Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skierka pamiętam jak pisałaś, że niedawno wyskoczyły Ci dwie opryszczki. Leczyłaś je czymś? Ja też mam dwie - jedną na wardze, drugą pod nosem i nie wiem czy leczyć tylko zoviraxem czy wybrać się do GP po tabletki. Ogólnie nie czuję się zbyt źle i nie bolą bardzo...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Ja dziś na obiad wymyśliłam fasolkę po bretonsku. A jutro zrobię zapiekanke makaronowa ze szpinakiem.
Taki upał nie wiadomo co tu robić na obiad. Poza tym mi mięso nie wchodzi -
nick nieaktualnyHej, nie nie tylkoKasia02 wrote:marissith, "tylko" ze względu na krwiak bierzesz acard i clexane? a jaką dawkę clexane? ja też biorę acard i clexane 0,4 i duphaston..
Mój gin traktuje tą ciążę jako wysokiego ryzyka. Clexane biorę 0,2 od 7 tyg do końca 13 tyg po wykryciu krwiaka, acard od pozytywnego testu też do końca 13 tyg, biorę jeszcze luteinę 2x1 100. Gin podejrzewa u mnie zespół antyfosfolipidowy bo mam alergie pokarmowe (gluten, laktoza, jajka) a to często idzie w parze ponoć.
Do kiedy będziesz brać acard i clexane? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż mam taki kwaśny posmak, dlatego słodycze mi nie idą. Nawet woda mi nie smakuje
zjadłam grejpfruta i już czuje, że to był błąd... a od 3 dni nie miałam mdłości 
Iriss a co jesz rano zanim wstaniesz z łóżka? Ja kupuje sobie ciastka albo biszkopty bezglutenowe, bo od chrupek ryżowych mi się cofa na sam zapach.
Tysia w jeansy przestałam się mieścić 2 tyg temu, brzuch mi wywaliło
-
ja tez niby wagowo tak samo waze, a w jeansy sie nie mieszcze przez brzuszek który mam juz od 2-3 tygodni wiekszy, poza tym nawet mi jakos nie wygodnie nawet w wiekszych jeansach bo mnie cisna w brzuch, dlatego tylko w sukienkach i leginsach chodze
w ciązy z Julią (9lat temu) przytylam 11 kg, wtedy startowalam z waga 47kg,
teraz startuje z 50kg zobaczymy czy przytyje podobnie...
z Julią brzuszek taki jak teraz mialam pod koniec 5 miesiaca
do swojej wagi doszlam w 2 miesiace po porodzie a po kolejnych kilku miesiacach wazylam niestety 41kg i tak przez okolo 2 lata nie moglam przytyc, a przed ciaza wazylam 46-48kg, nigdy takiej niskiej wagi nie mialamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:55
-
Oj tak, oby dalej było już bez żadnych krwawień i innych niespodzianek dla wszystkich nas
Ja już czuję się dobrze, w zasadzie jak tylko mi przeszło to krwawienie to wyluzowałam i nic mi się nie działo. Ale można się przestraszyć.
Mam od koleżanki taaaaką super książkę o ciąży! Grubaśna jak encyklopedia, ale można znaleźć odpowiedź na chyba każde pytanie
I właśnie była tabelka z jakimi objawami od razu lecieć do lekarza, a co jest normą i należy o tym powiedzieć na zwykłej wizycie. Uspokoiło mnie to bardzo.
Dziewczyny, myslałam, że tylko ja sobie wmawiam brzuszek, a tu proszę
Strasznie bym chciała żeby był już taki naprawdę widoczny, ale do tego chyba jeszcze daleka droga
Ze 2 miesiące pewnie, ech.
Zgodził wam się wiek ciąży z badania "ręcznego" z tym z USG? Mnie lekarz wczoraj badał na fotelu i powiedział że ciąża max 6 tydzień, a ja jestem w 9 wg USG - może mam za małą macicę
?
natalica06 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
Ja Dziś też w końcu po wizycie. W 7t4d Bąbel ma 1,22 cm, ginekolog powiedziała, żę wszystko jest dobrze
:D:D. Najważniejsze, serduszko bije! Jestem taka szczęśliwa, że zrobiłam sobie dzień Dziecka, zajadam się Nutellą ;P.
W końcu też postanowiłam stworzyć suwaczek, czekałam specjalnie do tej wizyty;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:44
ilka85, tysiaa93, Mila920, justikf, szara myszka, natalica06, Bianka*, Kasia02, miszkaaa, pati87, zosiaaa lubią tę wiadomość
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
PeggyOlsen wrote:Oj tak, oby dalej było już bez żadnych krwawień i innych niespodzianek dla wszystkich nas
Ja już czuję się dobrze, w zasadzie jak tylko mi przeszło to krwawienie to wyluzowałam i nic mi się nie działo. Ale można się przestraszyć.
Mam od koleżanki taaaaką super książkę o ciąży! Grubaśna jak encyklopedia, ale można znaleźć odpowiedź na chyba każde pytanie
I właśnie była tabelka z jakimi objawami od razu lecieć do lekarza, a co jest normą i należy o tym powiedzieć na zwykłej wizycie. Uspokoiło mnie to bardzo.
Dziewczyny, myslałam, że tylko ja sobie wmawiam brzuszek, a tu proszę
Strasznie bym chciała żeby był już taki naprawdę widoczny, ale do tego chyba jeszcze daleka droga
Ze 2 miesiące pewnie, ech.
Zgodził wam się wiek ciąży z badania "ręcznego" z tym z USG? Mnie lekarz wczoraj badał na fotelu i powiedział że ciąża max 6 tydzień, a ja jestem w 9 wg USG - może mam za małą macicę
?
Peggy Olsen, mi się zgodziło OM z badaniem z USG, z badania "ręcznego" wychodziło podobnie.Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Wejść wejdę ale się nie dopnę, chyba to dobry pretekst na zakupy 

termin mam na 21 lutego a moje urodziny 20 lutego