WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Jadą! Dostałam SMS o wysyłce. Więc może jutro łóżeczko i ta komoda przyjedzie.A zamawialas też ta komode?? Która wybrałaś?
    chyba tę co Ty :-) z drewnianymi nóżkami, szarą. A u mnie jest tylko status potwierdzone, nie odpisują na maila, obrażona jestem ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Ja pójdę sobie 1 będzie mało ludzi a wizyta 4. Oj Mari nie o Tobie mowa ;-)
    akurat :P
    Też chciałam iść za tydzień ale wyjeżdżamy, także muszę przyśpieszyć. A wizyta 2 listopada. Chyba nawet lepiej tydzień zapasu, jak zhaftuje to zdążę podejść jeszcze raz do badania

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Ja się jednak zdecydowałam na taką pościel :) Miałam z łóżeczkiem upatrzoną ale ta mnie bardziej kręci hehe :) Oczywiście jakby ktoś znalazł podobną i tańszą z dobrymi komentarzami to bym nie pogardziła linkiem :)
    http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-6-el-120x90-dlugi-ochraniacz-i5557946546.html

Oj ja też bym coś pysznego zjadła ale nie wiem co :D
    Tęsknie za dobrym samopoczuciem sprzed ciązy :P

Tusiaa ale fajna! dużo już ogladalam i wydaje mi się ze cena ok, bo masz w tym wypelnienie, czasem same poszewki sa za 100zl, a tu jeszcze taki dlugi ladny ochraniacz :) choć podobno nie powinno się zakrywać dziecku tych szczebelków, ale może można go zalozyc tylko na trzy scianki?
    ale wzory sliczne:):)
    a zamowilas już?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    akurat :P
    Też chciałam iść za tydzień ale wyjeżdżamy, także muszę przyśpieszyć. A wizyta 2 listopada. Chyba nawet lepiej tydzień zapasu, jak zhaftuje to zdążę podejść jeszcze raz do badania

A no to tak.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    chyba tę co Ty :-) z drewnianymi nóżkami, szarą. A u mnie jest tylko status potwierdzone, nie odpisują na maila, obrażona jestem ;-)
    No białe nóżki i w szare zebry czy co tam
    A coś jeszcze zamawialas. No mi mail przyszedł i SMS ale za to nie podali nr listu przewozowego haha

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Karpatka, jabłecznik slinka mi cieknie mrrrrr
    wczoraj o 24 piekłam jabłecznik z cynamonem :D

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, piękne te posciele, dzięki za linka - jeszcze nie zamawiam, dopiero gdzies w polowie listopada ale może się wlasnie skusze na tego sprzedawcę :) i wszystko ma do kompletu, tj rogala, śpiworek, rozek - można sobie podobierać;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    wczoraj o 24 piekłam jabłecznik z cynamonem :D
    Każda pora jest dobra :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tusiaa ale fajna! dużo już ogladalam i wydaje mi się ze cena ok, bo masz w tym wypelnienie, czasem same poszewki sa za 100zl, a tu jeszcze taki dlugi ladny ochraniacz :) choć podobno nie powinno się zakrywać dziecku tych szczebelków, ale może można go zalozyc tylko na trzy scianki?
    ale wzory sliczne:):)
    a zamowilas już?

A dlaczego nie powinno sie zakrywać?? On podobno jest cały taki długi ale planuje jesli sie uda po jednej stronie odwinąc go na zewnatrz żebym mogła widzieć dziecko przez szczebelki :) Mam nadzieję, że się uda. Jeszcze nie zamówiłam :) Jak wypłata przyjdzie w listopadzie o ile nic innego nie znajdę hehe :)

Tysiaa i Natalica każda pora na wszytko dobra nawet na obudzenie się w srodku nocy i wędrówka do lodówki po kanapkę z szynką :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:59

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka zamówiłam jeszcze rożek, kocyk, okrycie kąpielowe i skarpetki :-) jutro do nich przedzwonię co się dzieje. To te komody będziemy miały takie same- o ile dla mnie starczy :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i Myszka poczekajcie z tym zamawianiem jeszcze troszkę. Ja właśnie u tego sprzedawcy zamówiłam pościel i czekam na przesyłkę. A jak dojdzie to od razu dam znać jak to wszystko jakościowo wygląda. Biedroneczka też czeka na info :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczy ale dużo drobnych rzeczy więc może dlatego tak długo trwa. Starczy starczy jak nie było odp ilości to od razu blokowalo nie moglam kupić białej miękkiej szczotki z canpolu i musiałam wziąć niebieska.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    A dlaczego nie powinno sie zakrywać?? On podobno jest cały taki długi ale planuje jesli sie uda po jednej stronie odwinąc go na zewnatrz żebym mogła widzieć dziecko przez szczebelki :) Mam nadzieję, że się uda. Jeszcze nie zamówiłam :) Jak wypłata przyjdzie w listopadzie o ile nic innego nie znajdę hehe :)

Tysiaa i Natalica każda pora na wszytko dobra nawet na obudzenie się w srodku nocy i wędrówka do lodówki po kanapkę z szynką :D :D

Niby dlatego żeby wlasnie po pierwsze tak jak mówisz widzieć dziecko jak się jest w innej części pokoju, a po drugie dla niego jest stymulujące widzieć co się dzieje poza lozeczkiem, bo tak to widzi tylko scianki - Zawitkowski to opisywal w serii mamo to ja, ogolnie polecam ta ksiazke. Ja nie biore wszystkiego co tam pisze za swieta prawde, ale można się dużo dowiedzieć :)
    te ochraniacze mi się podobają wlasnie takie duże także nie wiem jeszcze co zrobie ;)
    w sumie w lozeczku to dziecko ma spac, a do lezenia, obserwowania to się je będzie wyjmować wiec to nie problem :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tusia i Myszka poczekajcie z tym zamawianiem jeszcze troszkę. Ja właśnie u tego sprzedawcy zamówiłam pościel i czekam na przesyłkę. A jak dojdzie to od razu dam znać jak to wszystko jakościowo wygląda. Biedroneczka też czeka na info :)

ja w listopadzie będę zamawiac, gdzies w polowie :) także koniecznie daj znac :) a która wzielas?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zazdroszczę Wam że możecie jeść w nocy ja się budzę głodna o tylko woda się zalewam bo rano leki na czczo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/posciel-dla-dziecka-2-el-120x90-dwustronna-wzory-i5106417830.html (wzór 15 i 6)
    http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-z-podusia-minky-100-bawelna-i5593164194.html (zestaw 9)
    http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-4-el-120x90-dlugi-ochraniacz-i5562102244.html (zestaw 11 i taki sam wzór rożka)

szara myszka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko a tego Zawitowskiego książki czytałaś? Bo się zastanawiam nad kupnem.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no wlasnie książki miałam na myśli! mamo tato co ty na to - tak się nazywają ;) pomylila mi się nazwa:)
    przeczytałam pierwsza czesc, teraz czytam druga - kolezanka mi pozyczyla ;)
    moim zdaniem warto, ale nie ma potrzeby kupowania obu bo wiele się powiela
    mi się osobiście lepiej czyta druga czesc - jest w formie wywiadow ze specjalistami, jakos mi się to tak fajniej czyta :)
    zastanawiam się czy sobie ttej dwojki dla siebie nie kupic, ale na razie doczytam do końca i wtedy zdecyduje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:17

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Niby dlatego żeby wlasnie po pierwsze tak jak mówisz widzieć dziecko jak się jest w innej części pokoju, a po drugie dla niego jest stymulujące widzieć co się dzieje poza lozeczkiem, bo tak to widzi tylko scianki - Zawitkowski to opisywal w serii mamo to ja, ogolnie polecam ta ksiazke. Ja nie biore wszystkiego co tam pisze za swieta prawde, ale można się dużo dowiedzieć :)
    te ochraniacze mi się podobają wlasnie takie duże także nie wiem jeszcze co zrobie ;)
    w sumie w lozeczku to dziecko ma spac, a do lezenia, obserwowania to się je będzie wyjmować wiec to nie problem :)

No własnie niby dziecko będzie spać w łóżeczku. Poczekamy na opinie Lexi może ona doradzi co z tym ochroniaczem zrobić. Fajny jest kurcze bo te inne są malutkie a ja bym chciała żeby chociaz był na szczebelki od sciany nad głowką i kawałek od strony otoczenia :)

Bruśka ja bym nie wytrzymała bez jedzenia bo poźniej bym nie zasnęła. Oczywiście nie jem codziennie w nocy ale sie zdarzy hehe :D Staram sie duzo najeść na wieczór przed spaniem żebym mogła dotrwać do rana :D Zreszta z rana też mi mega burczy w brzuchu heheh :D Aa to nie jest tak że nawet jakbys w nocy zjadła i znowu poszła spać i obudziła się rano to nie jest naczczo?? :) Ja bym pomyslała, że też naczczo jestem hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:22

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jest kwestia tego ze mi się tez ten duzy strasznie podoba, tak jest przytulnie w srodku, bo szczebelki to takie zimne sa :) poczekamy na info od Brusi, ale ja się pewnie mimo wszystko zdecyduje a jak tylko dziecko będzie się budzic to go będę brala i nawet na lozku z nim lezala ;)
    tez jest dobrze żeby wlasnie dziecku się lozeczko kojarzylo tylko ze snem, a nie np. z zabawa ;)

Tusiaa lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ