X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwierają się już! Hurraaa! Chyba za szybka chciałam być :D Przeeeeeśliczne ciuszki!!!! Jak tylko coś kupisz, to wstawiaj natychmiast :D Uwielbiam oglądać takie skarby :D

A 5 miesiąc to liczymy od 17 czy 18 tygodnia? :) Bo ja już się gubię :D

zi13gzu36f7h58u7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - dziękuję, a to tylko mała część tego, co mam :P

Deliliah - nie ma problemu! Da się zrobić :P U mnie dzisiaj 17t1d i to podobno liczy się już jako 18 tydzień :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://smykuj.pl/taxonomy/term/59

zgodnie z tym podziałem to od 19tc. Ale belly chyba pokazuje inaczej.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak przysnęło mi się po 5, uff :D

Cudowne ciuszki! :D

Mi belly 5 miesiąc liczyło od 17 tygodnia na suwaczku :)

A włoski na brzuchu też mam, golę je :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:16

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja doktorka się śmieje, że jak mamy tak jak ja np: 16 tydzień, to mówimy, że to już 17 tydzień :) I zapytała, czy jak mam 27 lat i 5 miesięcy to mówię, że mam 27 czy 28 lat ;P To jej odpowiedziałam, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, bo jak mam 13 lat i 5 miesięcy to mówię, że mam 14 lat, ale gdy mam 27 lat i 5 miesięcy to mówię, że 27 lat hihihi ;)

Lecę znowu do dentysty, bo coś mnie uwiera i musi mi przypiłować :) Zameleduje się po południu :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie, czasem miło coś zaokrąglić (np. tydzień ciąży) a czasem nie (np. wagę w moim przypadku) :D

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziałów dotyczących tygodni ciąży jest mnóstwo - pogubić się można :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    U mnie, jeśli chodzi o ZUS to wszystko zależy od wysokości pensji jaką masz. Jeśli np. Masz minimalną krajową, to nie będą kontrolować, ale jeśli np. Podpisalas umowę o pracę miesiąc-dwa-trzy przed zwolnieniem albo masz dużą pensję, to kontrola murowana. Koleżanka miała taką kontrolę w 2014, podpisał umowę w maju, jak już była w ciąży i po 2 miesiach poszła na zwolnienie, przy czym miała dość wysoka pensję.sprawa ciągnęła się ponad pół roku (w tym czasie nie dostawala kasy!), po czym decyzja ZUS byla taka, że jej praca nie zasługuje na tak wysoka pensję i ze zmieniają jej na minimalna krajową. Gdyby żyła tylko ze swojej pensji, to ponad pół roku byłaby bez żadnej kasy, bo wyrównanie dostała dopiero w styczniu (urodziła w listopadzie).

A ja wczoraj padlam jak kawka :/ dentysta mnie wykończył :( ale ząbek zrobiony i już nie boli :)

Zrobiłam też piękne zakupy w lumpexie dla Maleństwa, ale pochwalę się rano, bo teraz pisze z tel ( w końcu jest 3 30) :P ale pęcherz mnie obudził i zasnąć nie mogę :(

A jaka wykonywała pracę ze jej tak zrobili ? Chamstwo jak nie wiem i ciekawe czy zwrócili kasę pracodawcy za odprowadzane wyższe składki. Pewnie nie bo na tym zarobili. A ile miała jeśli mogebwiedziec tej wypłaty ? :)

http://informator.zumi.pl/jak-zrobic/jak-prawidlowo-liczyc-miesiace-ciazy/c4wpn

a tyg - miesiące ciąży patrze wg tej rozpiski :) tak samo zmienie Belly :)
    a ja dziewczyny tak samo się obudziłam po 5 i nie mogłam juz zasnąć. Pomęczyłam sie troche i w końcu po 6 zasnełam i spałam do 10 :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:42

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jasne te włoski, i choć nie lubię ogólnie owłosienia to ich nie golę, bo nie mam zamiaru ich później oglądać coraz ciemniejszych. Przyjdzie poród, minie ciąża i włoski znikną.

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ja właśnie też zauwazyłam, że pojawiły mi się włoski na brzuchu. Fakt są jasne ale takie denerwujące jakbym małpą była hehe :D aa pod pepkiem to ja zawsze mam mega ciemne i długie jak facet ale obcinam je od czasu do czasu i się z tym lepiej czuje :D :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast na brzuchu, niech lepiej rosną na głowie :D

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem zielona we WSZYSTKIM w porównaniu z Wami ;P Nie mam nic a nic z wyprawki, nie wiem co kupić , dopiero podczytuję Wasze porady hehehe. Chciałabym wiedzieć kogo mam w brzuchu, może było by mi łatwiej zacząć... (tak między nami to MUSI być dziewczynka bo nic dla chłopców mi się nie podoba hehe). Na razie przeglądałam w necie łóżeczka i pościele i też podobają mi się te szare z dodatkiem jakiegoś koloru - najbardziej słonie i sówki. Trudno na allegro znaleźć taki zestaw żeby wszystko się podobało - jak jest fajne łózko to beznadziejne pościele itd.
    Na zwolnieniu jestem od miesiąca, a tak w ogóle to na pierwszej wizycie w 4 tc lekarz zapytał czy chcę zwolnienie :) A moja bratowa jest w 8 mc i okazało się ,że jej pracodawca wysłał jej zwolnienie do ZUSU po miesiącu i nie dostanie pieniędzy w tym miesiącu tylko wyrównają jej ale dopiero pod koniec września. Bez kasy jest już 3 mc, bo taki "układ" mieli z pracodawcą. Ja mam szczęście pracy w budżetówce- nic tylko dzieci rodzić:)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że wszystkim zdazysz, jeszcze mnóstwo czasu. A po poznaniu płci dużo łatwiej będzie wyprawkę zrobić :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam ciuszki dla dziecka wszystkie jakie potrzebuje więc raczej nie mam co buszować po sklepach :( dokupić muszę tylko skarpetki i śpiworek zimowy. Mam tego z 4 reklamówki:) Już się nie mogę doczekać po remoncie jak ułożę to wszystko w komodzie i szafie dziecka:D

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jeszcze nic nie mam dla malucha, na razie tylko oglądam :) nie chce sie tez spieszyć, bo najcześciej jest tak, ze cos mi sie teraz podoba a za 3mce stwierdzę, ze mogłam poczekać bo jest cos lepszego :D
    Moj tato załatwił nam łóżeczko...ktore zrobił dla mnie sam prawie 30 lat temu ;) troche dzieci przez nie pozniej "przeszło", ale on tak sie z tego cieszy, ze nie miałabym serca mu odmówić :) pomalujemy na biało i kupimy jakies fajne dodatki, a tato złota raczka dorobi na dole szufladki i bedzie git :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy z duszą są najwspanialsze :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie licze miesiecy ciazy tygodniami. Ja licze w ten sposob : termin mam na 4 lutego. Czyli :
    Od 4 wrzesnia 5 miesiac
    Od 4 pazdziernika 6 miesiac
    Od 4 listopada 7 miesiac
    Od 4 grudnia 8 miesiac
    Od 4 stycznia 9 miesiac.

Piekne ciuszki delliah :)
    Widze ze nie tylko ja mam brzuch owlosiony jak malpa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly wszystko dodaje. Teraz jestem w 19 tygodniu. Ale tak naprawde to w 18 i tak tez liczy moj lekarz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję łupów! U mnie teściowa szaleje po ciucholandach i też śliczności dostaje :) mam już wielką torbę ciuszków i kupiłam kombinezon-śpiworek zimowy za 30 zł :)
    Oglądaliśmy z mężem wózki i stanęło na X lander xmove, fajnie się składa i pasuje nam w 100%, wybraliśmy szary kolor z pomarańczowymi wstawkami więc będzie pasował dla chłopca i dziewczynki. Rodzice chcą nam koniecznie kupić nowy wózek, chociaż wolałabym używany za połowę ceny, ale dyskutować nie będę :P

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri - ja zawsze marzyłam o co najmniej jednej córce i również uważałam, że nie ma w ogóle ładnych ubrań dla chłopców. Ale jak lekarz zasiał we mnie ziarno niepewności co do płci, to zaczęłam kupować ubranka niby uniwersalne, ale bardziej podchodzące pod chłopca i powiem szczerze, że znalazłam mnóstwo pięknych chłopięcych ciuchów! :)

marissith - teściowie też chcieli kupić wózek, ale dowiedzieliśmy się o tym, jak już kupiliśmy używany za grosze. ;-) W takim razie kupią wybrane przeze mnie łóżeczko i pościel.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ