X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Justaw

ja to dopiero mam wzdecia, mecza mnie gdzies od jesieni, jak mi dokuczaja to wygladam tak jak z Julią wyglądałam w 6 mc
    No ja własnie nigdy wzdęc nie mialam, a w niedziele az chodziłam w rozpietych spodniach bo nie dawałam rady :/ Pije herbate z kopru wloskiego, ale pomaga na 5 minut...

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    zrobione! :)

byłam w łazience, wkładka czysta... czyli fałszywy alarm :/ znowu jednorazowa akcja... chyba zaczynam się domyślać przyczyny...
    Ostatnio plamiłam po kłótni z szefową... a dzisiaj pewnie przez moje wczorajsze płacze i spazmy... :/
    Więc tym bardziej przestan się nakręcac i będzie dobrze :))

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Więc tym bardziej przestan się nakręcac i będzie dobrze :))
    ehh, tak łatwo się mówi...
    3 lata czekaliśmy na ciążę, która się utrzyma.. W piątek będzie moje pierwsze w życiu usg ciąży :)
    Wcześniej nie dotrwałam do tego momentu :)
    A tu jutro zaczynamy już 7 tydzień :) :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw mi nic nigdy na wzdecia nie pomagalo, ale u mnie to w rodzinie u kobiet normalne jest niestety :(

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Natalii00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Jestem, przepraszam że nie przeczytam najpierw tego co naskrobałyście :)
    Zaktualizowałam suwaczek, wg usg 6t1d :D tak jak myślałam :D
    No więc:
    - widoczny pęcherzyk z zarodkiem i pęcherzykiem żółtkowym (czy jak to zwał)
    - fasolek ma 0,30cm :D
    - i uwaga uwaga: widziałam migający punkcik, to była maleńka pikaweczka mojej fasolki :D <3 <3 <3, ale jak doktor powiedział, dopiero się rozkręca, więc na następnej wizycie już będzie biło jak dzwon :D

Wszystko ok, żadnych zmian, ciąża w macicy. Oczywiście zapomniałam zapytać o tyle rzeczy haha mimo kartki :D. Dostałam preparat na mdłości, jutro przetestuję :) i zwolnienie do przyszłej środy :), chciał dać do następnej wizyty, ale ja chcę z pracodawcą pogadać wcześniej :)

No to chyba tyle :D
    Jeszcze w to nie wierzę, idzie etapami :D
    Mam fotki ale to nie dziś :)

P.S preparat na mdłości PREVOMIT będę brała od jutra i napiszę za kilka dni czy działa :)
    Aj to super Ty chociaz widzialas zarodeczek ja nie jeszcze ;/ ale mam nadzieje ze w pon ujrze :)
    Wiec super wiadomosci :)

wiola0912 lubi tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja od kilku lat mieszkam w Norwegii ale pochodzę z Krasnegostawu :)

to moze kiedys sie spotkamy jak odwiedzisz rodzinne miasto :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• agisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:18

wiola0912 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw na wzdęcia możesz bez problemu brać espumisan :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Przy Lutce jest napisane że aplikatora można używać tylko jeśli nie jest się w ciąży więc w obecnym stanie pakujcie to sobie paluchem kobiety ;)
    Jak nie mozna tym aplikatorem? przeciez to mala tabletka jest wiec jak ja tam popchac? choc dzisiaj mialam problem z tym aplikatorem bo nie wiedzialam jak to zrobic

• agisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No ciekawa teoria :). Dla mnie dziś dzień łaskawy, tzn na razie poranek ;), może manifest fasolki mniejszy po ujawnieniu :D. Nawet ochoty na truskawki nabrałam, no zobaczymy. Ale od dziś biorę też ten preparat, będę królikiem doświadczalnym tutaj haha :)

mam nadzieje ze ci prevomit pomoze,

bo ja w ciazy z Julia jak kilkanascie razy dziennie wymiotowalam to mi gin przepisal czopki torecan -nic innego nie pomagalo
    (torecan jest na recepte- na ulotce pisalo nie stosowac w ciazy, ale gin pow ze bardziej wymioty moj organizm wyniszcza niz czopki bo ja chudlam w oczach bo kazde jedzenie wymiotowalam)
    po tygodniu stosowania wymioty byly okolo 2-3 razy dziennie,
    po miesiacu wcale

iv09df9hp0ju3od9.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    to moze kiedys sie spotkamy jak odwiedzisz rodzinne miasto :)
    Wiesz, przyjeżdżam do Polski tak raz w roku średnio :) i zawsze nocuję u moich dziadków na Wierzchowinach (taka wieś pod Chełmem) :)
    Teraz miałam jechać właśnie do Polski 22 czerwca ale nie polecę... ze względu na plamienia to raz... a dwa, że lot do warszawy, później tułaczka z tymi walizkami busem... To chyba nie jest najzdrowszy pomysł dla ciężarnej...
    Zwłaszcza że jedyne co miałam do załatwienia w Polsce to nowy tatuaż i diagnostyka w sprawie problemów z ciąża :D także nieaktualne :)
    A do jakiego ginekologa będziesz chodziła?
    Ja mogę bardzo polecić dr Proll.
    Wystrzegaj się za to Grabczaka! Straszny naciągacz i cham.
    Poszłam do niego żeby zacząć szukać przyczyny problemów z utrzymaniem ciąży... Na wstępie rzucił mi, że na pewno mam WZW C ze względu na liczne tatuaże... Potem przy badaniu ginekologicznym rzucił "masz endometriozę" co dla mnie było potworną wiadomością... łzy zaczęły napływać mi do oczu a on na to "a nie myślałaś żeby sobie wargi rozjaśnić? w naszej klinice to jedyne x tys złotych" (x bo nie pamiętam dokładnie) ŻENADA

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam chyba espumisan, to spróbuję ;)

Sylka lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Wiesz, przyjeżdżam do Polski tak raz w roku średnio :) i zawsze nocuję u moich dziadków na Wierzchowinach (taka wieś pod Chełmem) :)
    Teraz miałam jechać właśnie do Polski 22 czerwca ale nie polecę... ze względu na plamienia to raz... a dwa, że lot do warszawy, później tułaczka z tymi walizkami busem... To chyba nie jest najzdrowszy pomysł dla ciężarnej...
    Zwłaszcza że jedyne co miałam do załatwienia w Polsce to nowy tatuaż i diagnostyka w sprawie problemów z ciąża :D także nieaktualne :)
    A do jakiego ginekologa będziesz chodziła?
    Ja mogę bardzo polecić dr Proll.
    Wystrzegaj się za to Grabczaka! Straszny naciągacz i cham.
    Poszłam do niego żeby zacząć szukać przyczyny problemów z utrzymaniem ciąży... Na wstępie rzucił mi, że na pewno mam WZW C ze względu na liczne tatuaże... Potem przy badaniu ginekologicznym rzucił "masz endometriozę" co dla mnie było potworną wiadomością... łzy zaczęły napływać mi do oczu a on na to "a nie myślałaś żeby sobie wargi rozjaśnić? w naszej klinice to jedyne x tys złotych" (x bo nie pamiętam dokładnie) ŻENADA

napisalam tobie wiadomosc na priv

iv09df9hp0ju3od9.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Justaw mi lekarz polecił tylko espumisan. Ale zauważyłam,że ja wzdęcia mam jak dużo siedzę.

Pianistka a wezystkie Ci tu tłukły,że nerwy nie służą. Ja też się denerwuje czy na następnym USG będzie wszystko ok. Widziałam tylko pęcherzyk 0,27cm i gin kazała wytrzymać dwa tygodnie. Dostałam duphaston,fiolik i wit.D. Rozumie Cie,sama mam stresa. Ale trzeba sobie pier... porządnie w łeb i się ogarnąć. No przynajmniej się postarać :-) będzie wszystko dobrze :-)

Agisia, przepraszam za pytanie.... 3 maja straciłaś fasolkę? Bardzo szybko zaszłaś w ciążę...
    Myślicie dziewczyny że następny cykl po biochemicznej może być szczęśliwszy? Słyszałam kiedy opinię, że jeśli uda się zajść w ciążę w cyklu po biochemicznej to organizm jest na nią lepiej przygotowany hormonalnie...
    Ja ostatnią @ miałam 30 kwietnia a jeszcze 29 test był pozytywny...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    mozna, takie mam wskazania od ginki....
    kwasu foliowego nie mozna przedawkować więc spokojnie :)
    A to czyli nie zaszkodzi jakbym brala ten femibion 1 i ten folik?

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Natalii paluszkiem :-)
    O matko az sie boje :( ja zrobilam to tym aplikatorem jeszcze gleboka go wlozylam masakra co ja zrobilam boje sie az ryczec mi sie chce ze moglam cos uszkodzic co ja mam teraz zrobic :(

• Justaw Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    A to czyli nie zaszkodzi jakbym brala ten femibion 1 i ten folik?
    Nie zaszkodzi, ale nie ma takiej potrzeby :)

agisia lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Nie zaszkodzi, ale nie ma takiej potrzeby :)
    Aha ok dzieki to czyli ten femibion tylko bede brala

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ