X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to stawianie wygląda tak ze kilka razy dziennie - w szczególności na wieczor jak się poloze na plecach to mi wybrzusza jedna strone brzucha albo na srodku i jest twarde jak kamien. Trwa to jakies max 30sekund i brzuch jest znowu miekki tak jak prawie caly dzien. Nie boli to, staram się nie zwracać na to uwagi i wtedy szybko przechodzi. Mi to się zaczelo ok 20 tygodnia, jakies 2-3 tygodnie po odstawieniu duphastonu. Teraz od 20tygodnia mam luteinę i 3x2 magnez i jest dużo lepiej, stawia się na wieczor glownie, ale nie boli nic ani w krzyżu ani w brzuchu. Szyjke mam ok. Także mam nadzieje ze nie skończy się to niczym niedobrym, na razie po prostu z tym zyje :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6094647/144799/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6094647/737954/image.jpg

tysiaa93, szara myszka, vayn, madzia.rka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pchlarz! :D
    Widać, że pilnuje zawartości brzuszka :)

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez się pochwale zakupem! ogolnie to nie jestem przekonana do kupowania używanych rzeczy ale wydal mi się ok ten kombinezon, a to niemaly wydatek na nowy wiec zalicytowałam ten i za 30zl z przesylka wylicytowałam :D wlasnie przyszedł i wygląda dokładnie jak na tym zdjęciu, praktycznie jak nowy także jestem zadowolona ;)
    tylko strasznie ma niefajny zapach ;/ wypiorę go teraz chyba w normalnym plynie do prania i plukania a potem przed uzyciem to już w tym proszku dla dzidziusia, myślicie ze mogę tak zrobić??
    bo nie mam jeszcze specjalnego proszku a strasznie mnie drazni ten zapach ;/

zdjecie pod tym linkiem ;)
    http://rakewa1971.strefa.pl/GA1.jpg

tulipanna, Moniaa, vayn lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dziewczyny u mnie to stawianie wygląda tak ze kilka razy dziennie - w szczególności na wieczor jak się poloze na plecach to mi wybrzusza jedna strone brzucha albo na srodku i jest twarde jak kamien. Trwa to jakies max 30sekund i brzuch jest znowu miekki tak jak prawie caly dzien. Nie boli to, staram się nie zwracać na to uwagi i wtedy szybko przechodzi. Mi to się zaczelo ok 20 tygodnia, jakies 2-3 tygodnie po odstawieniu duphastonu. Teraz od 20tygodnia mam luteinę i 3x2 magnez i jest dużo lepiej, stawia się na wieczor glownie, ale nie boli nic ani w krzyżu ani w brzuchu. Szyjke mam ok. Także mam nadzieje ze nie skończy się to niczym niedobrym, na razie po prostu z tym zyje :(
    U mnie to tak twardnieje w ciągu dnia, dziś jakieś 2 razy. NIe boli, tylko jakby coś się w brzuchu ruszyło i twardnieje nagle. W czasie badania szyjka miała 43mm, więc ok.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ale pchlarz! :D
    Widać, że pilnuje zawartości brzuszka :)
    Piesława :) Fifi :) Albo włazi i układa się na brzuchu i grzeje. Mój drugi York, którego zawłaszczyli moi rodzice mojej koleżance na studiach też się tak układał jak była w ciąży, właził i grzał jej brzusio :) Albo jak miałam @ i tak strasznie minie bolało to też właził i grzał.. i chyba jego spokój powodował że przestawało boleć..

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka fajny ciuszek :) Ja z używanymi ciuchami też robię tak, że najpierw piorę w zwykłym proszku dla dorosłych a dopiero pod koniec będę prała w dzidziusiowym.

Tulipanna pieski to mądre stworzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:38

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez tak wlasnie zrobie ze najpierw normalnie upiore a potem w dzidziusiowym :)

niekomfortowe to z tym stawianiem ale musimy dbac o siebie i odpoczywać i będzie dobrze!! Ja na początku myslalam ze to stawianie to to samo co skurcze braxtona ale chyba nie co nie?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    tez się pochwale zakupem! ogolnie to nie jestem przekonana do kupowania używanych rzeczy ale wydal mi się ok ten kombinezon, a to niemaly wydatek na nowy wiec zalicytowałam ten i za 30zl z przesylka wylicytowałam :D wlasnie przyszedł i wygląda dokładnie jak na tym zdjęciu, praktycznie jak nowy także jestem zadowolona ;)
    tylko strasznie ma niefajny zapach ;/ wypiorę go teraz chyba w normalnym plynie do prania i plukania a potem przed uzyciem to już w tym proszku dla dzidziusia, myślicie ze mogę tak zrobić??
    bo nie mam jeszcze specjalnego proszku a strasznie mnie drazni ten zapach ;/

zdjecie pod tym linkiem ;)
    http://rakewa1971.strefa.pl/GA1.jpg
    Pewnie że tak, własnie tak trzeba zrobić. Teraz wyprać normalnie a potem jeszcze raz. Ja tak zrobiłam z rzeczami z lumpusia. Wygotowałam w normalnym proszku (używam E) a potem wygotuję jeszcze raz w proszku/płynie dla dzidziolków.
    Ps. Kombinezon śliczny:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie twardnieje na pewno więcej razy niż 2, dużo więcej... Ale bolesne to dla mnie nie jest. Mam się po prostu oszczędzać

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    To tez tak wlasnie zrobie ze najpierw normalnie upiore a potem w dzidziusiowym :)

niekomfortowe to z tym stawianiem ale musimy dbac o siebie i odpoczywać i będzie dobrze!! Ja na początku myslalam ze to stawianie to to samo co skurcze braxtona ale chyba nie co nie?

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/skurcze-macicy-podczas-ciazy-norma-skurcze-alvareza-braxtona-hicksa-przepowiadajace-i-porodowe,152_2700.html

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o imiona to Pola bardzo mi się podobało, ale nasz kot nosił takie imię, poza tym kuzynki córka też ma na imię Pola. Naszą córeczkę (o ile przekabacę męża) nazwiemy Blanka.
    Jeśli chodzi o kąpanie to raczej w łazience, tylko tam jest ogrzewanie podłogowe i tylko tam jesteśmy w stanie doprowadzić do temperatury, że jak się wychodzi z wody to nie ma uczucia zimna.
    W kwestii twardniejącego brzucha to nie wiem co to, mi się tak nie robi.
    A odnośnie zapachu...to właśnie dlatego nie chcę niczego używanego, chyba, że od kogoś, kogo znam, a niestety nie mam takiej możliwości, bo wszędzie dookoła chłopcy.

vayn lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    To u mnie twardnieje na pewno więcej razy niż 2, dużo więcej... Ale bolesne to dla mnie nie jest. Mam się po prostu oszczędzać
    no ale to mi też więcej, dziś już dwa razy. Poczytajcie o tych skurczach pod tym linkiem. Myślę, że wiele z Was się uspokoi.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mnie też :P Eulalia albo Saturnina też są w deskę :P
    Mi się podoba Lala (Eulalia) a że wszyscy się śmieją z tego imienia chociaż nie wiem czemu to dałam sobie takie imię na bierzmowanie ;)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie ciuszki najpierw mocze w vaniszu a potem normalnie piore w proszku dla dorosłych i płynie. A dopiero w grudniu styczniu zacznę prac w dziecięcym proszku. Bo takich przynoszonych rzeczy nawet od kogoś do szafy bym nie schowała. Czy tam gdzieś skladowala

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Mi się podoba Lala (Eulalia) a że wszyscy się śmieją z tego imienia chociaż nie wiem czemu to dałam sobie takie imię na bierzmowanie ;)
    No ale dałabyś tak córce na imię? :) Albo wspomniana Pulcheria... no ktos musi miec tak na imię skoro jest w kalendarzu..no ale... <śmieje się> równie dobrze mogłoby być Puszolina :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi przejdzie wszystko, daj sobie chwilkę :) dr. Anita Cie przyjęła?
    Ja mam bóle brzucha od nocy i drętwieją mi ręce.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to w końcu to samo co te braxtona ? bo jakas niekumata jestem mimo ze w artykule fajnie opisane

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No ale dałabyś tak córce na imię? :) Albo wspomniana Pulcheria... no ktos musi miec tak na imię skoro jest w kalendarzu..no ale... <śmieje się> równie dobrze mogłoby być Puszolina :)
    Eulalia bym dała i było brane pod uwagę imieniny ma w lutym :) Znam Eulalia co prawda to już wiekowa kobieta ale bardzo fajna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:02

tysiaa93, natalica06 lubią tę wiadomość

‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ