Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti - jaki fajny maluszek
Ciekawe, czy ja też dzisiaj zobaczę swojego. Właśnie się zastanawiam, bo po raz pierwszy zapisałam się przez portal znany lekarz i zapisało mnie na wizytę zwykłą 15 minut - starczy czasu na przekazanie jej informacji o ciąży itp? Ile Wasze wizyty teraz trwały?
Agnesia - niestety ludzie tacy są, Ci którzy najbardziej potrzebują się nie odezwą, a takie bezczelne babska będą wszędzie pchały łapy. Też mnie wkurw bierze jak słyszę o czymś takim. I jeszcze bezczelnie, że to inni na nią pracują. -
Właśnie wróciłam z zakupów i mam 3 wiadomości...
Pierwsza taka, ze wstąpiłam do hotelu zabrać z szafki marynarkę żeby do pralni oddać i oczywiście od progu wszyscy mnie wyściskali bo poszła wiadomość o ciąży...
Miło mi się zrobiło
Druga to taka, że do centrum handlowego mam ok 1,5 km a że jest piękna pogoda i 20 stopni wybrałam się na spacer pieszo
I co? po powrocie tak mnie kręgosłup boli że leże...
taki jak nerwoból w odcinku lędźwiowym.. jak się gwałtownie poruszę to przeszywa... miałam kiedyś problemy z kręgosłupem od dźwigania a i miałam uszkodzony po 4 krotnej nieudanej punkcji... i chyba wraca
cholera
Trzecia wiadomość to taka że kupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M
i są MEGA WYGODNE!
Zmierzyłam te co wam pokazywałam z gumami po bokach i tak jak któraś wczoraj pisała - zjeżdżają z zadka... ja mam nawyk przy kupnie spodni że w przymierzalni kucam, schylam się i skaczę żeby sprawdzić czy spodnie się nie zsuwają i niestety te były masakryczne... No i kupiłam 2 pary z golfem ale nie sądziłam że to jest takie mega wygodne! Na dodatek profiluje brzuszek i wydaje sie taki okrąglutki
Zakupiłam te spodnie:
http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-A
http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-E
są naprawdę super więc polecam
Na dodatek jeans jest taki cieniutki jakby z lycrą że się świetnie dopasowują i są dzięki temu wygodne
-
Tysia, wszystko zależy od detektora. O ile pamiętam kupiłam angelsound... Z tego co słyszałam te od braela mają lepszą czułość i dużo szybciej wykrywają tętno dlatego mi się udało to już w 10 tctysiaa93 wrote:Mi przyszedł dzisiaj detektor i nie mogłam znaleźć tętna malucha
mam nadzieję że mimo to wszystko jest dobrze...
Ale nie łam się. Sama pamiętasz jak kilka dni temu nie mogłam znaleźć a było wszystko ok! 
Może szukasz w złym miejscu? Spróbuj później, może maluch się przemieścił
No i szukaj bardzo nisko, niemalże na linii włosów łonowych
Na pewno jest ok tylko trzeba dojść do wprawy. ja dzisiaj znalazłam w przyciągu 30 sekund a za pierwszym razem szukaliśmy dobre pół godziny
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWeszłam w te linki co dałaś i patrze 299 ja mowie japitole tak drogich to nie kupie wolę chodzić w leginsach ale później zaczaiłam ze to w koronach ;pPianistka wrote:Właśnie wróciłam z zakupów i mam 3 wiadomości...
Pierwsza taka, ze wstąpiłam do hotelu zabrać z szafki marynarkę żeby do pralni oddać i oczywiście od progu wszyscy mnie wyściskali bo poszła wiadomość o ciąży...
Miło mi się zrobiło
Druga to taka, że do centrum handlowego mam ok 1,5 km a że jest piękna pogoda i 20 stopni wybrałam się na spacer pieszo
I co? po powrocie tak mnie kręgosłup boli że leże...
taki jak nerwoból w odcinku lędźwiowym.. jak się gwałtownie poruszę to przeszywa... miałam kiedyś problemy z kręgosłupem od dźwigania a i miałam uszkodzony po 4 krotnej nieudanej punkcji... i chyba wraca
cholera
Trzecia wiadomość to taka że kupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M
i są MEGA WYGODNE!
Zmierzyłam te co wam pokazywałam z gumami po bokach i tak jak któraś wczoraj pisała - zjeżdżają z zadka... ja mam nawyk przy kupnie spodni że w przymierzalni kucam, schylam się i skaczę żeby sprawdzić czy spodnie się nie zsuwają i niestety te były masakryczne... No i kupiłam 2 pary z golfem ale nie sądziłam że to jest takie mega wygodne! Na dodatek profiluje brzuszek i wydaje sie taki okrąglutki
Zakupiłam te spodnie:
http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-A
http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-E
są naprawdę super więc polecam
Na dodatek jeans jest taki cieniutki jakby z lycrą że się świetnie dopasowują i są dzięki temu wygodne 
-
Tak, mam ten Angel sound... Dzięki, uspokoiłaś mnie, potem będę szukaćPianistka wrote:Tysia, wszystko zależy od detektora. O ile pamiętam kupiłam angelsound... Z tego co słyszałam te od braela mają lepszą czułość i dużo szybciej wykrywają tętno dlatego mi się udało to już w 10 tc
Ale nie łam się. Sama pamiętasz jak kilka dni temu nie mogłam znaleźć a było wszystko ok! 
Może szukasz w złym miejscu? Spróbuj później, może maluch się przemieścił
No i szukaj bardzo nisko, niemalże na linii włosów łonowych
Na pewno jest ok tylko trzeba dojść do wprawy. ja dzisiaj znalazłam w przyciągu 30 sekund a za pierwszym razem szukaliśmy dobre pół godziny 
-
Agnesia wrote:Weszłam w te linki co dałaś i patrze 299 ja mowie japitole tak drogich to nie kupie wolę chodzić w leginsach ale później zaczaiłam ze to w koronach ;p
Ja tak samo byłam w szoku z cenami. Ale ja już nie dojrzałam, że to w koronach
Właśnie zauważyłam, że na usg diagnostyczne trzeba się do tej mojej ginekolog zapisać przez telefon, a ja zapisałam się przez portal pacjenta. Także pewnie mi usg nie zrobi. Ale może będzie miała chociaż detektor, żeby posłuchać czy jest serducho. -
Ja za toksoplazmoza placilam po 25 zł czyli 50 łącznie.tysiaa93 wrote:Krew oddana

U was też toksoplazmoza z tymi przeciwciałami jest taka droga? Reszta to groszowe sprawy a tokso 80zeta
A ile płacilyscie się za HCV? -
Evans wrote:Oooooo lubicie H&M ??? Ahhhh ja nie lubie, zawsze omijam szerokim lukiem, Bo nic tam dla siebie nigdy nie znalazlam
nie lubie tamtejszych materialow ....
P.s. Czy w Polsce jest wymagane badanie HIV jak jest sie w ciazy ?
Chyba tak. Ja miałam robione. Moja teściowa - położna mówiła też, że się robi. -
nick nieaktualnyWymagane jestEvans wrote:Oooooo lubicie H&M ??? Ahhhh ja nie lubie, zawsze omijam szerokim lukiem, Bo nic tam dla siebie nigdy nie znalazlam
nie lubie tamtejszych materialow ....
P.s. Czy w Polsce jest wymagane badanie HIV jak jest sie w ciazy ?
Siostra mówiła że bez niego nie przyjmą do szpitala, albo zrobią na miejscu. Ale lepiej wczesniej wiedzieć na co muszą być przygotowani jeżeli ktoś jest chory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:10
-
Mam nadzieję, że maluch sobie tam fika a ja po prostu go nie słyszęPianistka wrote:A jeśli nawet nie znajdziesz, to spróbuj za tydzień
Na tym etapie to loteria czy się uda czy nie
zalezy tez gdzie maluch się zagnieździł... 

Z badań robiłam mocz, glukozę, krew i tokso.
HIV i kiłę badałam w grudniu i gin stwierdził, że nie muszę już powtarzać bo wyniki są w sumie świeże.
Evans lubi tę wiadomość
-
ja tez , ja musialam robic na wszystko , co jest przenoszone droga plciowa, niewazne , ze jestem w grupie , gdzie ryzyko to 0 , no chyba , ze moj Pancio by przyniosl lolIriss wrote:Hmm czy wymagane nie wiem, mój lekarz powiedział mi, że zaleca, bo jest to bardzo ważne badanie (gdyż w razie coś to oni mając świadomość moga podjąć odpowiednie kroki). Też chętnie się dowiem czy jest to konieczne badanie, chociaż ja już robiłam, ale ciekawość ciekawością

-
Ja mialam juz tyle badan !! Ze nie lapie sie juz na co konkretnie , za to lapie sie za glowe jak rachunki przychodza , liczby sa wielkie .... Mam ubezpieczenie , wiec spoko , ale I tak musze doplacac , na jakie badania prenatal sie zdecydowaliscie ?tysiaa93 wrote:Mam nadzieję, że maluch sobie tam fika a ja po prostu go nie słyszę

Z badań robiłam mocz, glukozę, krew i tokso.
HIV i kiłę badałam w grudniu i gin stwierdził, że nie muszę już powtarzać bo wyniki są w sumie świeże.

-
Iriss, rozciągam kręgosłup regularnie... nawet leżąc oglądając tv leżę właśnie w takiej pozycji ze zgiętymi nogami pod brodą bo ból pojawia się w momencie kiedy mam tyłek do tyłu a brzuch do przodu... nie wiem jak to wytłumaczyć ale pewnie wiesz o co chodzi...