X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wozek 3w1 wszystko z jednej firmy bo bedzie wszystkopasowac najlpeij zobaczyc czy sa adaptery do fotelika i wozka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóc za bardzo nie pomogę, ale też mam te same wątpliwości. Na początku byłam zdecydowana na 3w1, a teraz myślę, że kupię 2w1 i porządniejszy fotelik niż w zestawie... Myślę, że jak kupisz ten fotelik, to później wózka będziesz musiała szukać po prostu pod kątem tego fotelika, żeby pasował. A najlepiej to może zadzwonić do jakiegoś większego sklepu z wózkami i zapytać czy i jakie modele wózków pasują do tego fotelika ;)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah - śliczne ciuszki! :)

Tusiaa - oglądam je z mężem - za pierwszym razem tak się popłakał ze wzruszenia, że aż mnie zszokował. ;-) Generalnie pokazują cały przebieg porodu, ale na szczęście nie zaglądają za bardzo między nogi, więc jest dobrze. A kiedy juz wyjmują malucha, to łzy cisną się do oczu. :)

Kri - wygodniej jest kupić wózek z fotelikiem, ale można też kupić fotelik oddzielnie i w razie czego adapter, żeby można było włożyć go do wózka. My mamy 3w1, ale w zasadzie i tak w lutym nie będę woziła malucha w samym foteliku po podwórku, więc w zasadzie dla mnie to bez różnicy.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    serio prawie same chłopaki się szykują :)
    Moja córcia zdecydowanie zaprzecza. Choć byłam przekonana, że będzie chłopak to jednak dziewczynka. Ale z kupnem czegokolwiek czekam do kolejnego USG (29.09), jak znów powie, że dziewczynka to szalejemy :D
    marissith wrote:
    Ja mam już brzuch widoczny ale nadal spożywczy :P
    No i nie czuje ruchów, lekarz mówił, że muszę min miesiąc poczekać na to :( strasznie długo...
    O moim brzuszku też wszyscy mówią, że nie widać i że wygląda co najwyżej "jakbym miała wzdęcie"... Ja natomiast widzę po garderobie, że zdecydowanie urósł! A co do ruchów to od 2 dni czuje dość wyraźne łaskotanie w dole brzucha Wczoraj nie byłam pewna czy to córcia czy fasolka, którą jadłam dzień wcześniej, ale dziś fasolka sprzed 2 dni nie dawałaby już chyba takich objawów. Myślę, że to mała się kręci :D Obserwuj siebie, myślę, że możesz się doczekać pierszych bąbelków w brzuchu wcześniej niż za miesiąc.

marissith lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    narkolepsja fajna sprawa, mogę spać i spać :)
    my weźmiemy wózek 2w1 i fotelik cybex 5*, są specjalne adaptery także spoko. Ale trzeba iść do sklepu i o wszystko wypytać żeby nie było problemu.
    Później zrobię zdjęcia moich ciuszków, nienawidzę różu :P
    Lexi mam brać clexane min do połowy ciąży, na kolejnej wizycie ma zadecydować czy już odstawi czy do końca ciąży. Przepływy w pępowinie mam ładne więc liczę, że to powoli koniec mojej przygody z clexane ;)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah trzymam kciuki. Z tymi wózkami to też nie pomogę ale gadałem z koleżanką i ona kupowala 2w1 bo właśnie fotelik jej jakościowo nie odpowiadał. Zapłaciła trochę więcej ale była bardzo zadowolona. Ja chyba od przyszłego tygodnia zacznę się rozglądać za polarkiem Minky bo chce wydziergac kocyk na szydełku i podszyc polarkiem i poduszeczke też z polarku. Tylko narazie szukam fajnego wzorka na kocyk.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Teeez pospalam sobie cudownie i wygodnie ;) a jak tak już lezalam i przygotowywałam się do wyjścia spod cieplej kołderki i trzymałam reke na brzuchu to poczułam trzy takie cos dziwne pod reka jakby naprawdę lekkie kopniaczki! bylam bardzo zrelaksowana i spokojna a to podobno pomaga ;) nie wiem czy to był dzidziuś ale jeśli tak to już mniej więcej wiem czego wyczekiwać ;)

Tez bym chciała ogladac ten program o wcześniakach ale tak jak co poniektóre na reklamie już plakalam :D ale chciałabym go ogladnac choćby z tegowzgledu ze planowałam rodzic w tym szpitalu na ujastku w Krakowie, choć tam maja strasznie dużo porodow a jak teraz się rozslawia przez program to będzie więcej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózek to ja byłam przekonana na 3w1, ale teraz nastawiam się bardziej na 2w1 + porządniejszy fotelik, zwłascza, że dzidziuś do jednych dziadków będzie miał ponad 300km, więc warto zainwestować. Ja wczoraj też oglądalam ten program i plakałam. Tak sobie myślałam, że fajnei byloby tam rodzić, ale pewnie dużo porodów tam mają, no i ja mam za daleko. Będę rodzić u siebie, ale tu nie ma wyspecjalizowanego oddziału neonatologicznego :/
    Dzisiaj też troszkę pospałam po wczorajszym dniu (pracowałam 12h przed komp :()

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was kupuje wózek Maxi Cosi Mura 4 Plus?

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja slyszalam ze tam maja nawet 20 porodow dziennie (!) i ze ogolnie wszystko super, ale często przyspieszaja akcje żeby zrobić miejsce następnej, a to taka tasma produkcyjna ;/
    ale na pewno wybiorę się tam i tak na dni otwarte ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to bierzemy 3w 1 ale dobieramy do tego fotelik maxi cosi. Trzymajcie kciuki idę się szykować i mam nadzieję że się dotelepie do lekarza i coś mi da na ten kręgosłup.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, Deliliah trzymam kciuki!

Deliliah kolejne świetne ciuszki do kolekcji ;)

Co do wózka to ja jestem zdecydowana na 3w1 ze standardowym fotelikiem Tutka bo Maluch i tak niewiele będzie jeździł w samochodzie. Ale nie wykluczam że jak znajdę jakąś fajną promocję z lepszym fotelikiem to może się skuszę.

babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
    a to link do kolejnych warsztatów. Może któraś skorzysta.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, a Ty bierzesz tę Nospę codziennie? Masz takie bóle brzucha?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny, ale macie dużo rzeczy dla maluszków. Ja mam trochę ciuszków i to wszystko. Ciągle sobie mówię, że przecież jeszcze jest czas :P
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No-spę miałam brać 3x1 codziennie. Ale aktualnie biorę rano i ewentualnie wieczorem jak mnie ciągnie. Bóli brzucha jako takich nie mam, ale za to straszne kłucia w okolicach szyjki macicy.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja z ciuszkami na razie się wstrzymuję. Kupiłam dosłownie kilka a resztę kupię jak już będę wiedziała co dostanę a co mi potrzeba. Wózek na bank kupimy jesienią bo akurat będą pieniądze. Łóżeczko, leżaczek, wanienkę dostaję w spadku więc też jakoś jesienią przywieziemy do domu. Na razie zainwestowałam w termometr i może pościel jeszcze zamówię. A później zostaną jeszcze takie pierdoły jak laktator, nawilżacz powietrza, firanki do pokoju Malucha, dywanik i komoda. I muszę to jakoś tak rozłożyć żeby nie wszystko na raz szło.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ostatnio u koleżanki, która jest lutówką 2015 i pierwsze co mi powiedziała, to, żebym nie zostawiała sobie zakupów za ostatnią chwilę, zwłaszcza tych, które wymagają szukania, oglądania po sklepach, dłuższej jazdy autem. Ona kupowała wózek na początku stycznia, to mówi, że nie dość, że już była opuchnięta, to ciągle jej się chciało sikać, stanąć po drodze nie było jak, bo to zima, więc dupki nie wypnie w lesie ;/ Buty ją cisnęły z tej opuchlizny. Więc stwierdziła, że jeśli tylko mogę, to żebym zakupy zrobiła, jak najwcześniej i miała spokojną głowę. I chyba mnie przekonała do tego...

domiii lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też musimy jakoś rozsądnie to w czasie rozłożyć, żeby się finansowo nie wykończyć :) A termometr kupiłaś do mierzenia temp. wody czy ciała maluszka?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostają jeszcze zakupy przez internet :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:

A i mi dzisiaj bardzo dobrze się spało - nawet pomimo tego, że mąż miał na noc. ;-)

Ja pomimo że wczorajszy dzień spędziłam dzięki infekcji w łóżku to jak zasnęłam o 23, tak telefon męża o 10 mnie obudził. Ale to chyba odsypianie wczorajszej nieprzespanej nocki!

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ