Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi150 wrote:http://allegro.pl/posciel-dla-dziecka-2-el-120x90-dwustronna-wzory-i5106417830.html (wzór 15 i 6)
http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-z-podusia-minky-100-bawelna-i5593164194.html (zestaw 9)
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-4-el-120x90-dlugi-ochraniacz-i5562102244.html (zestaw 11 i taki sam wzór rożka)
Lexi a w tym zestawie za 119zł masz same poszewki bez wypełnień no nie? Bo ja się tak zastanawiam dlaczego to takie drogieKubuś
-
Ja też się strasznie napaliłam na ten który Tusia wrzucała ale później stwierdziłam, że ten mniejszy będzie lepszy. Tym bardziej że jest dwuczęściowy, Może być tylko przy główce i może być na całą długość łóżeczka.
-
Tusiaa wrote:No własnie niby dziecko będzie spać w łóżeczku. Poczekamy na opinie Lexi może ona doradzi co z tym ochroniaczem zrobić. Fajny jest kurcze bo te inne są malutkie a ja bym chciała żeby chociaz był na szczebelki od sciany nad głowką i kawałek od strony otoczenia
Bruśka ja bym nie wytrzymała bez jedzenia bo poźniej bym nie zasnęła. Oczywiście nie jem codziennie w nocy ale sie zdarzy heheStaram sie duzo najeść na wieczór przed spaniem żebym mogła dotrwać do rana
Zreszta z rana też mi mega burczy w brzuchu heheh
Aa to nie jest tak że nawet jakbys w nocy zjadła i znowu poszła spać i obudziła się rano to nie jest naczczo??
Ja bym pomyslała, że też naczczo jestem hehe
Tusia aby było na czczo to musze być ok 7-8 godzin bez posiłku do przyjęcia letroxu -
Tusiaa wrote:Lexi a w tym zestawie za 119zł masz same poszewki bez wypełnień no nie? Bo ja się tak zastanawiam dlaczego to takie drogie
Wypełnienie mam więc nie brałam. A te ochraniacze są takie drogie. Bo same poszewki, kołderka+podusia to po 43 zł jest. Dlatego wzięłam tylko jeden komplet z ochraniaczem. Jest szary, taki neutralny więc będzie pasował do pozostałych kompletów.szara myszka lubi tę wiadomość
-
no wlasnie drogie te ochraniacze ;/ same posciele to można i za 20zl kupic tez bawełniane -> http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5301796421&reco_id=ec6caaba-7758-11e5-a78b-027f8d968121&ars_rule_id=802&ars_source=ars&ars_socket_id=32
a samo wypelnienie to tez chyba tak ok 40-50zl wiec w sumie ten sprzedawca 169 takie komplety to dużo kurcze - będziemy myslec -
Bruśka dzięki Tobie wyszłam z mojego mylnego myślenia hehe
Lepiej późno niż wcale.
Lexi a Ty łózeczko masz juz złożone? Bo jesli tak to bym Cie o eksperyment poprosiła
żebyś sprawdziła czy ochraniacz bedzie dało sie zawinąc na druga stronę i przywiazać bo myślę, żę grubość oba maja taka samą
Nie widziałam u tej babeczki tej poscieli co mi sie podoba i żeby miała ochraniacz dwuczęściowyKubuś
-
Moja bratanica miała ok roku jak musieli jej zmienić łóżeczko. Tak się wierciła i rozwalała, że co chwile obijała się o szczebelki i budziła z płaczem ale mam nadzieję, że Ignaś trochę dłużej pociągnie w tym łóżeczku.
-
Szara myszko u tej babki wyjdzie 11zł taniej jak sie kupi poszewki z ochraniaczekm za 119zł + osobno wypełnienie i ja jak cos to tak zrobie. W sam raz będzie na wysyłkę
bo jak liczyłam żeby kupić osobno ochraniacz, wypełnienie i osobno poszewki to wyszło chyba 7 zł taniej. Nie pamietam
Aaa jak długo ma sie ten ochraniacz na szczebelki też z rok ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:50
Kubuś
-
Myszko tylko że w tej poscieli za 119zł nie ma prześcieradła więc wydaje mi się że na jedno wyjdzie
Akurat teraz to zauważyłam a w tej droższej za 169zł jest tez prześcieradło. Oni są cwani na tym allegro i mają wszystko dobrze obliczone .
Aa no i przed kupnem sama tez policz bo matematyka nie ejst moją mocną stroną hehe mimo to że liczyłam na kalkulatorzeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:51
Kubuś
-
ja na razie nie będę kupować, dopiero w listopadzie
na pewno poprzeliczam, nawet wole bez przescieradla bo chce kupic nieprzemakalne żeby pod przescieradlo nie klasc już zadnych ceratek
-
madzia.rka wrote:Mnie dentysta czeka ale kurde mam stresa bo po ostatnim wyrostek mnie dopadł. Oczywiście wiem ze to nie powiązane ale w głowie jakoś tak mi się przedstawiło
Mi dziąsła teraz naparzaja mam popuchniete używam Lacaluta ale coś kicha. Gdzieś tu któraś pisała że też ma z dziaslami problem i używa coś do płukania. Mogę poprosić o powtórkę
A któraś tu jeszcze polecała Ajone.
Ja swego czasu miałam problemy z zębami, straszliwie mi się posypały a do tego jeszcze okropnie zgrzytam zębami. I to wszystko na raz nie prowadziło do niczego dobrego. W ząbki władowałam masę kasy. Mam na górze praktycznie całą porcelanę. Mi się wydawało że jak nie ma szkliwa i jakby naturalnego zęba to można mniej czasu poświęcać na higienę jamy ustnej. A tu psikus! zupełnie odwrotnie... W chwili obecnej higiena buźki to priorytet bo jeśli ma się koronki to trzeba zdecydowanie częściej szczotkować zęby i masować dziąsła szczoteczka.
Zanim się nauczyłam robić to wszystko jak trzeba to non stop jakieś lekkie zapalenie dziąseł mi się robiło. Teraz tę pastę meridol tylko raz na jakiś czas zamieniam na jakiegoś colgate. Ale jak szybko zmieniam to zaraz szybko wracam.
Dla ma ma ona taki specyficzny posmak, jakby anyżowy. Kiedyś moja kolezanka poleciła mi niby taki sam w działaniu elmex... ale dla mnie ta pasta w buzi dawała uczucie jakbym na szczoteczce miała krem NIVEA haha no normalnie ślizgała sie po zębach. Ale wtedy na promocji za elmex zapłaciłam ponad 5 zł. a meridol kosztował coś ponad 15...madzia.rka lubi tę wiadomość
-
No ja polecalam ajone dla mnie super bo zabija dużo bakterii ale ostatnio na forum hashimoto pisali by uciekać od tej pasty bo jest sls ale chyba aż tak nie swirujmy oni najlepiej polecili by piach bo naturalny chemia jest we wszystkim tak samo w padtach codzienneho użytku. Ja ją stosuje bo zabija baktetie i pomaga w Stanach zapalnych.
madzia.rka lubi tę wiadomość