Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa... Lekarz był całkiem pewien, że chłopiec więc chyba mogę kupować niebieskie ubranka

Vayn ja wyrywałam ósemkę u chirurga szczękowego normalnie na NFZ. Ale niestety czekałam jakieś 2 miesiące. Teraz umawiałam męża to wizytę ma już za niecały miesiąc. Z tego co wiem to "zwykły" dentysta nie podejmie się wyrwania ósemek. A taki chirurg powinien być dostępny w każdym większym mieście. -
nick nieaktualny
-
8 nie wyrywaja w ciazy ....
Istnieją jednak zabiegi stomatologiczne, których zdecydowanie należy wystrzegać się w ciąży. Należą do ich: dłutowanie zatrzymanych ósemek, zakładanie implantów zębów, wybielanie czy piaskowania. Obecnie nie stosuje się też profilaktycznego podawania fluoru kobietom w ciąży.
Źródło https://parenting.pl/portal/usuwanie-zebow-w-ciazy
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Lexi!!! Najważniejsze ze wszystko z Malenstwem w porządku! Ja mam jutro wizytę ale jeszcze się jakoś nie stresuje

Ja poduszkę kupowałam na supermami i jestem mega zadowolona! Koleżanki mówiły mi żeby wkład nie był styropianowych albo jakiś podobny ale antyalegiczny. Zresztą na stronie supermami tylko takie są
Poszlalam na zakupach, jak będę przy kompie to wrzucę skarby
-
Ja mam poduszkę taką zwykłą kupioną na allegro. Na razie jeszcze z nią nie śpię bo trochę mi przeszkadza że szeleści, no i jest trochę za duża. Przy większym brzuszku będzie inaczej.
Kada nawet nie wiedziałam, że nie można takich rzeczy robić w ciąży. Dobrze wiedzieć.
Bruśka mi też od kilku dni plecy dają się we znaki. Mam bóle krzyżowe ale liczę się z tym, że będą. Mam krzywy kręgosłup i niestety takie uroki.
Szara myszka od główki do pupy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 18:47
-
nick nieaktualny
-
Szara myszka sama się zdziwiłam, że taki duży. Spodziewałam się max 10 cm a tu niespodzianka. Tym bardziej, że na prenatalnych nie był za duży. Twój Maluszek też wkrótce nadrobi. W końcu każdy Dzidziuś to inny człowiek i rozwija się we własnym tempie.
-
Ja się z kolei wlasnie spodziewałam zdeczka więcej, bo ostatnio miał 7,5 ale nie nakręcam się, teraz to już jest dokładnie tak jak mówisz, ludzie tez sa roznej wielkości i każdy ma swój tryb rozwoju, najważniejsze ze wszystko dobrze, tak mi powiedział gin wiec w to wierze

choć dziś mam straszne klucia w dole brzucha
-
Witam dziewczyny

Gratuluje owocnych wizyt
Szara Myszka nie ma co się denerwować , bo ja własnego doświadczenia wiem że różnica długości dziecka wynikać może z różnego sprzętu USG na którym wykonywano badanie - ja tak się złożyło,że miałam USG dzień po dniu - zwykła wizyta u mojej doktor prowadzącej i USG prenatalne na lepszym sprzęcie w innym miejscu i różnica długości ciemieniowo-siedzeiowej (od czubka główki do zadka) wyniosła ponad 1,5cm u obojga moich maluszków
Zdziwiłam się ogromnie, ale moja pani doktor utwierdziła mnie że właśnie dlatego na te najważniejsze USG trzeba wybierać miejsca z jak najnowszym i najdokładniejszym sprzętem 
PS- wstyd się przyznać, ale przespałam dziś z "młodzieżą" pól dnia
Bliźniacze szczęście
Ona i On