Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszedł dzisiaj detektor i nie mogłam znaleźć tętna malucha :/ mam nadzieję że mimo to wszystko jest dobrze...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti słodziak :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - jaki fajny maluszek :) Ciekawe, czy ja też dzisiaj zobaczę swojego. Właśnie się zastanawiam, bo po raz pierwszy zapisałam się przez portal znany lekarz i zapisało mnie na wizytę zwykłą 15 minut - starczy czasu na przekazanie jej informacji o ciąży itp? Ile Wasze wizyty teraz trwały?

Agnesia - niestety ludzie tacy są, Ci którzy najbardziej potrzebują się nie odezwą, a takie bezczelne babska będą wszędzie pchały łapy. Też mnie wkurw bierze jak słyszę o czymś takim. I jeszcze bezczelnie, że to inni na nią pracują.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów i mam 3 wiadomości...
    Pierwsza taka, ze wstąpiłam do hotelu zabrać z szafki marynarkę żeby do pralni oddać i oczywiście od progu wszyscy mnie wyściskali bo poszła wiadomość o ciąży... :) Miło mi się zrobiło

Druga to taka, że do centrum handlowego mam ok 1,5 km a że jest piękna pogoda i 20 stopni wybrałam się na spacer pieszo :) I co? po powrocie tak mnie kręgosłup boli że leże... :( taki jak nerwoból w odcinku lędźwiowym.. jak się gwałtownie poruszę to przeszywa... miałam kiedyś problemy z kręgosłupem od dźwigania a i miałam uszkodzony po 4 krotnej nieudanej punkcji... i chyba wraca :/ cholera

Trzecia wiadomość to taka że kupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M :) i są MEGA WYGODNE!
    Zmierzyłam te co wam pokazywałam z gumami po bokach i tak jak któraś wczoraj pisała - zjeżdżają z zadka... ja mam nawyk przy kupnie spodni że w przymierzalni kucam, schylam się i skaczę żeby sprawdzić czy spodnie się nie zsuwają i niestety te były masakryczne... No i kupiłam 2 pary z golfem ale nie sądziłam że to jest takie mega wygodne! Na dodatek profiluje brzuszek i wydaje sie taki okrąglutki :D

Zakupiłam te spodnie:
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-A
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-E

są naprawdę super więc polecam :) Na dodatek jeans jest taki cieniutki jakby z lycrą że się świetnie dopasowują i są dzięki temu wygodne :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mi przyszedł dzisiaj detektor i nie mogłam znaleźć tętna malucha :/ mam nadzieję że mimo to wszystko jest dobrze...
    Tysia, wszystko zależy od detektora. O ile pamiętam kupiłam angelsound... Z tego co słyszałam te od braela mają lepszą czułość i dużo szybciej wykrywają tętno dlatego mi się udało to już w 10 tc :) Ale nie łam się. Sama pamiętasz jak kilka dni temu nie mogłam znaleźć a było wszystko ok! :)
    Może szukasz w złym miejscu? Spróbuj później, może maluch się przemieścił :) No i szukaj bardzo nisko, niemalże na linii włosów łonowych :) Na pewno jest ok tylko trzeba dojść do wprawy. ja dzisiaj znalazłam w przyciągu 30 sekund a za pierwszym razem szukaliśmy dobre pół godziny :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na zakupy! :D haha za 2 i pol godziny moj Art wroci i lecim na podbój h&m (moze cos nowego przyszło) i c&a :D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Właśnie wróciłam z zakupów i mam 3 wiadomości...
    Pierwsza taka, ze wstąpiłam do hotelu zabrać z szafki marynarkę żeby do pralni oddać i oczywiście od progu wszyscy mnie wyściskali bo poszła wiadomość o ciąży... :) Miło mi się zrobiło

Druga to taka, że do centrum handlowego mam ok 1,5 km a że jest piękna pogoda i 20 stopni wybrałam się na spacer pieszo :) I co? po powrocie tak mnie kręgosłup boli że leże... :( taki jak nerwoból w odcinku lędźwiowym.. jak się gwałtownie poruszę to przeszywa... miałam kiedyś problemy z kręgosłupem od dźwigania a i miałam uszkodzony po 4 krotnej nieudanej punkcji... i chyba wraca :/ cholera

Trzecia wiadomość to taka że kupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M :) i są MEGA WYGODNE!
    Zmierzyłam te co wam pokazywałam z gumami po bokach i tak jak któraś wczoraj pisała - zjeżdżają z zadka... ja mam nawyk przy kupnie spodni że w przymierzalni kucam, schylam się i skaczę żeby sprawdzić czy spodnie się nie zsuwają i niestety te były masakryczne... No i kupiłam 2 pary z golfem ale nie sądziłam że to jest takie mega wygodne! Na dodatek profiluje brzuszek i wydaje sie taki okrąglutki :D

Zakupiłam te spodnie:
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-A
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-E

są naprawdę super więc polecam :) Na dodatek jeans jest taki cieniutki jakby z lycrą że się świetnie dopasowują i są dzięki temu wygodne :)
    Weszłam w te linki co dałaś i patrze 299 ja mowie japitole tak drogich to nie kupie wolę chodzić w leginsach ale później zaczaiłam ze to w koronach ;p

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysia, wszystko zależy od detektora. O ile pamiętam kupiłam angelsound... Z tego co słyszałam te od braela mają lepszą czułość i dużo szybciej wykrywają tętno dlatego mi się udało to już w 10 tc :) Ale nie łam się. Sama pamiętasz jak kilka dni temu nie mogłam znaleźć a było wszystko ok! :)
    Może szukasz w złym miejscu? Spróbuj później, może maluch się przemieścił :) No i szukaj bardzo nisko, niemalże na linii włosów łonowych :) Na pewno jest ok tylko trzeba dojść do wprawy. ja dzisiaj znalazłam w przyciągu 30 sekund a za pierwszym razem szukaliśmy dobre pół godziny :)
    Tak, mam ten Angel sound... Dzięki, uspokoiłaś mnie, potem będę szukać :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Weszłam w te linki co dałaś i patrze 299 ja mowie japitole tak drogich to nie kupie wolę chodzić w leginsach ale później zaczaiłam ze to w koronach ;p

Ja tak samo byłam w szoku z cenami. Ale ja już nie dojrzałam, że to w koronach :P

Właśnie zauważyłam, że na usg diagnostyczne trzeba się do tej mojej ginekolog zapisać przez telefon, a ja zapisałam się przez portal pacjenta. Także pewnie mi usg nie zrobi. Ale może będzie miała chociaż detektor, żeby posłuchać czy jest serducho.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ceny w koronach :D czyli 300 nok to będzie 150 zł :)

Iriss, ból mnie dobija ... a brzuch masakrycznie rośnie... jest już naprawdę duży... w tym tempie to będę się wywracać bo nie będę miała równowagi xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tak, mam ten Angel sound... Dzięki, uspokoiłaś mnie, potem będę szukać :)
    A jeśli nawet nie znajdziesz, to spróbuj za tydzień :) Na tym etapie to loteria czy się uda czy nie :) zalezy tez gdzie maluch się zagnieździł... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Krew oddana :P

U was też toksoplazmoza z tymi przeciwciałami jest taka droga? Reszta to groszowe sprawy a tokso 80zeta :P
    Ja za toksoplazmoza placilam po 25 zł czyli 50 łącznie.
    A ile płacilyscie się za HCV?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo lubicie H&M ??? Ahhhh ja nie lubie, zawsze omijam szerokim lukiem, Bo nic tam dla siebie nigdy nie znalazlam :( nie lubie tamtejszych materialow ....
    P.s. Czy w Polsce jest wymagane badanie HIV jak jest sie w ciazy ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Oooooo lubicie H&M ??? Ahhhh ja nie lubie, zawsze omijam szerokim lukiem, Bo nic tam dla siebie nigdy nie znalazlam :( nie lubie tamtejszych materialow ....

Chyba tak. Ja miałam robione. Moja teściowa - położna mówiła też, że się robi.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Wymagane jest :) Siostra mówiła że bez niego nie przyjmą do szpitala, albo zrobią na miejscu. Ale lepiej wczesniej wiedzieć na co muszą być przygotowani jeżeli ktoś jest chory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:10

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A jeśli nawet nie znajdziesz, to spróbuj za tydzień :) Na tym etapie to loteria czy się uda czy nie :) zalezy tez gdzie maluch się zagnieździł... :)
    Mam nadzieję, że maluch sobie tam fika a ja po prostu go nie słyszę :)

Z badań robiłam mocz, glukozę, krew i tokso.
    HIV i kiłę badałam w grudniu i gin stwierdził, że nie muszę już powtarzać bo wyniki są w sumie świeże.

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Hmm czy wymagane nie wiem, mój lekarz powiedział mi, że zaleca, bo jest to bardzo ważne badanie (gdyż w razie coś to oni mając świadomość moga podjąć odpowiednie kroki). Też chętnie się dowiem czy jest to konieczne badanie, chociaż ja już robiłam, ale ciekawość ciekawością :)
    ja tez , ja musialam robic na wszystko , co jest przenoszone droga plciowa, niewazne , ze jestem w grupie , gdzie ryzyko to 0 , no chyba , ze moj Pancio by przyniosl lol

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mam nadzieję, że maluch sobie tam fika a ja po prostu go nie słyszę :)

Z badań robiłam mocz, glukozę, krew i tokso.
    HIV i kiłę badałam w grudniu i gin stwierdził, że nie muszę już powtarzać bo wyniki są w sumie świeże.
    Ja mialam juz tyle badan !! Ze nie lapie sie juz na co konkretnie , za to lapie sie za glowe jak rachunki przychodza , liczby sa wielkie .... Mam ubezpieczenie , wiec spoko , ale I tak musze doplacac , na jakie badania prenatal sie zdecydowaliscie ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię samo genetyczne, bez pappa :)

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, rozciągam kręgosłup regularnie... nawet leżąc oglądając tv leżę właśnie w takiej pozycji ze zgiętymi nogami pod brodą bo ból pojawia się w momencie kiedy mam tyłek do tyłu a brzuch do przodu... nie wiem jak to wytłumaczyć ale pewnie wiesz o co chodzi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ