Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badanie prenatalne to pierwsze miałam dwa jednego dnia pierwsze było w szpitalu gdzie jak wcześniej pisałam siedziałam ok 3 h weszłam raz lekarz badał mnie przrz brzuch stwierdził że mały się źle ulizyl mam zjeść napic się i trzymać pełny pęcherz. No dobra najadlam się jak głupia ledwo mogłam wytrzymyc weszłam jeszcze raz znów mnie bada naciska jeszcze mam jeść i pić. Po godzinie to samo. Tak więc było to bardzo niedelikatne i miałam już pod koniec łzy w oczach że nawet na maluszka nie patrzyłam bo oczy miałam zacisniete.A on tylko narzekał że nic nie widać i w zasadzie to nawet tak mocno mnie sztural w brzuch aby dziecko się obrucilo. A jak pojechałam do lekarza na wizytę zrobił mi to samo badanie ale dopochwowo i mówi no nie dziwie się że pan dr narzekał jak ma pani dziecko w tylozgieciu macicy i przez brzuch naprawdę ciężko.Badanie trwało 20 min i było wszystko widać rewelacyjnie włącznie już w tedy z płcią. Więc zależy też od lekarza jaka drogę obierze ale i od postury kobiety także. Bo wiadomo jak warstwa gruba to nic nie przebrnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Georgeus super!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith - i ja się dołączam do trzymania kciukasów, żeby wszystko było ok!

Biedroneczka - mebelki rzeczywiście piękne, a to co chciałam dodać (zasłyszane od moich kuzynek) to taka mała wanienka jest mega niepraktyczna. Starcza na jakieś 3 miesiące.

Lexi - oby skurcze szybko ustąpiły. Mi też macica się stawia. Też mam stosować w dużej ilości magnez, Nospę i Duphaston. Staram się leżeć jak najwięcej i wtedy jest poprawa

ex2bx1hp35w324su.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 500 Euro za łóżeczko... :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:02

tysiaa93, Kri, Biedroneczka29, szara myszka, tulipanna lubią tę wiadomość

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się tutaj wrzuca fotki? Bo ja też chciałabym się w końcu czymś pochwalić :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ale piękności <3

Joanna ja zawsze wrzucam przez: http://pl.tinypic.com/?t=postupload
    Wybieram rozmiar "message board" a potem tutaj wklejam linka i od razu jest foto :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!

Lexi - trzymaj się cieplutko, sciskam Cie i trzymam kciuki, jak wrócisz do domu to odpoczywaj dużo!!! to tak nagle Cie dorwaly skurcze?? bolesne? w szyjce czy w brzuchu?
    Mi tez się stawia kurde pare razy dziennie ta macica ;/ ale nie boli na szczęście, staram się odwracac od tego uwagę i szybko wtedy znika.Dobrze ze już poszlam na zwolnienie bo w moim pedzie w pracy na pewno bym się zameczyla i mogloby to wygladac inaczej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna zdaje sobie z tego sprawę,ze ta wanienka to tylko na pierwsze miesiące.

Krk 500€ to za łóżeczko i komodke :) ale wczoraj znowu zobaczyłam te owalne łóżeczko stokke boze jakie to jest cudo ale prawie 500€ i pytamy czy za cały zestaw to ze nie ze baldachim ochraniacze trzeba dokupić osobno,szkoda bo jakby było w całości to chyba bym je kupiła ,ale pomysleć ze pozniej jak dziecko rośnie to trzeba dokupić materac szczebelki itp .

Vayan ależ cudowne ciuszki <3 i jakie super ceny :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, co do tej stawiającej się macicy to i ja mam problem, no bo jak rozróżnić kiedy te skurcze/twardnienie są jeszcze normalne, a kiedy już groźne? :/ Bierzesz No-spę albo coś innego na te przypadłości?

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dopiero zauważyłam, że wybrałaś imię dla córeczki - śliczne :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, mnie też się bardzo podoba wybrane przez Ciebie imię :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wyciszą Ci skurcze szybko :) a gdzie jesteś w szpitalu?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, oj tam od razu słodzicie... Mówimy prawdę hihi :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to też był u mnie wcześniejszy faworyt zanim nie zaczęła się w mojej okolicy moda na Polki, już chyba ze 4 znajome mają córeczki o takim imieniu ...
    Także zrezygnowałam... teraz będzie Marika...

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn mam bardzo podobny przewijak :P Też z zyrafką ale jest troszkę inna :) Ciuszki są słodkie.

Joanna ja wrzucam zdjecia przez: http://pokazywarka.pl/

Biedroneczka zestaw jest bardzo ładny widac że to nie polski wyrób ;)

Lexi wszystko będzie dobrze, trzymajcie się :) Faktycznie Twój synio nieźle z waga przywalił. Mój to chyba niezbyt duzy chłop jak tydzień temu ważył cos koło 430g z tego co pamiętam ;)

Aa ja kurczę mam problem z imieniem. Już sama nie wiem co mi sie podoba :(
    Dla dziewczynki chyba bym nie miała problemu a tu trzeba się głowić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:46

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dużo Poli się rodzi, to tak jak rodziły się Amelie kiedyś :) Ale jak komuś nie przeszkadza to imię bardzo ładne ;)

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ