SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko adres jest a kopiowałaś ten 1 link co jest do wyboru??

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Dziewczyny, widzicie mój suwaczek bo mi się nie wyświetla?, ja widzę tylko adres.
    Też widzę tylko adres :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen - daj namiar na tę książkę. Może po czwartkowej wizycie odważę się kupić.
    Przez te moje niefajne rewelacje omijam tematy zakupowe i przygotowujące. Do końca pierwszego trymestru wolę nie zapeszać.

Ja mam wrażenie, że mam delikatny wzgórek w okolicach pępka - troszkę pod, troszkę nad - każdego rana jest podobny, więc to raczej nie jest kwestia wzdęcia. Z rana miewałam dotychczas brzuch całkowicie płaski.

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, a już myślałam, że suwaczek mnie pokonał ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:59

ilka85 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam badanie ręczne tylko dlatego, że powiedziałam o bólu pleców, tak nei wiem czy po usg lekarz robiłby to badanie, więc chyba trzeba trzymać się usg i mieć gdzieś wiedzę tajemną tego lekarza:/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja też płaski brzuch mam jedynie rano :) Potem im bliżej wieczora, tym brzuszek większy ;) Ale, że noszę biodrówki, to w spodnie się jeszcze mieszczę. I przyznaję się, że mam mega satysfakcje, że w 9 tygodniu ciąży, noszę jeansy w rozmiarze 25 :D
    no ja w ciazy z Julia dopiero w 6miesiacu pozegnalam jeansy w rozmiarze 26,
    teraz w 27 sie mieszcze ale niewygodnie mi chodzic nawet w wiekszym rozmiarze bo teraz lubie miec luzno przy brzuszku,najlepsze sa sukienki, widze ze 2 ciaza jest u mnie inna

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 to ty kruszynka jesteś, jak ważyłaś poniżej 50. Ja też startuję z wagi 50kg.

Biedroneczka29, Taru gratulacje, super wieści :)

Ja trochę poleżałam i brzuch tak nie boli, może no-spa pomogła. Takie lekkie kucie mi tylko zostało. Ale ogólnie dziś się kiepsko czuję, ale myślę, ze to przez tą pogodę dziś. U mnie pada, potem wychodzi słońce, jest duszno i gorąco i tak od rana.

A brzuch też mam. Rano spoko, ale już w porze obiadowej też wyglądam już jak co najmniej w 5 miesiącu :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdrowych fasolek. Tez byłam dziś na wizycie, serduszko bije, maleństwo ma 13,7 mm. I jest o dwa dni większe niż mi wychodzi, bo miałam monitorowana owulacje. Termin na 20 lutego, ale pewnie się jeszcze zmieni. Dziś mój 7t2d a wg Usg 7t4d

tysiaa93, Bianka*, miszkaaa, szara myszka, pati87, zosiaaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 super wieści :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj czytałam, że dyskutowałyście na temat usg i jego szkodliwości. Gdy dziś byłam na wizycie i zobaczyłam serduszko, zapytałam czy możemy usłyszeć bicie serca (byłam z moim B) gin powiedziała, że "nie". Wkurzyłam się,nic nie wytłumaczyła, może słaby sprzęt pomyślałam (wizyta na NFZ).

Więc zaczęłam szperać na necie i znalazłam taką odp. " żeby słyszeć bicie serca potrzeba zastosować Doppler który jest szkodliwy we wczesnej ciąży. Wystarczy zobaczyć akcje serca nie trzeba jej słyszeć."

Wychodzi na to, że spokojnie możemy wykonywać standardowe usg, a USG metodą Dopplera w określonych przypadkach.

Tu link:od razu mówię to nie jest link sponsorowany :P.
    http://www.xn--mjginekolog-qeb.pl/oferta/usg-metoda-dopplera.html

Taru

• PeggyOlsen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf, to jest ta ksiażka:
    http://www.matras.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/file_8129.jpg
    Można ją dostać w księgarniach internetowych na pewno. A co tam Ci się dzieje? Jak się teraz masz?

Macie rację, wiedzę tajemną lekarza z miarką w palcach będę miała gdzieś. Jak dobrze mieć swojego zaufanego lekarza, o rany!

Spodnie mam w rozmiarze 27, ale też czuję że to ostatnie podrygi :) Już teraz wolę nosić alladynki i inne luźne gacie, co to będzie za miesiąc-dwa :)

Powiedzcie jak to jest z badaniami prenatalnymi, które nas czekają pewnie w sierpniu jakoś? Te 12-14 tydzień. To jest tylko USG czy pobierają też krew standardowo? Prywatnie to wiem że tylko usg a za test Papp-a mogę dopłacić - 450zł :/ Jak robicie?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 super! :)

Ja nawet nie prosiłam gina o puszczenie nam bicia serduszka ale sam to zrobił na kilka sekund :) Więc skoro zrobił to na własną odpowiedzialność to na pewno niczemu nie zagrażało :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy ja zamierzam zrobić tylko podstawowe genetyczne, bez pappa.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie słyszałam jak bije tylko widziałam jak tak pika i dr wydrukowala,mi taki jakby wykres tego bicia.

201602111680.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen, ja będę miała 1 testy prenatalne 14.08. To jakiś 13 tydz. ciąży. Z NFZ : mają robić USG + krew (PAPPA i coś czego nie pamiętam ;P)

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    natalica06 super! :)

Ja nawet nie prosiłam gina o puszczenie nam bicia serduszka ale sam to zrobił na kilka sekund :) Więc skoro zrobił to na własną odpowiedzialność to na pewno niczemu nie zagrażało :P

A moja powiedziała "NIE" i tyle było zabawy. :P

Zazdroszczę Wam ;)

Taru

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    A moja powiedziała "NIE" i tyle było zabawy. :P

Zazdroszczę Wam ;)
    Przy poprzedniej ciąży nie miałam okazji posłuchać serduszka, więc wspaniałe przeżycie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    a który tydzień i dzień bo termin podobny mamy:)

7 tydzień 2 dni :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen ja w tym tyg. robię test pappa a 22.07 mam usg genetyczne.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dr któraa ma robić mi usg genetyczne jest na tej stronie. Bianka a co to za certyfikat jest?

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ