X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6105940/182213/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6105940/450262/image.jpg
    Moje dzisiejsze zakupy :) lozeczko i materac tez zamowilam :)

szara myszka, Lexi150 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to faktycznie nie jest to glupi pomysl, tez nad tym pomyślimy :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=nawilżacz+ceramiczny&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4pnlx6a_yAIVBoFyCh3nfwdL#imgrc=bZICSJYFHgLm3M%3A

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    https://www.google.pl/search?q=nawilżacz+ceramiczny&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4pnlx6a_yAIVBoFyCh3nfwdL#imgrc=bZICSJYFHgLm3M%3A

o jakie fajne ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna daj linka do łóżeczka :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Muszę się w takim razie czym prędzej do dentysty umówić...
    Asia, nie pozwól sobie tylko ponadrywać kieszonek zębów (to to łączenie zęba z dziąsłem) bo można się nabawić nie lada stanu zapalnego, często też po takim zabiegu włazi tam jedzenie co również może prowadzić do stanów zapalnych.. ja bym w ciązy nie robiła..wybiła mi z głowy moja ciotka dentystka a jej młoda córka dentystka tylko potwierdziła, bo nawet wczorja ten problem z nimi poruszałam. Za to jak najbardziej żeby wzmocnic zęby warto umówić się na fluoryzację (wolno w ciąży) a jak komuś bardzo lecą zeby albo ogólnie ma słabe to zbadać poziom witaminy D, K i suplementować wapń.
    I myślę że obie mają rację, bo przecież żaden problem żeby mi zrobiły gdyby to był w ciązy taki hit, zwłaszcza, że przecież na mnie i tak nie zarabiają...a skoro odradzają to coś w tym jest :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tulipanna daj linka do łóżeczka :-)

http://www.ceneo.pl/17649789?tag=familyThumbnails
    proszę bardzo - ja w kolorze orzecha zamówiłam, to takie ciemny, prawie jak venge

Kri lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pościeli to mocno zastanawiam się nad kompletem Motherhood -poście, rożek. żeby mieć w ten sam wzór.
    Butelkę Aventu kupiłam szklaną stąd cena.
    Szczotka z grzebykiem 23,90

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Asia, nie pozwól sobie tylko ponadrywać kieszonek zębów (to to łączenie zęba z dziąsłem) bo można się nabawić nie lada stanu zapalnego, często też po takim zabiegu włazi tam jedzenie co również może prowadzić do stanów zapalnych.. ja bym w ciązy nie robiła..wybiła mi z głowy moja ciotka dentystka a jej młoda córka dentystka tylko potwierdziła, bo nawet wczorja ten problem z nimi poruszałam. Za to jak najbardziej żeby wzmocnic zęby warto umówić się na fluoryzację (wolno w ciąży) a jak komuś bardzo lecą zeby albo ogólnie ma słabe to zbadać poziom witaminy D, K i suplementować wapń.
    I myślę że obie mają rację, bo przecież żaden problem żeby mi zrobiły gdyby to był w ciązy taki hit, zwłaszcza, że przecież na mnie i tak nie zarabiają...a skoro odradzają to coś w tym jest :)
    Buiuuuuuu serio !!! Ja w szoku .... Stan zapalny to raczej jest jak masz bakterie I brud w dziaslach , a nie jak czysto .... Nie strasz Dziewczyn, bo zeby nawet przestana myc ...... A na marginesie dentysci zmierzyliby Cie wzrokiem od stop do glowy ehhhhhh , oburzylam sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:18

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Buiuuuuuu serio !!! Ja w szoku .... Stan zapalny to raczej jest jak masz bakterie I brud w dziaslach , a nie jak czysto .... Nie strasz Dziewczyn, bo zeby przestane myc ...... A na marginesie dentysci zmierzyliby Cie wzrokiem od stop do glowy ehhhhhh , oburzylam sie :)
    Jak Ci ponadrywają kieszonki Mądralińska i Ci tam wejdzie żarcie i się zepsuje to życzę powodzenia w leczeniu... chyba na czas ciąży można sobie odpuścić. I własnie mnie dwie pani stomatolog z rodziny doradziły bo nie są zainteresowane zedrzeć ze mnie kasę jak z Ciebie...więc nie dziwię się że CIę mierzą wzrokiem...

A zęby to raczej każda myje... pytanie czy po umyciu (na noc) pije się tylko wodę zwykłą niegazowaną czy podjada dalej z przeświadczeniem że umycie zębów wcześniej odniosło zamierzony skutek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:23

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety ceramiczne nie zdadza egzaminu, ja mam bardzo niskie okna, grzeniki sa do wysokosci ok 40cm, wiec nawet jakby dalo rade znalezc taki, ktory by wisial na kaloryferze a nie "stal" na podlodze to byloby bardzo duze ryzyko np. kopniecia go noga, nie mowiac juz o malej na etapie raczkowania... choć te serca mi sie bardzo podobaja, szkoda... szkoda...

Nie slyszalam o problemie osadu, ale to wazny tip, u nas woda niestety rowniez twarda. No nic, moze po prostu nawilzacz wrzucze na liste rezerwowa, a jesli pojawi sie ktoregos dnia w domu, to bedzie trzeba go uzywac zdecydowanie z umiarem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jak Ci ponadrzwaj kieszonki Mądralińska i Ci tam wejdzie żarcie i się zepsuje to życzę powodzenia w leczeniu... chyba na czas ciąży można sobie odpuścić. I własnie mnie dwie pani stomatolog z rodziny doradziły bo nie są zainteresowane zedrzeć ze mnie kasę jak z Ciebie...więc nie dziwię się że CIę mierzą wzrokiem...
    Nie jestem Madralinska tylko baaaaaaaaardzo duza stycznosc z tematem mam :D w tym temacie powinnam nawet przestac uzywac slow chyba , podono, bo ja wiem napewno , no ale rob co chcesz , ja mam czyste dziasla I zeby I nie mam pojecia , co to wyrywanie ;)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna tez mialam w rece ta szczotke z grzebykiem identyko,ale zobaczylam zestaw szczotka,grzebyk,nozyczki ito i kupilam wszystko w komplecie :)

szaramyszaka ja to Cie podziwiam,ze Ty nie boisz sie tak ostro serduszkowac :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, dzięki, zapytam o tę fluoryzację. Może to pomoże na te krwawiące dziąsła. Szczoteczkę mam ultra soft, myje parodontaxem, nitkuję (po tym zabiegu to mnie normalnie krew zalewa) i nadal jest źle

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Nie jestem Madralinska tylko baaaaaaaaardzo duza stycznosc z tematem mam :D w tym temacie powinnam nawet przestac uzywac slow chyba , podono, bo ja wiem napewno , no ale rob co chcesz , ja mam czyste dziasla I zeby I nie mam pojecia , co to wyrywanie ;)
    No ja akurat też mam baaaaaaardzo dużą styczność z tematem... moja siostra jest stomatologiem, jej matka też od 30 lat i żadna z nich nie ma interesu żeby naciągnąć mnie na scaling albo żeby mi go nie zrobić..Są na każdy telefon w nocy o północy i myślę że skoro jedna stara a druga młoda/nowoczesna mają takie samo zdanie to coś w tym jest, żeby w ciąży się nie narażać. jakoś co do reszty się nie wypowiadałaś...zrobienia badań na D, K, wapna i fluoryzacji...aniby taka ekspertka w temacie zębów jesteś....
    "Na pewno" winnaś napisać oddzielnie...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:30

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze po czyszczeniu około tyg cierpię na wrażliwość na gorące czy zimne bo wiadomo że jak zdziera osad kamień to odkrywa różne rzeczy a co do zębów to chyba nie mam słabych skoro posiadam jeszcze mleczaki. Jak byłam na wizycie w pierwszym trymrstrze bo potrzebowałam zaświadczenia do gin to powiedział że na jakiś czas sobie odpuscimy czyszczenie że w późniejszym terminie. Co do fluo u mnie z powodu hashi odpada nawet pasta powinna być bez fluoru ale bez przesady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:30

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi piękne te pościele ja zakochałam się w tych słonie +kolor. Widzę, że osobno kupujesz rzeczy, w sensie że nie cały komplet z łóżkiem, a baldachim pasujący planujecie do tego?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka mleczaki? Wow.a można spytać ile masz wiosen? ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    tulipanna tez mialam w rece ta szczotke z grzebykiem identyko,ale zobaczylam zestaw szczotka,grzebyk,nozyczki ito i kupilam wszystko w komplecie :)

szaramyszaka ja to Cie podziwiam,ze Ty nie boisz sie tak ostro serduszkowac :)
    Patrz, z nożyczkami nie widziałam! Ale czekaj, Ty chyba Chicco masz iwęcej do wyboru u siebie, nie???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W listopadzie 27

Kri lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ