SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój też ma certyfikat :-) a co to dokładnie??

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to się cieszę że mój to ma hihihihi :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dzidzius byl mlodszy wg usg 6t4d a wg om 7t2d.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja test pappa będę robić po usg prenatalnych o ile źle wyjdzie to wtedy zrobię a koszt z krwi u nas 150 zł a usg prenatalne u mojego gin 200 zł

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po ciężkim dniu pracy, i nawet Was nadrobiłam! :)
    Na wstępie gratuluję wizyt, czekamy na wieści od Roxy :)
    Co do słuchania serduszka to ja słyszałam :) Na drugim usg u położnej włączyła mi dosłownie na 3 sekundy no i w szpitalu detektorem jak szukali tętna... :)
    Czy widać brzuszek u mnie? Widać... i mam wrażenie że będę wieeeelką ciężarówką.... :( Dzisiaj szefowa zamówiła mi spodnie większe o 2 rozmiary bo tak jak się obawiałam, nie mieszczę się w uniform a niestety w dresie lub legginsach nie mogę pracować... Znalazłam 1 jeansy biodrówki które są ok ale inne troche wyższe już się nie dopinają... :)
    No i dostałam termin na wizytę :) Odpisali mi dzisiaj z gabinetu i mam wizytę w środę na 9 30 u fastlege :)

Wróciłam dzisiaj z pracy i mąż mówi że podjedziemy do jednego sklepu zrobić zwrot produktu bo mąż kupił ale jednak niepotrzebnie a dość drogie było... No stoję druga w kolejce do obsługi klienta, za mną jedna baba a przede mną jakiś dziadek wybiera baterię... Szlag mnie trafiał, czekałam 15 minut bo dziad katalog przeglądał!!! Wyobraźcie sobie jak buzują mi hormony a na dodatek prawie nic nie jadłam cały dzień!!! No i dziad wybiera, wybiera, wybiera, myśli, zastanawia się... w końcu wybrał... po 20 minutach... I co?! Baba, która stała w kolejce za mną, wpieprzyła się w kolejke i ona będzie załatwiać przede mną co ma do załatwienia!!! No jakby mnie szlag trafił! Tak się niemiłosiernie wkurzyłam, i wykrzyczałam do niej " a proszę bardzo, co tam, ja mam czas, poczekam sobie kolejne zasrane 30 minut". wtedy babie zrobiło się głupio i wróciła na swoje miejsce... Baba w obsłudze zrobiła mi zwrot ale stwierdziła że nie może mi wypłacić pieniędzy tylko muszę iść do kasy... Kasa otwarta jedynie 1, ludzi tłum... czekam, czekam, czekam... nagle drugi koleś otworzył kasę nr 2! Ja pędem a on do mnie że on nie umie wypłacać pieniędzy ze zwrotów. Myślałam że sobie żarty ze mnie stroi... No więc musiałam wrócić do kasy nr 1. i ustawić się w długaśnej kolejce jeszcze raz! Po kolejnych 10 minutach, koleś o ruchach muchy w smole wypłacił mi te pieniądze... akcja która powinna zająć mi max 5 minut zajęła ponad godzinę! Wyszłam wściekła, głodna... Co za debile.. Żebyście widziały jakie oni mają ruchy! Szlag trafia człowieka... na dodatek ta ciąża mnie już nerwowo wykańcza, wszystko mnie tak denerwuje i wybucham non stop...
    Ale na szczęście mąż za moją cierpliwość zabrał mnie do Maca...

lelewela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz i ja... Dziekuje wam za pamiec i kciuki niestety zegnam sie z lutowkami :-( dostalam dzis zastrzyk i czekam na poronienie :-( Mam tylko nadzieje ze po zastrzyku pusci i sie zacznie no i ze sie sama oczyszcze do konca i obedzie sie bez lyzeczkowania...
    Trzymam za was wszystkie mocno kciuki zebyscie dotrwaly do lutego bezproblemowo!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, cholernie mi szkoda :( Tak wierzyłam że będzie dobrze!!! :( Kurcze, to niesprawiedliwe...
    Trzymam kciuki i wiem, że w końcu się uda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:34

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa tak mi przykro! Wspieram i tule <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa przykro mi :( ale jak mówię mojej przyjaciółce bo też poronila zęby zacisc i wio do przodu bez podawania się

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa bardzo mi przykro. Wypłacz się a potem walcz :* Jeszcze będziesz trzymała w ramionach swojego maluszka.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa będzie dobrze!! Sporo z nas wie co czujesz i trzeba tylko wierzyć, że następne podejście będIe szczęśliwe <3

Co do lekarza mój ma zresztą polecił mi go mój lekarz więc nie mogło być inaczej :)

Kurde miałam dzisiaj na koniec dnia chcice na Maka i złamałam się zestaw mcroyal pochłonięty ech :p

tomania2806 lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wkurzyłam. Byłam pewna, że za każde usg będę płacić 200 zł, no oprócz tych badań prenatalnych i połówkowych. A tu się okazuje, że od 14 tygodnia ciąży gin za badanie usg bierze uwaga... 300 zł! Moim zdaniem już te 200 zł to było sporo a 300 to w ogóle masakra. Dlatego muszę zmienić gin, na szczęście mam innego "w zapasie" :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój lekarz też polecił klinikę gdzie wykonują badania prenatalne ale nie znam nazwiska lekarza który miałby je wykonać. :/ kurczę zawsze chciałam zrobić te badania a teraz mam jakies wątpliwości. Czy są wśród nas dziewczyny które zdecydowały ze nie będą robić badań prenatalnych???

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka ty zła kobieto, jak mogłaś napisać o maku! :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia a to ździerstwo! Mozna zbankrutować!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obawiam tych badań prenatalnych :/ Ale wolę je zrobić. A jakby co to stosować dalszą diagnostykę.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 150 a potem 220 ile usg prenatalne dowiem się na wizycie pewnie. Najpierw robię usg a potem pappa albo harmony :/

Bianka te 50 to chyba była przesada gruba w chwilę taki tłum się nie zrobił:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:35

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Tysia a to ździerstwo! Mozna zbankrutować!
    No dla mnie to jest zdecydowanie za dużo kasy :P Ten drugi bierze 150 zł i też jest w porządku, więc zmienię na niego.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ilka ty zła kobieto, jak mogłaś napisać o maku! :P

Przepraszam ale musiałam się podzielić moim wyskokiem no tak to nie wiem czy kiedykolwiek Maka pragnęłam :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Przepraszam ale musiałam się podzielić moim wyskokiem no tak to nie wiem czy kiedykolwiek Maka pragnęłam :p
    Kobietom w ciąży wszystkie wyskoki zostają wybaczone :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ