X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6105940/182213/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6105940/450262/image.jpg
    Moje dzisiejsze zakupy :) lozeczko i materac tez zamowilam :)

szara myszka, Lexi150 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to faktycznie nie jest to glupi pomysl, tez nad tym pomyślimy :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=nawilżacz+ceramiczny&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4pnlx6a_yAIVBoFyCh3nfwdL#imgrc=bZICSJYFHgLm3M%3A

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    https://www.google.pl/search?q=nawilżacz+ceramiczny&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4pnlx6a_yAIVBoFyCh3nfwdL#imgrc=bZICSJYFHgLm3M%3A

o jakie fajne ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna daj linka do łóżeczka :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Muszę się w takim razie czym prędzej do dentysty umówić...
    Asia, nie pozwól sobie tylko ponadrywać kieszonek zębów (to to łączenie zęba z dziąsłem) bo można się nabawić nie lada stanu zapalnego, często też po takim zabiegu włazi tam jedzenie co również może prowadzić do stanów zapalnych.. ja bym w ciązy nie robiła..wybiła mi z głowy moja ciotka dentystka a jej młoda córka dentystka tylko potwierdziła, bo nawet wczorja ten problem z nimi poruszałam. Za to jak najbardziej żeby wzmocnic zęby warto umówić się na fluoryzację (wolno w ciąży) a jak komuś bardzo lecą zeby albo ogólnie ma słabe to zbadać poziom witaminy D, K i suplementować wapń.
    I myślę że obie mają rację, bo przecież żaden problem żeby mi zrobiły gdyby to był w ciązy taki hit, zwłaszcza, że przecież na mnie i tak nie zarabiają...a skoro odradzają to coś w tym jest :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tulipanna daj linka do łóżeczka :-)

http://www.ceneo.pl/17649789?tag=familyThumbnails
    proszę bardzo - ja w kolorze orzecha zamówiłam, to takie ciemny, prawie jak venge

Kri lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pościeli to mocno zastanawiam się nad kompletem Motherhood -poście, rożek. żeby mieć w ten sam wzór.
    Butelkę Aventu kupiłam szklaną stąd cena.
    Szczotka z grzebykiem 23,90

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Asia, nie pozwól sobie tylko ponadrywać kieszonek zębów (to to łączenie zęba z dziąsłem) bo można się nabawić nie lada stanu zapalnego, często też po takim zabiegu włazi tam jedzenie co również może prowadzić do stanów zapalnych.. ja bym w ciązy nie robiła..wybiła mi z głowy moja ciotka dentystka a jej młoda córka dentystka tylko potwierdziła, bo nawet wczorja ten problem z nimi poruszałam. Za to jak najbardziej żeby wzmocnic zęby warto umówić się na fluoryzację (wolno w ciąży) a jak komuś bardzo lecą zeby albo ogólnie ma słabe to zbadać poziom witaminy D, K i suplementować wapń.
    I myślę że obie mają rację, bo przecież żaden problem żeby mi zrobiły gdyby to był w ciązy taki hit, zwłaszcza, że przecież na mnie i tak nie zarabiają...a skoro odradzają to coś w tym jest :)
    Buiuuuuuu serio !!! Ja w szoku .... Stan zapalny to raczej jest jak masz bakterie I brud w dziaslach , a nie jak czysto .... Nie strasz Dziewczyn, bo zeby nawet przestana myc ...... A na marginesie dentysci zmierzyliby Cie wzrokiem od stop do glowy ehhhhhh , oburzylam sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:18

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Buiuuuuuu serio !!! Ja w szoku .... Stan zapalny to raczej jest jak masz bakterie I brud w dziaslach , a nie jak czysto .... Nie strasz Dziewczyn, bo zeby przestane myc ...... A na marginesie dentysci zmierzyliby Cie wzrokiem od stop do glowy ehhhhhh , oburzylam sie :)
    Jak Ci ponadrywają kieszonki Mądralińska i Ci tam wejdzie żarcie i się zepsuje to życzę powodzenia w leczeniu... chyba na czas ciąży można sobie odpuścić. I własnie mnie dwie pani stomatolog z rodziny doradziły bo nie są zainteresowane zedrzeć ze mnie kasę jak z Ciebie...więc nie dziwię się że CIę mierzą wzrokiem...

A zęby to raczej każda myje... pytanie czy po umyciu (na noc) pije się tylko wodę zwykłą niegazowaną czy podjada dalej z przeświadczeniem że umycie zębów wcześniej odniosło zamierzony skutek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:23

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety ceramiczne nie zdadza egzaminu, ja mam bardzo niskie okna, grzeniki sa do wysokosci ok 40cm, wiec nawet jakby dalo rade znalezc taki, ktory by wisial na kaloryferze a nie "stal" na podlodze to byloby bardzo duze ryzyko np. kopniecia go noga, nie mowiac juz o malej na etapie raczkowania... choć te serca mi sie bardzo podobaja, szkoda... szkoda...

Nie slyszalam o problemie osadu, ale to wazny tip, u nas woda niestety rowniez twarda. No nic, moze po prostu nawilzacz wrzucze na liste rezerwowa, a jesli pojawi sie ktoregos dnia w domu, to bedzie trzeba go uzywac zdecydowanie z umiarem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jak Ci ponadrzwaj kieszonki Mądralińska i Ci tam wejdzie żarcie i się zepsuje to życzę powodzenia w leczeniu... chyba na czas ciąży można sobie odpuścić. I własnie mnie dwie pani stomatolog z rodziny doradziły bo nie są zainteresowane zedrzeć ze mnie kasę jak z Ciebie...więc nie dziwię się że CIę mierzą wzrokiem...
    Nie jestem Madralinska tylko baaaaaaaaardzo duza stycznosc z tematem mam :D w tym temacie powinnam nawet przestac uzywac slow chyba , podono, bo ja wiem napewno , no ale rob co chcesz , ja mam czyste dziasla I zeby I nie mam pojecia , co to wyrywanie ;)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna tez mialam w rece ta szczotke z grzebykiem identyko,ale zobaczylam zestaw szczotka,grzebyk,nozyczki ito i kupilam wszystko w komplecie :)

szaramyszaka ja to Cie podziwiam,ze Ty nie boisz sie tak ostro serduszkowac :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, dzięki, zapytam o tę fluoryzację. Może to pomoże na te krwawiące dziąsła. Szczoteczkę mam ultra soft, myje parodontaxem, nitkuję (po tym zabiegu to mnie normalnie krew zalewa) i nadal jest źle

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Nie jestem Madralinska tylko baaaaaaaaardzo duza stycznosc z tematem mam :D w tym temacie powinnam nawet przestac uzywac slow chyba , podono, bo ja wiem napewno , no ale rob co chcesz , ja mam czyste dziasla I zeby I nie mam pojecia , co to wyrywanie ;)
    No ja akurat też mam baaaaaaardzo dużą styczność z tematem... moja siostra jest stomatologiem, jej matka też od 30 lat i żadna z nich nie ma interesu żeby naciągnąć mnie na scaling albo żeby mi go nie zrobić..Są na każdy telefon w nocy o północy i myślę że skoro jedna stara a druga młoda/nowoczesna mają takie samo zdanie to coś w tym jest, żeby w ciąży się nie narażać. jakoś co do reszty się nie wypowiadałaś...zrobienia badań na D, K, wapna i fluoryzacji...aniby taka ekspertka w temacie zębów jesteś....
    "Na pewno" winnaś napisać oddzielnie...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:30

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze po czyszczeniu około tyg cierpię na wrażliwość na gorące czy zimne bo wiadomo że jak zdziera osad kamień to odkrywa różne rzeczy a co do zębów to chyba nie mam słabych skoro posiadam jeszcze mleczaki. Jak byłam na wizycie w pierwszym trymrstrze bo potrzebowałam zaświadczenia do gin to powiedział że na jakiś czas sobie odpuscimy czyszczenie że w późniejszym terminie. Co do fluo u mnie z powodu hashi odpada nawet pasta powinna być bez fluoru ale bez przesady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:30

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi piękne te pościele ja zakochałam się w tych słonie +kolor. Widzę, że osobno kupujesz rzeczy, w sensie że nie cały komplet z łóżkiem, a baldachim pasujący planujecie do tego?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka mleczaki? Wow.a można spytać ile masz wiosen? ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    tulipanna tez mialam w rece ta szczotke z grzebykiem identyko,ale zobaczylam zestaw szczotka,grzebyk,nozyczki ito i kupilam wszystko w komplecie :)

szaramyszaka ja to Cie podziwiam,ze Ty nie boisz sie tak ostro serduszkowac :)
    Patrz, z nożyczkami nie widziałam! Ale czekaj, Ty chyba Chicco masz iwęcej do wyboru u siebie, nie???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W listopadzie 27

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ