X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kurczę, dziewczyny, ale macie dużo rzeczy dla maluszków. Ja mam trochę ciuszków i to wszystko. Ciągle sobie mówię, że przecież jeszcze jest czas :P
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)
    Ja też nic jeszcze nie mam i póki co nie mam nawet możliwości zakupowania. Ja myślę że poczekam do wyprzedaży grudniowych jeśli chodzi o new zdobycze. A bujaczki maty itp już sobie zaklepalam od koleżanki. Resztę napewno nie wcześniej jak w grudniu bo dopiero w styczniu będziemy pokoik remontować. Z wózkiem cały czas bije się z myślami i chyba kupie uzywke od koleżanki bo jest w całkiem niezłym stanie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Już po!! Chlopak jest 100 % więc nie trzeba wyprawki zmieniać. Wszystko widziałam pęcherz żołądek serduszko też prawidłowo bije więc jest ok. Waży 175 g. Co do pleców nie dostałam nic oprócz paracetamolu( 3 na dobę przy okresie pomagało mi 7 paracetamoli z ketonalem) a to śmieszna dawka jest więc chyba muszę zamowic dziś ta poduche do spania może coś da. Powiedział że wszystko jest ok i ze jak chce to mogę iść na prenatalne ale w sumie chyba chciał powiedzieć że nie potrzeba obgadam z mężem co i jak.
    Super wieści. Na te plecy to rzeczywiście nie bardzo Ci pomoże. Mi jedynie ćwiczenia relaksacyjne tyciunie pomagają. Ale Pan doktorek powiedział że muszę się przyzwyczaić bo będzie gorzej :-( Uwielbiam jego poczucie humoru

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki mam problem bo za bardzo nie mam jej gdzie trzymać i te wszystkie plastikowe są wielkie upatrzylam sobie taką gumowa skladana ale jest droga i jest druga opcja ze znalazłam idealna wymiarami w Ikei za 17 zł i chyba złożę zamówienie niech mi przywioza tam też jest przewijak za 89 zł taki sam jak w smyku za 149.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się kobietki :) Po wizycie (o ile wszystko będzie ok ;) ) umówiłam się z koleżankami, więc postaram się na telefonie coś skrobnąć jak wyjdę :)

tysiaa93, madzia.rka lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, chwal się od razu czy mężczyzna czy kobietka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    witam się po przerwie :) U nas dziewczynka tak jak przeczuwałam odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście ;) Sara się zwie. Niesamowicie czuję ruchy, kilka razy dziennie i nie żadne bąbelki już tylko normalne kotłowanie hehe :)

Nie wiecie czy można iść na szkołę rodzenia do dwóch szpitali? Sprawdzają to jakoś? Rozważam Św. Zofię i Karową w Warszawie i chętnie bym się przeszła tu i tu poznać personel i zobaczyć od środka.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, Peggy gratuluję!Teraz niech tylko zdrowo się chowają dzieciaki :)

Peggy zazdraszczam tych ruchów. A co do szkoły rodzenia to jeżeli bezpłatnie chcesz to tylko jedna. Bo NFZ refunduje pod warunkiem, że złożysz deklarację wyboru położnej w danej szkole. A położną możesz mieć tylko jedną niestety.

Biedroneczka śliczne ciuszki. Aż żałuję, że mnie ominą (na razie) te wszystkie róże, sukienusie, kwiatuszki... Ehhh... Ale za to będą autka :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile Wasze maluszki mierzyly i wazyly mój w 16+3 tyg ma 14 cm i 175 g.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 17 tyg i 6 dniu 18 cm 200 gram

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka gratuluję :*

Biedroneczka29 - śliczności :) może dobrze, że u mnie chłopiec, bo zwariowałabym, gdybym mogła kupować ciuszki dziewczęce :P

Mój maluch w 17t5d ważył 200g (ale z tego, co pamiętam to było 216g, ale doktor zaokrągliła).

A tu moje najnowsze łupy:
    http://zapodaj.net/afff289b3d9b8.jpg.html
    http://zapodaj.net/39b5356b61a9c.jpg.html
    http://zapodaj.net/6758f30416be2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:14

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok! Maluch crl ma 13 cm, ale dr mówi że myśli ze więcej bo się bardzo skulilo, z nogami ok 18 cm :) nie znam płci :( ale wszystkie wymiary takie jak trzeba :) no i mam grzybice i anemie :(

madzia.rka, tysiaa93, gorgeous lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah super wieści no poza końcówka. Z naturalnych sposobów na obie dolegliwości sok z kiszonych buraków.

Deliliah lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! dołączę się do Was, obiecałam sobie, że zrobię to jak będę na L4,bo wcześniej średnio szło mi regularne wchodzenie na forum. Termin mam na 12 lutego (usg) i 15 (OM). To moja 2 ciąża, pierwsza skończona poronieniem równiutki rok temu. Teraz ma być chłopak - najpierw lekarz powiedział to w 11tc, a następnie inny potwierdził w 15tc. Od wczoraj jestem na L4 ponieważ w niedziele nad ranem wylądowałam na IP z bólami przypominającymi okresowe tylko mocniejszymi, po nospie, którą w ciąży wzięłam 1 raz nie przeszło. Z badań wyszło mi wszytko ok, przepisali mi luteine 2x1 (100) i nospe i dali zastrzyk rozkurczowy i kazali iść na L4, po konsultacji ze swoim lekarzem to kontynuuję, z tym, że nospę biorę wtedy jak mnie zaczyna pobolewać. Mam problem i to ogromny z rozróżnieniem czy ból jest ok - tzn. czy wynika z rozciągania się macicy czy też nie, bo więzadła wydaje mi się że umiem rozróżnić. Dla bejbika jeszcze nic nie mam planuje kupować X/XI. Sobie kupiłam poduszkę na allegro http://allegro.pl/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-open-c-i5595974956.html w szare sowy - jak dla mnie jest rewelacyjna, mój mąż nawet z nią śpi czasem hehe...

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne ciuszki! Postaram się jutro zrobić zdjęcia swoich ;)

Deliliah współczuję dolegliwości :( na anemię masz żelazo czy coś innego?

Mój ciążowy brzuch, nadal niezbyt okazały, w swetrze wygląda jak +5 kg na zimę ;)

Moje dziecko też grubiutkie, w 15t5d miało już od główki do dupci 10 cm i ważyło 160 gram!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:34

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wcześniej spadała mi morfologia i kazała brać zelazek, ale teraz po wynikach stwierdziła, że muszę nie wchlaniac żelaza i przepisala coś innego ale nie pamiętam nazwy. dam znać jak będę w domu, bo teraz lecę na spotkanie z koleżankami :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 witaj :)

deliliah najwazniejsze,ze z maluszkiem ok a z tamtymi rzeczami sobie poradzisz razem z gnem,szkoda ze maluszek nie pokazal co tam ukrywa :)

marissith moj brzuszek cos podobnego do Twojego :) no i faktycznie z Twojego babelka niezly paczus :) :)

Deliliah lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, tak myślałam z tą szkołą rodzenia! Muszę w takim razie się na któryś szpital zdecydować.

Same tu chłopaki faktycznie, niech teraz dziewczynki nadrabiają!

Wzięłam dzisiaj 2 pokaźne wory ciuszków po synku bratowej i jestem zawiedziona ;) Nie wiem po co trzymać poplamione niedoprane rzeczy, przecież nikt w to nie będzie ubierał swojego dziecka...

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    marissith moj brzuszek cos podobnego do Twojego :) no i faktycznie z Twojego babelka niezly paczus :) :)
    Pączuś to mało powiedziane :P bardzo się boję, że jak przyjdzie do porodu Pączuś będzie ważył ponad 4kg, tak jak ja (4250g) i brat (4500g)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mi ustalić ile ważyłam przed ciąża ale jak dovtej pory to przytyłam 1,5 kg gdzie ani razu nie wymiotowalam. Więc chyba dobrze brzuch rośnie a przy tych plecach to chyba muszę bardzo uważać aby dużo nie przytyć. Bo teraz tragedia a co potem ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Za oknem piękne słonko, aż chce się żyć w taką pogodę! :D

Wielkość Waszych Maluchów podajecie jako CRL czy razem z nóżkami???? :)

marissith, piękny brzunio! :D

PeggyOlsen, aż wstyd by mi było dać komuś poplamione rzeczy ;/ To już w ciucholandzie kupuje się nie poplamione.

gorgeous, jak zwykle, piękne ciuszki! A body "to sleep or not to sleep" wspaniałe! Uwielbiam te ubranka "z przekazem" :)

Co do żelaza to dostałam tardyferon 2x1. Ale mam kłopot jak to brać ;/ Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto i biorę na czczo 30 min przez posiłkiem euthyrox. Tardyferon mam brać 30-60 min przed posiłkiem i nie łączyć z magnezem i kwasem foliowym. A od euthyroxu muszę poczekać ok 4 godziny przed przyjmowaniem innych leków ;/ I mam zagadkę, kiedy w tym wszystkim mogę jeść :D Ale mam dziś jeszcze wizytę u endo, więc może mi coś podpowie... :)

zi13gzu36f7h58u7.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ