X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nic tylko spać się chce :P
    Luty na szczęście już tuż, tuż :D

Biedroneczka29, lula.91 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się spać nie chce :-P :-P ale mi szybko dzień minął bo miałam dużo odwiedzin to fajnie minęło.. Ale leżę i nie ruszam się z łóżka bo znów mnie bolał brzuch... Trzymajcie kciuki żebym jutro wróciła do domku.. Bo ja już chce do siebie..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A mi się spać nie chce :-P :-P ale mi szybko dzień minął bo miałam dużo odwiedzin to fajnie minęło.. Ale leżę i nie ruszam się z łóżka bo znów mnie bolał brzuch... Trzymajcie kciuki żebym jutro wróciła do domku.. Bo ja już chce do siebie..

To trzymamy kciuki za wyjście. Szpitale są bee

Doti87 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    To trzymamy kciuki za wyjście. Szpitale są bee

Zgadzam się!!!!

madzia.rka lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    warto miec laktator przy zapaleniu piersi mozna odciagnac mleko a nie meczyc sie

albo kazać mężowi wyssać hehe :D Moja koleżanka jak musiała spuscić mleczko to nie używała laktatora tylko po prostu naciskała piersi i leciało i leciało :)

Biedroneczko wtedy będziesz marzyła aby dzidzia wróciła do brzuszka hehe :)

Doti to super jakbyś jutro wyszła :) Trzymam kciuki żeby było już wszystko ok :) NIe ma to jak w domu i Na pewno lepiej jest leżeć w swoim łóżeczku niż w szpitalnym niewygodny łożu.

A jaa jutro bedę czyścić szafe i segregować ciuchy moje i męża :) Nareszcie mam szafe w pokoju hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:22

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    albo kazać mężowi wyssać hehe :D Moja koleżanka jak musiała spuscić mleczko to nie używała laktatora tylko po prostu naciskała piersi i leciało i leciało :)

Biedroneczko wtedy będziesz marzyła aby dzidzia wróciła do brzuszka hehe :)

Doti to super jakbyś jutro wyszła :) Trzymam kciuki żeby było już wszystko ok :) NIe ma to jak w domu i Na pewno lepiej jest leżeć w swoim łóżeczku niż w szpitalnym niewygodny łożu.

A jaa jutro bedę czyścić szafe i segregować ciuchy moje i męża :) Nareszcie mam szafe w pokoju hehe :D
    A przy zapaleniu to antybiotyk i dojarka w szpitalu :) plus liscie z kapusty

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Dawno się nie odzywałam, troche podczytuję, ale tak czas mi ucieka, że aż 'zapominam', że w ciąży jestem. Z dolegliwości - odpukać - nic mi nie jest :)

Lexi na jaki kolor tutka się zdecydowaliście? My mamy szaro-turkusowy :)

Co do laktatora to ja właśnie dzisiaj kupiłam - tommee tippi closet to nature, elektryczny. Do zestawu dołączyli takie pojemniczki na mleko do przechowywania. Moja kuzynka miała straszny nawał pokarmu i wylewała do sedesu :( jak się uda i będzie dużo to będę mrozić.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Dawno się nie odzywałam, troche podczytuję, ale tak czas mi ucieka, że aż 'zapominam', że w ciąży jestem. Z dolegliwości - odpukać - nic mi nie jest :)

Lexi na jaki kolor tutka się zdecydowaliście? My mamy szaro-turkusowy :)

Co do laktatora to ja właśnie dzisiaj kupiłam - tommee tippi closet to nature, elektryczny. Do zestawu dołączyli takie pojemniczki na mleko do przechowywania. Moja kuzynka miała straszny nawał pokarmu i wylewała do sedesu :( jak się uda i będzie dużo to będę mrozić.
    Też chciałam ten turkusowy ale chyba jednak będzie szary. Widzieliśmy go w sklepie i mi się spodobał. Albo może beżowy... Jeszcze się do końca nie zdecydowałam. Ale na pewno będzie Tutek :)

A ja właśnie też kupuję z Tommee tippee tylko ręczny. I jest właśnie fajny zestaw z butelkami, pojemnikami, smoczkami itp.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa no w końcu masz szafę! Pamiętam jak nie mogliście się na nią zdecydować :D

Która laska ostatnio wrzucała tutaj linka z takim okryciem kąpielowym dla malucha za 20zł? Nie mogę tego odszukać kurde.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A przy zapaleniu to antybiotyk i dojarka w szpitalu :) plus liscie z kapusty

Właśnie też słyszałam, że liście z kapuchy sa dobre na zapalenia. Koleżanka tak robiła i wyciagała dosłownie dziurawe liście tak wypaliło :P

Tysia mega się cieszę , że mam ale pierwszy i ostatni raz przez allegro :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 19:53

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymam za Was kciuki i za jutrzejszy powrót do domku :)

Tusia tak jak mówisz pózniej zatęsknię za ta cholerna nuda :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktatora chyba kupować nie będę, bo dwie dziewczyny w rodzinie urodziły nie tak dawno i powiedziały, że mi pożyczą. Na pewno mi się przyda, bo już pierwsze wesele będziemy mieli, jak Jaś będzie miał 3 miesiące, więc będę musiała ściągnąć mleko, jak zostanie u dziadków. Na razie mam zestaw 5 pojemniczków na mleko. Z jaką znajomą nie rozmawiałabym, to mówi, że mrozi mleko, więc na pewno się przydadzą. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tusiaa no w końcu masz szafę! Pamiętam jak nie mogliście się na nią zdecydować :D

Która laska ostatnio wrzucała tutaj linka z takim okryciem kąpielowym dla malucha za 20zł? Nie mogę tego odszukać kurde.
    Nie wiem czy o mnie chodziło ale wrzucam:
    http://allegro.pl/duzy-bawelniany-recznik-okrycie-kapielowe-kapturem-i5283921789.html

tysiaa93 lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a powiedzcie mi jaki rozmiar ma mieć czapka zimowa taka na wyjście ze szpitala np. zakladajac ze dziecko się w terminie urodzi?? bo te czapki maja chyba inne rozmiary niż dlugosc ciala -sa np. jakies na 40,41 - jaki jest na takiego typowego noworodka?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Nie wiem czy o mnie chodziło ale wrzucam:
    http://allegro.pl/duzy-bawelniany-recznik-okrycie-kapielowe-kapturem-i5283921789.html
    Właśnie o to, dzięki :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny a powiedzcie mi jaki rozmiar ma mieć czapka zimowa taka na wyjście ze szpitala np. zakladajac ze dziecko się w terminie urodzi?? bo te czapki maja chyba inne rozmiary niż dlugosc ciala -sa np. jakies na 40,41 - jaki jest na takiego typowego noworodka?

36/38 lub mniejsza

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    36/38 lub mniejsza

ooo to jeszcze mniejsze! dzięki!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    muszę zaciągnąć męża do sklepu żeby pomierzyć foteliki czy pasują do naszego samochodu. Nie wiem czy brać bazę isofix czy sobie darować? Z dzieckiem często będziemy jeździć do mojej mamy i do dziadków...
    To są trudne sprawy :P
    Bruśka idziesz jutro na warsztaty mamo to ja?
    No i znalazłam fajny kocyk na allegro
    http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-cm-nowosc-miko-made-with-love-i5156257845.html
    ma któraś z was? jaki wybrać? ile kocyków będzie potrzebnych?
    Sorki, że wbijam na odpał z tematem, ale dopiero czytam o czym gadałyście jak mnie nie było :P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jeśli chodzi o bazę to się opłaca pod warunkiem, że masz bazę uniwersalną tzn. że będzie pasować też do kolejnego fotelika. Takie są bazy family fix z maxi cosi. Przynajmniej ja tak uważam, że nie warto wydawać kilkuset zł na bazę która posłuży nam tylko kilka miesięcy. Ale to faktycznie przydatna sprawa jeśli się dużo i często jeździ samochodem.

Ja zamówiłam teraz kocyk z podusią minky ale taki większy i zamówię też mniejszy komplecik do wózka. Do tego wezmę jakiś cieniutki bawełniany albo polarkowy.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari idę idę zobaczę co będą mówić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ