Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti87 wrote:A mi się spać nie chce
ale mi szybko dzień minął bo miałam dużo odwiedzin to fajnie minęło.. Ale leżę i nie ruszam się z łóżka bo znów mnie bolał brzuch... Trzymajcie kciuki żebym jutro wróciła do domku.. Bo ja już chce do siebie..
To trzymamy kciuki za wyjście. Szpitale są beeDoti87 lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
kada24 wrote:warto miec laktator przy zapaleniu piersi mozna odciagnac mleko a nie meczyc sie
albo kazać mężowi wyssać heheMoja koleżanka jak musiała spuscić mleczko to nie używała laktatora tylko po prostu naciskała piersi i leciało i leciało
Biedroneczko wtedy będziesz marzyła aby dzidzia wróciła do brzuszka hehe
Doti to super jakbyś jutro wyszłaTrzymam kciuki żeby było już wszystko ok
NIe ma to jak w domu i Na pewno lepiej jest leżeć w swoim łóżeczku niż w szpitalnym niewygodny łożu.
A jaa jutro bedę czyścić szafe i segregować ciuchy moje i mężaNareszcie mam szafe w pokoju hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:22
Kubuś
-
Tusiaa wrote:albo kazać mężowi wyssać hehe
Moja koleżanka jak musiała spuscić mleczko to nie używała laktatora tylko po prostu naciskała piersi i leciało i leciało
Biedroneczko wtedy będziesz marzyła aby dzidzia wróciła do brzuszka hehe
Doti to super jakbyś jutro wyszłaTrzymam kciuki żeby było już wszystko ok
NIe ma to jak w domu i Na pewno lepiej jest leżeć w swoim łóżeczku niż w szpitalnym niewygodny łożu.
A jaa jutro bedę czyścić szafe i segregować ciuchy moje i mężaNareszcie mam szafe w pokoju hehe
plus liscie z kapusty
-
Hej Dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, troche podczytuję, ale tak czas mi ucieka, że aż 'zapominam', że w ciąży jestem. Z dolegliwości - odpukać - nic mi nie jest
Lexi na jaki kolor tutka się zdecydowaliście? My mamy szaro-turkusowy
Co do laktatora to ja właśnie dzisiaj kupiłam - tommee tippi closet to nature, elektryczny. Do zestawu dołączyli takie pojemniczki na mleko do przechowywania. Moja kuzynka miała straszny nawał pokarmu i wylewała do sedesujak się uda i będzie dużo to będę mrozić.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
magdalenka_ka wrote:Hej Dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, troche podczytuję, ale tak czas mi ucieka, że aż 'zapominam', że w ciąży jestem. Z dolegliwości - odpukać - nic mi nie jest
Lexi na jaki kolor tutka się zdecydowaliście? My mamy szaro-turkusowy
Co do laktatora to ja właśnie dzisiaj kupiłam - tommee tippi closet to nature, elektryczny. Do zestawu dołączyli takie pojemniczki na mleko do przechowywania. Moja kuzynka miała straszny nawał pokarmu i wylewała do sedesujak się uda i będzie dużo to będę mrozić.
A ja właśnie też kupuję z Tommee tippee tylko ręczny. I jest właśnie fajny zestaw z butelkami, pojemnikami, smoczkami itp. -
tulipanna wrote:A przy zapaleniu to antybiotyk i dojarka w szpitalu
plus liscie z kapusty
Właśnie też słyszałam, że liście z kapuchy sa dobre na zapalenia. Koleżanka tak robiła i wyciagała dosłownie dziurawe liście tak wypaliło
Tysia mega się cieszę , że mam ale pierwszy i ostatni raz przez allegroWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:53
Kubuś
-
Ja laktatora chyba kupować nie będę, bo dwie dziewczyny w rodzinie urodziły nie tak dawno i powiedziały, że mi pożyczą. Na pewno mi się przyda, bo już pierwsze wesele będziemy mieli, jak Jaś będzie miał 3 miesiące, więc będę musiała ściągnąć mleko, jak zostanie u dziadków. Na razie mam zestaw 5 pojemniczków na mleko. Z jaką znajomą nie rozmawiałabym, to mówi, że mrozi mleko, więc na pewno się przydadzą.
-
tysiaa93 wrote:Tusiaa no w końcu masz szafę! Pamiętam jak nie mogliście się na nią zdecydować
Która laska ostatnio wrzucała tutaj linka z takim okryciem kąpielowym dla malucha za 20zł? Nie mogę tego odszukać kurde.
http://allegro.pl/duzy-bawelniany-recznik-okrycie-kapielowe-kapturem-i5283921789.htmltysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny a powiedzcie mi jaki rozmiar ma mieć czapka zimowa taka na wyjście ze szpitala np. zakladajac ze dziecko się w terminie urodzi?? bo te czapki maja chyba inne rozmiary niż dlugosc ciala -sa np. jakies na 40,41 - jaki jest na takiego typowego noworodka?
-
szara myszka wrote:Hej dziewczyny a powiedzcie mi jaki rozmiar ma mieć czapka zimowa taka na wyjście ze szpitala np. zakladajac ze dziecko się w terminie urodzi?? bo te czapki maja chyba inne rozmiary niż dlugosc ciala -sa np. jakies na 40,41 - jaki jest na takiego typowego noworodka?
36/38 lub mniejsza -
nick nieaktualnyCześć
muszę zaciągnąć męża do sklepu żeby pomierzyć foteliki czy pasują do naszego samochodu. Nie wiem czy brać bazę isofix czy sobie darować? Z dzieckiem często będziemy jeździć do mojej mamy i do dziadków...
To są trudne sprawy
Bruśka idziesz jutro na warsztaty mamo to ja?
No i znalazłam fajny kocyk na allegro
http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-cm-nowosc-miko-made-with-love-i5156257845.html
ma któraś z was? jaki wybrać? ile kocyków będzie potrzebnych?
Sorki, że wbijam na odpał z tematem, ale dopiero czytam o czym gadałyście jak mnie nie było -
Mari jeśli chodzi o bazę to się opłaca pod warunkiem, że masz bazę uniwersalną tzn. że będzie pasować też do kolejnego fotelika. Takie są bazy family fix z maxi cosi. Przynajmniej ja tak uważam, że nie warto wydawać kilkuset zł na bazę która posłuży nam tylko kilka miesięcy. Ale to faktycznie przydatna sprawa jeśli się dużo i często jeździ samochodem.
Ja zamówiłam teraz kocyk z podusią minky ale taki większy i zamówię też mniejszy komplecik do wózka. Do tego wezmę jakiś cieniutki bawełniany albo polarkowy.