Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna_88 wrote:Kurczę, dziewczyny, ale macie dużo rzeczy dla maluszków. Ja mam trochę ciuszków i to wszystko. Ciągle sobie mówię, że przecież jeszcze jest czas

Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy
Ja jeszcze nie posiadam nic... ani 1 sztuki. Dopiero po połówkowych zacznę coś nabywać w drodze kupna
a badanie mam dokładnie za miesiąc
Moja siostrzyczka pracuje w Smyku więc będę czekała na grudniowe przeceny na rzeczy dla noworodków.
-
Zakupy przez internet jak najbardziej TAK!
Zwłaszcza, że wychodzi duuużo taniej niż w normalnym sklepie
Ale jednak mam rzeczy (zwłaszcza te największe), które chciałabym zobaczyć, dotknąć
Ale przecież każda z nas zrobi tak jak uważa, ja przekazuje tylko to co usłyszałam od koleżanki, która to już przeżyła
domiii lubi tę wiadomość
-
To dokładnie tak jak jaMoniaa wrote:Ja jeszcze nie posiadam nic... ani 1 sztuki.
W weekend stoczyłam ze sobą wielką walkę, aby nic nie kupić będąc w CH. Prawdą jednak jest, że zrobiłam już dość dokładny research i mamy wybrane mebelki (łóżeczko+komoda z przewijakiem+regalik+fotel dla mnie), ale chcemy zamówić jakoś na początku października, będziemy wtedy po dwóch usg połówkowych (bo ja do 2 lekarzy chodze...) i mam nadzieję, że potwierdzą na 100%, że córcia chłopcem nie będzie. O tyle to dla nas ważne, że mebelki, które wybraliśmy są w wersji "z chłopcem" lub "z dziewczynką"
Na zamówienie czeka się ok 7-8 tygodni to będzie akurat na początku grudnia, jeszcze przed świetami. Pewnie na święta dostaniemy trochę giftów z myślą o małej to będziemy mieli już gdzie kolekcjonować 
A jeśli chodzi o wózek to ja sie przymierzam do Jane Matrix Light 2 (fotelik-gondola w jednym). Niestety nigdzie nie ma tego na ekspozycji. Któraś z was może widziała to cudo na własne oczy?? -
Zgadzam się, ja też jestem z tych, które "chciałyby dotknąć" zanim kupią, ale niestety mam chyba jakiś cudowny dar do wybierania rzeczy, których nigdzie nie ma na ekspozycjiDeliliah wrote:Zakupy przez internet jak najbardziej TAK!
Zwłaszcza, że wychodzi duuużo taniej niż w normalnym sklepie
Ale jednak mam rzeczy (zwłaszcza te największe), które chciałabym zobaczyć, dotknąć
Ale przecież każda z nas zrobi tak jak uważa, ja przekazuje tylko to co usłyszałam od koleżanki, która to już przeżyła 
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
Joanna do mierzenia temperatury. Zamówiłam ten:
http://allegro.pl/microlife-nc-150-termometr-bezdotykowy-5l-gwar-i5597324201.html
Przy Maluszku niezbędny właśnie bezdotykowy. Mam już inhalator z Microlife i jestem baaardzo zadowolona. Są też tańsze ale wolałam trochę dołożyć i kupić coś lepszego.
Deliliah ja też uważam, że nie ma co na ostatnią chwilę. Tym bardziej że Dzieci czasami robią niespodzianki i pchają się na świat wcześniej. Chciałabym te wszystkie większe rzeczy załatwić do końca roku. A później zostawię sobie czas na jakieś pierdółki i przyjemności.
W biedrze są teraz komody i chyba kupię taką Synusiowi do pokoiku. Tylko muszę dokładnie zmierzyć. A wtedy pościel zostawię na przyszły miesiąc.
-
kkkaaarrr, tak z ciekawości, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? Nie ufasz żadnemu???kkkaaarrr wrote:To dokładnie tak jak ja
W weekend stoczyłam ze sobą wielką walkę, aby nic nie kupić będąc w CH. Prawdą jednak jest, że zrobiłam już dość dokładny research i mamy wybrane mebelki (łóżeczko+komoda z przewijakiem+regalik+fotel dla mnie), ale chcemy zamówić jakoś na początku października, będziemy wtedy po dwóch usg połówkowych (bo ja do 2 lekarzy chodze...) i mam nadzieję, że potwierdzą na 100%, że córcia chłopcem nie będzie. O tyle to dla nas ważne, że mebelki, które wybraliśmy są w wersji "z chłopcem" lub "z dziewczynką"
Na zamówienie czeka się ok 7-8 tygodni to będzie akurat na początku grudnia, jeszcze przed świetami. Pewnie na święta dostaniemy trochę giftów z myślą o małej to będziemy mieli już gdzie kolekcjonować 
A jeśli chodzi o wózek to ja sie przymierzam do Jane Matrix Light 2 (fotelik-gondola w jednym). Niestety nigdzie nie ma tego na ekspozycji. Któraś z was może widziała to cudo na własne oczy?? -
Ooooo, wiecie co? Ja byłam taka zachwycona wózkiem Quinny Mood...ale wiecie co? Poszperałam w necie i te wózki ludzie sprzedają jeszcze na gwarancji...Myślę, że po prostu nie sprawdza się tak mała spacerówka i dlatego ludzie wymieniają...No i siostra poleciła mi Quinny Speedi.Spacerówka wygląda solidnie.
No i własnie- opcaj ze gondola jest jednocześnie fotelikiem kompletnie mi nie odpowiada.. -
Joanna podobnie jak prenatalne. Mierzą dokładnie Maluszka, kości udowe. Sprawdzają czy jest pęcherz, żołądek, czy serduszko bije prawidłowo. Sprawdzają przepływy w pępowinie i w całym ciałku no i ogólnie czy ma wszystko na miejscu.
-
Joanna_88 wrote:Kkkaaarrr, jeżeli możesz zdradzić, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy?Z pracy mam abonament w Medicover, gdzie przynajmniej lekarze na jakich mialam nieprzyjemnosc trafic sa daleko od moich oczekiwan. Sa oni jednak konieczni do wystawiania skierowan na wszystkie badania, ktore z ich skierowaniami Medicover robi mi bez dodatkowych kosztow. Do drugiego lekarza chodze prywatnie, jemu ufam i jego sie slucham. Tego z Medicover traktuje jedynie jako 'przepustke' do darmowych badan.tulipanna wrote:kkkaaarrr, tak z ciekawości, dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? Nie ufasz żadnemu???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:01
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Już po!! Chlopak jest 100 % więc nie trzeba wyprawki zmieniać. Wszystko widziałam pęcherz żołądek serduszko też prawidłowo bije więc jest ok. Waży 175 g. Co do pleców nie dostałam nic oprócz paracetamolu( 3 na dobę przy okresie pomagało mi 7 paracetamoli z ketonalem) a to śmieszna dawka jest więc chyba muszę zamowic dziś ta poduche do spania może coś da. Powiedział że wszystko jest ok i ze jak chce to mogę iść na prenatalne ale w sumie chyba chciał powiedzieć że nie potrzeba obgadam z mężem co i jak.
tysiaa93, Biedroneczka29, Deliliah, szara myszka, Mila920 lubią tę wiadomość

-
Ja wozek bede kupowac 3w1,co do zakupow to mam trzy pary bodow ktore kupila mi kolezanka i siostra
ja nie kupuje nic,poniewaz nie znam plci.Ja zawsze sie nie moge doczekac wizyty,ale zawsze przed mam lekki stresik,ale to chyba kazda z Nas tak ma.
-
Wózek i wanienkę już mam. A łóżeczko oraz przewijak mam zamiar kupić jakoś w listopadzie.Joanna_88 wrote:Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy

Generalnie to codziennie przeglądam allegro i różne strony, szukając tego idealnego zestawu: komplet pościeli + łóżeczko. Co parę minut krzyczę do męża, że znalazłam TEN JEDYNY 
marissith - czekam na zdjęcia ciuszków!
Dzisiejszy apetyt mnie przeraża! Chodzę i tylko coś podjadam... a nadal głodna.
-
Oto garderoba mojego dziecia na dzien dzisiejszy
aa i jeszcze kocyk rozowy siostra kupila 
Bruska gratuluje synka
http://static.pokazywarka.pl/i/6047674/166758/image.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:46