X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja udanych wizyt dziś ja sprzątam kuchnie i później jadę auta oglądać

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Taru Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justikf :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Ja mam Julkę chorą. Gorączkuje od wczoraj :/

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chwilę właśnie popadało, ale nic to nie pomogło. W pokoju na termometrze który ma jakąś skalę dziwną do 28 stopni, te 28 stopni jest przekroczone :/

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, witam się w w 13 już tygodniu :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!!! :)

Mam pytanie do pań detektorowych :) Czy słuchając serca słyszycie inne dźwięki? Po kilku dniach przerwy słuchałam sobie dzisiaj maluszka i co kilka sekund był trzask i na wyświetlaczu pokazywał się skok tętna mimo że serce w tle biło nadal tak samo, a raz słyszałam dziwny dźwięk tak jakby chlupnięcie ??
    czy to możliwe że detektorem można wysłuchać jak maluszek się rusza? czy pierdoły opowiadam?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale dziś znów wizyt, trzymam kciuki za wszystkie! :)

Monkey zdrówka dla Julki!

Co do wagi to ja mam 162 cm i ostatnim razem na wadze u gin było 49 kg :P

Miłego dnia :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)),

Milego dnia,trzymam kciuki za udane wizyty:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko ja też słyszę ruchy :)
    Od jakiegoś czasu co słucham serducha to co jakiś czas jest takie głośne "puk" :)
    I przyuważyłam, że te "puki" zdarzają się w czasie aktywności, gdzie tętno jest w granicach 170-180 :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nasz maluch fika sobie nieźle bo tych puków teraz było bardzo dużo :)
    Wieczorem jeszcze posłucham i zacznę zwracać uwagę na występowanie ruchów a wysokość tętna bo teraz rano to tylko posłuchałam kilka sekund czy jest :)

Moniaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podniosłam się z łóżka wywiesiłam pranie i wykąpałam psa. Śmierdziała mi jakoś mimo że dopiero była kąpana :D i teraz siedzi i jest na mnie obrażona :D dziś chce iść na Jarmark Jakubowy u mnie na bulwary Szczecińskie :) o 14 mój mężczyzna kończy i umówię się z nim to sobie połazimy. Może będzie pajda chleba ze smalcem! :D

• lelewela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim
    ech jak mi dobrze i jaka jestem szczęśliwa :) Źle spałam chyba z nadmiaru wrażeń ale i tak jestem szczęsliwa.
    U mnie ulewa na całego. Jak przestanie to wybieram się do pracy ze zwolnieniem. Odwiedzę koleżanki. Jedna jest w ciąży 31 sierpnia ma połówkowe. Opowiadała mi historię, ze szła w burzę i bardzo blisko niej walnął piorun i się martwi bo tak jakby mniej ruchów czuła.

A mi pani dr. powiedziała wczoraj...zobaczy pani jak będzie fajnie jak już ruchy będą i będzie pani na pewno spokojniejsza na tym etapie ciąży :) ja nie wiem czy będę kiedykolwiek :)

Miłego dnia wszystkim i powodzenia na wizytach.

Monkey zdrówka dla was <3

A usg miałam przez brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:38

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę się wykąpać i uderzę na miasto po te spodnie ciążowe :)
    Ciekawe czy coś znajdę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja idę się wykąpać i uderzę na miasto po te spodnie ciążowe :)
    Ciekawe czy coś znajdę :)
    Ja już oglądałam w C&A, H&M tylko u mnie w Szczecinie tylko jeden H&M ma ubrania ciążowe... porażka, jest tak mały wybór spodnie są proste w nogawkach takie wiecie dzwonowate :/ kupiłam wczoraj leginsy ciążowe pod same cycki w netto była wyprzedaż za całe 10zł! :D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss sory ale jak czytam ze kasa idzie na nowe budynki to mnie krew zalewa. Dla ludzi z zewnątrz moze tak to wygląda ale nikt nie pomyśli ze ludzie w tych budynkach zapieprzają za najniższą krajową, ciągle gonią ich statystyki i wyrabianie norm nie do wyrobienia, zostawanie za darmo po godzinach żeby się robic z nawałem pracy.... W takich warunkach nie trudno o pomyłkę. A problemem nie jest sam zus a ustawodawstwo. Ale to temat rzeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 10:02

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:45

• lelewela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem, ze pracuję na państwowym i na prawdę się cieszę, że mogę od poczatku być na zwolnieniu, bo zapieprz jest niezły, wymaga się od nas coraz więcej, pracowników akurat my mamy mało. Zaczyna sie robić jak w korporacji wyścig szczurów i rozliczanie każdego ile zrobił w danym okresie a za kasę taką, ze się płakać chce. Nigdy bym się za to nie utrzymała jak byłabym sama :( porażka.
    Ja jak sie wogóle uda to chciałabym już tam nie wracać nigdy do pracy.

A co do pracy w ciąży Iriss to nie ma co się bać, nawet jak podejmujesz pracę będąc już w ciazy. jak będziesz tą pracę faktycznie wykonywała, to nawet jak zus się przyczepi to sie obronisz. Nie ma problemu. problemy mają ci co kombinują z fikcyjnymi umowami oby tylko macierzyński mieć. U nas sporo kobiet wygrywa sprawy jak udowodnią, ze naprawdę pracowały i zus wtedy musi płacić.

Ja też chyba ruszę na zakupy dziś :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To racja, niestety "góra" ma swój prywatny folwark i robi co im się żywnie podoba, kosztem pracowników :/ a jeszcze nawiązując do tych pięknych budynków, które dają tak "dogodne" warunki pracy ze płakać sie chce. Pokoje 8-10 osobowe, ciasne bez klimatyzacji, latem można paść na pysk, do tego jedna, max dwie drukarki na tyle osób, a dzienna produkcja pism na pracownika liczona jest w setkach... A i zapomniałabym dodać, ze jeszcze rozliczana jest każda zużyta kartka lub długopis, jak skończy sir limit to przynies swój prywatny długopis:/ Tak to naprawde to wygląda.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Agnesia, a w tym H&M w Molo nie ma ciążowych? tylko w Galaxy?
    Właśnie jest tylko w Molo i to mały wybór:( Kiedyś były w Galaxy, a babka mnie odesłała z kwitkiem że ciążowe to tylko w molo. Ale w C&A są fajne widziałam:) Ja chyba wybiorę się do poznania z siostrą na zakupy ona do Ikei a ja po ubrania ciążowe bo Szczecin nic ciekawego nam nie oferuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 10:25

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:45

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia chciałabym żartować ale niestety. O tym się głośno nie mowi, ale tak to właśnie wygląda.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ