Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko adres jest a kopiowałaś ten 1 link co jest do wyboru??

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Dziewczyny, widzicie mój suwaczek bo mi się nie wyświetla?, ja widzę tylko adres.
    Też widzę tylko adres :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen - daj namiar na tę książkę. Może po czwartkowej wizycie odważę się kupić.
    Przez te moje niefajne rewelacje omijam tematy zakupowe i przygotowujące. Do końca pierwszego trymestru wolę nie zapeszać.

Ja mam wrażenie, że mam delikatny wzgórek w okolicach pępka - troszkę pod, troszkę nad - każdego rana jest podobny, więc to raczej nie jest kwestia wzdęcia. Z rana miewałam dotychczas brzuch całkowicie płaski.

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, a już myślałam, że suwaczek mnie pokonał ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:59

ilka85 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam badanie ręczne tylko dlatego, że powiedziałam o bólu pleców, tak nei wiem czy po usg lekarz robiłby to badanie, więc chyba trzeba trzymać się usg i mieć gdzieś wiedzę tajemną tego lekarza:/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja też płaski brzuch mam jedynie rano :) Potem im bliżej wieczora, tym brzuszek większy ;) Ale, że noszę biodrówki, to w spodnie się jeszcze mieszczę. I przyznaję się, że mam mega satysfakcje, że w 9 tygodniu ciąży, noszę jeansy w rozmiarze 25 :D
    no ja w ciazy z Julia dopiero w 6miesiacu pozegnalam jeansy w rozmiarze 26,
    teraz w 27 sie mieszcze ale niewygodnie mi chodzic nawet w wiekszym rozmiarze bo teraz lubie miec luzno przy brzuszku,najlepsze sa sukienki, widze ze 2 ciaza jest u mnie inna

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 to ty kruszynka jesteś, jak ważyłaś poniżej 50. Ja też startuję z wagi 50kg.

Biedroneczka29, Taru gratulacje, super wieści :)

Ja trochę poleżałam i brzuch tak nie boli, może no-spa pomogła. Takie lekkie kucie mi tylko zostało. Ale ogólnie dziś się kiepsko czuję, ale myślę, ze to przez tą pogodę dziś. U mnie pada, potem wychodzi słońce, jest duszno i gorąco i tak od rana.

A brzuch też mam. Rano spoko, ale już w porze obiadowej też wyglądam już jak co najmniej w 5 miesiącu :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdrowych fasolek. Tez byłam dziś na wizycie, serduszko bije, maleństwo ma 13,7 mm. I jest o dwa dni większe niż mi wychodzi, bo miałam monitorowana owulacje. Termin na 20 lutego, ale pewnie się jeszcze zmieni. Dziś mój 7t2d a wg Usg 7t4d

tysiaa93, Bianka*, miszkaaa, szara myszka, pati87, zosiaaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 super wieści :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj czytałam, że dyskutowałyście na temat usg i jego szkodliwości. Gdy dziś byłam na wizycie i zobaczyłam serduszko, zapytałam czy możemy usłyszeć bicie serca (byłam z moim B) gin powiedziała, że "nie". Wkurzyłam się,nic nie wytłumaczyła, może słaby sprzęt pomyślałam (wizyta na NFZ).

Więc zaczęłam szperać na necie i znalazłam taką odp. " żeby słyszeć bicie serca potrzeba zastosować Doppler który jest szkodliwy we wczesnej ciąży. Wystarczy zobaczyć akcje serca nie trzeba jej słyszeć."

Wychodzi na to, że spokojnie możemy wykonywać standardowe usg, a USG metodą Dopplera w określonych przypadkach.

Tu link:od razu mówię to nie jest link sponsorowany :P.
    http://www.xn--mjginekolog-qeb.pl/oferta/usg-metoda-dopplera.html

Taru

• PeggyOlsen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf, to jest ta ksiażka:
    http://www.matras.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/file_8129.jpg
    Można ją dostać w księgarniach internetowych na pewno. A co tam Ci się dzieje? Jak się teraz masz?

Macie rację, wiedzę tajemną lekarza z miarką w palcach będę miała gdzieś. Jak dobrze mieć swojego zaufanego lekarza, o rany!

Spodnie mam w rozmiarze 27, ale też czuję że to ostatnie podrygi :) Już teraz wolę nosić alladynki i inne luźne gacie, co to będzie za miesiąc-dwa :)

Powiedzcie jak to jest z badaniami prenatalnymi, które nas czekają pewnie w sierpniu jakoś? Te 12-14 tydzień. To jest tylko USG czy pobierają też krew standardowo? Prywatnie to wiem że tylko usg a za test Papp-a mogę dopłacić - 450zł :/ Jak robicie?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 super! :)

Ja nawet nie prosiłam gina o puszczenie nam bicia serduszka ale sam to zrobił na kilka sekund :) Więc skoro zrobił to na własną odpowiedzialność to na pewno niczemu nie zagrażało :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy ja zamierzam zrobić tylko podstawowe genetyczne, bez pappa.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie słyszałam jak bije tylko widziałam jak tak pika i dr wydrukowala,mi taki jakby wykres tego bicia.

201602111680.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen, ja będę miała 1 testy prenatalne 14.08. To jakiś 13 tydz. ciąży. Z NFZ : mają robić USG + krew (PAPPA i coś czego nie pamiętam ;P)

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    natalica06 super! :)

Ja nawet nie prosiłam gina o puszczenie nam bicia serduszka ale sam to zrobił na kilka sekund :) Więc skoro zrobił to na własną odpowiedzialność to na pewno niczemu nie zagrażało :P

A moja powiedziała "NIE" i tyle było zabawy. :P

Zazdroszczę Wam ;)

Taru

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    A moja powiedziała "NIE" i tyle było zabawy. :P

Zazdroszczę Wam ;)
    Przy poprzedniej ciąży nie miałam okazji posłuchać serduszka, więc wspaniałe przeżycie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    a który tydzień i dzień bo termin podobny mamy:)

7 tydzień 2 dni :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen ja w tym tyg. robię test pappa a 22.07 mam usg genetyczne.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dr któraa ma robić mi usg genetyczne jest na tej stronie. Bianka a co to za certyfikat jest?

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ