X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kurczę, dziewczyny, ale macie dużo rzeczy dla maluszków. Ja mam trochę ciuszków i to wszystko. Ciągle sobie mówię, że przecież jeszcze jest czas :P
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)

Ja jeszcze nie posiadam nic... ani 1 sztuki. Dopiero po połówkowych zacznę coś nabywać w drodze kupna :P a badanie mam dokładnie za miesiąc :) Moja siostrzyczka pracuje w Smyku więc będę czekała na grudniowe przeceny na rzeczy dla noworodków.

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy przez internet jak najbardziej TAK! :) Zwłaszcza, że wychodzi duuużo taniej niż w normalnym sklepie :) Ale jednak mam rzeczy (zwłaszcza te największe), które chciałabym zobaczyć, dotknąć :) Ale przecież każda z nas zrobi tak jak uważa, ja przekazuje tylko to co usłyszałam od koleżanki, która to już przeżyła :)

domiii lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja jeszcze nie posiadam nic... ani 1 sztuki.
    To dokładnie tak jak ja :) W weekend stoczyłam ze sobą wielką walkę, aby nic nie kupić będąc w CH. Prawdą jednak jest, że zrobiłam już dość dokładny research i mamy wybrane mebelki (łóżeczko+komoda z przewijakiem+regalik+fotel dla mnie), ale chcemy zamówić jakoś na początku października, będziemy wtedy po dwóch usg połówkowych (bo ja do 2 lekarzy chodze...) i mam nadzieję, że potwierdzą na 100%, że córcia chłopcem nie będzie. O tyle to dla nas ważne, że mebelki, które wybraliśmy są w wersji "z chłopcem" lub "z dziewczynką" :D Na zamówienie czeka się ok 7-8 tygodni to będzie akurat na początku grudnia, jeszcze przed świetami. Pewnie na święta dostaniemy trochę giftów z myślą o małej to będziemy mieli już gdzie kolekcjonować :)

A jeśli chodzi o wózek to ja sie przymierzam do Jane Matrix Light 2 (fotelik-gondola w jednym). Niestety nigdzie nie ma tego na ekspozycji. Któraś z was może widziała to cudo na własne oczy??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Zakupy przez internet jak najbardziej TAK! :) Zwłaszcza, że wychodzi duuużo taniej niż w normalnym sklepie :) Ale jednak mam rzeczy (zwłaszcza te największe), które chciałabym zobaczyć, dotknąć :) Ale przecież każda z nas zrobi tak jak uważa, ja przekazuje tylko to co usłyszałam od koleżanki, która to już przeżyła :)
    Zgadzam się, ja też jestem z tych, które "chciałyby dotknąć" zanim kupią, ale niestety mam chyba jakiś cudowny dar do wybierania rzeczy, których nigdzie nie ma na ekspozycji :(

zosiaaa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, jeżeli możesz zdradzić, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna do mierzenia temperatury. Zamówiłam ten:
    http://allegro.pl/microlife-nc-150-termometr-bezdotykowy-5l-gwar-i5597324201.html

Przy Maluszku niezbędny właśnie bezdotykowy. Mam już inhalator z Microlife i jestem baaardzo zadowolona. Są też tańsze ale wolałam trochę dołożyć i kupić coś lepszego.

Deliliah ja też uważam, że nie ma co na ostatnią chwilę. Tym bardziej że Dzieci czasami robią niespodzianki i pchają się na świat wcześniej. Chciałabym te wszystkie większe rzeczy załatwić do końca roku. A później zostawię sobie czas na jakieś pierdółki i przyjemności.

W biedrze są teraz komody i chyba kupię taką Synusiowi do pokoiku. Tylko muszę dokładnie zmierzyć. A wtedy pościel zostawię na przyszły miesiąc.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, termometr wygląda mega profesjonalnie i cena też przystępna :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    To dokładnie tak jak ja :) W weekend stoczyłam ze sobą wielką walkę, aby nic nie kupić będąc w CH. Prawdą jednak jest, że zrobiłam już dość dokładny research i mamy wybrane mebelki (łóżeczko+komoda z przewijakiem+regalik+fotel dla mnie), ale chcemy zamówić jakoś na początku października, będziemy wtedy po dwóch usg połówkowych (bo ja do 2 lekarzy chodze...) i mam nadzieję, że potwierdzą na 100%, że córcia chłopcem nie będzie. O tyle to dla nas ważne, że mebelki, które wybraliśmy są w wersji "z chłopcem" lub "z dziewczynką" :D Na zamówienie czeka się ok 7-8 tygodni to będzie akurat na początku grudnia, jeszcze przed świetami. Pewnie na święta dostaniemy trochę giftów z myślą o małej to będziemy mieli już gdzie kolekcjonować :)

A jeśli chodzi o wózek to ja sie przymierzam do Jane Matrix Light 2 (fotelik-gondola w jednym). Niestety nigdzie nie ma tego na ekspozycji. Któraś z was może widziała to cudo na własne oczy??
    kkkaaarrr, tak z ciekawości, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? Nie ufasz żadnemu???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, wiecie co? Ja byłam taka zachwycona wózkiem Quinny Mood...ale wiecie co? Poszperałam w necie i te wózki ludzie sprzedają jeszcze na gwarancji...Myślę, że po prostu nie sprawdza się tak mała spacerówka i dlatego ludzie wymieniają...No i siostra poleciła mi Quinny Speedi.Spacerówka wygląda solidnie.
    No i własnie- opcaj ze gondola jest jednocześnie fotelikiem kompletnie mi nie odpowiada..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą....ja mam w sobotę usg połówkowe.. i zaczyna dopadać mnie stres...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda takie USG połówkowe? Robi się coś więcej niż na standardowym?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna bez stresu. Na pewno wszystko będzie super. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna podobnie jak prenatalne. Mierzą dokładnie Maluszka, kości udowe. Sprawdzają czy jest pęcherz, żołądek, czy serduszko bije prawidłowo. Sprawdzają przepływy w pępowinie i w całym ciałku no i ogólnie czy ma wszystko na miejscu. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kkkaaarrr, jeżeli możesz zdradzić, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy?
    tulipanna wrote:
    kkkaaarrr, tak z ciekawości, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? Nie ufasz żadnemu???
    Z pracy mam abonament w Medicover, gdzie przynajmniej lekarze na jakich mialam nieprzyjemnosc trafic sa daleko od moich oczekiwan. Sa oni jednak konieczni do wystawiania skierowan na wszystkie badania, ktore z ich skierowaniami Medicover robi mi bez dodatkowych kosztow. Do drugiego lekarza chodze prywatnie, jemu ufam i jego sie slucham. Tego z Medicover traktuje jedynie jako 'przepustke' do darmowych badan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:01

tulipanna lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, no to doskonale rozumiem Twoją sytuację :)

Prenatalne badania mocno mnie stresowały, no ale dobrze ze takie dokładne pomiary robią.

tulipanna lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po!! Chlopak jest 100 % więc nie trzeba wyprawki zmieniać. Wszystko widziałam pęcherz żołądek serduszko też prawidłowo bije więc jest ok. Waży 175 g. Co do pleców nie dostałam nic oprócz paracetamolu( 3 na dobę przy okresie pomagało mi 7 paracetamoli z ketonalem) a to śmieszna dawka jest więc chyba muszę zamowic dziś ta poduche do spania może coś da. Powiedział że wszystko jest ok i ze jak chce to mogę iść na prenatalne ale w sumie chyba chciał powiedzieć że nie potrzeba obgadam z mężem co i jak.

tysiaa93, Biedroneczka29, Deliliah, szara myszka, Mila920 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wozek bede kupowac 3w1,co do zakupow to mam trzy pary bodow ktore kupila mi kolezanka i siostra :) ja nie kupuje nic,poniewaz nie znam plci.Ja zawsze sie nie moge doczekac wizyty,ale zawsze przed mam lekki stresik,ale to chyba kazda z Nas tak ma.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)
    Wózek i wanienkę już mam. A łóżeczko oraz przewijak mam zamiar kupić jakoś w listopadzie. :) Generalnie to codziennie przeglądam allegro i różne strony, szukając tego idealnego zestawu: komplet pościeli + łóżeczko. Co parę minut krzyczę do męża, że znalazłam TEN JEDYNY :P

marissith - czekam na zdjęcia ciuszków! :)

Dzisiejszy apetyt mnie przeraża! Chodzę i tylko coś podjadam... a nadal głodna.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka super, gratuluję zdrowego chlopaczka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto garderoba mojego dziecia na dzien dzisiejszy :) aa i jeszcze kocyk rozowy siostra kupila :)

Bruska gratuluje synka :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6047674/166758/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:46

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ