WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakochałam się w wózku bebetto holland, zaczepiłam aż tatusia na ulicy i zapytałam o model itd. bardzo sobie chwalił i zaprezentował wózek jak w reklamie :D chodzi konkretnie o ten kolor - LJ195, na zdjęciach wygląda średnio w porównaniu z tym jak prezentuję się na żywo, no jak dla mnie boski :-) słyszałyście może opinie na temat tego wózka?

Poza tym męczą mnie od wczoraj bóle pleców, nie na dole w krzyżu jak zazwyczaj, tylko mniej więcej w połowie pleców i promieniuje w różne strony, znacie jakieś sposoby by złagodzić troszke ból?

Dobrej nocy!:-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis z rana dopadło mocne kłucie w lewym boku,jak wypuszczalam powietrze to jeszcze bardziej ,nastraszylam sie niesamowicie :/ dobrze ze dzis ide do lekarza to powiem mu o tym,a na necie przeczytałam ze to jest normalne i ze jest kolka jelitowa,gorzej jakby ta dolegliwość występowała w prawym boku bo wtedy moze to byc wyrostek.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    pierwsza styczniówka rozpakowana...
    trzymajcie się dziewczyny w dwupaku!
    Trzymamy się, nie damy się!

Biedroneczka powodzenia na wizycie :)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wstac i jechać odebrać wyniki. A tak mi się nie chce ze szok. Już doczekać się wizyty nie mogę a to dopiero w środę. Mimo że pochmurno to miłego dnia dziewczyny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A mnie dzis z rana dopadło mocne kłucie w lewym boku,jak wypuszczalam powietrze to jeszcze bardziej ,nastraszylam sie niesamowicie :/ dobrze ze dzis ide do lekarza to powiem mu o tym,a na necie przeczytałam ze to jest normalne i ze jest kolka jelitowa,gorzej jakby ta dolegliwość występowała w prawym boku bo wtedy moze to byc wyrostek.
    Ja wlasnie mialam z prawej,kilka dni po tym jak Madzia o wyrostku pisala,sie wystraszylam nie na zarty,noge do gory podnosilam-bolalo,macalam tam-bolalo,i wlasnie z tym powietrzem..ale poczytalam o objawach wyrostka i glownie musi byc temperatura,wymioty,staly bol (zdarzaja sie niespecyficzne objawy,no ale goraczka to mus) i wzielam 2 nospy i przeszlo
    Madzia a jak u Ciebie po operacji???

madzia.rka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    W calej rozciaglosci sie zgadzam:) ja juz stluklam kieliszek do martini w ktorym robimy galaretke:),dwie miski,obtłukłam dwa talerze :) i generalnie jestem niezdarna. Moja mama to mowi ze na dziewczynke sie kobita taka sirotą robi :)

U mnie chłopak, więc zabobony się nie sprawdzają nic a nic! :P

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się dziewczęta poniedziałkowo z rana
    W weekend zawsze mniej się udzielam, bo jak mąż nie w pracy to zwyczajnie coś razem robimy i brak czasu na nasze forum :p

Maruskich, czy wiesz coś więcej jak się czują styczniowka i jej maleństwo???

ex2bx1hp35w324su.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja wlasnie mialam z prawej,kilka dni po tym jak Madzia o wyrostku pisala,sie wystraszylam nie na zarty,noge do gory podnosilam-bolalo,macalam tam-bolalo,i wlasnie z tym powietrzem..ale poczytalam o objawach wyrostka i glownie musi byc temperatura,wymioty,staly bol (zdarzaja sie niespecyficzne objawy,no ale goraczka to mus) i wzielam 2 nospy i przeszlo
    Madzia a jak u Ciebie po operacji???
    Kochana ja właśnie gorączki nie miałam wcale. Mnie bolało najpierw w całym prawym boku dopiero na drugi dzień konkretnie w tym jakimś dołku i crp bardzo powoli rosło potem przestałam jeść a pić mogłam litrami. Nogę podnosilam bez problemu, tylko przy uciskaniu tego boku to myślałam że pogryze i jeszcze kogoś kopne.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas was czytam i też bym chciała poszaleć z zakupami ale po tej operacji tak mnie deprecha rozlozyla że dopiero się powoli zaczynam zbierać do kupy. Mam jakieś leki przed wyjściem z domu. Dziś mi szwy ściągają boję się chyba gorzej niż operacji. Tak to generalnie oki. Mały kopie apetyt mi wilczy wrócił. Teraz czekam z utęsknieniem aż się 26 tydzień skończy bo wtedy maluch w miarę bezpieczny. Miłego dnia Laseczki będę częściej wpadać bo czas się z tej dziupli wyrwać coby bardziej nie oszalec :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka wszystko będzie dobrze <3 Czas szybko leci, niedługo będzie ten 26 tydzień, potem 30 i tak aż do końca ;)

Zosia_wop się też dawno nie odzywała a miała problem ze skracającą się szyjką, daj nam znać ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Cały czas was czytam i też bym chciała poszaleć z zakupami ale po tej operacji tak mnie deprecha rozlozyla że dopiero się powoli zaczynam zbierać do kupy. Mam jakieś leki przed wyjściem z domu. Dziś mi szwy ściągają boję się chyba gorzej niż operacji. Tak to generalnie oki. Mały kopie apetyt mi wilczy wrócił. Teraz czekam z utęsknieniem aż się 26 tydzień skończy bo wtedy maluch w miarę bezpieczny. Miłego dnia Laseczki będę częściej wpadać bo czas się z tej dziupli wyrwać coby bardziej nie oszalec :-)
    Madzia! Prosze nas nie zaniedbywac! :-* tuli Cie mocno Tulipanna :-* dzielna jestes Dziewczyna ze hoho! A wlasnie,jeszcze ten objaw ze jesc nie mozna przy wyrostku! Ja pozeralam wszystko najzwyczajniej odczuwajac glod wiec sie uspokoilam. Na drugi dzien bol poczulam z lewej strony i mi ulzylo:) wtedy wiedzialam ze na pewno to nie wyrostek:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A co do lęku to ja mialam to samo po laparoskopii.. Co wiecej,balam sie wyprostowac, chodzilam skulona przez co miesnie brzucha bolaly tak jakbym zrobila z 10000 brzuszkow. I tez nie wychodzilam,to chyba podswiadome,zadna deprecha,daj sobie czas. Ja to sie jeszcze balam ze w czasie mycia woda mi sie wleje w srodek brzucha...(smiejcie sie smiejcie,ale powaznie takie schizy mialam)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, przepraszam, że zmieniłam Twój nick, to niechcący było, pisałam na telefonie :P

Dziewczyny, a bierzecie Duphaston i No-spe albo Nos-spę Forte? Ja biorę od jakiegoś czasu codziennie. Lekarz kazał, bo macica twardniała, ale stresik mam że ciągle jakieś medykamenty zapodaję maluszkowi :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę nospę jak mnie bardzo boli brzuch, i czasem apap na ból głowy :P

Nie miej wyrzutów sumienia skoro lekarz kazał, on na pewno wie co robi.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, żebyśmy już były w chociaż 30 tc, byłoby bezpieczniej. Od tych bóli brzucha znowu mnie jakieś schizy łapią :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :)
    Joanna_88 wrote:

Maruskich, czy wiesz coś więcej jak się czują styczniowka i jej maleństwo???
    Bliźniaki jak na takie maleństwa czują się w miarę ok. Trzymam za nie kciuki, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
    Także odpoczywać i nie szaleć, w dwupaku zostajemy minimum do nowego roku! :)
    Miłego dnia dziewczyny.
    Ja mam dzisiaj połówkowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kilka dni temu się rozpakowała. Nie obawiajcie się bardzo bo ona ze skracającą się szyjka (2cm i założony już passer) wsiadł do samochodu i pojechała z Hiszpanii do Danii przez 2 dni jechała 2500km. Po prostu dbajcie o siebie i swoje maluchy, jak macie zalecane leżenie to,to róbcie. dziewczyna nazywa się Coliberek posiada pamiętnik w którym można poczytać jak to się działo że wykonali jej CC. Oczywiście nikt nie zapewni że to przez tą podróż się rozpakowała.

Też trzymam kciuki za jej bliźniaki i dopinguje je mocno, ale moim zdaniem zachowała się nieodpowiedzialnie niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:39

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę non stop teraz leżeć :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżakowania nigdy dość :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania że leżenia nigdy dość :D później już się tak nie polenimy mamy ostatnie 20tygodni na lenistwa:D

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ