X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt byle było zdrowe. No jednak wolałabym żeby mi teściowa wyprawki nie wybierala bo nie chce się nadmiernie denerwować;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat znajdzie coś fajnego :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous gdzieeeee jesteeeeees? :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - trzymam kciuki za wizytę!

Bruśka - świetne łupy. Nie chcę nic mówić, ale... znowu dzisiaj zaleciałam do lumpka i kupiłam parę ciuszków. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 - jestem, jestem :)

Wyczekałam się dzisiaj na swoją kolej 2 godziny, ale najważniejsze, że zostałam uspokojona. Szyjka długa - jak to gin powiedziała "szyjka jest cacy". ;-) Powiedziałam o ciągnięciu oraz twardnieniu brzucha i niekiedy naprawdę mocnych skurczach - pani doktor powiedziała, że to normalne, bo brzuszek już rośnie i żebym brała No-spę (doraźnie, tylko wtedy gdy mocno boli) i odpoczywała. Powiedziałam też o moich obawach o maluszka i lekarka od razu powiedziała, że idziemy na usg słuchać serduszka, co mnie niezwykle zdziwiło, bo przecież generalnie na NFZ "przysługują" 3 wizyty. Na szczęście serduszko bije 149 razy na minut - nie wiem, czy nie troszkę nie za dużo, ale ja byłam bardzo mocno zdenerwowana, więc może dlatego. :( Do tego pooglądała główkę, paluszki (widziałam wszystkie 5 :D), nóżki, kręgosłup. Co do płci powiedziała od razu, że na tym etapie już można poznać, o ile maluch nie zasłoni się. Ale nie był wstydliwy i dwa razy ginekolog podkreśliła, że to... stuprocentowy chłopak! :D

Bruśka, madzia.rka, tysiaa93, Pianistka, Doti87 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę przez Was doczekać mojego podgladania. Gorgeus gratulacje!!

gorgeous lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak post po poście, ale zapomniałam jeszcze dodać, że synek waży 200g. :) A no i muszę brać żelazo aż dwa razy dziennie, bo niestety anemię mam.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści gorgeous - gratulacje chłopczyka ;)

serce jak najbardziej tak ma dzidziusiowi bic - chyba nawet do 150-160 jest norma ;) mój ma zawsze 145-152 :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous super :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce pięknie bije :) Mojej na prenatalnych biło 154 a ostatnio nie mierzył wiec nie wiem :)
    Gratuluję chłopczyka :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję chłopczyka. :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje gorgeous! Ale mamy chłopaków ;)
    No i chwal się ubrankami!

U mojego Malucha tętno waha się od 135-155 w zależności od pory dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:31

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byliśmy na urlopie, ale starałam się przeczytać wszystko co napisałyście przez ten czas :)
    Dziewczyny, czy macie obecnie jakieś bóle brzucha? Ja mam coś dziwnego (nawet nie wiem czy bólem to nazwać bo zdarza sie ze dwa, max. trzy razy dziennie i trwa kilka sekund), to coś jakby ukłucie w środku brzucha, nie wiem może kolka. Myślałam początkowo, że to może w końcu ruchy maluszka czuję, ale to raczej nie to... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ostatniej wizycie lekarz nie określał tętna serduszka maleństwa. Zapalił tylko to swoje cacko, pokazał wykres, że bije. Może na połówkowym będzie to sprawdzał?

Gorgeous i ja się przyłączam do gratulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:39

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mam tylko nadzieję, że te moje pobolewanie to nie są jakieś groźne skurcze, bo zaczynam się teraz denerwować...

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch pobolewa a szyjkę mam ładną :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byliśmy na urlopie, ale starałam się przeczytać wszystko co napisałyście przez ten czas :)
    Dziewczyny, czy macie obecnie jakieś bóle brzucha? Ja mam coś dziwnego (nawet nie wiem czy bólem to nazwać bo zdarza sie ze dwa, max. trzy razy dziennie i trwa kilka sekund), to coś jakby ukłucie w środku brzucha, nie wiem może kolka. Myślałam początkowo, że to może w końcu ruchy maluszka czuję, ale to raczej nie to... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Ja mam dokładnie tak samo, choć ostatnio trochę przeszlo. Mi gin na to kaze brac magnez, a jak by bardzo bolało to zalozyc sobie lutke dopochwowa. jak boli to zwiększam magnez i przechodzi ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna może to skurcze braxtona hicksa? W sobotę na IP lekarka powiedziała, że teraz to całkiem normalne będą kłucia, ciągnięcia i niewielkie skurcze bo w końcu maluszek rośnie, brzuszek rośnie a macica unosi się do góry. Jeżeli nie masz innych objawów typu twardnienie brzucha, plamienia to raczej nie ma się czym stresować. Łykaj magnez, dużo odpoczywaj a w razie czego bierz no-spę... Ale jeżeli faktycznie się niepokoisz to zawsze możesz zrobić tak jak ja (czyli pojechać na IP). :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam takie ukłucia, czasem dosyć ostre i wręcz nieprzyjemne, ale to macica się rozciąga ponoć i nie ma powodów do obaw.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna te klocia i pobolewania to może macica siepowieksza i więzadła rozciągają. Te skurcze BH to chyba dopiero po 20 tygodniu się pojawiają. A jak masz daleko do wizyty daleko to może rzeczywiście IP.

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ