SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen - to jakaś plaga, ilka85 ma racje. Ale z drugiej strony skoro wiele z nas to przechodzi i u wszystkich są serduszka i wszystko wygląda "dobrze" to musimy być pełne sił i nadziei ;) No i chyba się jednak oszczędzać ;)

W tym tygodniu mam jeszcze urlop, wiec nie brałam zwolnienia ze szpitala, ale ciekawe czy mi mój lekarz da na następny tydzień czy będę już mogla pojsc do pracy. w sumie to chciałabym pojsc, ale trochę się boje ze to będzie za duzy wysiłek i sytuacja się powtorzy :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka na pewno na to nie, z krwi mozesz robić.

szara myszka lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie niedobry ten ostatni tydzien u nas. Niech ten bedzie lepszy i "suchy".

Ja mam sie poki co dobrze ale obawiam sie czwartkowej wizyty. Przezywam ze lekarz w sobote nie chcial mi prawie nic powiedziec.

Szara myszka poczekaj na badanie z moczu na odpowiednia chwile.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch strasznie rozbolał :( wzięłam no-spę ale bardzo boli, trochę się boję :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) faktycznie zeszły tydzień nie jest wesoły na forum. Wczoraj też mnie kul brzuch i przelezalam cały dzień i wzięłam magnez i ok już dzisiaj jest jedynie co to mnie mdli strasznie... No mega okropne uczucie :-( ale mi niedobrze jejus...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból jest tak jakby bardziej kujący, ale bardzo intensywny nie miałam do tej pory aż takiego :( i tak mi słabo się zrobiło, ze ledwo na nogach stoję.
    A z lekarzem mam własnie mały problem. Bo ja leczyłam się w klinice niepłodności i ostatnio mój lekarz pytał czy zostajemy tam z ciążą czy będziemy prowadzić ją u siebie, powiedzieliśmy że zostajemy u nich i on powiedział ze w takim razie zleci mi badania jakie mam zrobić i żebym umówiła się na wizytę do lekarza który prowadzi u nich ciąże. Tak zrobiłam, ale wizyta dopiero 22 lipca.

Tak teraz sama się zastanawiam ale raczej to nie jest ból jak na @. Zmartwiłam sie i głowa mnie boli. Wogole źle się czuję :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela idź do innego lekarz żeby tylko sprawdzić i zareagować prawidłowo lub zapewnić sobie względny spokój do 22.07 sama nic nie wymyślisz tylko się będziesz stresować.

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, ze jak bym dzwoniła do kliniki to mi jakos pomogą, ale staram się na razie nie panikować. A termin @ to raczej u mnie nie jest.
    Poleże na razie. Strasznie też niedobrze zaczęło mi się robić :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    myślę, ze jak bym dzwoniła do kliniki to mi jakos pomogą, ale staram się na razie nie panikować. A termin @ to raczej u mnie nie jest.
    Poleże na razie. Strasznie też niedobrze zaczęło mi się robić :(

Mój lekarz mówi, że w czasie ciąży nie istnieje słowo panika tylko troska i nie wolno Ci do siebie podchodzić, że panikujesz... :(

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny:),
    też strasznie źle sie dziś czuje, niby u nas popadało, ale nadal jest duszno, a mi słabo i mnie troche mdli, zmeczona jestem i w ogole wszystko nie tak. Poza tym żeby była full opcja zaczynam się denerwowac dzisiejszą wizytą..musi byc dobrze.

trzymajcie sie jakoś tą "paskudną" pogodę

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti witaj w klubie. Ja dzisiaj to mam niezłą rzucawkę nad kiblem w pracy, ale tylko na szarpaniu sie kończy.

Lelewela odpocznij, moze bol ustąpi a ja nie to dzwon do kliniki.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też już jestem po usg, widziałam serduszko <3 popłakałam się ze szczęścia :)
    Niestety obok groszka mam sporego krwiaka :( muszę brać acard i zastrzyki clexane w brzuch :( no i cały czas luteinę. Ale mam już kartę ciąży i dostałam skierowanie na badania krwi. W następnym tyg pojadę zrobić. Robiłyście już te badania z krwi? Mam na toxo, cmv, wr, hiv, hcv, tsh, morfologię, glukozę i różyczkę

marissith, "tylko" ze względu na krwiak bierzesz acard i clexane? a jaką dawkę clexane? ja też biorę acard i clexane 0,4 i duphaston..

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny ile bierzecie dziennie duphastonu? bo ja brałam 3 ale po wypisie ze szpitala mi kazali 2 i nie wiem czy ich sluchac, mam jeszcze lutke dopochwowo rano i wieczorem

f2wlj48apsehglf6.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss mi lekarz zlecił różyczkę żeby sprawdzić ilość przeciwciał mimo ze jestem rocznikiem szczepionym.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a dziewczyny ile bierzecie dziennie duphastonu? bo ja brałam 3 ale po wypisie ze szpitala mi kazali 2 i nie wiem czy ich sluchac, mam jeszcze lutke dopochwowo rano i wieczorem

ja biorę 2X1 tab.

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam badanie na różyczkę

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poslucham ich i zmniejsze do 2 dziennie, a we srode się dopytam mojego lekarza ;)

Kasia02 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się boję sama sobie zmienia dawkę..;)kazała tyle, to biorę tyle mimo, że wyszedł mi trochę za niski progesteron, ale dziś idę to się zapytam

:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ten ordynator przy wypisie powiedział ze 2 to powiedziałam ze mój lekarz kazal wcześniej 3, a on na to ze dwie wystarcza i tak tez napisał na recepcie także posłucham go a we srode dopytam mojego lekarza ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka jeszcze będzie dobrze, jeszcze zaświeci słoneczko <3 Jest tu nas wiele po stracie, a teraz ponownie jesteśmy w ciąży i na pewno tej szczęśliwej! :) Życzę ci, żebyś szybko wróciła na fiolet!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, niech ten tydzień będzie spokojny :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ