X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No ja akurat też mam baaaaaaardzo dużą styczność z tematem... moja siostra jest stomatologiem, jej matka też od 30 lat i żadna z nich nie ma interesu żeby naciągnąć mnie na scaling albo żeby mi go nie zrobić..Są na każdy telefon w nocy o północy i myślę że skoro jedna stara a druga młoda/nowoczesna mają takie samo zdanie to coś w tym jest, żeby w ciąży się nie narażać. jakoś co do reszty się nie wypowiadałaś...zrobienia badań na D, K, wapna i fluoryzacji...aniby taka ekspertka w temacie zębów jesteś....
    "Na pewno" winnaś napisać oddzielnie...:)
    Rany boskie , niech Ci bedzie ja klocic nie bede , bo z natury nie klotliwa I po prostu nie ma sensu lol w Polsce to inaczej jest :) a ma marginesie przeciez czyszczenie zebow to normalna rzecz , a nie wielkie hallo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:34

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka to rzeczywiście długo Ci się trzymają.ja wiosnę więcej i mleczaków nie pamiętam, a zęby tez mam zdrowizny (odpukać)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Tulipanna, dzięki, zapytam o tę fluoryzację. Może to pomoże na te krwawiące dziąsła. Szczoteczkę mam ultra soft, myje parodontaxem, nitkuję (po tym zabiegu to mnie normalnie krew zalewa) i nadal jest źle
    Asia, fluoryzacja na krwawiące dziąsła nie pomoże, bo tylko wzmacnia szkliwo zębochów. Spróbuj z wit K przebadać bo to ona odpowiada za krzepliwość krwi. A ogólnie moje kochane Ekspertki mówią, że krwawiące dziąsła to bardzo częsta przypadłość ciężarnych. Mnie po nitkowaniu też krwawią. Przy myciu na szczęście nie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    W listopadzie 27
    Brusia, a masz zawiązki stałych zębów tam gdzie jeszcze masz mleczaki?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko nie było to jakos mega ostro, ale ostatnio w ogole tego nie robiliśmy w ten "normalny sposób" i dla ciala to był wysiłek i gimnastyka ;) na szczęście przeszlo klucie calkiem, a stawia się czasami tak jak zwykle także tym się nie martwię ;)

ale będę miała znowu opor przed seksem chyba, bo nie wiem czy to przez to czy zbieg okoliczności ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:38

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna posiadam te i te. Ogólnie nie pamiętam żeby mi żeby same wypadaly każdy jeden był wyrywany. Jedne dzieci gubily żeby na jablkach ja na fotelu. W niektórych mleczakach miałam korzenie;-).

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Rany boskie , niech Ci bedzie ja klocic nie bede , bo z natury nie klotliwa I po prostu nie ma sensu lol w Polsce to inaczej jest :) a ma marginesie przeciez czyszczenie zebow to normalna rzecz , a nie wielkie hallo ...
    Owszem, czyszczenie(*scaling) jest normalne, ale w ciązy można sobie odpuścić. Dla niektórych normalne będzie (może w USA) też powiększanie cycków ale na czas ciąży sobie odpuści.
    Przypuszczam, że Madziarka gdyby mogła to z operacją by się wstrzymała z uwagi na strach o bezpieczeństwo Maleństwa ale niestety trzeba było ratować życie Jej a co za tym idzie Dzieciątka.
    Można też iść i uszy przekłóć czy pępek, pewnie zabieg phi też mi zabieg...tylko po co naruszać ciągłość naszych tkanek w ciąży???? Po co???
    Pewnie jest tu wiele dziewczyn które robią paznokcie, nie? Fajnie, sama marze o pięknej hybrydzie ale w ciąży robić nie będę, bo do porodu czy cesarki trzeba to obowiązkowo zdjąć! A co więcej...po co u kosmetyczki narażać się przy wycinaniu skórek na ryzyko zakażenia HCV???
    Może i ja ześwirowana jestem...ale uważam, że naprawdę w ciąży nie ma takiej potrzebby, bo spoczywa na nas teraz szczególna odpowiedzialność..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:43

Bruśka, Tusiaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dziewczyny jak macie kolczyki w języku i krwawiace dziąsła to bym się tego pozbyla bo to siedlisko bakterii i może wpływać na dziąsła.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja upatrzyłam sobie taki zestaw:

http://www.lampsandco.pl/kategoria/ochraniacze/ochraniacz-do-lozeczka-princess

http://www.lampsandco.pl/kategoria/princess/posciel-niemowleca-80-x-100-princess

http://www.lampsandco.pl/kategoria/lampy-stojace/lampa-dla-dzieci-princess-kokardy

Lexi150 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety na krwawienia z dziąseł nic nie pomaga ale to już przed ciąża miałam kłopot a teraz czasem umyć żeby mam problem. Kiedyś brałam witaminę k i było lepiej. Mi jedynie Lacalut z past odpowiada bo po parodontaxie wymiotowalam. Trzeba to przepekac. Przed operacja robili mi te wszystkie krzepnięcia wskaźniki itp i było Oki więc nie stresuje się i myje ząbki dziecięca szczoteczka hehehe bo miękka.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka slodziutkie

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri chciałam kupić baldachim ale po ułożeniu mebli i rozplanowaniu pokoiku stwierdziłam, że będzie tylko zagracać niepotrzebnie i nie będzie pasować do ogólnego wystroju. A jakbym się jednak zdecydowała to i tak z tiulu bez żadnych kolorów. A łóżeczko dostałam w spadku tak więc tylko pościeli potrzebuję.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Owszem, czyszczenie(*scaling) jest normalne, ale w ciązy można sobie odpuścić. Dla niektórych normalne będzie (może w USA) też powiększanie cycków ale na czas ciąży sobie odpuści.
    Przypuszczam, że Madziarka gdyby mogła to z operacją by się wstrzymała z uwagi na strach o bezpieczeństwo Maleństwa ale niestety trzeba było ratować życie Jej a co za tym idzie Dzieciątka.
    Można też iść i uszy przekłóć czy pępek, pewnie zabieg phi też mi zabieg...tylko po co naruszać ciągłość naszych tkanek w ciąży???? Po co???
    Pewnie jest tu wiele dziewczyn które robią paznokcie, nie? Fajnie, sama marze o pięknej hybrydzie ale w ciąży robić nie będę, bo do porodu czy cesarki trzeba to obowiązkowo zdjąć! A co więcej...po co u kosmetyczki narażać się przy wycinaniu skórek na ryzyko zakażenia HCV???
    Może i ja ześwirowana jestem...ale uważam, że naprawdę w ciąży nie ma takiej potrzebby, bo spoczywa na nas teraz szczególna odpowiedzialność..

Ehhhhhhhhhh jakos nauczona jestem , ze higiena przede wszystkim , zeby to podstawa inne wyzej wymienione czynnosci mnie nie interesuja , bo nie o tym temat byl , ja tam chodze na czyszczenie od lat , a ciaza jest szczegolnym okresem , gdzie dbalosc jest jeszcze wieksza !!!!!! , to tak jak z innymi lekarzami , do ogolnego przeciez chodzisz raz w roku nawet jak nic nie dolega ot tak na sprawdzenie I postawowe badania , do Ginekologa co pol roku , nawet jak nic nie dolega ot tak na sprawdzenie I podstawowe badania , tak jak I chodzic sie powinno do dentysty , czy okulisty , dla mnie to po prostu normalne ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:43

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do baldachimu to go nie chciałam bo niby że siedlisko kurzu ale kupiliśmy kolyske i jest do niej baldachim i kupiłam pościel z baldachimem właśnie w zestawie a trafiła się okazja i wzięłam. Więc chcąc nie chcąc jest. Czasem jedno się założy a wychodzi co innego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś rozgrywam temat kapania dziecka - dziewczyny oswieccie mnie bo dla mnie te kosmetyki to czarna magia - co jest niezbędne??
    tzn dobrze rozumiem ze wystarczy np. jakiś zel do mycia (a oliwka jest do mycia czy po?) a potem cale dziecko się czyms smaruje czy tylko pupe?
    może jakies doświadczone mamy krok po kroku by opisaly co jest niezbędne?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja upatrzyłam sobie taki zestaw:

http://www.lampsandco.pl/kategoria/ochraniacze/ochraniacz-do-lozeczka-princess

http://www.lampsandco.pl/kategoria/princess/posciel-niemowleca-80-x-100-princess

http://www.lampsandco.pl/kategoria/lampy-stojace/lampa-dla-dzieci-princess-kokardy
    Pięknościowe!!! A jeszcze jak sobie wyobrażę z tymi Twoimi mebelątkami!!!! Ahhhhh... Śliczności :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Kri chciałam kupić baldachim ale po ułożeniu mebli i rozplanowaniu pokoiku stwierdziłam, że będzie tylko zagracać niepotrzebnie i nie będzie pasować do ogólnego wystroju. A jakbym się jednak zdecydowała to i tak z tiulu bez żadnych kolorów. A łóżeczko dostałam w spadku tak więc tylko pościeli potrzebuję.
    no ja baldachimem też byłam zachwycona a potem doszłam do wniosku że to będzie siedlisko kurzu... a jeszce u nas mamy z jednej strony bloku taką piaszczystą drogę, a z drugiej włąsnie gdzie my mamy pokój i gdzie będzie Córeczka z nami - budowę dwóch kolejnych bloków, więc kurzy się masakrycznie ;/ O ile łóżeczko (pościel) przykryję to tego baldachimu nie... :( Będzie niestety bez baldachimu..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dentystka na dziąsła kazała bardzo często płukać usta płynem ze względu na bardzo dużą liczbę hormonów na dziąsłach- każda ciężarna tak ma :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a ja dziś rozgrywam temat kapania dziecka - dziewczyny oswieccie mnie bo dla mnie te kosmetyki to czarna magia - co jest niezbędne??
    tzn dobrze rozumiem ze wystarczy np. jakiś zel do mycia (a oliwka jest do mycia czy po?) a potem cale dziecko się czyms smaruje czy tylko pupe?
    może jakies doświadczone mamy krok po kroku by opisaly co jest niezbędne?
    na początek to na pewno mydełko do mycia (żel, co tam wybierzesz), oliwka do smarowania po kąpieli (bo taką malusieńką skórę trzaeba natłuszczać, dopiero z czasem jedynie nawilżać). A pupa??? No to też jest masa specyfiku... tak zachwalają tenSudocrem...ale nie wiem czy tak bez potrzeby używanie maści z cynkiem jest wskazane???Czy dopiero na jakieś problemowe stany...Podobno alantan jest dobry (tak z polecenia wiem)..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam kupic nawilżacz ale jaki to jeszcze nie wiem. Jak dla mnie te ceramiczne nawilżacze nic nie dają chyba, że powinnam na wszystkich szczebelkach porozwieszac i miec 10 na kaloryferze :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ