Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kurczę, dziewczyny, ale macie dużo rzeczy dla maluszków. Ja mam trochę ciuszków i to wszystko. Ciągle sobie mówię, że przecież jeszcze jest czas :P
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)

Ja jeszcze nie posiadam nic... ani 1 sztuki. Dopiero po połówkowych zacznę coś nabywać w drodze kupna :P a badanie mam dokładnie za miesiąc :) Moja siostrzyczka pracuje w Smyku więc będę czekała na grudniowe przeceny na rzeczy dla noworodków.

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy przez internet jak najbardziej TAK! :) Zwłaszcza, że wychodzi duuużo taniej niż w normalnym sklepie :) Ale jednak mam rzeczy (zwłaszcza te największe), które chciałabym zobaczyć, dotknąć :) Ale przecież każda z nas zrobi tak jak uważa, ja przekazuje tylko to co usłyszałam od koleżanki, która to już przeżyła :)

domiii lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja jeszcze nie posiadam nic... ani 1 sztuki.
    To dokładnie tak jak ja :) W weekend stoczyłam ze sobą wielką walkę, aby nic nie kupić będąc w CH. Prawdą jednak jest, że zrobiłam już dość dokładny research i mamy wybrane mebelki (łóżeczko+komoda z przewijakiem+regalik+fotel dla mnie), ale chcemy zamówić jakoś na początku października, będziemy wtedy po dwóch usg połówkowych (bo ja do 2 lekarzy chodze...) i mam nadzieję, że potwierdzą na 100%, że córcia chłopcem nie będzie. O tyle to dla nas ważne, że mebelki, które wybraliśmy są w wersji "z chłopcem" lub "z dziewczynką" :D Na zamówienie czeka się ok 7-8 tygodni to będzie akurat na początku grudnia, jeszcze przed świetami. Pewnie na święta dostaniemy trochę giftów z myślą o małej to będziemy mieli już gdzie kolekcjonować :)

A jeśli chodzi o wózek to ja sie przymierzam do Jane Matrix Light 2 (fotelik-gondola w jednym). Niestety nigdzie nie ma tego na ekspozycji. Któraś z was może widziała to cudo na własne oczy??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Zakupy przez internet jak najbardziej TAK! :) Zwłaszcza, że wychodzi duuużo taniej niż w normalnym sklepie :) Ale jednak mam rzeczy (zwłaszcza te największe), które chciałabym zobaczyć, dotknąć :) Ale przecież każda z nas zrobi tak jak uważa, ja przekazuje tylko to co usłyszałam od koleżanki, która to już przeżyła :)
    Zgadzam się, ja też jestem z tych, które "chciałyby dotknąć" zanim kupią, ale niestety mam chyba jakiś cudowny dar do wybierania rzeczy, których nigdzie nie ma na ekspozycji :(

zosiaaa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, jeżeli możesz zdradzić, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna do mierzenia temperatury. Zamówiłam ten:
    http://allegro.pl/microlife-nc-150-termometr-bezdotykowy-5l-gwar-i5597324201.html

Przy Maluszku niezbędny właśnie bezdotykowy. Mam już inhalator z Microlife i jestem baaardzo zadowolona. Są też tańsze ale wolałam trochę dołożyć i kupić coś lepszego.

Deliliah ja też uważam, że nie ma co na ostatnią chwilę. Tym bardziej że Dzieci czasami robią niespodzianki i pchają się na świat wcześniej. Chciałabym te wszystkie większe rzeczy załatwić do końca roku. A później zostawię sobie czas na jakieś pierdółki i przyjemności.

W biedrze są teraz komody i chyba kupię taką Synusiowi do pokoiku. Tylko muszę dokładnie zmierzyć. A wtedy pościel zostawię na przyszły miesiąc.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, termometr wygląda mega profesjonalnie i cena też przystępna :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    To dokładnie tak jak ja :) W weekend stoczyłam ze sobą wielką walkę, aby nic nie kupić będąc w CH. Prawdą jednak jest, że zrobiłam już dość dokładny research i mamy wybrane mebelki (łóżeczko+komoda z przewijakiem+regalik+fotel dla mnie), ale chcemy zamówić jakoś na początku października, będziemy wtedy po dwóch usg połówkowych (bo ja do 2 lekarzy chodze...) i mam nadzieję, że potwierdzą na 100%, że córcia chłopcem nie będzie. O tyle to dla nas ważne, że mebelki, które wybraliśmy są w wersji "z chłopcem" lub "z dziewczynką" :D Na zamówienie czeka się ok 7-8 tygodni to będzie akurat na początku grudnia, jeszcze przed świetami. Pewnie na święta dostaniemy trochę giftów z myślą o małej to będziemy mieli już gdzie kolekcjonować :)

A jeśli chodzi o wózek to ja sie przymierzam do Jane Matrix Light 2 (fotelik-gondola w jednym). Niestety nigdzie nie ma tego na ekspozycji. Któraś z was może widziała to cudo na własne oczy??
    kkkaaarrr, tak z ciekawości, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? Nie ufasz żadnemu???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, wiecie co? Ja byłam taka zachwycona wózkiem Quinny Mood...ale wiecie co? Poszperałam w necie i te wózki ludzie sprzedają jeszcze na gwarancji...Myślę, że po prostu nie sprawdza się tak mała spacerówka i dlatego ludzie wymieniają...No i siostra poleciła mi Quinny Speedi.Spacerówka wygląda solidnie.
    No i własnie- opcaj ze gondola jest jednocześnie fotelikiem kompletnie mi nie odpowiada..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą....ja mam w sobotę usg połówkowe.. i zaczyna dopadać mnie stres...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda takie USG połówkowe? Robi się coś więcej niż na standardowym?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna bez stresu. Na pewno wszystko będzie super. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna podobnie jak prenatalne. Mierzą dokładnie Maluszka, kości udowe. Sprawdzają czy jest pęcherz, żołądek, czy serduszko bije prawidłowo. Sprawdzają przepływy w pępowinie i w całym ciałku no i ogólnie czy ma wszystko na miejscu. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kkkaaarrr, jeżeli możesz zdradzić, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy?
    tulipanna wrote:
    kkkaaarrr, tak z ciekawości, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? Nie ufasz żadnemu???
    Z pracy mam abonament w Medicover, gdzie przynajmniej lekarze na jakich mialam nieprzyjemnosc trafic sa daleko od moich oczekiwan. Sa oni jednak konieczni do wystawiania skierowan na wszystkie badania, ktore z ich skierowaniami Medicover robi mi bez dodatkowych kosztow. Do drugiego lekarza chodze prywatnie, jemu ufam i jego sie slucham. Tego z Medicover traktuje jedynie jako 'przepustke' do darmowych badan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:01

tulipanna lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, no to doskonale rozumiem Twoją sytuację :)

Prenatalne badania mocno mnie stresowały, no ale dobrze ze takie dokładne pomiary robią.

tulipanna lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po!! Chlopak jest 100 % więc nie trzeba wyprawki zmieniać. Wszystko widziałam pęcherz żołądek serduszko też prawidłowo bije więc jest ok. Waży 175 g. Co do pleców nie dostałam nic oprócz paracetamolu( 3 na dobę przy okresie pomagało mi 7 paracetamoli z ketonalem) a to śmieszna dawka jest więc chyba muszę zamowic dziś ta poduche do spania może coś da. Powiedział że wszystko jest ok i ze jak chce to mogę iść na prenatalne ale w sumie chyba chciał powiedzieć że nie potrzeba obgadam z mężem co i jak.

tysiaa93, Biedroneczka29, Deliliah, szara myszka, Mila920 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wozek bede kupowac 3w1,co do zakupow to mam trzy pary bodow ktore kupila mi kolezanka i siostra :) ja nie kupuje nic,poniewaz nie znam plci.Ja zawsze sie nie moge doczekac wizyty,ale zawsze przed mam lekki stresik,ale to chyba kazda z Nas tak ma.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)
    Wózek i wanienkę już mam. A łóżeczko oraz przewijak mam zamiar kupić jakoś w listopadzie. :) Generalnie to codziennie przeglądam allegro i różne strony, szukając tego idealnego zestawu: komplet pościeli + łóżeczko. Co parę minut krzyczę do męża, że znalazłam TEN JEDYNY :P

marissith - czekam na zdjęcia ciuszków! :)

Dzisiejszy apetyt mnie przeraża! Chodzę i tylko coś podjadam... a nadal głodna.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka super, gratuluję zdrowego chlopaczka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto garderoba mojego dziecia na dzien dzisiejszy :) aa i jeszcze kocyk rozowy siostra kupila :)

Bruska gratuluje synka :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6047674/166758/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:46

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ