Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bruśka wrote:https://www.google.pl/search?q=nawilżacz+ceramiczny&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4pnlx6a_yAIVBoFyCh3nfwdL#imgrc=bZICSJYFHgLm3M%3A
o jakie fajne -
Joanna_88 wrote:Muszę się w takim razie czym prędzej do dentysty umówić...
I myślę że obie mają rację, bo przecież żaden problem żeby mi zrobiły gdyby to był w ciązy taki hit, zwłaszcza, że przecież na mnie i tak nie zarabiają...a skoro odradzają to coś w tym jest -
tulipanna wrote:Asia, nie pozwól sobie tylko ponadrywać kieszonek zębów (to to łączenie zęba z dziąsłem) bo można się nabawić nie lada stanu zapalnego, często też po takim zabiegu włazi tam jedzenie co również może prowadzić do stanów zapalnych.. ja bym w ciązy nie robiła..wybiła mi z głowy moja ciotka dentystka a jej młoda córka dentystka tylko potwierdziła, bo nawet wczorja ten problem z nimi poruszałam. Za to jak najbardziej żeby wzmocnic zęby warto umówić się na fluoryzację (wolno w ciąży) a jak komuś bardzo lecą zeby albo ogólnie ma słabe to zbadać poziom witaminy D, K i suplementować wapń.
I myślę że obie mają rację, bo przecież żaden problem żeby mi zrobiły gdyby to był w ciązy taki hit, zwłaszcza, że przecież na mnie i tak nie zarabiają...a skoro odradzają to coś w tym jestWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:18
-
Evans wrote:Buiuuuuuu serio !!! Ja w szoku .... Stan zapalny to raczej jest jak masz bakterie I brud w dziaslach , a nie jak czysto .... Nie strasz Dziewczyn, bo zeby przestane myc ...... A na marginesie dentysci zmierzyliby Cie wzrokiem od stop do glowy ehhhhhh , oburzylam sie
A zęby to raczej każda myje... pytanie czy po umyciu (na noc) pije się tylko wodę zwykłą niegazowaną czy podjada dalej z przeświadczeniem że umycie zębów wcześniej odniosło zamierzony skutek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:23
-
U mnie niestety ceramiczne nie zdadza egzaminu, ja mam bardzo niskie okna, grzeniki sa do wysokosci ok 40cm, wiec nawet jakby dalo rade znalezc taki, ktory by wisial na kaloryferze a nie "stal" na podlodze to byloby bardzo duze ryzyko np. kopniecia go noga, nie mowiac juz o malej na etapie raczkowania... choć te serca mi sie bardzo podobaja, szkoda... szkoda...
Nie slyszalam o problemie osadu, ale to wazny tip, u nas woda niestety rowniez twarda. No nic, moze po prostu nawilzacz wrzucze na liste rezerwowa, a jesli pojawi sie ktoregos dnia w domu, to bedzie trzeba go uzywac zdecydowanie z umiarem -
tulipanna wrote:Jak Ci ponadrzwaj kieszonki Mądralińska i Ci tam wejdzie żarcie i się zepsuje to życzę powodzenia w leczeniu... chyba na czas ciąży można sobie odpuścić. I własnie mnie dwie pani stomatolog z rodziny doradziły bo nie są zainteresowane zedrzeć ze mnie kasę jak z Ciebie...więc nie dziwię się że CIę mierzą wzrokiem...
w tym temacie powinnam nawet przestac uzywac slow chyba , podono, bo ja wiem napewno , no ale rob co chcesz , ja mam czyste dziasla I zeby I nie mam pojecia , co to wyrywanie
-
tulipanna tez mialam w rece ta szczotke z grzebykiem identyko,ale zobaczylam zestaw szczotka,grzebyk,nozyczki ito i kupilam wszystko w komplecie
szaramyszaka ja to Cie podziwiam,ze Ty nie boisz sie tak ostro serduszkowac -
Evans wrote:Nie jestem Madralinska tylko baaaaaaaaardzo duza stycznosc z tematem mam
w tym temacie powinnam nawet przestac uzywac slow chyba , podono, bo ja wiem napewno , no ale rob co chcesz , ja mam czyste dziasla I zeby I nie mam pojecia , co to wyrywanie
"Na pewno" winnaś napisać oddzielnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:30
-
Zawsze po czyszczeniu około tyg cierpię na wrażliwość na gorące czy zimne bo wiadomo że jak zdziera osad kamień to odkrywa różne rzeczy a co do zębów to chyba nie mam słabych skoro posiadam jeszcze mleczaki. Jak byłam na wizycie w pierwszym trymrstrze bo potrzebowałam zaświadczenia do gin to powiedział że na jakiś czas sobie odpuscimy czyszczenie że w późniejszym terminie. Co do fluo u mnie z powodu hashi odpada nawet pasta powinna być bez fluoru ale bez przesady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:30
-
Biedroneczka29 wrote:tulipanna tez mialam w rece ta szczotke z grzebykiem identyko,ale zobaczylam zestaw szczotka,grzebyk,nozyczki ito i kupilam wszystko w komplecie
szaramyszaka ja to Cie podziwiam,ze Ty nie boisz sie tak ostro serduszkowac