X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszedł dzisiaj detektor i nie mogłam znaleźć tętna malucha :/ mam nadzieję że mimo to wszystko jest dobrze...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti słodziak :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - jaki fajny maluszek :) Ciekawe, czy ja też dzisiaj zobaczę swojego. Właśnie się zastanawiam, bo po raz pierwszy zapisałam się przez portal znany lekarz i zapisało mnie na wizytę zwykłą 15 minut - starczy czasu na przekazanie jej informacji o ciąży itp? Ile Wasze wizyty teraz trwały?

Agnesia - niestety ludzie tacy są, Ci którzy najbardziej potrzebują się nie odezwą, a takie bezczelne babska będą wszędzie pchały łapy. Też mnie wkurw bierze jak słyszę o czymś takim. I jeszcze bezczelnie, że to inni na nią pracują.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów i mam 3 wiadomości...
    Pierwsza taka, ze wstąpiłam do hotelu zabrać z szafki marynarkę żeby do pralni oddać i oczywiście od progu wszyscy mnie wyściskali bo poszła wiadomość o ciąży... :) Miło mi się zrobiło

Druga to taka, że do centrum handlowego mam ok 1,5 km a że jest piękna pogoda i 20 stopni wybrałam się na spacer pieszo :) I co? po powrocie tak mnie kręgosłup boli że leże... :( taki jak nerwoból w odcinku lędźwiowym.. jak się gwałtownie poruszę to przeszywa... miałam kiedyś problemy z kręgosłupem od dźwigania a i miałam uszkodzony po 4 krotnej nieudanej punkcji... i chyba wraca :/ cholera

Trzecia wiadomość to taka że kupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M :) i są MEGA WYGODNE!
    Zmierzyłam te co wam pokazywałam z gumami po bokach i tak jak któraś wczoraj pisała - zjeżdżają z zadka... ja mam nawyk przy kupnie spodni że w przymierzalni kucam, schylam się i skaczę żeby sprawdzić czy spodnie się nie zsuwają i niestety te były masakryczne... No i kupiłam 2 pary z golfem ale nie sądziłam że to jest takie mega wygodne! Na dodatek profiluje brzuszek i wydaje sie taki okrąglutki :D

Zakupiłam te spodnie:
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-A
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-E

są naprawdę super więc polecam :) Na dodatek jeans jest taki cieniutki jakby z lycrą że się świetnie dopasowują i są dzięki temu wygodne :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mi przyszedł dzisiaj detektor i nie mogłam znaleźć tętna malucha :/ mam nadzieję że mimo to wszystko jest dobrze...
    Tysia, wszystko zależy od detektora. O ile pamiętam kupiłam angelsound... Z tego co słyszałam te od braela mają lepszą czułość i dużo szybciej wykrywają tętno dlatego mi się udało to już w 10 tc :) Ale nie łam się. Sama pamiętasz jak kilka dni temu nie mogłam znaleźć a było wszystko ok! :)
    Może szukasz w złym miejscu? Spróbuj później, może maluch się przemieścił :) No i szukaj bardzo nisko, niemalże na linii włosów łonowych :) Na pewno jest ok tylko trzeba dojść do wprawy. ja dzisiaj znalazłam w przyciągu 30 sekund a za pierwszym razem szukaliśmy dobre pół godziny :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na zakupy! :D haha za 2 i pol godziny moj Art wroci i lecim na podbój h&m (moze cos nowego przyszło) i c&a :D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Właśnie wróciłam z zakupów i mam 3 wiadomości...
    Pierwsza taka, ze wstąpiłam do hotelu zabrać z szafki marynarkę żeby do pralni oddać i oczywiście od progu wszyscy mnie wyściskali bo poszła wiadomość o ciąży... :) Miło mi się zrobiło

Druga to taka, że do centrum handlowego mam ok 1,5 km a że jest piękna pogoda i 20 stopni wybrałam się na spacer pieszo :) I co? po powrocie tak mnie kręgosłup boli że leże... :( taki jak nerwoból w odcinku lędźwiowym.. jak się gwałtownie poruszę to przeszywa... miałam kiedyś problemy z kręgosłupem od dźwigania a i miałam uszkodzony po 4 krotnej nieudanej punkcji... i chyba wraca :/ cholera

Trzecia wiadomość to taka że kupiłam 2 pary spodni ciążowych w H&M :) i są MEGA WYGODNE!
    Zmierzyłam te co wam pokazywałam z gumami po bokach i tak jak któraś wczoraj pisała - zjeżdżają z zadka... ja mam nawyk przy kupnie spodni że w przymierzalni kucam, schylam się i skaczę żeby sprawdzić czy spodnie się nie zsuwają i niestety te były masakryczne... No i kupiłam 2 pary z golfem ale nie sądziłam że to jest takie mega wygodne! Na dodatek profiluje brzuszek i wydaje sie taki okrąglutki :D

Zakupiłam te spodnie:
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-A
    http://www.hm.com/no/product/85143?article=85143-E

są naprawdę super więc polecam :) Na dodatek jeans jest taki cieniutki jakby z lycrą że się świetnie dopasowują i są dzięki temu wygodne :)
    Weszłam w te linki co dałaś i patrze 299 ja mowie japitole tak drogich to nie kupie wolę chodzić w leginsach ale później zaczaiłam ze to w koronach ;p

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysia, wszystko zależy od detektora. O ile pamiętam kupiłam angelsound... Z tego co słyszałam te od braela mają lepszą czułość i dużo szybciej wykrywają tętno dlatego mi się udało to już w 10 tc :) Ale nie łam się. Sama pamiętasz jak kilka dni temu nie mogłam znaleźć a było wszystko ok! :)
    Może szukasz w złym miejscu? Spróbuj później, może maluch się przemieścił :) No i szukaj bardzo nisko, niemalże na linii włosów łonowych :) Na pewno jest ok tylko trzeba dojść do wprawy. ja dzisiaj znalazłam w przyciągu 30 sekund a za pierwszym razem szukaliśmy dobre pół godziny :)
    Tak, mam ten Angel sound... Dzięki, uspokoiłaś mnie, potem będę szukać :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Weszłam w te linki co dałaś i patrze 299 ja mowie japitole tak drogich to nie kupie wolę chodzić w leginsach ale później zaczaiłam ze to w koronach ;p

Ja tak samo byłam w szoku z cenami. Ale ja już nie dojrzałam, że to w koronach :P

Właśnie zauważyłam, że na usg diagnostyczne trzeba się do tej mojej ginekolog zapisać przez telefon, a ja zapisałam się przez portal pacjenta. Także pewnie mi usg nie zrobi. Ale może będzie miała chociaż detektor, żeby posłuchać czy jest serducho.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ceny w koronach :D czyli 300 nok to będzie 150 zł :)

Iriss, ból mnie dobija ... a brzuch masakrycznie rośnie... jest już naprawdę duży... w tym tempie to będę się wywracać bo nie będę miała równowagi xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tak, mam ten Angel sound... Dzięki, uspokoiłaś mnie, potem będę szukać :)
    A jeśli nawet nie znajdziesz, to spróbuj za tydzień :) Na tym etapie to loteria czy się uda czy nie :) zalezy tez gdzie maluch się zagnieździł... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Krew oddana :P

U was też toksoplazmoza z tymi przeciwciałami jest taka droga? Reszta to groszowe sprawy a tokso 80zeta :P
    Ja za toksoplazmoza placilam po 25 zł czyli 50 łącznie.
    A ile płacilyscie się za HCV?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo lubicie H&M ??? Ahhhh ja nie lubie, zawsze omijam szerokim lukiem, Bo nic tam dla siebie nigdy nie znalazlam :( nie lubie tamtejszych materialow ....
    P.s. Czy w Polsce jest wymagane badanie HIV jak jest sie w ciazy ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Oooooo lubicie H&M ??? Ahhhh ja nie lubie, zawsze omijam szerokim lukiem, Bo nic tam dla siebie nigdy nie znalazlam :( nie lubie tamtejszych materialow ....

Chyba tak. Ja miałam robione. Moja teściowa - położna mówiła też, że się robi.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Wymagane jest :) Siostra mówiła że bez niego nie przyjmą do szpitala, albo zrobią na miejscu. Ale lepiej wczesniej wiedzieć na co muszą być przygotowani jeżeli ktoś jest chory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:10

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A jeśli nawet nie znajdziesz, to spróbuj za tydzień :) Na tym etapie to loteria czy się uda czy nie :) zalezy tez gdzie maluch się zagnieździł... :)
    Mam nadzieję, że maluch sobie tam fika a ja po prostu go nie słyszę :)

Z badań robiłam mocz, glukozę, krew i tokso.
    HIV i kiłę badałam w grudniu i gin stwierdził, że nie muszę już powtarzać bo wyniki są w sumie świeże.

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Hmm czy wymagane nie wiem, mój lekarz powiedział mi, że zaleca, bo jest to bardzo ważne badanie (gdyż w razie coś to oni mając świadomość moga podjąć odpowiednie kroki). Też chętnie się dowiem czy jest to konieczne badanie, chociaż ja już robiłam, ale ciekawość ciekawością :)
    ja tez , ja musialam robic na wszystko , co jest przenoszone droga plciowa, niewazne , ze jestem w grupie , gdzie ryzyko to 0 , no chyba , ze moj Pancio by przyniosl lol

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mam nadzieję, że maluch sobie tam fika a ja po prostu go nie słyszę :)

Z badań robiłam mocz, glukozę, krew i tokso.
    HIV i kiłę badałam w grudniu i gin stwierdził, że nie muszę już powtarzać bo wyniki są w sumie świeże.
    Ja mialam juz tyle badan !! Ze nie lapie sie juz na co konkretnie , za to lapie sie za glowe jak rachunki przychodza , liczby sa wielkie .... Mam ubezpieczenie , wiec spoko , ale I tak musze doplacac , na jakie badania prenatal sie zdecydowaliscie ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię samo genetyczne, bez pappa :)

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, rozciągam kręgosłup regularnie... nawet leżąc oglądając tv leżę właśnie w takiej pozycji ze zgiętymi nogami pod brodą bo ból pojawia się w momencie kiedy mam tyłek do tyłu a brzuch do przodu... nie wiem jak to wytłumaczyć ale pewnie wiesz o co chodzi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ