Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka pamiętam jak pisałaś, że niedawno wyskoczyły Ci dwie opryszczki. Leczyłaś je czymś? Ja też mam dwie - jedną na wardze, drugą pod nosem i nie wiem czy leczyć tylko zoviraxem czy wybrać się do GP po tabletki. Ogólnie nie czuję się zbyt źle i nie bolą bardzo...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad wymyśliłam fasolkę po bretonsku. A jutro zrobię zapiekanke makaronowa ze szpinakiem.
    Taki upał nie wiadomo co tu robić na obiad. Poza tym mi mięso nie wchodzi

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    marissith, "tylko" ze względu na krwiak bierzesz acard i clexane? a jaką dawkę clexane? ja też biorę acard i clexane 0,4 i duphaston..
    Hej, nie nie tylko
    Mój gin traktuje tą ciążę jako wysokiego ryzyka. Clexane biorę 0,2 od 7 tyg do końca 13 tyg po wykryciu krwiaka, acard od pozytywnego testu też do końca 13 tyg, biorę jeszcze luteinę 2x1 100. Gin podejrzewa u mnie zespół antyfosfolipidowy bo mam alergie pokarmowe (gluten, laktoza, jajka) a to często idzie w parze ponoć.
    Do kiedy będziesz brać acard i clexane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss już ponad 3 lata
    Ja mam odrzut od słodyczy ;) nigdy bym nie pomyślała, mięso to zależy jaki mam dzień, ziemniaki za to mi pasują w każdej postaci

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też by mi się przydał odrzut od słodyczy :D Nie mieszczę się już w swoje spodenki :P Wejść wejdę ale się nie dopnę, chyba to dobry pretekst na zakupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:43

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki kwaśny posmak, dlatego słodycze mi nie idą. Nawet woda mi nie smakuje ;) zjadłam grejpfruta i już czuje, że to był błąd... a od 3 dni nie miałam mdłości ;)
    Iriss a co jesz rano zanim wstaniesz z łóżka? Ja kupuje sobie ciastka albo biszkopty bezglutenowe, bo od chrupek ryżowych mi się cofa na sam zapach.
    Tysia w jeansy przestałam się mieścić 2 tyg temu, brzuch mi wywaliło ;)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niby wagowo tak samo waze, a w jeansy sie nie mieszcze przez brzuszek który mam juz od 2-3 tygodni wiekszy, poza tym nawet mi jakos nie wygodnie nawet w wiekszych jeansach bo mnie cisna w brzuch, dlatego tylko w sukienkach i leginsach chodze

w ciązy z Julią (9lat temu) przytylam 11 kg, wtedy startowalam z waga 47kg,
    teraz startuje z 50kg zobaczymy czy przytyje podobnie...

z Julią brzuszek taki jak teraz mialam pod koniec 5 miesiaca

do swojej wagi doszlam w 2 miesiace po porodzie a po kolejnych kilku miesiacach wazylam niestety 41kg i tak przez okolo 2 lata nie moglam przytyc, a przed ciaza wazylam 46-48kg, nigdy takiej niskiej wagi nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:55

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plaski brzuch mam tylko rano przed sniadaniem, a tak mam ewidentny juz ciazowy brzuszek :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I fajnie, rośniemy sobie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko mi w brzuch poszło i że to za szybko :p waga mi stoi od jakiegoś czasu, a brzuch jakby codziennie większy - nawet rano, a jak już coś zjem to koniec wyglądam jak w 5 miesiącu :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowia ze w 2 ciazy wczesniej brzuszek widac i u mnie sie to sprawdza akurat :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fasolka ma 12mm i bijące serduszko <3 termin mam na 21 lutego a moje urodziny 20 lutego :)

ilka85, tysiaa93, Mila920, nick nieaktualny, Taru, szara myszka, natalica06, Bianka*, miszkaaa, pati87, Anabel, zosiaaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 cudnie! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Moja fasolka ma 12mm i bijące serduszko <3 termin mam na 21 lutego a moje urodziny 20 lutego :)

a który tydzień i dzień bo termin podobny mamy:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, oby dalej było już bez żadnych krwawień i innych niespodzianek dla wszystkich nas :) Ja już czuję się dobrze, w zasadzie jak tylko mi przeszło to krwawienie to wyluzowałam i nic mi się nie działo. Ale można się przestraszyć.
    Mam od koleżanki taaaaką super książkę o ciąży! Grubaśna jak encyklopedia, ale można znaleźć odpowiedź na chyba każde pytanie :) I właśnie była tabelka z jakimi objawami od razu lecieć do lekarza, a co jest normą i należy o tym powiedzieć na zwykłej wizycie. Uspokoiło mnie to bardzo.

Dziewczyny, myslałam, że tylko ja sobie wmawiam brzuszek, a tu proszę :D Strasznie bym chciała żeby był już taki naprawdę widoczny, ale do tego chyba jeszcze daleka droga :) Ze 2 miesiące pewnie, ech.

Zgodził wam się wiek ciąży z badania "ręcznego" z tym z USG? Mnie lekarz wczoraj badał na fotelu i powiedział że ciąża max 6 tydzień, a ja jestem w 9 wg USG - może mam za małą macicę :/?

natalica06 lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i bardzo wam współczuję tych mdłości! Też umierałam, ale w 9 tygodniu przeszły jak ręką odjął, czego i wam życzę :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Ja Dziś też w końcu po wizycie. W 7t4d Bąbel ma 1,22 cm, ginekolog powiedziała, żę wszystko jest dobrze :D:D:D. Najważniejsze, serduszko bije! Jestem taka szczęśliwa, że zrobiłam sobie dzień Dziecka, zajadam się Nutellą ;P.
    W końcu też postanowiłam stworzyć suwaczek, czekałam specjalnie do tej wizyty;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:44

ilka85, tysiaa93, Mila920, nick nieaktualny, szara myszka, natalica06, Bianka*, Kasia02, miszkaaa, pati87, zosiaaa lubią tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy ja nie miałam badania ręcznego, więc się nie wypowiem, miałam tylko usg :)

Taru super! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Oj tak, oby dalej było już bez żadnych krwawień i innych niespodzianek dla wszystkich nas :) Ja już czuję się dobrze, w zasadzie jak tylko mi przeszło to krwawienie to wyluzowałam i nic mi się nie działo. Ale można się przestraszyć.
    Mam od koleżanki taaaaką super książkę o ciąży! Grubaśna jak encyklopedia, ale można znaleźć odpowiedź na chyba każde pytanie :) I właśnie była tabelka z jakimi objawami od razu lecieć do lekarza, a co jest normą i należy o tym powiedzieć na zwykłej wizycie. Uspokoiło mnie to bardzo.

Dziewczyny, myslałam, że tylko ja sobie wmawiam brzuszek, a tu proszę :D Strasznie bym chciała żeby był już taki naprawdę widoczny, ale do tego chyba jeszcze daleka droga :) Ze 2 miesiące pewnie, ech.

Zgodził wam się wiek ciąży z badania "ręcznego" z tym z USG? Mnie lekarz wczoraj badał na fotelu i powiedział że ciąża max 6 tydzień, a ja jestem w 9 wg USG - może mam za małą macicę :/?

Peggy Olsen, mi się zgodziło OM z badaniem z USG, z badania "ręcznego" wychodziło podobnie.

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzicie mój suwaczek bo mi się nie wyświetla?, ja widzę tylko adres.

Taru

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ