X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam takie krótkie bóle jakby od pępka w głąb brzucha tłumacze sobie ze może mały za pepowine ciągnie ;-) a tak na serio to spytam na wizycie.

Justaw lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tych bóli i wątpliwości, jak tu spokojnie wytrzymać do tego 40 tygodnia :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Tysiaa dobrze mówisz :) a ja czuje że zaraz mi brzuch rozerwie :D a co do ukłóć to chyba mi sie nie zdarzyły tzn pare razy poczułam ale tam tak jakby w pochwie ale to przez chwile a żeby jakoś w brzuchu to nie czułam albo się tym nie przejęłąm :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż tak maluch szaleje? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Aż tak maluch szaleje? :)

Az tak się wypycha .. w sumie nie wiem co wypycha :D mam za mały brzuch a dziecko mam za duże heheheh :D :D A Ty Tysiaa czujesz cos już??

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Az tak się wypycha .. w sumie nie wiem co wypycha :D mam za mały brzuch a dziecko mam za duże heheheh :D :D A Ty Tysiaa czujesz cos już??
    Nie wierzę, że brzuszek ci nie rośnie, rośnie na pewno :D Ja jak na razie to czuję tylko bąbelki jak się dobrze wsłucham, czekam na prawdziwego, solidnego kopniaka, dopiero wtedy będę pewna, że to dziecko :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tam urósł :) kiedyś wstawiłam zdjęcie na forum to sama widziałaś, że prawie go nie było :D Jutro zrobie kolejne zdjęcia i zobaczymy ... :P skroro to dziewczynka to może daje subtelne znaki i nie będziesz czuć mocnych kopniaków :D nie ma tyle siły i może robi to z gracją jak na kobiete przystało :P :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakaś masakra się ze mną dzieje. Od 15 nic nie robie tylko kicham. Juz nawet zaczęłam się zastanawiać czy nie zaszkodzę ludzikowi. I na zmianę kichanie a później woda z nosa. Mam nadzieję że jutro trochę przejdzie.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa kiedy to było, czekam na kolejne zdjęcie brzuszka :D Mała niech mi gracji nie pokazuje tylko porządnie kopnie, bo mamusia czeka :D

Moniaa no co ty, takie maluteńkie przeziębienie na pewno nie zaszkodzi, kuruj się, wygrzej i wszystko będzie dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja też cały czas kicham i później smarkam :) i nawet potrafię z 5 razy kichnac pod rząd :D hehe aa i cały czas czuje jakby mi coś w gardle stało i muszę to ze tak brzydko powiem odcharczec :D i słychać mnie na cały dom co jakiś czas :P
    Kurczę pogoda jest brzydka. Trzeba się dobrze ubierać żeby się nie pochorowac.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie raczej niee... ale od późnego popołudnia kichnelam juz może z 1000 razy. Jak nie lepiej. Nawet mój mąż zasiał ziarno niepewności co do tego kichania. Zapytał czy nie wytrzęsę malucha haha Teraz to już mnie tylko ścięgna ciągną w dole brzucha.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro to nie przeziębienie, to tym bardziej luz :)

Zestaw "małego narkomana" wzięty i można iść spać, dobranoc :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedźi! To moja pierwsza ciąża na tym etapie, no i nie wiem czego się spodziewać. Fajnie byłoby moc samej ocenić czy dane pobolewania są groźne czy normalne w naszym stanie... mnie dziś znowu od rana jakoś tak pobolewa w brzuchu, zobaczymy jak będzie dalej, może już za bardzo się wsłuchuje w organizm

ex2bx1hp35w324su.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny w nocy mnie połamało. Zatoki cisną na oczy a gardło spuchnięte i boli jak diabli.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze Alvareza nas mecza. To jeszcze nie Braxton Hicks :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z detektorami, byłam dziś u poloznej i po raz drugi nie mogła złapać serduszka na tyle długo by wszystkie parametry zmiezyc, slyszalam serduszko przez jakieś 2s i to tak jeszcze z zakłóceniami w tle, potem chlust i nic nie było słychać, położna powiedziala ze ucieka :-) i ze jest tak ułożone, ze ciężko wylapac, położna ta przyjmuje tylko do 10 rano, wiec zawsze próbujemy o tej samej porze i nie mogę mojego bejbi posłuchać porządnie :-( czy Wy też tak macie, ze raz łatwiej Wam złapać malucha a raz ciężej? Gdy byłam u poloznej przed wizytą u gin jakies 2 tygodnie temu to złapała serduszko odrazu i bardzo wyraźnie było słychać, tylko że wizytę mialam po 17stej, inna pora dnia.. czy to ma jakieś znaczenie?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dwa tygodnie temu serduszko znajdowałam bez problemu. Teraz muszę trochę poszukać. Czasami dłużej, czasami krócej. Właśnie to, że Maluch się rusza to pewnie główny powód ale też chyba dlatego, że jest coraz większy i może się np. obrócić pleckami a jego ciałko będzie tłumiło odgłos. Wczoraj moje dziecię miało dzień ukrywania się i też tylko na chwilę udało mi się go złapać. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi polozna tłumaczyła, ze się odwrocil/la od nas i dlatego nie słychać, za to w czasie słuchania kopnela/al Panią polozna, wiec to mnie trochę uspokoilo :-) dzięki za odpowiedź, widocznie nie mam czym się martwić :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a czujesz ruchy?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję coś jakby mizianie, pływanie w brzuchu co rusz, 3 razy czułam jakby mini kopniaka, a dzis przyłożyłam rękę do brzucha tak jak ta polozna i poczułam na ręce kopniaka albo wypięcie pupy :-) nie są to jeszcze takie mocne odczucia jak mam nadzieję poczuje niebawem, ale coś tam czuję :-)
    Lexi a Ty czujesz? Mi najłatwiej coś poczuć gdy się poloze i wycisze

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ