Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O to dobrze wiedzieć bo czytałam na stronie navu że minimum to 3 miesiące przed porodem... więc pomyślałam że można tak wcześnie jak się chce, oby nie za późnoSylka wrote:Pianistko, wniosek o macierzyński możesz złożyć dopiero po 26 tc. Wtedy dopiero położna wystawia zaświadczenie, że minął ten 26 tydzień i wpisuje datę porodu..
Ale dobrze wiedzieć
-
ja tam nie biorę nic poza kwasem foliowym, dopóki lekarz nie zaleci mi jakiejś suplementacji to nie bede nic brać. Poza tym prędzej mi czegoś zabraknie nić groszkowi, bo on i tak wyciągnie ze mnie to co mu potrzebne.
u mnie też gorąco. byliśmy z mężem połazić nad morzem. było przyjemnie, lekki wiaterek, bryza. Ahh jak brakuje mi leżenia w piachu i opalania się. jedynie zamoczyłam na chwilę nogi w morzu ale woda niezbyt ciepła.
a jeśli chodzi o badania to przed ciążą gin zlecił mi morfologię, mocz, tsh, glukozę, różyczkę, toxo i cytomelagię. Teraz dostałam skierowanie jeszcze raz na mocz, morfologię (mimo, że wyniki miałam wręcz idealne), Vdrl, grupa kwri i hiv -
Hej dziewczyny

Nie nadrobie was nie ma szans.
Mam nadzieje , ze u was wszystko dobrze!
Ja wizytuje jutro , malutenki stresik mnie dopada bo zobaczę dopiero maleństwo
Trzymam kciuki za resztę wizytujacych dziewczyn w najbliższych dniach!
Miłego wieczoru życzę wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:13
Kasia02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marissith wrote:Przeczytajcie artykuł o usg
http://www.tlustezycie.pl/2015/07/usg-to-nie-tylko-zdjecie.html?m=1
Ja już miałam w ciąży niestety 4 usg dopochwowe - 5 tydzień - pęcherzyk, 7 - tydzień zarodek i 8 tydzień dwa teraz jak bylam w szpitalu. trudno, mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo, jak pytałam lekarza to powiedział ze to bezpieczne. Jasne ze sa badania które wykazują zarówno pewne ryzyko jak i bezpieczeństwo. Jak jest na pewno, pewnie się nie dowiemy. -
nick nieaktualny
-
Hmm myślę że każdy lekarz jest tak doświadczony i wie o konsekwencji robienia usg.
Ja mojemu ufam i fakt miałam już dwa razy zrobione ale jak lekarz uważa że trzeba coś sprawdzić to trzeba.
Nie mam zamiaru czytać takich rzeczy i nakręcić się że przez to coś będzie nie tak. -
madzia2526 wrote:Dziewczyny a kiedy w samochodzie bez pasów? Trzeba mieć jakieś specjalne zaświadczenie?
Zaświadczenia żadnego nie trzeba. Prawo zezwala na jazdę bez pasów w widocznej dobrze ciąży. Zakłada się,że do połowy drugiego trymestru pasy są wskazane. Mimo iż jazda bez nich w zaawansowanej ciąży nie jest karalna,to pasy są zalecane. W tej chwili są adaptery do pasów,a nawet wystarczy odpowiednio je zapiąć i jest ok. O wiele bardziej niebezpieczna jest poduszka powietrzna,która w trakcie wypadku może uderzyć w brzuch. Ja sobie nie wyobrażam jazdy bez pasów
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
nick nieaktualnyHej,
jak Wy jeszcze piszecie to ja już w najlepsze śnię. A wstaję rano bez budzika o 5 - wyspana. I muszę powiedzieć, że przyjemnie jest wstać, ponieważ o ile w dzień staram się być najlepszych myśli, o tyle sny prawie każdej nocy wskazują na najgorsze
Wczoraj wieczorem nie bolał mnie nawet brzuch - pominęłam nawet jedną dawkę nospy.
A z rana mnie pobolewa.
Podczas toalety wyleciało ze mnie troszkę brudu, który w środku siedzi i jest pozostałością kto wie czego.
Ja akurat jestem już teraz tutaj rekordzistką USG. I o ile w sobotę lekarz w szpitalu powiedział mi że zrobił szybko, bo zbyt często nie jest dobrze - to po moim dochodzeniu i pytaniach zadanych lekarzom z rodziny - niestety muszę stwierdzić, że po prostu mu się nie chciało. Spowodowało to tyle, że ta wizyta w ogóle mnie nie uspokoiła - bo o ile zarodek ładnie siedział w macicy, to nie chciał sprawdzić co z sercem.
Znalazłam sobie w necie polecanego lekarza, zresztą ze szpitala, w którym chciałabym rodzić, a że niebawem opuszczę lekarza z kliniki niepłodności - to będę chciała jakiegoś jeszcze mieć (poza moim prowadzącym, w sumie dwóch). Nie wykluczam nawet, że będę próbowała umówić się na dziś.
-
Ja tez uważam ze powinno sie jeździć cala ciążę w pasach. Ja mam od koleżanki adapter który ściąga pas w krocze i w razie hamowania lub wypadku pas zaciska sie pod brzuchemmadzia2526 wrote:Dziewczyny a kiedy w samochodzie bez pasów? Trzeba mieć jakieś specjalne zaświadczenie?
http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-besafe-150zl-i5379658996.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 06:07
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Głowa mi pęka idę zaraz spać.