WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, że trochę przesadzałam do tej pory. Non stop na nogach, jakiś basen, ćwiczenia, zakupy, sprzątanie, gotowanie itp. Może stąd to twardnienie macicy mnie dopadło. Muszę zmienić tryb życia :P

szara myszka lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, mam zwolnienie od 1.10 i dziś kompletnie nie mam nic do roboty. Jedynie obiad zrobić, ale rybę i ziemniaki szybko zrobię. Co ja będę robić na bezrobociu :D chyba Was molestować wpisami.
    A jeśli chodzi o to, że ktoś chciał żeby był 30 tydzień, to ja bym nie chciała, bo jeszcze nie mam prawie nic dla dziecka i trochę w 30 tc taką sytuacją bym się stresowała :)

201602111680.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz szczęście, bo czasu nie przyspieszymy :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    To masz szczęście, bo czasu nie przyspieszymy :P
    Kurczę, szkoda :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Poza tym męczą mnie od wczoraj bóle pleców, nie na dole w krzyżu jak zazwyczaj, tylko mniej więcej w połowie pleców i promieniuje w różne strony, znacie jakieś sposoby by złagodzić troszke ból?

Dobrej nocy!:-)

Mila mnie plecy po jednej stronie bolą od tyg :/ i to po prawej stronie gdzies niby pod łopatka i nasila się jak siedzę. NIe mogę za bardzo siedzieć bo poźniej boli i ten ból jest upierdliwy :P Ja wtedy po prostu trochę sobie chodzę, leżę, półleżę i tak w kółko...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wiem :D może teraz coś zacznę ogarniać. W sumie to czekam trochę na szkołę rodzenia oni podobno mówią co warto kupić, co potrzebne, co niezbędne, a co się może przydać itd.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Mila mnie plecy po jednej stronie bolą od tyg :/ i to po prawej stronie gdzies niby pod łopatka i nasila się jak siedzę. NIe mogę za bardzo siedzieć bo poźniej boli i ten ból jest upierdliwy :P Ja wtedy po prostu trochę sobie chodzę, leżę, półleżę i tak w kółko...
    Jeśli chodzi o ból po prawej stronie, to mnie bolało dość mocno, byłam z tym u lekarza, zrobili mi usg jamy brzusznej i okazało się, że macica w okolicach 20 tygodnia naciska na moczowód i go blokuje. Przechodzi po ok. 4 tygodniach, potwierdziła to moja ginekolog, może Was też od tego boli w prawym boku, pomaga no-spa i leżenie na lewym boku.

201602111680.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy idziesz do szkoły rodzenia, Natalica?

Tusiaa, mi ostatnio lekarz zrobił usg nerek, bo też narzekałam na taki ból. Podpytaj o to na kolejnej wizycie :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei w lewym boku boli :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Ja nie ukrywam, że trochę przesadzałam do tej pory. Non stop na nogach, jakiś basen, ćwiczenia, zakupy, sprzątanie, gotowanie itp. Może stąd to twardnienie macicy mnie dopadło. Muszę zmienić tryb życia :P
    Asia, ja też nie poleguję. Wstaję z rana, robię śniadanie, potem obiad, sprzątanie etc. prasowanie. Po sklepach tu na miejscu czasem polatam. I to z tymi skurczami macicy to tak jest po prostu, musi być. Macica musi się podszkolić do porodu. Jęsli robi Ci się to kilka razy w ciągu dnia to szkoda nospę w siebie ładować, bo to normalne. To są własnie te skurcze Alvareza, bo Braxtona-Hicksa są silniejsze, mocniejsze i ciut później są i dłuższe. Ja tam nospy nie biorę, bo wszędzie pisza, że nadużywanie prowadzi do obniżonego napięcia mięśniowego u dziecka, więc ja dziękuję. Na fizjologiczne, normalne stany ja leków nie biorę. Ale też zdarza mi się brać, jak mnie żołądek boli. Łacznie od początku ciązy wzięłam może z 7 nosp. A głowa mnie nie boli, więc i paracetamol niepotrzebny.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, myślę zupełnie podobnie jak Ty. Paracetamolu w ciąży nie brałam ani razu, a głowa czasem solidnie bolała. Postaram się trochę poleżeć i poodpoczywać, a tę No-spę wezmę jak poczuję, że już jest naprawdę zle. Też czytałam o tym obniżonym napięciu u dzieciaczków i to mnie martwi. A bierzesz w ogóle jakieś leki? Luteina? Duphaston? Czy tylko witaminy dla ciężarnych? :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały chłopak cały czas mi siedzi po prawej stronie więc bym sie nie zdziwiła , że na coś naciska :P jest to ból ale nie taki żeby brac leki, jak sie nasili to wtedy zobaczymy.

Natalica ja bym sie bała tak czekać z wydatkami na poźniej. Sama bym chyba nie dała rady nic nie kupować :)

Aaa dziewczyny jak wysoko czujecie Wasze Szkraby ? bo ja mam wrażenie że już sporo nad pepkiem czuje kopniaki a zwłąszcza jak siedzię :P Zastanawiam się czy to jest mozliwe czy nie za wczesnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:41

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi przez to, że naciska macica na prawy moczowód zostaje mocz w nerce i to sprawia ból, biorę nospę 1 dziennie czasem nawet 2, bo może się zdarzyć, że mocz się cofnie i dojdzie do zakażenia nerek, a wtedy szpital :| Do tej pory brałam kilka razy apap jak bolała głowa i rosnący ząb mądrości.
    Na szkołę rodzenia chcę iść od 30/31 tygodnia, zależy jak grupa zacznie, mam już wybraną szkołę, ale jeszcze nie mają zapisów na grudzień.
    Co do zakupów, to dopiero w zeszłym tygodniu poznaliśmy płeć dziecka, poza tym nie oszukujmy się teraz w sklepach jest wszystko, więc nie trzeba wszystkiego gromadzić zbyt wcześnie. Miałam też dużo pracy, chciałam coś zaoszczędzić przed zakupami. Jakoś mocno się nie stresuję, że nie zdążę, babcie ewentualnie chętnie mnie wyręczą :D

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ja zazwyczaj czuję ruchy na wysokości pępka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję ruchy na wysokości pępka. Lekarz powiedział, że tam aktualnie znajduje się moja macica :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dno macicy jakieś 2 palce powyżej pępka. Ponoć niespotykanie wysoko jak na ten tc. A Synka czuję różnie. Raz powyżej pępka, innym razem tuż pod pępkiem a momentami nawet znajduje się blisko spojenia.

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje wlasnie w okolicach pepka, czasami trochę nizej, wcześniej było jeszcze nizej ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch wali mocno w dół brzucha a smyra koło pępka. W czwartek wizyta i mam nadzieję że moja szyjka trzyma ładnie bo jest póki co na 2,72 cm ale lekarz powiedział że po lyzeczkowaniu to normalne. Ja lezakuje więcej niż chodzę. Dziś mi sciagali szwy po wyrostku i wiecie co mi chirurg powiedział że nie jestem wyjątkiem , że w ciąży często operują wyrostki.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maris ja dzis tez mam połówkowe :)

Te kłucie znowu miałam jakos o 10:00 wstałam z łóżka i przeszło ,dobrze ze mam dzis wizytę bo bym zwariowała.

A co do ruchów maleństwa to szczerze to ja jeszcze jakos intensywnie ich nie czuje :/ sa ale słabe :/ i ja odczuwam je bardzo nisko .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ważne ze czujesz je w ogóle, nie muszą być przecież super intensywne :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ