X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakochałam się w wózku bebetto holland, zaczepiłam aż tatusia na ulicy i zapytałam o model itd. bardzo sobie chwalił i zaprezentował wózek jak w reklamie :D chodzi konkretnie o ten kolor - LJ195, na zdjęciach wygląda średnio w porównaniu z tym jak prezentuję się na żywo, no jak dla mnie boski :-) słyszałyście może opinie na temat tego wózka?

Poza tym męczą mnie od wczoraj bóle pleców, nie na dole w krzyżu jak zazwyczaj, tylko mniej więcej w połowie pleców i promieniuje w różne strony, znacie jakieś sposoby by złagodzić troszke ból?

Dobrej nocy!:-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis z rana dopadło mocne kłucie w lewym boku,jak wypuszczalam powietrze to jeszcze bardziej ,nastraszylam sie niesamowicie :/ dobrze ze dzis ide do lekarza to powiem mu o tym,a na necie przeczytałam ze to jest normalne i ze jest kolka jelitowa,gorzej jakby ta dolegliwość występowała w prawym boku bo wtedy moze to byc wyrostek.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    pierwsza styczniówka rozpakowana...
    trzymajcie się dziewczyny w dwupaku!
    Trzymamy się, nie damy się!

Biedroneczka powodzenia na wizycie :)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wstac i jechać odebrać wyniki. A tak mi się nie chce ze szok. Już doczekać się wizyty nie mogę a to dopiero w środę. Mimo że pochmurno to miłego dnia dziewczyny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A mnie dzis z rana dopadło mocne kłucie w lewym boku,jak wypuszczalam powietrze to jeszcze bardziej ,nastraszylam sie niesamowicie :/ dobrze ze dzis ide do lekarza to powiem mu o tym,a na necie przeczytałam ze to jest normalne i ze jest kolka jelitowa,gorzej jakby ta dolegliwość występowała w prawym boku bo wtedy moze to byc wyrostek.
    Ja wlasnie mialam z prawej,kilka dni po tym jak Madzia o wyrostku pisala,sie wystraszylam nie na zarty,noge do gory podnosilam-bolalo,macalam tam-bolalo,i wlasnie z tym powietrzem..ale poczytalam o objawach wyrostka i glownie musi byc temperatura,wymioty,staly bol (zdarzaja sie niespecyficzne objawy,no ale goraczka to mus) i wzielam 2 nospy i przeszlo
    Madzia a jak u Ciebie po operacji???

madzia.rka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    W calej rozciaglosci sie zgadzam:) ja juz stluklam kieliszek do martini w ktorym robimy galaretke:),dwie miski,obtłukłam dwa talerze :) i generalnie jestem niezdarna. Moja mama to mowi ze na dziewczynke sie kobita taka sirotą robi :)

U mnie chłopak, więc zabobony się nie sprawdzają nic a nic! :P

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się dziewczęta poniedziałkowo z rana
    W weekend zawsze mniej się udzielam, bo jak mąż nie w pracy to zwyczajnie coś razem robimy i brak czasu na nasze forum :p

Maruskich, czy wiesz coś więcej jak się czują styczniowka i jej maleństwo???

ex2bx1hp35w324su.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja wlasnie mialam z prawej,kilka dni po tym jak Madzia o wyrostku pisala,sie wystraszylam nie na zarty,noge do gory podnosilam-bolalo,macalam tam-bolalo,i wlasnie z tym powietrzem..ale poczytalam o objawach wyrostka i glownie musi byc temperatura,wymioty,staly bol (zdarzaja sie niespecyficzne objawy,no ale goraczka to mus) i wzielam 2 nospy i przeszlo
    Madzia a jak u Ciebie po operacji???
    Kochana ja właśnie gorączki nie miałam wcale. Mnie bolało najpierw w całym prawym boku dopiero na drugi dzień konkretnie w tym jakimś dołku i crp bardzo powoli rosło potem przestałam jeść a pić mogłam litrami. Nogę podnosilam bez problemu, tylko przy uciskaniu tego boku to myślałam że pogryze i jeszcze kogoś kopne.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas was czytam i też bym chciała poszaleć z zakupami ale po tej operacji tak mnie deprecha rozlozyla że dopiero się powoli zaczynam zbierać do kupy. Mam jakieś leki przed wyjściem z domu. Dziś mi szwy ściągają boję się chyba gorzej niż operacji. Tak to generalnie oki. Mały kopie apetyt mi wilczy wrócił. Teraz czekam z utęsknieniem aż się 26 tydzień skończy bo wtedy maluch w miarę bezpieczny. Miłego dnia Laseczki będę częściej wpadać bo czas się z tej dziupli wyrwać coby bardziej nie oszalec :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka wszystko będzie dobrze <3 Czas szybko leci, niedługo będzie ten 26 tydzień, potem 30 i tak aż do końca ;)

Zosia_wop się też dawno nie odzywała a miała problem ze skracającą się szyjką, daj nam znać ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Cały czas was czytam i też bym chciała poszaleć z zakupami ale po tej operacji tak mnie deprecha rozlozyla że dopiero się powoli zaczynam zbierać do kupy. Mam jakieś leki przed wyjściem z domu. Dziś mi szwy ściągają boję się chyba gorzej niż operacji. Tak to generalnie oki. Mały kopie apetyt mi wilczy wrócił. Teraz czekam z utęsknieniem aż się 26 tydzień skończy bo wtedy maluch w miarę bezpieczny. Miłego dnia Laseczki będę częściej wpadać bo czas się z tej dziupli wyrwać coby bardziej nie oszalec :-)
    Madzia! Prosze nas nie zaniedbywac! :-* tuli Cie mocno Tulipanna :-* dzielna jestes Dziewczyna ze hoho! A wlasnie,jeszcze ten objaw ze jesc nie mozna przy wyrostku! Ja pozeralam wszystko najzwyczajniej odczuwajac glod wiec sie uspokoilam. Na drugi dzien bol poczulam z lewej strony i mi ulzylo:) wtedy wiedzialam ze na pewno to nie wyrostek:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A co do lęku to ja mialam to samo po laparoskopii.. Co wiecej,balam sie wyprostowac, chodzilam skulona przez co miesnie brzucha bolaly tak jakbym zrobila z 10000 brzuszkow. I tez nie wychodzilam,to chyba podswiadome,zadna deprecha,daj sobie czas. Ja to sie jeszcze balam ze w czasie mycia woda mi sie wleje w srodek brzucha...(smiejcie sie smiejcie,ale powaznie takie schizy mialam)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, przepraszam, że zmieniłam Twój nick, to niechcący było, pisałam na telefonie :P

Dziewczyny, a bierzecie Duphaston i No-spe albo Nos-spę Forte? Ja biorę od jakiegoś czasu codziennie. Lekarz kazał, bo macica twardniała, ale stresik mam że ciągle jakieś medykamenty zapodaję maluszkowi :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę nospę jak mnie bardzo boli brzuch, i czasem apap na ból głowy :P

Nie miej wyrzutów sumienia skoro lekarz kazał, on na pewno wie co robi.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, żebyśmy już były w chociaż 30 tc, byłoby bezpieczniej. Od tych bóli brzucha znowu mnie jakieś schizy łapią :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)
    Joanna_88 wrote:

Maruskich, czy wiesz coś więcej jak się czują styczniowka i jej maleństwo???
    Bliźniaki jak na takie maleństwa czują się w miarę ok. Trzymam za nie kciuki, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
    Także odpoczywać i nie szaleć, w dwupaku zostajemy minimum do nowego roku! :)
    Miłego dnia dziewczyny.
    Ja mam dzisiaj połówkowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kilka dni temu się rozpakowała. Nie obawiajcie się bardzo bo ona ze skracającą się szyjka (2cm i założony już passer) wsiadł do samochodu i pojechała z Hiszpanii do Danii przez 2 dni jechała 2500km. Po prostu dbajcie o siebie i swoje maluchy, jak macie zalecane leżenie to,to róbcie. dziewczyna nazywa się Coliberek posiada pamiętnik w którym można poczytać jak to się działo że wykonali jej CC. Oczywiście nikt nie zapewni że to przez tą podróż się rozpakowała.

Też trzymam kciuki za jej bliźniaki i dopinguje je mocno, ale moim zdaniem zachowała się nieodpowiedzialnie niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:39

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę non stop teraz leżeć :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżakowania nigdy dość :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania że leżenia nigdy dość :D później już się tak nie polenimy mamy ostatnie 20tygodni na lenistwa:D

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ