Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss wrote:Dostałas luteine dowcipną? to Pianistka bierze , ja biorę doustną 2x2 tabletki po 50mg
Spoko, dietę da się znieść, jestem ekspertem w tym, bo 3 lata na bezglutenowej i bezmlecznej ;P i nigdy nie zgrzeszyłam
No wizyta już niebawem , oby mnie nie wzdęło, bo to też się przytrafia ostatnio i zamiast pęcherzyka jakiś bąbel gazu się pojawi haha
no masakra heh nie lubie dowcipnie ;p o to masz lepiej
a widzisz a u mnie wrecz uwielbiam slodkosci ;p chleb tez jadam no i nie wspomne o ziemniakach ale jak trzeba to trzeba ale chyba jak czasem zjem np cos slodkiego albo chleba bialego to nic sie nie stanie nie
Hehe to ladnie by bylo
-
No ja wiem że będzie git innych myśli nie dopuszczam .
Ciekawe, czy na tym etapie może stwierdzić faktyczny wiek ciąży? Ja cały czas się zastanawiam, czy sprawdzi się moja teoria, że fasolek jest starszy przez ta owulację szybszą no ale tak sobie tylko rozmyślam
-
Iriss wrote:No ja wiem że będzie git innych myśli nie dopuszczam .
Ciekawe, czy na tym etapie może stwierdzić faktyczny wiek ciąży? Ja cały czas się zastanawiam, czy sprawdzi się moja teoria, że fasolek jest starszy przez ta owulację szybszą no ale tak sobie tylko rozmyślam
a w ogole mam pyt mozna pic te tabletki co sie rozpuszcza w wodzie np wit c albo multiwitamine? -
Natalii00 wrote:Aj to macie latwiej nigdy nie lubialam tabletech dopochwowych ;/
Iriss myślę, że na podstawie wielkości pęcherzyka gin będzie potrafił okreslić wiek ciąży -
Natali, ja bym zapytała się lekarza, ja biorę tylko te witaminy dla ciężarnych. W pierwszym trymestrze lepiej uważać na wszelkie suplementy, witaminy (później też ale ten I trymestr jest najważniejszy bo chodzi o rozwój i kształtowanie się wszystkich organów itp)
-
tysiaa93 wrote:Mi chciał wcisnąć dopochwowe ale poprosiłam o luteinę podjęzykową
Iriss myślę, że na podstawie wielkości pęcherzyka gin będzie potrafił okreslić wiek ciąży -
tysiaa93 wrote:Mi chciał wcisnąć dopochwowe ale poprosiłam o luteinę podjęzykową
Iriss myślę, że na podstawie wielkości pęcherzyka gin będzie potrafił okreslić wiek ciąży
No zobaczymy w takim razie, co za gangster we mnie rośnie co matkę wymiotami męczy ;P.tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość
-
Natalii00 wrote:A widzisz nie pomyslalam kurcze ;/ w ogole nigdy stycznosci nie mialam z luteina wiec nawet nie pomyslalam ze takie mozliwosci sa aj a na co Ci on ja przepisal?
U mnie był akurat niski progesteron, przez co ciąża jedna się nie utrzymała i od tamtego momentu od owulacji luteina jak widać pomogła ale w tym cyklu od owulki brałam 2x2 a nie 2x1 jak wcześniej. -
Iriss wrote:Natali, ja bym zapytała się lekarza, ja biorę tylko te witaminy dla ciężarnych. W pierwszym trymestrze lepiej uważać na wszelkie suplementy, witaminy (później też ale ten I trymestr jest najważniejszy bo chodzi o rozwój i kształtowanie się wszystkich organów itp)
-
Iriss ty zboczuszku!
Natalii na początku w ogóle mi nie chciał przepisać tej luteiny bo stwierdził, że skoro nie mam plamień ani nie boli mnie brzuch to nie mam potrzeby. Ale powiedziałam, że wolę ją brać i wtedy będę spokojniejsza. Zrobił nawet adnotację, że nie ma wskazań medycznych tylko przepisał mi ją dla mojego zdrowia psychicznego -
Iriss nie mogę się doczekać niusów z wizyty :)Chyba pójdę na trzecią betę tak jak Ty, tak dla sportu - bo do wizyty daleeko. Dwie pierwsze mamy prawie identyczne - tylko że u mnie były 3 dni różnicy.
A ja też biorę luteinę dowcipną - ale ja sama o taką poprosiłam, bo unikam wszelkich leków, które przechodzą przez układ pokarmowy - mam wrażliwy i p duphastonie po prostu umierałam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:48
-
Iriss wrote:Ale podobno te dowcipne szybciej działają, ja chciałam doustne bo przed pracą aplikować nie chciałam, a biorę luteinę już 3 cykl.
U mnie był akurat niski progesteron, przez co ciąża jedna się nie utrzymała i od tamtego momentu od owulacji luteina jak widać pomogła ale w tym cyklu od owulki brałam 2x2 a nie 2x1 jak wcześniej. -
Natalii w Femibionie Natal 1 jest jakaś dawka witC
Aj, bo ja mam ostatnio same kosmate myśli ;P
No jak wrócę to postaram się wejść na forum bo coś z telefonu mam problem z wysyłaniem postów
Natalii dlatego ja sobie zrobiłam listę pytań na dziś do lekarza Obym do 21 wyszła haha -
tysiaa93 wrote:Iriss ty zboczuszku!
Natalii na początku w ogóle mi nie chciał przepisać tej luteiny bo stwierdził, że skoro nie mam plamień ani nie boli mnie brzuch to nie mam potrzeby. Ale powiedziałam, że wolę ją brać i wtedy będę spokojniejsza. Zrobił nawet adnotację, że nie ma wskazań medycznych tylko przepisał mi ją dla mojego zdrowia psychicznego -
Natalii00 wrote:Aa to moze i dlatego dowcipna mam. No i tez mam przez to ze mam te bole podobne do @ raz mniej raz mocniej i ze luteina rozkurczowa jest no i na podtrzymanie ciazy. A to teraz normalnie juz bierzesz ta luteine tak? Bo mi mowil ze jak zaczne brac to nie moge przestac a mam na 45 dni
Mi na te bóle bardzo pomógł magnez w zwiększonej dawce , ale dziś o to też dopytam i jaki mocniejszy mogę kupić -
PeggyOlsen wrote:Iriss nie mogę się doczekać niusów z wizyty :)Chyba pójdę na trzecią betę tak jak Ty, tak dla sportu - bo do wizyty daleeko. Dwie pierwsze mamy prawie identyczne - tylko że u mnie były 3 dni różnicy.
A ja też biorę luteinę dowcipną - ale ja sama o taką poprosiłam, bo unikam wszelkich leków, które przechodzą przez układ pokarmowy - mam wrażliwy i p duphastonie po prostu umierałam!