Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Kurczę, dziewczyny, ale macie dużo rzeczy dla maluszków. Ja mam trochę ciuszków i to wszystko. Ciągle sobie mówię, że przecież jeszcze jest czas :P
    Kiedy planujecie kupić wózek, łóżeczko, przewijak, wanienkę? Chodzi mi o takie większe elementy :)
    Ja też nic jeszcze nie mam i póki co nie mam nawet możliwości zakupowania. Ja myślę że poczekam do wyprzedaży grudniowych jeśli chodzi o new zdobycze. A bujaczki maty itp już sobie zaklepalam od koleżanki. Resztę napewno nie wcześniej jak w grudniu bo dopiero w styczniu będziemy pokoik remontować. Z wózkiem cały czas bije się z myślami i chyba kupie uzywke od koleżanki bo jest w całkiem niezłym stanie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Już po!! Chlopak jest 100 % więc nie trzeba wyprawki zmieniać. Wszystko widziałam pęcherz żołądek serduszko też prawidłowo bije więc jest ok. Waży 175 g. Co do pleców nie dostałam nic oprócz paracetamolu( 3 na dobę przy okresie pomagało mi 7 paracetamoli z ketonalem) a to śmieszna dawka jest więc chyba muszę zamowic dziś ta poduche do spania może coś da. Powiedział że wszystko jest ok i ze jak chce to mogę iść na prenatalne ale w sumie chyba chciał powiedzieć że nie potrzeba obgadam z mężem co i jak.
    Super wieści. Na te plecy to rzeczywiście nie bardzo Ci pomoże. Mi jedynie ćwiczenia relaksacyjne tyciunie pomagają. Ale Pan doktorek powiedział że muszę się przyzwyczaić bo będzie gorzej :-( Uwielbiam jego poczucie humoru

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki mam problem bo za bardzo nie mam jej gdzie trzymać i te wszystkie plastikowe są wielkie upatrzylam sobie taką gumowa skladana ale jest droga i jest druga opcja ze znalazłam idealna wymiarami w Ikei za 17 zł i chyba złożę zamówienie niech mi przywioza tam też jest przewijak za 89 zł taki sam jak w smyku za 149.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się kobietki :) Po wizycie (o ile wszystko będzie ok ;) ) umówiłam się z koleżankami, więc postaram się na telefonie coś skrobnąć jak wyjdę :)

tysiaa93, madzia.rka lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, chwal się od razu czy mężczyzna czy kobietka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    witam się po przerwie :) U nas dziewczynka tak jak przeczuwałam odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście ;) Sara się zwie. Niesamowicie czuję ruchy, kilka razy dziennie i nie żadne bąbelki już tylko normalne kotłowanie hehe :)

Nie wiecie czy można iść na szkołę rodzenia do dwóch szpitali? Sprawdzają to jakoś? Rozważam Św. Zofię i Karową w Warszawie i chętnie bym się przeszła tu i tu poznać personel i zobaczyć od środka.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, Peggy gratuluję!Teraz niech tylko zdrowo się chowają dzieciaki :)

Peggy zazdraszczam tych ruchów. A co do szkoły rodzenia to jeżeli bezpłatnie chcesz to tylko jedna. Bo NFZ refunduje pod warunkiem, że złożysz deklarację wyboru położnej w danej szkole. A położną możesz mieć tylko jedną niestety.

Biedroneczka śliczne ciuszki. Aż żałuję, że mnie ominą (na razie) te wszystkie róże, sukienusie, kwiatuszki... Ehhh... Ale za to będą autka :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile Wasze maluszki mierzyly i wazyly mój w 16+3 tyg ma 14 cm i 175 g.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 17 tyg i 6 dniu 18 cm 200 gram

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka gratuluję :*

Biedroneczka29 - śliczności :) może dobrze, że u mnie chłopiec, bo zwariowałabym, gdybym mogła kupować ciuszki dziewczęce :P

Mój maluch w 17t5d ważył 200g (ale z tego, co pamiętam to było 216g, ale doktor zaokrągliła).

A tu moje najnowsze łupy:
    http://zapodaj.net/afff289b3d9b8.jpg.html
    http://zapodaj.net/39b5356b61a9c.jpg.html
    http://zapodaj.net/6758f30416be2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 18:14

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok! Maluch crl ma 13 cm, ale dr mówi że myśli ze więcej bo się bardzo skulilo, z nogami ok 18 cm :) nie znam płci :( ale wszystkie wymiary takie jak trzeba :) no i mam grzybice i anemie :(

madzia.rka, tysiaa93, gorgeous lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah super wieści no poza końcówka. Z naturalnych sposobów na obie dolegliwości sok z kiszonych buraków.

Deliliah lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! dołączę się do Was, obiecałam sobie, że zrobię to jak będę na L4,bo wcześniej średnio szło mi regularne wchodzenie na forum. Termin mam na 12 lutego (usg) i 15 (OM). To moja 2 ciąża, pierwsza skończona poronieniem równiutki rok temu. Teraz ma być chłopak - najpierw lekarz powiedział to w 11tc, a następnie inny potwierdził w 15tc. Od wczoraj jestem na L4 ponieważ w niedziele nad ranem wylądowałam na IP z bólami przypominającymi okresowe tylko mocniejszymi, po nospie, którą w ciąży wzięłam 1 raz nie przeszło. Z badań wyszło mi wszytko ok, przepisali mi luteine 2x1 (100) i nospe i dali zastrzyk rozkurczowy i kazali iść na L4, po konsultacji ze swoim lekarzem to kontynuuję, z tym, że nospę biorę wtedy jak mnie zaczyna pobolewać. Mam problem i to ogromny z rozróżnieniem czy ból jest ok - tzn. czy wynika z rozciągania się macicy czy też nie, bo więzadła wydaje mi się że umiem rozróżnić. Dla bejbika jeszcze nic nie mam planuje kupować X/XI. Sobie kupiłam poduszkę na allegro http://allegro.pl/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-open-c-i5595974956.html w szare sowy - jak dla mnie jest rewelacyjna, mój mąż nawet z nią śpi czasem hehe...

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne ciuszki! Postaram się jutro zrobić zdjęcia swoich ;)

Deliliah współczuję dolegliwości :( na anemię masz żelazo czy coś innego?

Mój ciążowy brzuch, nadal niezbyt okazały, w swetrze wygląda jak +5 kg na zimę ;)

Moje dziecko też grubiutkie, w 15t5d miało już od główki do dupci 10 cm i ważyło 160 gram!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:34

• Deliliah Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wcześniej spadała mi morfologia i kazała brać zelazek, ale teraz po wynikach stwierdziła, że muszę nie wchlaniac żelaza i przepisala coś innego ale nie pamiętam nazwy. dam znać jak będę w domu, bo teraz lecę na spotkanie z koleżankami :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 witaj :)

deliliah najwazniejsze,ze z maluszkiem ok a z tamtymi rzeczami sobie poradzisz razem z gnem,szkoda ze maluszek nie pokazal co tam ukrywa :)

marissith moj brzuszek cos podobnego do Twojego :) no i faktycznie z Twojego babelka niezly paczus :) :)

Deliliah lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, tak myślałam z tą szkołą rodzenia! Muszę w takim razie się na któryś szpital zdecydować.

Same tu chłopaki faktycznie, niech teraz dziewczynki nadrabiają!

Wzięłam dzisiaj 2 pokaźne wory ciuszków po synku bratowej i jestem zawiedziona ;) Nie wiem po co trzymać poplamione niedoprane rzeczy, przecież nikt w to nie będzie ubierał swojego dziecka...

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    marissith moj brzuszek cos podobnego do Twojego :) no i faktycznie z Twojego babelka niezly paczus :) :)
    Pączuś to mało powiedziane :P bardzo się boję, że jak przyjdzie do porodu Pączuś będzie ważył ponad 4kg, tak jak ja (4250g) i brat (4500g)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mi ustalić ile ważyłam przed ciąża ale jak dovtej pory to przytyłam 1,5 kg gdzie ani razu nie wymiotowalam. Więc chyba dobrze brzuch rośnie a przy tych plecach to chyba muszę bardzo uważać aby dużo nie przytyć. Bo teraz tragedia a co potem ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Za oknem piękne słonko, aż chce się żyć w taką pogodę! :D

Wielkość Waszych Maluchów podajecie jako CRL czy razem z nóżkami???? :)

marissith, piękny brzunio! :D

PeggyOlsen, aż wstyd by mi było dać komuś poplamione rzeczy ;/ To już w ciucholandzie kupuje się nie poplamione.

gorgeous, jak zwykle, piękne ciuszki! A body "to sleep or not to sleep" wspaniałe! Uwielbiam te ubranka "z przekazem" :)

Co do żelaza to dostałam tardyferon 2x1. Ale mam kłopot jak to brać ;/ Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto i biorę na czczo 30 min przez posiłkiem euthyrox. Tardyferon mam brać 30-60 min przed posiłkiem i nie łączyć z magnezem i kwasem foliowym. A od euthyroxu muszę poczekać ok 4 godziny przed przyjmowaniem innych leków ;/ I mam zagadkę, kiedy w tym wszystkim mogę jeść :D Ale mam dziś jeszcze wizytę u endo, więc może mi coś podpowie... :)

zi13gzu36f7h58u7.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ