X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no to może faktycznie to niegroźne skoro dużo z nas tak ma.. Kiedyś jak miałam tak tylko czasami to wlasnie gin kazal brac mi magnez 3 razy dziennie po 2! nie brałam az tyle bo biore tez duphaston i zoladek by mi tego nie wytrzymal, a wiadomo ze jeszcze dha i zwykle witaminy i już się robi strasznie dużo tych tabletek ;/ wspominal tez wtedy ze jak nie przejdzie to mogę brac dopochwowo luteinę, ale jakos na razie nie czuje ze to az tak silne, choć może powinnam, sama nie wiem. jutro go o to dopytam jeszcze raz, mam nadzieje ze dupka mi już kaze odstawić

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokładnie tak samo i wczoraj zastanawiałam się czy czuję swoje własne tętno na macicy... Bóle brzucha mam co miesiąc- tak jak na PMS i okres...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, Roberta ja też tak mam ale przed ciążą też się zdarzało. Wydaje mi się, że to właśnie macica jest teraz tak ukrwiona i czujemy jak pulsuje w niej krew.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zauwazylam,ze mam brzuszek owlosiony,ale ja go do wysokosci pepka gole :)

peggy gratuluje coreczki :)

tysia trzymam kciuki za dzisijsza wizyte :)

dzis nad ranem zlapal mnie skurcz lydki myslalm,ze oszaleje i od razu pomyslalam sobie o porodzie jak ja to przezyje :) masakra.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia, łooo! To trzymam kciuki za dziewczynę, będzie mojej raźniej ;)!

myszka, też mam czasem takie kłucia i lekarz mówi, że to właśnie macica pracuje i tak można to czuć. Spokojnie więc :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen Ty z tego co pamiętam będziesz miała dziewczynke tak? w którym tygodniu się dowiedzialas?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja sie dowiedzialam o Hance najszybciej, bo 11t 2dz ciazy byl! A cos malo tu u nas dziewczynek! Ale dobrze,beda mialy w czym wybierac!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)!!

mi też ściemniały wlosy na brzuchu, zwłaszcza pod pępkiem .., ale słyszłam od koleżanki, która była w ciąży też sciemniały.

Dziewczyny sliczne te ubranka upolowałyście:)

Tysia trzymam kciuki:)! ja mam za tydzien wizyte

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo podobno szybciej można dostrzec chłopca niż dziewczynke ;) aaaahhh tak już bym chciała wiedzieć co u mnie :D jak jutro mi nie powie to się wkurze :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka obys sie jutro dowiedziala :) ja musze czekac na pazdziernik wtedy mam nadzieje,ze moje dziecie zrobi prezent dla rodzicow na druga rocznice slubu i sie pokaze :) bo to,ze mi gin powiedziala we wtorek,ze jej zdaniem dziewczynka to nawet nie wzielam tego do siebie,bo najpierw powiedziala,ze nozki zlaczone,ze nie widac dobrze to po czym to wywnioskowala,ze dziewczynka?chyba po tym jak ja powiedzialm,ze chce dziewczynke bo dopytwala co chcemy.Niech juz bedzie Pazdziernik :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na początku października mam połówkowe( choć się jeszcze nie zapisałam :P) , mam nadzieje, że już wtedy najpóźniej się dowiem :).

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę na wizycie i lekarz zmieni zdanie to oszaleje bo tyle już rzeczy kupiłam. W końcu trochę po mnie widać ale waga stoi w miejscu. Też tak macie taki ból w piersiach uczucie jakby się kanaliki blokowaly.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka - też mam takie kłucia czasami... A brzuch pod pępkiem mi niemiłosiernie pulsuje - nawet nie muszę go dotykać, żeby widzieć, jak rusza się wraz z moim biciem serca :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jesli w poniedziałek zaczynam 17 tydz. to zaliczamy to do 5 czy 4 miesiaca ? Bo juz sie pogubiłam i wszedzie jest inaczej w ksiazce Sears to 4 a dostałam po siostrze inna Ciąza i poród i tam jest ze juz 5 .

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska, w kalendarzach w necie przeważa informacja, ze 19 tc to początek 5 miesiąca ciąży
    ciąży. Mam 3 książki o tematyce ciążowej i w każdej z nich jest identycznie, tj. od 19 tc liczymy 5 msc.

A ja mam też pytanie? Może głupie... Czy trenujecie jakoś sutki do karmienia? W moich książkach jest napisane żeby to robić począwszy od 4 miesiąca, ale ja nie wiem jak... Mam zupełnie płaskie :p

ex2bx1hp35w324su.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiadomo co z tą stymulacją - ja z kolei słyszałam, że może powodować wczesniejszy poród. Nawet nipletki z Aventu miały bodajże taką adnotację, żeby nie używać w okresie ciąży.

PeggyOlsen gratuluję dziewczynki :) Póki co przewaga chłopców. U mnie najprawdopodobniej również synuś, ale ja się cieszę. Zresztą przy pierwszym dziecku było mi to obojętne.

Zapraszam te, które się jeszcze nie wpisały na naszą listę:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?pli=1#gid=0

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja je juz smaruje od bardzo dawna kupiłam preparat z mama care efektimy i uwazam ze jest uper i raz w tygodniu robie piling z avonu planet spa tez codziennie staram sie masowac i pod prysznicem używam ciepłej i zimnej wody .

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od mniej więcej tygodnia dosyć mocno pobolewa mnie brzuch, zwłaszcza jak siedzę dłuzej w jednej pozycji. Łapią mnie jakby takie skurcze, raz to az nie moglam się wyprostować.Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie pójść na zwolnienie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Od mniej więcej tygodnia dosyć mocno pobolewa mnie brzuch, zwłaszcza jak siedzę dłuzej w jednej pozycji. Łapią mnie jakby takie skurcze, raz to az nie moglam się wyprostować.Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie pójść na zwolnienie.
    Oczywiście, że idź na zwolnienie :-) w ciąży będziesz pewnie max.3 razy w życiu a pracować to się jeszcze napracujesz. Poza tym zdrowie ważniejsze ( i 100% płatne Hehe)

Kasia02 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z dziewczynką <3 18 cm i 200 gram szczęścia :) Akurat tak się wygięła, że zmierzył ją razem z nóżkami :D
    Pytałam o te bóle brzucha i stwierdził, że musi tak być i już, że wszystko się rozciąga. Bałam się też, że te bóle skracają szyjkę ale na szczęście jest w porządku i ma 35 mm :) Łożysko mam na tylnej ścianie i za jakieś 2 tygodnie powinnam poczuć ruchy, nie mogę się doczekać :)

vayn, Moniaa, Lexi150, madzia.rka, Biedroneczka29, tulipanna, Kasia02, szara myszka, Mila920, Kri, gorgeous, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ