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

jak Wy jeszcze piszecie to ja już w najlepsze śnię. A wstaję rano bez budzika o 5 - wyspana. I muszę powiedzieć, że przyjemnie jest wstać, ponieważ o ile w dzień staram się być najlepszych myśli, o tyle sny prawie każdej nocy wskazują na najgorsze :-(

Wczoraj wieczorem nie bolał mnie nawet brzuch - pominęłam nawet jedną dawkę nospy.
    A z rana mnie pobolewa.
    Podczas toalety wyleciało ze mnie troszkę brudu, który w środku siedzi i jest pozostałością kto wie czego.

Ja akurat jestem już teraz tutaj rekordzistką USG. I o ile w sobotę lekarz w szpitalu powiedział mi że zrobił szybko, bo zbyt często nie jest dobrze - to po moim dochodzeniu i pytaniach zadanych lekarzom z rodziny - niestety muszę stwierdzić, że po prostu mu się nie chciało. Spowodowało to tyle, że ta wizyta w ogóle mnie nie uspokoiła - bo o ile zarodek ładnie siedział w macicy, to nie chciał sprawdzić co z sercem.

Znalazłam sobie w necie polecanego lekarza, zresztą ze szpitala, w którym chciałabym rodzić, a że niebawem opuszczę lekarza z kliniki niepłodności - to będę chciała jakiegoś jeszcze mieć (poza moim prowadzącym, w sumie dwóch). Nie wykluczam nawet, że będę próbowała umówić się na dziś.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia2526 wrote:
    Ja tez uważam ze powinno sie jeździć cala ciążę w pasach. Ja mam od koleżanki adapter który ściąga pas w krocze i w razie hamowania lub wypadku pas zaciska sie pod brzuchem

http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-besafe-150zl-i5379658996.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 06:07

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ