X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nie pszczółka Maja :) bardzo popularne imie dla mnie odpada :) a moze Nadia???
    Joanna w sklepie plecy się ściąga ta aplikacje już dawno dawno wam o niej pisałam widze ze niektóre dziewczyny ściągnęły :) ja jestem zadowolona z tej aplikacji /)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:20

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Bruśka ja dziś chyba skoczę po wątróbkę bo hemoglobina trochę spadła więc trzeba się trochę żelazem podkarmić :)

Oj Lexi przyszalalas z tą watraba. To jest coś czego za żadne pieniądze nie zjem. A sam zapach mnie o palpitacje przyprawia. Nie nie inne pomysły. Chyba że zrobię zapiekanke makaronowa z szynka i puersia aby dodać kolory kupilabym brukula kawałek.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ładne imiona wybralyscie :-) mi osobiście dla dziewczynki podoba się Pola, Emilka, Bianka, Helenka (moja ukochaną babcia ma tak na imię) a także Elenka (moja koleżanka ma córkę o takich imieniu-madre, cudowne, grzeczne, kochane dziecko :-)) zgadnijcie skąd wzięła to imię :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    U nas dla dziewczynki miał wybrać Mąż i podobały mu się: Karina, Inga, Iga. Tak więc jak druga będzie dziewczynka to prawdopodobnie Karinka :)
    U mnie Inga tez wysoko w rankingu:) A ostatnio spodobala mi sie Agata. Bo serio-tych Hanek,Majutek,Julek etc jest zatrzesienie. Nawet jedna z kolezanek powiedziala mi ze zaluje ze dala Julka corce..krzykniesz za 10 lat "juuuulka obiad" i przyleci Ci 10Julek :) nie no wiadomo -zartuje:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Oj Lexi przyszalalas z tą watraba. To jest coś czego za żadne pieniądze nie zjem. A sam zapach mnie o palpitacje przyprawia. Nie nie inne pomysły. Chyba że zrobię zapiekanke makaronowa z szynka i puersia aby dodać kolory kupilabym brukula kawałek.
    Sok z buraka zamiast watrobki-plus z jablka i jest smaczne:) naprawde smaczne Brusieńko. A co do watrobki to tez Lexi nie przesadzaj bo zawiera duzo wit A. Nie to ze nie mozna ale nalezy w ciazy uwazac bo wiemy ze nadmia A szkodzi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zbytnio nie przepadam ale mus to mus. A osobiście i tak na szybko polecam tartę z ciasta francuskiego.
    Gotowe ciasto francuskie rozkładasz na blaszce, lekko zawijając brzegi, na to dodatki wedle uznania. Ja dodaję podsmażonego z przyprawami kurczaczka w kawałkach, podsmażony szpinak z czosnkiem, pomidorki pokrojone w kostkę, i ser feta. Na chwilę do piekarnika żeby się podpiekło a na końcu polewam rozbełtanym jajkiem z odrobiną śmietany, bazylią i oregano i znów chwilę zapiekam. Pycha!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dziewczyny ładne imiona wybralyscie :-) mi osobiście dla dziewczynki podoba się Pola, Emilka, Bianka, Helenka (moja ukochaną babcia ma tak na imię) a także Elenka (moja koleżanka ma córkę o takich imieniu-madre, cudowne, grzeczne, kochane dziecko :-)) zgadnijcie skąd wzięła to imię :-P
    Oglada duuuzo pamietnikow wampirow:) Na bank:)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)mi sie dzis I wczoraj wieczorem duzo stawia macica :'( raz jest lepiej a raz gorzej, tam chyba juz bedzie :-/

Materac tez chcialam lateks ale kolezanka mowila ze gryka jej sie udala I jest zadowolona, widzialam go I po 2latach super twardy wiec moze jednak taki wezmiemy, zawsze mozna potem kupic inny a ten sprawdzac czy sie Nic z nim nie dzieje. Ale zobaczymy jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:09

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ja też zbytnio nie przepadam ale mus to mus. A osobiście i tak na szybko polecam tartę z ciasta francuskiego.
    Gotowe ciasto francuskie rozkładasz na blaszce, lekko zawijając brzegi, na to dodatki wedle uznania. Ja dodaję podsmażonego z przyprawami kurczaczka w kawałkach, podsmażony szpinak z czosnkiem, pomidorki pokrojone w kostkę, i ser feta. Na chwilę do piekarnika żeby się podpiekło a na końcu polewam rozbełtanym jajkiem z odrobiną śmietany, bazylią i oregano i znów chwilę zapiekam. Pycha!
    Nooo podoba mi sie ten przepis:) musze kupic foremke na tarte bo ja jakos nigdy nie robilam. Lexi, dobrze ze juz w domku jestescie:-*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Sok z buraka zamiast watrobki-plus z jablka i jest smaczne:) naprawde smaczne Brusieńko. A co do watrobki to tez Lexi nie przesadzaj bo zawiera duzo wit A. Nie to ze nie mozna ale nalezy w ciazy uwazac bo wiemy ze nadmia A szkodzi
    Tulipanna wiem. Ale odkąd jestem w ciąży jeszcze nie jadłam więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) A soku z buraka nie przełknę. Nawet zupy buraczkowej nie zjem mimo, że wcześniej lubiłam. Ale takie podsmażane na słodko mojego tatusia to bym wszamała.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ja bez foremki robię. Na zwykłej blaszce rozkładam.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny :)mi sie dzis I wczoraj wieczorem duzo stawia macica :'( raz jest lepiej a raz gorzej, tam chyba juz bedzie :-/

Materac tez chcialam lateks ale kolezanka mowila ze gryka jej sie udala I jest zadowolona, widzialam go I po 2latach super twardy wiec moze jednak taki wezmiemy, zawsze mozna potem kupic inny a ten sprawdzac czy sie Nic z nim nie dziwne. Ale zobaczymy jeszcze :)
    Myszko, mowia ze w gryce robaki sie lęgnà jak dostanie wilgoci. O tyle jest przeciw. Ale latami byly uzywane przeciez,nie ma co przesadzac. W mojej hurtowni tej taniej (Biedronka wie) juz nie sprowadzaja nawet gryki. I mysle ze mialo to wykonczyc producentow bo latex wchodzil. Wiecie jak to jest.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:

Materac tez chcialam lateks ale kolezanka mowila ze gryka jej sie udala I jest zadowolona, widzialam go I po 2latach super twardy wiec moze jednak taki wezmiemy, zawsze mozna potem kupic inny a ten sprawdzac czy sie Nic z nim nie dzieje. Ale zobaczymy jeszcze :)
    Myszka widać taka nasza uroda :) Odpoczywajcie i dużo leniuchujcie :*

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tulipanna wiem. Ale odkąd jestem w ciąży jeszcze nie jadłam więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) A soku z buraka nie przełknę. Nawet zupy buraczkowej nie zjem mimo, że wcześniej lubiłam. Ale takie podsmażane na słodko mojego tatusia to bym wszamała.
    Ja tez jadlam,nie ma co przesadzac. Byle nie w nadmiarze. I mowisz ze zwykla blaszka?? No dobra!:) a jakiejs konkretnej firmy ciasto kupujesz?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby oszczędzić żelazo w organizmie gdy posiłki popijasz herbata dodawaj cytryne zwiększa wchlanialnosc żelaza. Poza tym produkty zawieraja żelazo hemowe i niehemowe. Co z tego że szpinak ma go dużo ale trgo niehemowego i na nic zda się jego jedzenie. Na szczęście nie mam tego problemu na razie chociaż w niedzielę idę na badania i kto wie. Dobra pidnosze się idę na zakupy i coś na obiad wymyślę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze, które mi wpadnie w ręce :) I warto przed położeniem składników ponakłuwać ciasto widelcem żeby za duże nie wrosło.

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na szkole rodzenia były omówione dolegliwości ciążowe. Położna mówiła, że jak macica się spina w regularnym odstępie czasu np. co 10 min to trzeba jechać do szpitala. Spięć nieregularnych nie powinno być więcej jak 10-15 na dobę, jeżeli macica stawia się częściej trzeba skontaktować się z lekarzem albo jechać do szpitala.

Bruśka lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    haha przypomniała mi się sytuacja z 3 roku studiów, mieliśmy robić se taką imprezkę połówkową, zaliczka 2000zł. zapłacona z pieniędzy samorządu. Wszyscy się jednak rozmyślają. Samorząd macha ręką, skarbnik mówi że zaliczkę wpisze w koszta... a jak załatwię zwrot to będzie moja premia... haha długo nie czekałam. Zajechałam do restauracji, bardzo mili właściciele, gadka szmatka. Dochodzimy do meritum spotkania, nagle właścicielka mówi, Pani Moniko zapraszamy na obiad będzie nam się milej rozmawiało... nie przypuszczałam ze to będzie mój najgorszy obiad w życiu. WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ, ZIEMNIAKAMI I KAPUSTA KISZONĄ... Kroiłam na małe kawałki, łykałam bez gryzienia, a ta kapusta uratowała mi życie heheh
    No kasa odzyskana, premia w kieszeni tylko pozostał niesmak w ustach :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczymy jeszcze z tym materacem, ale jak wezme gryke to będę go na pewno często sprawdzać - najgorsze ze zazwyczaj do lozeczek jak się chce komplet kupic to wlasnie gryka pianka kokos dodaja, albo gryka pianka

eh moja macica się stawia pewnie tak ok 20 razy na dobe, ale lekarz o tym wie, i nie jest to regularne, najgorzej jak leze o dziwo. Napisalam na bebi do jakiejś "specjalistki" bo mnie tak meczy czy mi ta luteina nie zaszkodzi ale odpisala ze to standardowy sposób postepowania przy stawianiu się macicy, luta i magnez - oba na skurcze, każdy trochę inaczej działa. Tak mi napisala. I ze sa calkiem bezpieczne. Chcialam mieć jakas druga opinie, wiec w sumie mnie to trochę uspokoilo, a na tym bebi dość porządnie wszystko przygotowują (polecam ich internetowa szkole rodzenia :D) wiec mysle ze jest ok :)

aha dziewczyny - w smyku widze ze ubranka tez poprzeceniali znowu dla dzidziusiow, wiec polecam :) sa fajne pajace po 22zl takie cieplejsze, ja się chyba skusze ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka u mnie też tak ok 15-20 razy standardowo ale też nieregularnie. I właśnie też więcej jak leżę ale myślę, że jak się chodzi to pewnie tyle samo po prostu wtedy się tego tak nie czuje bo człowiek zajęty czymś innym.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ