Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ooo nie pszczółka Maja
bardzo popularne imie dla mnie odpada
a moze Nadia???
Joanna w sklepie plecy się ściąga ta aplikacje już dawno dawno wam o niej pisałam widze ze niektóre dziewczyny ściągnęłyja jestem zadowolona z tej aplikacji /)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:20
-
Lexi150 wrote:Bruśka ja dziś chyba skoczę po wątróbkę bo hemoglobina trochę spadła więc trzeba się trochę żelazem podkarmić
Oj Lexi przyszalalas z tą watraba. To jest coś czego za żadne pieniądze nie zjem. A sam zapach mnie o palpitacje przyprawia. Nie nie inne pomysły. Chyba że zrobię zapiekanke makaronowa z szynka i puersia aby dodać kolory kupilabym brukula kawałek. -
Dziewczyny ładne imiona wybralyscie
mi osobiście dla dziewczynki podoba się Pola, Emilka, Bianka, Helenka (moja ukochaną babcia ma tak na imię) a także Elenka (moja koleżanka ma córkę o takich imieniu-madre, cudowne, grzeczne, kochane dziecko
) zgadnijcie skąd wzięła to imię
-
Lexi150 wrote:U nas dla dziewczynki miał wybrać Mąż i podobały mu się: Karina, Inga, Iga. Tak więc jak druga będzie dziewczynka to prawdopodobnie Karinka
nie no wiadomo -zartuje:)
-
Bruśka wrote:Oj Lexi przyszalalas z tą watraba. To jest coś czego za żadne pieniądze nie zjem. A sam zapach mnie o palpitacje przyprawia. Nie nie inne pomysły. Chyba że zrobię zapiekanke makaronowa z szynka i puersia aby dodać kolory kupilabym brukula kawałek.
-
Ja też zbytnio nie przepadam ale mus to mus. A osobiście i tak na szybko polecam tartę z ciasta francuskiego.
Gotowe ciasto francuskie rozkładasz na blaszce, lekko zawijając brzegi, na to dodatki wedle uznania. Ja dodaję podsmażonego z przyprawami kurczaczka w kawałkach, podsmażony szpinak z czosnkiem, pomidorki pokrojone w kostkę, i ser feta. Na chwilę do piekarnika żeby się podpiekło a na końcu polewam rozbełtanym jajkiem z odrobiną śmietany, bazylią i oregano i znów chwilę zapiekam. Pycha! -
Mila920 wrote:Dziewczyny ładne imiona wybralyscie
mi osobiście dla dziewczynki podoba się Pola, Emilka, Bianka, Helenka (moja ukochaną babcia ma tak na imię) a także Elenka (moja koleżanka ma córkę o takich imieniu-madre, cudowne, grzeczne, kochane dziecko
) zgadnijcie skąd wzięła to imię
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny :)mi sie dzis I wczoraj wieczorem duzo stawia macica :'( raz jest lepiej a raz gorzej, tam chyba juz bedzie
Materac tez chcialam lateks ale kolezanka mowila ze gryka jej sie udala I jest zadowolona, widzialam go I po 2latach super twardy wiec moze jednak taki wezmiemy, zawsze mozna potem kupic inny a ten sprawdzac czy sie Nic z nim nie dzieje. Ale zobaczymy jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:09
-
Lexi150 wrote:Ja też zbytnio nie przepadam ale mus to mus. A osobiście i tak na szybko polecam tartę z ciasta francuskiego.
Gotowe ciasto francuskie rozkładasz na blaszce, lekko zawijając brzegi, na to dodatki wedle uznania. Ja dodaję podsmażonego z przyprawami kurczaczka w kawałkach, podsmażony szpinak z czosnkiem, pomidorki pokrojone w kostkę, i ser feta. Na chwilę do piekarnika żeby się podpiekło a na końcu polewam rozbełtanym jajkiem z odrobiną śmietany, bazylią i oregano i znów chwilę zapiekam. Pycha! -
tulipanna wrote:Sok z buraka zamiast watrobki-plus z jablka i jest smaczne:) naprawde smaczne Brusieńko. A co do watrobki to tez Lexi nie przesadzaj bo zawiera duzo wit A. Nie to ze nie mozna ale nalezy w ciazy uwazac bo wiemy ze nadmia A szkodzi
A soku z buraka nie przełknę. Nawet zupy buraczkowej nie zjem mimo, że wcześniej lubiłam. Ale takie podsmażane na słodko mojego tatusia to bym wszamała.
-
szara myszka wrote:Hej dziewczyny :)mi sie dzis I wczoraj wieczorem duzo stawia macica :'( raz jest lepiej a raz gorzej, tam chyba juz bedzie
Materac tez chcialam lateks ale kolezanka mowila ze gryka jej sie udala I jest zadowolona, widzialam go I po 2latach super twardy wiec moze jednak taki wezmiemy, zawsze mozna potem kupic inny a ten sprawdzac czy sie Nic z nim nie dziwne. Ale zobaczymy jeszcze -
szara myszka wrote:Hej dziewczyny :)mi sie dzis I wczoraj wieczorem duzo stawia macica :'( raz jest lepiej a raz gorzej, tam chyba juz bedzie
Materac tez chcialam lateks ale kolezanka mowila ze gryka jej sie udala I jest zadowolona, widzialam go I po 2latach super twardy wiec moze jednak taki wezmiemy, zawsze mozna potem kupic inny a ten sprawdzac czy sie Nic z nim nie dzieje. Ale zobaczymy jeszczeOdpoczywajcie i dużo leniuchujcie :*
-
Lexi150 wrote:Tulipanna wiem. Ale odkąd jestem w ciąży jeszcze nie jadłam więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi
A soku z buraka nie przełknę. Nawet zupy buraczkowej nie zjem mimo, że wcześniej lubiłam. Ale takie podsmażane na słodko mojego tatusia to bym wszamała.
a jakiejs konkretnej firmy ciasto kupujesz?
-
Aby oszczędzić żelazo w organizmie gdy posiłki popijasz herbata dodawaj cytryne zwiększa wchlanialnosc żelaza. Poza tym produkty zawieraja żelazo hemowe i niehemowe. Co z tego że szpinak ma go dużo ale trgo niehemowego i na nic zda się jego jedzenie. Na szczęście nie mam tego problemu na razie chociaż w niedzielę idę na badania i kto wie. Dobra pidnosze się idę na zakupy i coś na obiad wymyślę.
-
nick nieaktualnyWczoraj na szkole rodzenia były omówione dolegliwości ciążowe. Położna mówiła, że jak macica się spina w regularnym odstępie czasu np. co 10 min to trzeba jechać do szpitala. Spięć nieregularnych nie powinno być więcej jak 10-15 na dobę, jeżeli macica stawia się częściej trzeba skontaktować się z lekarzem albo jechać do szpitala.
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Bruśka wrote:Oj Lexi przyszalalas z tą watraba. To jest coś czego za żadne pieniądze nie zjem. A sam zapach mnie o palpitacje przyprawia. Nie nie inne pomysły. Chyba że zrobię zapiekanke makaronowa z szynka i puersia aby dodać kolory kupilabym brukula kawałek.
No kasa odzyskana, premia w kieszeni tylko pozostał niesmak w ustachtysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Właśnie zobaczymy jeszcze z tym materacem, ale jak wezme gryke to będę go na pewno często sprawdzać - najgorsze ze zazwyczaj do lozeczek jak się chce komplet kupic to wlasnie gryka pianka kokos dodaja, albo gryka pianka
eh moja macica się stawia pewnie tak ok 20 razy na dobe, ale lekarz o tym wie, i nie jest to regularne, najgorzej jak leze o dziwo. Napisalam na bebi do jakiejś "specjalistki" bo mnie tak meczy czy mi ta luteina nie zaszkodzi ale odpisala ze to standardowy sposób postepowania przy stawianiu się macicy, luta i magnez - oba na skurcze, każdy trochę inaczej działa. Tak mi napisala. I ze sa calkiem bezpieczne. Chcialam mieć jakas druga opinie, wiec w sumie mnie to trochę uspokoilo, a na tym bebi dość porządnie wszystko przygotowują (polecam ich internetowa szkole rodzenia) wiec mysle ze jest ok
aha dziewczyny - w smyku widze ze ubranka tez poprzeceniali znowu dla dzidziusiow, wiec polecamsa fajne pajace po 22zl takie cieplejsze, ja się chyba skusze
-
Myszka u mnie też tak ok 15-20 razy standardowo ale też nieregularnie. I właśnie też więcej jak leżę ale myślę, że jak się chodzi to pewnie tyle samo po prostu wtedy się tego tak nie czuje bo człowiek zajęty czymś innym.