Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen - to jakaś plaga, ilka85 ma racje. Ale z drugiej strony skoro wiele z nas to przechodzi i u wszystkich są serduszka i wszystko wygląda "dobrze" to musimy być pełne sił i nadziei ;) No i chyba się jednak oszczędzać ;)

W tym tygodniu mam jeszcze urlop, wiec nie brałam zwolnienia ze szpitala, ale ciekawe czy mi mój lekarz da na następny tydzień czy będę już mogla pojsc do pracy. w sumie to chciałabym pojsc, ale trochę się boje ze to będzie za duzy wysiłek i sytuacja się powtorzy :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka na pewno na to nie, z krwi mozesz robić.

szara myszka lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie niedobry ten ostatni tydzien u nas. Niech ten bedzie lepszy i "suchy".

Ja mam sie poki co dobrze ale obawiam sie czwartkowej wizyty. Przezywam ze lekarz w sobote nie chcial mi prawie nic powiedziec.

Szara myszka poczekaj na badanie z moczu na odpowiednia chwile.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch strasznie rozbolał :( wzięłam no-spę ale bardzo boli, trochę się boję :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) faktycznie zeszły tydzień nie jest wesoły na forum. Wczoraj też mnie kul brzuch i przelezalam cały dzień i wzięłam magnez i ok już dzisiaj jest jedynie co to mnie mdli strasznie... No mega okropne uczucie :-( ale mi niedobrze jejus...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból jest tak jakby bardziej kujący, ale bardzo intensywny nie miałam do tej pory aż takiego :( i tak mi słabo się zrobiło, ze ledwo na nogach stoję.
    A z lekarzem mam własnie mały problem. Bo ja leczyłam się w klinice niepłodności i ostatnio mój lekarz pytał czy zostajemy tam z ciążą czy będziemy prowadzić ją u siebie, powiedzieliśmy że zostajemy u nich i on powiedział ze w takim razie zleci mi badania jakie mam zrobić i żebym umówiła się na wizytę do lekarza który prowadzi u nich ciąże. Tak zrobiłam, ale wizyta dopiero 22 lipca.

Tak teraz sama się zastanawiam ale raczej to nie jest ból jak na @. Zmartwiłam sie i głowa mnie boli. Wogole źle się czuję :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela idź do innego lekarz żeby tylko sprawdzić i zareagować prawidłowo lub zapewnić sobie względny spokój do 22.07 sama nic nie wymyślisz tylko się będziesz stresować.

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, ze jak bym dzwoniła do kliniki to mi jakos pomogą, ale staram się na razie nie panikować. A termin @ to raczej u mnie nie jest.
    Poleże na razie. Strasznie też niedobrze zaczęło mi się robić :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    myślę, ze jak bym dzwoniła do kliniki to mi jakos pomogą, ale staram się na razie nie panikować. A termin @ to raczej u mnie nie jest.
    Poleże na razie. Strasznie też niedobrze zaczęło mi się robić :(

Mój lekarz mówi, że w czasie ciąży nie istnieje słowo panika tylko troska i nie wolno Ci do siebie podchodzić, że panikujesz... :(

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny:),
    też strasznie źle sie dziś czuje, niby u nas popadało, ale nadal jest duszno, a mi słabo i mnie troche mdli, zmeczona jestem i w ogole wszystko nie tak. Poza tym żeby była full opcja zaczynam się denerwowac dzisiejszą wizytą..musi byc dobrze.

trzymajcie sie jakoś tą "paskudną" pogodę

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti witaj w klubie. Ja dzisiaj to mam niezłą rzucawkę nad kiblem w pracy, ale tylko na szarpaniu sie kończy.

Lelewela odpocznij, moze bol ustąpi a ja nie to dzwon do kliniki.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też już jestem po usg, widziałam serduszko <3 popłakałam się ze szczęścia :)
    Niestety obok groszka mam sporego krwiaka :( muszę brać acard i zastrzyki clexane w brzuch :( no i cały czas luteinę. Ale mam już kartę ciąży i dostałam skierowanie na badania krwi. W następnym tyg pojadę zrobić. Robiłyście już te badania z krwi? Mam na toxo, cmv, wr, hiv, hcv, tsh, morfologię, glukozę i różyczkę

marissith, "tylko" ze względu na krwiak bierzesz acard i clexane? a jaką dawkę clexane? ja też biorę acard i clexane 0,4 i duphaston..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny ile bierzecie dziennie duphastonu? bo ja brałam 3 ale po wypisie ze szpitala mi kazali 2 i nie wiem czy ich sluchac, mam jeszcze lutke dopochwowo rano i wieczorem

f2wlj48apsehglf6.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss mi lekarz zlecił różyczkę żeby sprawdzić ilość przeciwciał mimo ze jestem rocznikiem szczepionym.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a dziewczyny ile bierzecie dziennie duphastonu? bo ja brałam 3 ale po wypisie ze szpitala mi kazali 2 i nie wiem czy ich sluchac, mam jeszcze lutke dopochwowo rano i wieczorem

ja biorę 2X1 tab.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam badanie na różyczkę

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poslucham ich i zmniejsze do 2 dziennie, a we srode się dopytam mojego lekarza ;)

Kasia02 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się boję sama sobie zmienia dawkę..;)kazała tyle, to biorę tyle mimo, że wyszedł mi trochę za niski progesteron, ale dziś idę to się zapytam

:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ten ordynator przy wypisie powiedział ze 2 to powiedziałam ze mój lekarz kazal wcześniej 3, a on na to ze dwie wystarcza i tak tez napisał na recepcie także posłucham go a we srode dopytam mojego lekarza ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka jeszcze będzie dobrze, jeszcze zaświeci słoneczko <3 Jest tu nas wiele po stracie, a teraz ponownie jesteśmy w ciąży i na pewno tej szczęśliwej! :) Życzę ci, żebyś szybko wróciła na fiolet!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, niech ten tydzień będzie spokojny :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ