Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna_88 wrote:Tulipanna, myślę zupełnie podobnie jak Ty. Paracetamolu w ciąży nie brałam ani razu, a głowa czasem solidnie bolała. Postaram się trochę poleżeć i poodpoczywać, a tę No-spę wezmę jak poczuję, że już jest naprawdę zle. Też czytałam o tym obniżonym napięciu u dzieciaczków i to mnie martwi. A bierzesz w ogóle jakieś leki? Luteina? Duphaston? Czy tylko witaminy dla ciężarnych?
-
Lexi150 wrote:Ja mam dno macicy jakieś 2 palce powyżej pępka. Ponoć niespotykanie wysoko jak na ten tc. A Synka czuję różnie. Raz powyżej pępka, innym razem tuż pod pępkiem a momentami nawet znajduje się blisko spojenia.
-
http://static.pokazywarka.pl/i/6093061/490198/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6093061/66r3107/image.jpg
To ten wymysł.
A propos-umiecie cos z dyni zrobic???jakies przepisy?pomysly? Bo mam taka nieduza,wielkosci naszych brzuchow i nie wiem co z tego zmajstrowac
lula.91 lubi tę wiadomość
-
Tulipanna zupka z dyni super pomysł z czosnkowymi grzankami. Przepis bajecznie prosty. Podsmażaniem cebulkę z czosnkiem do tego wrzucam pokrojone w kostkę warzywa (ziemniak,marchew, pietruszki,por,seler,dynie) zalewamy bulionem gotujemy do miękkości, doprawiam sól,pieprz, trochę gałki muszkatołowej,curry. Traktujesz blenderem i gotowe
tulipanna lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
madzia.rka wrote:Tulipanna zupka z dyni super pomysł z czosnkowymi grzankami. Przepis bajecznie prosty. Podsmażaniem cebulkę z czosnkiem do tego wrzucam pokrojone w kostkę warzywa (ziemniak,marchew, pietruszki,por,seler,dynie) zalewamy bulionem gotujemy do miękkości, doprawiam sól,pieprz, trochę gałki muszkatołowej,curry. Traktujesz blenderem i gotowe
-
A ja jestem chora.. jak do jutra nie bedzie poprawy to mam wykupic antybiotyk i zaczac brac, a bardzo bym nie chciala.. podobno bezpieczny, ale to zawsze antybiotyk? Wcześniejsza ciaze straciłam właśnie przez wirusa.. więc cisnienie mam straszne.. bralyscie moze w ciazy antybiotyk? Ja do jutra lecze sie domowymi sposobami plus psikacz do gardła, bo tam się najwięcej dzieje, oby przeszło
-
Mila920 wrote:A ja jestem chora.. jak do jutra nie bedzie poprawy to mam wykupic antybiotyk i zaczac brac, a bardzo bym nie chciala.. podobno bezpieczny, ale to zawsze antybiotyk? Wcześniejsza ciaze straciłam właśnie przez wirusa.. więc cisnienie mam straszne.. bralyscie moze w ciazy antybiotyk? Ja do jutra lecze sie domowymi sposobami plus psikacz do gardła, bo tam się najwięcej dzieje, oby przeszło
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mila920 wrote:A ja jestem chora.. jak do jutra nie bedzie poprawy to mam wykupic antybiotyk i zaczac brac, a bardzo bym nie chciala.. podobno bezpieczny, ale to zawsze antybiotyk? Wcześniejsza ciaze straciłam właśnie przez wirusa.. więc cisnienie mam straszne.. bralyscie moze w ciazy antybiotyk? Ja do jutra lecze sie domowymi sposobami plus psikacz do gardła, bo tam się najwięcej dzieje, oby przeszło
Mila po pierwsze jeśli to wirusówka to antybiotyk nic nie zdziała. Antybiotyki podaje się tylko przy infekcji bakteryjnej. Druga sprawa to tak jak Tulipanna napisała, amoksycylina jest bezpieczna i dla Ciebie i dla Dzidziusia. Przecież nie raz w ciąży dopadają różne paskudztwa a gorsze dla malucha są powikłania. Jeżeli lekarz nie jest pewien co do rodzaju infekcji powinien zlecić wymaz z gardła. Wtedy dokładnie byś wiedziała czy i jaki antybiotyk jest potrzebny. Niestety u nas w Polsce to rzadka praktyka, lekarze wolą wypisywać od razu leki bez dokładnego sprawdzenia. I najważniejsze to się nie martw (wiem, że łatwo się mówi) bo zdrowa i szczęśliwa mama to zdrowe i szczęśliwe dziecko. Nabierajcie sił i wracajcie do zdrówka -
Mila ja jestem po operacji wyrostka i brałam antybiotyk. Moja koleżanka była przeziebiona w ciąży i lekarz też jej dał antybiotyk bo gorsze ponoć powikłania są. Dzieciaczek urodził się super zdrowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:09
Nasz kochany Olus -
Dzięki dziewczyny
ten antybiotyk to amotaks dis i pytałam już gina i mówił, ze bezpieczny dla maluszka, wiec musze wyluzowac
W takim razie jak jutro nie bedzie lepiej to odrazu kupuje antybiotyk i będziemy się z babelkiem kurowac
bo te powikłania najgorsze właśnie..
Lexi tak jak pisałaś oczywiście żadnego wymasu nie zrobil.. więc tak naprawdę niewiadomo czy to zapalenie bakteryjne czy wirusowe, mialam okropne czopy z ropa, ale już je wycisnelam i jest dużo lepiej. Moja mama była dopiero co chora wlasnie na zapalenie gardla, wiec moge podejrzewać, ze to od niej sie zarazilam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace, żeby dzieciaczki ładnie pokazały buzie dla pięknego zdjęcia no i co mają między nóżkami dla potwierdzenia
-
Mila jak ropa to raczej infekcja bakteryjna więc antybiotyk jak najbardziej. Tylko łykaj od razu probiotyk żeby infekcji intymnej się nie nabawić. Ważne żeby nie łykać razem z antybiotykiem tylko np. godzinkę przed.
-
Mila920 wrote:Dzięki dziewczyny
ten antybiotyk to amotaks dis i pytałam już gina i mówił, ze bezpieczny dla maluszka, wiec musze wyluzowac
W takim razie jak jutro nie bedzie lepiej to odrazu kupuje antybiotyk i będziemy się z babelkiem kurowac
bo te powikłania najgorsze właśnie..
Lexi tak jak pisałaś oczywiście żadnego wymasu nie zrobil.. więc tak naprawdę niewiadomo czy to zapalenie bakteryjne czy wirusowe, mialam okropne czopy z ropa, ale już je wycisnelam i jest dużo lepiej. Moja mama była dopiero co chora wlasnie na zapalenie gardla, wiec moge podejrzewać, ze to od niej sie zarazilam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace, żeby dzieciaczki ładnie pokazały buzie dla pięknego zdjęcia no i co mają między nóżkami dla potwierdzenia