Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mnie to stawianie wygląda tak ze kilka razy dziennie - w szczególności na wieczor jak się poloze na plecach to mi wybrzusza jedna strone brzucha albo na srodku i jest twarde jak kamien. Trwa to jakies max 30sekund i brzuch jest znowu miekki tak jak prawie caly dzien. Nie boli to, staram się nie zwracać na to uwagi i wtedy szybko przechodzi. Mi to się zaczelo ok 20 tygodnia, jakies 2-3 tygodnie po odstawieniu duphastonu. Teraz od 20tygodnia mam luteinę i 3x2 magnez i jest dużo lepiej, stawia się na wieczor glownie, ale nie boli nic ani w krzyżu ani w brzuchu. Szyjke mam ok. Także mam nadzieje ze nie skończy się to niczym niedobrym, na razie po prostu z tym zyje
-
tez się pochwale zakupem! ogolnie to nie jestem przekonana do kupowania używanych rzeczy ale wydal mi się ok ten kombinezon, a to niemaly wydatek na nowy wiec zalicytowałam ten i za 30zl z przesylka wylicytowałam
wlasnie przyszedł i wygląda dokładnie jak na tym zdjęciu, praktycznie jak nowy także jestem zadowolona
tylko strasznie ma niefajny zapach ;/ wypiorę go teraz chyba w normalnym plynie do prania i plukania a potem przed uzyciem to już w tym proszku dla dzidziusia, myślicie ze mogę tak zrobić??
bo nie mam jeszcze specjalnego proszku a strasznie mnie drazni ten zapach ;/
zdjecie pod tym linkiem
http://rakewa1971.strefa.pl/GA1.jpgtulipanna, Moniaa, vayn lubią tę wiadomość
-
szara myszka wrote:Dziewczyny u mnie to stawianie wygląda tak ze kilka razy dziennie - w szczególności na wieczor jak się poloze na plecach to mi wybrzusza jedna strone brzucha albo na srodku i jest twarde jak kamien. Trwa to jakies max 30sekund i brzuch jest znowu miekki tak jak prawie caly dzien. Nie boli to, staram się nie zwracać na to uwagi i wtedy szybko przechodzi. Mi to się zaczelo ok 20 tygodnia, jakies 2-3 tygodnie po odstawieniu duphastonu. Teraz od 20tygodnia mam luteinę i 3x2 magnez i jest dużo lepiej, stawia się na wieczor glownie, ale nie boli nic ani w krzyżu ani w brzuchu. Szyjke mam ok. Także mam nadzieje ze nie skończy się to niczym niedobrym, na razie po prostu z tym zyje
-
tysiaa93 wrote:Ale pchlarz!
Widać, że pilnuje zawartości brzuszkaFifi
Albo włazi i układa się na brzuchu i grzeje. Mój drugi York, którego zawłaszczyli moi rodzice mojej koleżance na studiach też się tak układał jak była w ciąży, właził i grzał jej brzusio
Albo jak miałam @ i tak strasznie minie bolało to też właził i grzał.. i chyba jego spokój powodował że przestawało boleć..
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Szara myszka fajny ciuszek
Ja z używanymi ciuchami też robię tak, że najpierw piorę w zwykłym proszku dla dorosłych a dopiero pod koniec będę prała w dzidziusiowym.
Tulipanna pieski to mądre stworzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:38
tulipanna lubi tę wiadomość
-
To tez tak wlasnie zrobie ze najpierw normalnie upiore a potem w dzidziusiowym
niekomfortowe to z tym stawianiem ale musimy dbac o siebie i odpoczywać i będzie dobrze!! Ja na początku myslalam ze to stawianie to to samo co skurcze braxtona ale chyba nie co nie? -
szara myszka wrote:tez się pochwale zakupem! ogolnie to nie jestem przekonana do kupowania używanych rzeczy ale wydal mi się ok ten kombinezon, a to niemaly wydatek na nowy wiec zalicytowałam ten i za 30zl z przesylka wylicytowałam
wlasnie przyszedł i wygląda dokładnie jak na tym zdjęciu, praktycznie jak nowy także jestem zadowolona
tylko strasznie ma niefajny zapach ;/ wypiorę go teraz chyba w normalnym plynie do prania i plukania a potem przed uzyciem to już w tym proszku dla dzidziusia, myślicie ze mogę tak zrobić??
bo nie mam jeszcze specjalnego proszku a strasznie mnie drazni ten zapach ;/
zdjecie pod tym linkiem
http://rakewa1971.strefa.pl/GA1.jpg
Ps. Kombinezon śliczny:) -
szara myszka wrote:To tez tak wlasnie zrobie ze najpierw normalnie upiore a potem w dzidziusiowym
niekomfortowe to z tym stawianiem ale musimy dbac o siebie i odpoczywać i będzie dobrze!! Ja na początku myslalam ze to stawianie to to samo co skurcze braxtona ale chyba nie co nie?
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/skurcze-macicy-podczas-ciazy-norma-skurcze-alvareza-braxtona-hicksa-przepowiadajace-i-porodowe,152_2700.html -
jeśli chodzi o imiona to Pola bardzo mi się podobało, ale nasz kot nosił takie imię, poza tym kuzynki córka też ma na imię Pola. Naszą córeczkę (o ile przekabacę męża) nazwiemy Blanka.
Jeśli chodzi o kąpanie to raczej w łazience, tylko tam jest ogrzewanie podłogowe i tylko tam jesteśmy w stanie doprowadzić do temperatury, że jak się wychodzi z wody to nie ma uczucia zimna.
W kwestii twardniejącego brzucha to nie wiem co to, mi się tak nie robi.
A odnośnie zapachu...to właśnie dlatego nie chcę niczego używanego, chyba, że od kogoś, kogo znam, a niestety nie mam takiej możliwości, bo wszędzie dookoła chłopcy.vayn lubi tę wiadomość
-
Joanna_88 wrote:To u mnie twardnieje na pewno więcej razy niż 2, dużo więcej... Ale bolesne to dla mnie nie jest. Mam się po prostu oszczędzać
-
nick nieaktualny
-
Ja takie ciuszki najpierw mocze w vaniszu a potem normalnie piore w proszku dla dorosłych i płynie. A dopiero w grudniu styczniu zacznę prac w dziecięcym proszku. Bo takich przynoszonych rzeczy nawet od kogoś do szafy bym nie schowała. Czy tam gdzieś skladowala
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Agnesia wrote:Mi się podoba Lala (Eulalia) a że wszyscy się śmieją z tego imienia chociaż nie wiem czemu to dałam sobie takie imię na bierzmowanie
Albo wspomniana Pulcheria... no ktos musi miec tak na imię skoro jest w kalendarzu..no ale... <śmieje się> równie dobrze mogłoby być Puszolina
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:No ale dałabyś tak córce na imię?
Albo wspomniana Pulcheria... no ktos musi miec tak na imię skoro jest w kalendarzu..no ale... <śmieje się> równie dobrze mogłoby być Puszolina
Znam Eulalia co prawda to już wiekowa kobieta ale bardzo fajna:)
-
nick nieaktualny