Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tysiaa93 - jestem, jestem

Wyczekałam się dzisiaj na swoją kolej 2 godziny, ale najważniejsze, że zostałam uspokojona. Szyjka długa - jak to gin powiedziała "szyjka jest cacy".
Powiedziałam o ciągnięciu oraz twardnieniu brzucha i niekiedy naprawdę mocnych skurczach - pani doktor powiedziała, że to normalne, bo brzuszek już rośnie i żebym brała No-spę (doraźnie, tylko wtedy gdy mocno boli) i odpoczywała. Powiedziałam też o moich obawach o maluszka i lekarka od razu powiedziała, że idziemy na usg słuchać serduszka, co mnie niezwykle zdziwiło, bo przecież generalnie na NFZ "przysługują" 3 wizyty. Na szczęście serduszko bije 149 razy na minut - nie wiem, czy nie troszkę nie za dużo, ale ja byłam bardzo mocno zdenerwowana, więc może dlatego.
Do tego pooglądała główkę, paluszki (widziałam wszystkie 5
), nóżki, kręgosłup. Co do płci powiedziała od razu, że na tym etapie już można poznać, o ile maluch nie zasłoni się. Ale nie był wstydliwy i dwa razy ginekolog podkreśliła, że to... stuprocentowy chłopak!
Bruśka, madzia.rka, tysiaa93, Pianistka, Doti87 lubią tę wiadomość
-
super wieści gorgeous - gratulacje chłopczyka

serce jak najbardziej tak ma dzidziusiowi bic - chyba nawet do 150-160 jest norma
mój ma zawsze 145-152
gorgeous lubi tę wiadomość
-
Gratulacje gorgeous! Ale mamy chłopaków

No i chwal się ubrankami!
U mojego Malucha tętno waha się od 135-155 w zależności od pory dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:31
-
Hej dziewczyny!
Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byliśmy na urlopie, ale starałam się przeczytać wszystko co napisałyście przez ten czas
Dziewczyny, czy macie obecnie jakieś bóle brzucha? Ja mam coś dziwnego (nawet nie wiem czy bólem to nazwać bo zdarza sie ze dwa, max. trzy razy dziennie i trwa kilka sekund), to coś jakby ukłucie w środku brzucha, nie wiem może kolka. Myślałam początkowo, że to może w końcu ruchy maluszka czuję, ale to raczej nie to... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
-
U mnie na ostatniej wizycie lekarz nie określał tętna serduszka maleństwa. Zapalił tylko to swoje cacko, pokazał wykres, że bije. Może na połówkowym będzie to sprawdzał?
Gorgeous i ja się przyłączam do gratulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:39

-
Joanna_88 wrote:Hej dziewczyny!
Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byliśmy na urlopie, ale starałam się przeczytać wszystko co napisałyście przez ten czas
Dziewczyny, czy macie obecnie jakieś bóle brzucha? Ja mam coś dziwnego (nawet nie wiem czy bólem to nazwać bo zdarza sie ze dwa, max. trzy razy dziennie i trwa kilka sekund), to coś jakby ukłucie w środku brzucha, nie wiem może kolka. Myślałam początkowo, że to może w końcu ruchy maluszka czuję, ale to raczej nie to... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Ja mam dokładnie tak samo, choć ostatnio trochę przeszlo. Mi gin na to kaze brac magnez, a jak by bardzo bolało to zalozyc sobie lutke dopochwowa. jak boli to zwiększam magnez i przechodzi
-
Joanna może to skurcze braxtona hicksa? W sobotę na IP lekarka powiedziała, że teraz to całkiem normalne będą kłucia, ciągnięcia i niewielkie skurcze bo w końcu maluszek rośnie, brzuszek rośnie a macica unosi się do góry. Jeżeli nie masz innych objawów typu twardnienie brzucha, plamienia to raczej nie ma się czym stresować. Łykaj magnez, dużo odpoczywaj a w razie czego bierz no-spę... Ale jeżeli faktycznie się niepokoisz to zawsze możesz zrobić tak jak ja (czyli pojechać na IP).
-
Joanna te klocia i pobolewania to może macica siepowieksza i więzadła rozciągają. Te skurcze BH to chyba dopiero po 20 tygodniu się pojawiają. A jak masz daleko do wizyty daleko to może rzeczywiście IP.
tulipanna lubi tę wiadomość

Nasz kochany Olus