X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam żelki Haribo :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Bianka :)

Haribo smak radości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:22

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję:D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Jestem, wszystko dobrze :D Maluszek ma już 41 mm., według Usg to 11t0d, czyli wyprzedza termin z OM o 3dni, ostatnio o 1, czyli znowu czort przyspieszył :D Krew, mocz, ciśnienie i waga, wszystko idealnie :D Jestem meeeega szczęśliwa, pędzę na zakupy ;) :D
    Bianka super!!! :) Pędź pędź kupić jakieś portki :D

i po raz kolejny widzę jak bardzo różni się lekarz od lekarza...
    Ja w tym samym dniu co Bianka miałam USG czyli 10+4 i maluszek miał 42 mm i określili to jako 10+5 czyli że tylko jeden dzień do przodu... Wg lekarza Bianki było 4 dni do przodu :D
    Dlatego nic nie gmeram przy suwaczku i niech leci od ostatniej @ bo zwariować z tym można :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, no to współczuję Ci :( mam nadzieję, że nie będzie tak bardzo i często dokuczać :)

Bianka super wieści!! :)

O jedzeniu chcecie? Ok, ja mam makaron penne z duszonymi pomidorkami i cukinią ;P
    Ja mam dzis spagetti :D a wczoraj miałam penne z pesto ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na USG wyszło -3dni ;p czyli teraz bym była 10t3d zostawiam, chociaż wiem że tak jest że moje dziecie jest mlodsze przez poźne owulacje :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, tak :) ten sam rozmiar jak przed ciążą :)
    Ale naprawdę są super z tą gumą, nic nie spada z tyłka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka super wieści.

Dziewczyny - ile średnio trwa u Was taka wizyta z usg?

Ja mam coraz większego stracha.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja robię samo genetyczne, bez pappa :)
    y
    Ja sie decyduje na te co z krwi matki szuka DNA dziecka I nawet wiadomo czy syn czy corka....ale dopiero na 10 sierpnia mam , moj blad powinnam wczesniej zadzwonic, a ja dopiero wczoraj heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:36

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta z usg u mnie to około 15/20 min

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    y
    Ja sie decyduje na te co z krwi matki szuka DNA dziecka I nawet wiadomo czy syn czy corka....ale dopiero na 10 sierpnia mam , moj blad powinnam wczesniej zadzwonic, a ja dopiero wczoraj heh
    Ooo to super, będziesz od razu znała płeć

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szortów też jest dużo :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja mialam owulacje w 12 dniu cyklu i potwierdza to się w USG :) Juz sie nie moge doczekać przyszłego piątku :D
    U mnie jak co miesiac 20dc ;p ale nie potwierdzone w tym cyklu.
    U mnie wizyta też ok 30min, ale nie jestem popędzana po prostu tak się wyrabiamy :)

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań HIV to z tego co czytałam, to nie są obowiązkowe, tzn lekarz nie może Cię zmusić żeby je zrobić, ale powinien się zapytać czy chcesz. Ogólnie są zalecane, ją mam zamiar zrobić. Pytałam ginekolog o nie bo teraz mi nie dała, powiedziała że na następnej wizycie da skierowananie.

Ogólnie jutro idę upuścić trochę krwi i zrobić to co mam zalecone do tej pory. Szczęśliwie na NFZ więc nie martwię się przynajmniej rachunkami za to ;)

Dziś wcześniej wyszłam z pracy i jadę do dentysty właśnie, na szczęście w autobusie jest klimatyzacja.

Evans lubi tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ooo to super, będziesz od razu znała płeć
    Tak !!! Takie badanie juz mozna wykonac od 9 tyg. ciazy , ale ja chcialam poczekac dluzej .... Ale nie do 10 sierpnia ehhhhhh , myslalam, ze natychmiast po tel moim zrobia, a tu czekac wrrr, ale wiesz co ja mysle, ze bedziemy miec syna ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Tak !!! Takie badanie juz mozna wykonac od 9 tyg. ciazy , ale ja chcialam poczekac dluzej .... Ale nie do 10 sierpnia ehhhhhh , myslalam, ze natychmiast po tel moim zrobia, a tu czekac wrrr, ale wiesz co ja mysle, ze bedziemy miec syna ....
    I ile takie badanie kosztuje?
    Do 10 sierpnia szybko zleci :)
    Na lutowkach większość ma przeczucie na synka :D Ciekawe w ilu przypadkach się sprawdzi :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem umówiona na wizytę 15 minut, więc pewnie mi USG nie zrobi. Zwłaszcza, że będę musiała jej wszystkie badania przekazać i informacje o ciąży na pierwszy raz.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    I ile takie badanie kosztuje?
    Do 10 sierpnia szybko zleci :)
    Na lutowkach większość ma przeczucie na synka :D Ciekawe w ilu przypadkach się sprawdzi :)
    Tego badania nie pokrywa ubezpieczenie .... Sprawdza tez wiadomo , genetyczne wady plodu .... One kosztuje u mnie 1500 dolarow , ale Kuzynka zrobila za 1000 wiec jeszcze sie dowiem gdzie Ona robila I ewentualnie czy cos okrajala ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Ja dzisiaj jestem umówiona na wizytę 15 minut, więc pewnie mi USG nie zrobi. Zwłaszcza, że będę musiała jej wszystkie badania przekazać i informacje o ciąży na pierwszy raz.
    Może przez chwilę podejrzycie malucha

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Tego badania nie pokrywa ubezpieczenie .... Sprawdza tez wiadomo , genetyczne wady plodu .... One kosztuje u mnie 1500 dolarow , ale Kuzynka zrobila za 1000 wiec jeszcze sie dowiem gdzie Ona robila I ewentualnie czy cos okrajala ....
    O kurcze, to sporo.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ