Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt byle było zdrowe. No jednak wolałabym żeby mi teściowa wyprawki nie wybierala bo nie chce się nadmiernie denerwować;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat znajdzie coś fajnego :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous gdzieeeee jesteeeeees? :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - trzymam kciuki za wizytę!

Bruśka - świetne łupy. Nie chcę nic mówić, ale... znowu dzisiaj zaleciałam do lumpka i kupiłam parę ciuszków. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 - jestem, jestem :)

Wyczekałam się dzisiaj na swoją kolej 2 godziny, ale najważniejsze, że zostałam uspokojona. Szyjka długa - jak to gin powiedziała "szyjka jest cacy". ;-) Powiedziałam o ciągnięciu oraz twardnieniu brzucha i niekiedy naprawdę mocnych skurczach - pani doktor powiedziała, że to normalne, bo brzuszek już rośnie i żebym brała No-spę (doraźnie, tylko wtedy gdy mocno boli) i odpoczywała. Powiedziałam też o moich obawach o maluszka i lekarka od razu powiedziała, że idziemy na usg słuchać serduszka, co mnie niezwykle zdziwiło, bo przecież generalnie na NFZ "przysługują" 3 wizyty. Na szczęście serduszko bije 149 razy na minut - nie wiem, czy nie troszkę nie za dużo, ale ja byłam bardzo mocno zdenerwowana, więc może dlatego. :( Do tego pooglądała główkę, paluszki (widziałam wszystkie 5 :D), nóżki, kręgosłup. Co do płci powiedziała od razu, że na tym etapie już można poznać, o ile maluch nie zasłoni się. Ale nie był wstydliwy i dwa razy ginekolog podkreśliła, że to... stuprocentowy chłopak! :D

Bruśka, madzia.rka, tysiaa93, Pianistka, Doti87 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę przez Was doczekać mojego podgladania. Gorgeus gratulacje!!

gorgeous lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak post po poście, ale zapomniałam jeszcze dodać, że synek waży 200g. :) A no i muszę brać żelazo aż dwa razy dziennie, bo niestety anemię mam.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści gorgeous - gratulacje chłopczyka ;)

serce jak najbardziej tak ma dzidziusiowi bic - chyba nawet do 150-160 jest norma ;) mój ma zawsze 145-152 :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous super :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce pięknie bije :) Mojej na prenatalnych biło 154 a ostatnio nie mierzył wiec nie wiem :)
    Gratuluję chłopczyka :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję chłopczyka. :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje gorgeous! Ale mamy chłopaków ;)
    No i chwal się ubrankami!

U mojego Malucha tętno waha się od 135-155 w zależności od pory dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:31

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byliśmy na urlopie, ale starałam się przeczytać wszystko co napisałyście przez ten czas :)
    Dziewczyny, czy macie obecnie jakieś bóle brzucha? Ja mam coś dziwnego (nawet nie wiem czy bólem to nazwać bo zdarza sie ze dwa, max. trzy razy dziennie i trwa kilka sekund), to coś jakby ukłucie w środku brzucha, nie wiem może kolka. Myślałam początkowo, że to może w końcu ruchy maluszka czuję, ale to raczej nie to... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ostatniej wizycie lekarz nie określał tętna serduszka maleństwa. Zapalił tylko to swoje cacko, pokazał wykres, że bije. Może na połówkowym będzie to sprawdzał?

Gorgeous i ja się przyłączam do gratulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:39

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mam tylko nadzieję, że te moje pobolewanie to nie są jakieś groźne skurcze, bo zaczynam się teraz denerwować...

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch pobolewa a szyjkę mam ładną :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byliśmy na urlopie, ale starałam się przeczytać wszystko co napisałyście przez ten czas :)
    Dziewczyny, czy macie obecnie jakieś bóle brzucha? Ja mam coś dziwnego (nawet nie wiem czy bólem to nazwać bo zdarza sie ze dwa, max. trzy razy dziennie i trwa kilka sekund), to coś jakby ukłucie w środku brzucha, nie wiem może kolka. Myślałam początkowo, że to może w końcu ruchy maluszka czuję, ale to raczej nie to... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Ja mam dokładnie tak samo, choć ostatnio trochę przeszlo. Mi gin na to kaze brac magnez, a jak by bardzo bolało to zalozyc sobie lutke dopochwowa. jak boli to zwiększam magnez i przechodzi ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna może to skurcze braxtona hicksa? W sobotę na IP lekarka powiedziała, że teraz to całkiem normalne będą kłucia, ciągnięcia i niewielkie skurcze bo w końcu maluszek rośnie, brzuszek rośnie a macica unosi się do góry. Jeżeli nie masz innych objawów typu twardnienie brzucha, plamienia to raczej nie ma się czym stresować. Łykaj magnez, dużo odpoczywaj a w razie czego bierz no-spę... Ale jeżeli faktycznie się niepokoisz to zawsze możesz zrobić tak jak ja (czyli pojechać na IP). :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam takie ukłucia, czasem dosyć ostre i wręcz nieprzyjemne, ale to macica się rozciąga ponoć i nie ma powodów do obaw.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna te klocia i pobolewania to może macica siepowieksza i więzadła rozciągają. Te skurcze BH to chyba dopiero po 20 tygodniu się pojawiają. A jak masz daleko do wizyty daleko to może rzeczywiście IP.

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ