X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah jak miło spotkać kogoś również z hashimoto fakt branie leków jest męczące dla mnie w szczegolnosci rano jestem glidna jak nie wiem a jak wezmę leki i napije się to mi głód znika najgorzej że budzę się głodna o 4 i nic nie można a co do brania żelaza skoro masz 2#1 to wieczorem i tak na czczo nie będziesz więc jak po eutyroksie zjesz lekka bułkę to po 4 godz możesz chyba zażyć zdąży się strawic byle orzechów nie jeść bo się trawia 8 h

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w między czasie muszę wziąć magnez, jod, kwas foliowy i wit. d3 ;) i to powinno się brać ok 2 godziny po żelazie i ok 4 godziny po euthyoxie :) Więc z tym już się pogubiłam ;)
    A jak budzę się o 3-4, to od razu wtedy biorę euthyrox :) i rano już mam z głowy.
    Bruśka, a jak Twoje tsh w ciąży? Szaleje??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:46

zi13gzu36f7h58u7.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co to za 4 godziny. Skąd o tym wiecie. Ja biorę euthyrox od 21 lat i byłam w wielu szpitalach i nikt nigdy o takiej przerwie mi nie mówił. Nawet w szpitalu dostawałam euthyrox zjedliśmy śniadanie i zaraz dostawałam resztę. Ja mam Grawes-Basedowa jestem pooperacji już 17 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:50

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tych podchodów z braniem leków, mi już samo żelazo dało popalić :(

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wszystko inne ustawilam na wieczór a co do tsh to można tak powiedzieć zaszlam w ciążę będąc na przerwie id brania letroxu bo tsh było zerowe na początku podskoczylo do ponad 4 ale dawka była 100 i było ok spadło do 1,2 potem za dużo było i wyszło 0,5 dostałam 75 a teraz miałam ostanio 2,04 i miałam dawki nie zmieniać ale z poniedziałku mam 2,43 i gin kazał do 88 podniesc ale muszę to z edno skonsultować. Wit d brałam przed ciąża może znów choć po 2000 j zaczne brać a kwas to brałam już pół roku przed ciąża ale teraz znalazłam podobno lepszy jakiś actifiolin. No i jod mam aż 250 -150 w witaminerze i 100 jodidu

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przerw mi mówiła o tym endo i ba grupie hashimoto dziewczyny też pisały

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah a też masz taki problem z włosami?? Paznokcie mam dużo lepsze i podobno w ciąży włosy powinny być super a one mi garściami lecą już nawet je obcielam na krótko. Wcześniej wypadaly teraz to lecą.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 125 sześć dni w tygodniu i 150 w niedziele. Tsh na początku ciąży 0,05 potem w ciągu 3 tygodni 3,05 a teraz trzyma się 1,4 leków nie zmieniam mimo że miałam wahania. Teraz 15 października idę do endokrynolog to muszę pogadać o tych przerwach bo jestem mega zdziwiona. Dodatkowo biorę duphaston i luteine i witaminer dha i czasem magnez jak mnie skurcze męczą ale potem mam po nim sraczke nie wiem czemu.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja duphaston też brałam ale ok 13 tyg lekarz powiedział że jak skończę to już mam nie brać bo łożysko już samo pracuje i jak na razie odpukac jest ok. Ja mam w drugo stronę jak się najem tego wszystkiego to mam mega zaparcia. A no spe ograniczam choć ostatnio szaleje bo niby powoduje u dzieci zespół napięcia mięśniowego czy coś teraz nazwy nie pamiętam dokładnie

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o tych przerwach mówił endokrynolog i ginekolog, bo to podobno chodzi o zaburzenia wchłaniania :) więc staram się zalecac, ale ciężko to zastosować w życiu :) ja aktualnie mam tsh 0,611 przy dawce od dwóch miesięcy 2x100 i 5x150.
    A włosy mi baaaaardzo lecą :( jak myje to aż łzy mi do oczu podchodzą jak tyle mi zostaje między palcami :/ paznokcie zeluje więc nie wiem co się kryje pod spodem :)

Na grzybka dostałam Macmirror, stosowala może któraś z Was? Wzięłam wczoraj wieczorem, a przed chwilą jak szłam to tak mnie zabolało przy łonie (w zasadzie to w samym środku włosków na ) , że aż musiałam siąść i teraz też pobolewa i nie wiem co to może być :/ aż się zestresowalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:03

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    wpadłam tylko powiedzieć, że osóbka która od kilku tygodni była chłopcem... dzisiaj pokazała pipkę...
    i tak oto jest EMMA :)

Deliliah, Moniaa, Doti87, Kri, madzia.rka, tulipanna, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ci niespodzianka ;)

Miłego dnia :D

Od wczoraj czuję ruchy, w końcu i ja się doczekałam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:46

Moniaa, madzia.rka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... Pianistka... Nie wierze!!! Tyle Usg miałaś i za każdym razem chłopak! :) a że tak zapytam mało kulturalnie :P Maleństwo robione w owulacji? :) bo ciekawa jestem jak się ma ta teoria o owulacji i chłopcu do rzeczywistości?:)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Współczuję tych podchodów z braniem leków, mi już samo żelazo dało popalić :(

A jak Ci dało popalić?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczyny!

Pianistka to Ci niespodzianka! Gratuluję Emmy w takim razie :)

Deliliah ja brałam Clotrimazolum na infekcję dopochwowo i mnie strasznie po aplikacji piekło a rano czasami też odczuwałam jakieś takie niezidentyfikowane bóle więc może to efekt tabletek.

Tysia przybij piątkę. Ja wczoraj też poczułam Maluszka. Położyłam się wieczorem na wznak, z rękoma na brzuszku i czułam jak się przesuwa pod dłońmi. Ale się wiercił. A to tak fajnie łaskotało. Jakby jakiś robalek mi tam chodził. I jest prawdą, że tego nie da się pomylić z niczym innym :):):)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Hej ;)
    wpadłam tylko powiedzieć, że osóbka która od kilku tygodni była chłopcem... dzisiaj pokazała pipkę...
    i tak oto jest EMMA :)
    A to historia!! Aż obszedł mnie strach czy moja córcia przypadkiem nie okaże się jeszcze chłopcem... Chociaż obraz z USG zdecydowanie siusiaka nie pokazywał, było takie 'serduszko', które pan doktor określił jako książkowy obraz warg sromowych

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka gratuluję :) U mnie przed owu - obstawiałam na 90 % dziewczynkę ale na ostatnim usg ujawnił się chłopak. Może się zmieni na kolejnym usg, zobaczymy ;) wtedy powiem czy teoria się sprawdza :)
    Wczoraj byliśmy w sklepach z dziecięcymi rzeczami- oglądałam świetny wózek- Peg Perego. Niestety nie dla mnie , na nierówny teren raczej się nie nada,bo jest sztywny, ale jeżeli któraś ma w okolicy równe chodniki i mieszka w mieście polecam jak najbardziej leciutki, składa się dosłownie jedną ręką razem ze spacerówką. Nie jest najtańszy ale to 3 w 1 i wyjdzie mniej więcej na to samo co kupować osobno. Spodobał mi się X lander a mężowi Tutek . Natomiast fotelik spodobał nam się Kiddy ( jest rozkładany !). Jedna wizyta to stanowczo za mało na wybór :)
    A wy jakie wózki wybieracie? ps. wiem ,że ten temat już był ale nie dam rady przeszukać wszystkich stron :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza siostra do 31 kwietnia miała urodzić Zuzię, 1 maja wyszedł Zuź :) fakt że było to w 2001r. i sprzęt trochę słabszy ale czasami takie rzeczy się zdarzają :)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Pianistka zaczynam się obawiać o naszego Olka coby się Nadia nie stał. Choć mamusia by się nie pogniewala gorzej z tatusiem ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchami też się pochwalę ja już tak od kilku dni czuje smyranie a wczoraj czułam jak się przemieszcza.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ