SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka pamiętam jak pisałaś, że niedawno wyskoczyły Ci dwie opryszczki. Leczyłaś je czymś? Ja też mam dwie - jedną na wardze, drugą pod nosem i nie wiem czy leczyć tylko zoviraxem czy wybrać się do GP po tabletki. Ogólnie nie czuję się zbyt źle i nie bolą bardzo...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad wymyśliłam fasolkę po bretonsku. A jutro zrobię zapiekanke makaronowa ze szpinakiem.
    Taki upał nie wiadomo co tu robić na obiad. Poza tym mi mięso nie wchodzi

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    marissith, "tylko" ze względu na krwiak bierzesz acard i clexane? a jaką dawkę clexane? ja też biorę acard i clexane 0,4 i duphaston..
    Hej, nie nie tylko
    Mój gin traktuje tą ciążę jako wysokiego ryzyka. Clexane biorę 0,2 od 7 tyg do końca 13 tyg po wykryciu krwiaka, acard od pozytywnego testu też do końca 13 tyg, biorę jeszcze luteinę 2x1 100. Gin podejrzewa u mnie zespół antyfosfolipidowy bo mam alergie pokarmowe (gluten, laktoza, jajka) a to często idzie w parze ponoć.
    Do kiedy będziesz brać acard i clexane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss już ponad 3 lata
    Ja mam odrzut od słodyczy ;) nigdy bym nie pomyślała, mięso to zależy jaki mam dzień, ziemniaki za to mi pasują w każdej postaci

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też by mi się przydał odrzut od słodyczy :D Nie mieszczę się już w swoje spodenki :P Wejść wejdę ale się nie dopnę, chyba to dobry pretekst na zakupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:43

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki kwaśny posmak, dlatego słodycze mi nie idą. Nawet woda mi nie smakuje ;) zjadłam grejpfruta i już czuje, że to był błąd... a od 3 dni nie miałam mdłości ;)
    Iriss a co jesz rano zanim wstaniesz z łóżka? Ja kupuje sobie ciastka albo biszkopty bezglutenowe, bo od chrupek ryżowych mi się cofa na sam zapach.
    Tysia w jeansy przestałam się mieścić 2 tyg temu, brzuch mi wywaliło ;)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niby wagowo tak samo waze, a w jeansy sie nie mieszcze przez brzuszek który mam juz od 2-3 tygodni wiekszy, poza tym nawet mi jakos nie wygodnie nawet w wiekszych jeansach bo mnie cisna w brzuch, dlatego tylko w sukienkach i leginsach chodze

w ciązy z Julią (9lat temu) przytylam 11 kg, wtedy startowalam z waga 47kg,
    teraz startuje z 50kg zobaczymy czy przytyje podobnie...

z Julią brzuszek taki jak teraz mialam pod koniec 5 miesiaca

do swojej wagi doszlam w 2 miesiace po porodzie a po kolejnych kilku miesiacach wazylam niestety 41kg i tak przez okolo 2 lata nie moglam przytyc, a przed ciaza wazylam 46-48kg, nigdy takiej niskiej wagi nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:55

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja plaski brzuch mam tylko rano przed sniadaniem, a tak mam ewidentny juz ciazowy brzuszek :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I fajnie, rośniemy sobie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko mi w brzuch poszło i że to za szybko :p waga mi stoi od jakiegoś czasu, a brzuch jakby codziennie większy - nawet rano, a jak już coś zjem to koniec wyglądam jak w 5 miesiącu :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowia ze w 2 ciazy wczesniej brzuszek widac i u mnie sie to sprawdza akurat :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fasolka ma 12mm i bijące serduszko <3 termin mam na 21 lutego a moje urodziny 20 lutego :)

ilka85, tysiaa93, Mila920, justikf, Taru, szara myszka, natalica06, Bianka*, miszkaaa, pati87, Anabel, zosiaaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 cudnie! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Moja fasolka ma 12mm i bijące serduszko <3 termin mam na 21 lutego a moje urodziny 20 lutego :)

a który tydzień i dzień bo termin podobny mamy:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, oby dalej było już bez żadnych krwawień i innych niespodzianek dla wszystkich nas :) Ja już czuję się dobrze, w zasadzie jak tylko mi przeszło to krwawienie to wyluzowałam i nic mi się nie działo. Ale można się przestraszyć.
    Mam od koleżanki taaaaką super książkę o ciąży! Grubaśna jak encyklopedia, ale można znaleźć odpowiedź na chyba każde pytanie :) I właśnie była tabelka z jakimi objawami od razu lecieć do lekarza, a co jest normą i należy o tym powiedzieć na zwykłej wizycie. Uspokoiło mnie to bardzo.

Dziewczyny, myslałam, że tylko ja sobie wmawiam brzuszek, a tu proszę :D Strasznie bym chciała żeby był już taki naprawdę widoczny, ale do tego chyba jeszcze daleka droga :) Ze 2 miesiące pewnie, ech.

Zgodził wam się wiek ciąży z badania "ręcznego" z tym z USG? Mnie lekarz wczoraj badał na fotelu i powiedział że ciąża max 6 tydzień, a ja jestem w 9 wg USG - może mam za małą macicę :/?

natalica06 lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i bardzo wam współczuję tych mdłości! Też umierałam, ale w 9 tygodniu przeszły jak ręką odjął, czego i wam życzę :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Ja Dziś też w końcu po wizycie. W 7t4d Bąbel ma 1,22 cm, ginekolog powiedziała, żę wszystko jest dobrze :D:D:D. Najważniejsze, serduszko bije! Jestem taka szczęśliwa, że zrobiłam sobie dzień Dziecka, zajadam się Nutellą ;P.
    W końcu też postanowiłam stworzyć suwaczek, czekałam specjalnie do tej wizyty;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:44

ilka85, tysiaa93, Mila920, justikf, szara myszka, natalica06, Bianka*, Kasia02, miszkaaa, pati87, zosiaaa lubią tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy ja nie miałam badania ręcznego, więc się nie wypowiem, miałam tylko usg :)

Taru super! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Oj tak, oby dalej było już bez żadnych krwawień i innych niespodzianek dla wszystkich nas :) Ja już czuję się dobrze, w zasadzie jak tylko mi przeszło to krwawienie to wyluzowałam i nic mi się nie działo. Ale można się przestraszyć.
    Mam od koleżanki taaaaką super książkę o ciąży! Grubaśna jak encyklopedia, ale można znaleźć odpowiedź na chyba każde pytanie :) I właśnie była tabelka z jakimi objawami od razu lecieć do lekarza, a co jest normą i należy o tym powiedzieć na zwykłej wizycie. Uspokoiło mnie to bardzo.

Dziewczyny, myslałam, że tylko ja sobie wmawiam brzuszek, a tu proszę :D Strasznie bym chciała żeby był już taki naprawdę widoczny, ale do tego chyba jeszcze daleka droga :) Ze 2 miesiące pewnie, ech.

Zgodził wam się wiek ciąży z badania "ręcznego" z tym z USG? Mnie lekarz wczoraj badał na fotelu i powiedział że ciąża max 6 tydzień, a ja jestem w 9 wg USG - może mam za małą macicę :/?

Peggy Olsen, mi się zgodziło OM z badaniem z USG, z badania "ręcznego" wychodziło podobnie.

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzicie mój suwaczek bo mi się nie wyświetla?, ja widzę tylko adres.

Taru

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ