Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale wkurzyłam się... sprzedałam na vinted.pl świetne tregginsy z Cubusa dosłownie za bezcen, bo za 25zł, aby tylko nie leżały w szafie. Wchodzę teraz do niej na profil, a tam... wystawiła je za 45zł - to dopiero interes...
i nawet nie raczyła zrobić własnego zdjęcia, tylko moje wstawiła. Jak można tak robić, to nie mam pojęcia, ale chyba zacofana jestem...
-
Joanna_88 wrote:Hej Dziewczyny,
ma któraś z Was dostęp do opisu 26 tc i mogłaby udostępnić?
O Dziecku
Twoje dziecko waży już około 800 gramów (1 3/4 funty) i mierzy około 23 cm (9 cali) od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to około 36 cm (14 cali). Te paramtetry mogą się znacznie różnić od dziecka do dziecka.
Twoje dziecko nie tylko intensywnie rośnie, ale nabiera również masy. W miarę obrastania w tłuszczyk jego skóra robi się coraz mocniejsza, mniej czerowna i przeźroczysta i coraz mniej pomarszczona.
Serduszko Twojego dziecka bije teraz z prędkością 120 – 160 uderzeń na minutę. Jego oczy są już całkowice ukształtowane i prawdopodobnie już za kilka dni je w końcu otworzy! U większości dzieci (wszystkich dzieci rasy białej) tęczówki zawierają niewiele barwnika, dlatego też są one koloru niebieskiego i pozostaną takie nawet do kilku miesięcy (czasami nawet do roku!) po narodzinach, do czasu kiedy utrwali się ich ostateczny kolor.
O Tobie
Górna część macicy jest teraz pomiędzy pępkiem a klatką piersiową. Rosnąca macica może nasilać dolegliwości takie jak ból pleców, skurcze łydek czy bóle głowy.
Zapewne odczuwasz już zdecydowane ruchy Twojego maleństwa. Dziecko szaleje teraz do woli, gdyż ma jeszcze sporo miejsca na figle. Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale pewnie jeszcze nie bolesne (na późniejszym etapie kopniaki pod żebra mogą stać się bolesne). Jeśli potrzebujesz odpocząć, połóż się na swoim lewym boku.
Twoje ciało może kumulować niewielkie ilości wody (szczególnie w obrębie twarzy). -
nick nieaktualny
-
Tak ze sklepu play. Ja ściągnęłam sobie też apke pierwsza pomoc Nestlé, tę z bezpiecznego malucha.
Marissith, nazywacie dziecko Kluska, ja miałam w szkole koleżankę o Luizę i mówili na nią KluskaMi tam nie specjalnie pasuje ale może może
A ja ponawiam zapytano o dobry materac....marissith lubi tę wiadomość
-
Witam i ja juz w 7-mym miesiacu!
Szara myszko,ja tez przez osatnie dni obserwuje wiecej sluzu a tak jak u Ciebie szyjka jest zamknieta,nie skraca sie. Ot po prostu hormony. Nie martw sie.
Gorgeous-mowilam ze badanie glukozy nie jest takie zle i straszenie tym badaniem jest zupelnie niepotrzebne.
Z baldachimu i ja rezygnuje, jak dla wiekszosci z Was dla mnie to siedlisko kurzu. A w Ikei kupilam narzute i zamierzam w ciagu dnia lozeczko przykrywac. Szczerze to ludzie z ktorymi mam do czynienia odradzaja kupowanie poscieli (koldry i poduszki) bo to podobno sie nie przydaje,dziecko ma byc na materacu a nie miekkich koldrach czy podusiach,nie wspominajac o przykrywaniu. I chyba kupie poszewki na razie tylko.
Co do odwrocenia sie dzidziolkow noj gin powiedzial ze dziecka maja czas do 30-go tygodnia,potem juz raczej sie nie odwracaja. Moja Mala lezy jeszcze miednicowo,glowke ma z lewej strony ciut nad pepkiem:)lula.91 lubi tę wiadomość
-
Kri wrote:Tak ze sklepu play. Ja ściągnęłam sobie też apke pierwsza pomoc Nestlé, tę z bezpiecznego malucha.
Marissith, nazywacie dziecko Kluska, ja miałam w szkole koleżankę o Luizę i mówili na nią KluskaMi tam nie specjalnie pasuje ale może może
A ja ponawiam zapytano o dobry materac.... -
tulipanna wrote:Gorgeous-mowilam ze badanie glukozy nie jest takie zle i straszenie tym badaniem jest zupelnie niepotrzebne.
Co do odwrocenia sie dzidziolkow noj gin powiedzial ze dziecka maja czas do 30-go tygodnia,potem juz raczej sie nie odwracaja. Moja Mala lezy jeszcze miednicowo,glowke ma z lewej strony ciut nad pepkiem:)
Wiedziałam, że i tak przeżyć to muszę - lepiej bądź gorzej, ale cieszę się, że udało się bez żadnych ekscesów.
Mój Jasiek tak samo leży jak Twoja córa i mam przeczucie, że nie przewróci się, ale zobaczymy. Moja siostra cioteczna właśnie będzie miała za 2 tygodnie cesarkę, bo Majka nie przewróciła się.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Uuu po 10 i smyk nie anulowal mojego żadnego zamówienia. Wiec może dwie bluzki i sweter przyjdą. Nie zapeszajmy niech zostanie tak jak jest. A dziś wrzucili nowa kolekcje skarpet i dla dziewczynek fajne zestawy z opaskami do kompletu. Ja tam ich nie lubię ale może Wam się spodobają.
-
Marissith u nas to samo z wyborem imienia.. Ale na dzień dzisiejszy myślę o Tymonie albo Franku, no i Kajetan, ale to od dawna mi chodzi po głowie..
eh eh narazie jest 'bąblem'
Byłam dzisiaj u położnej i mój bąbel ma wysokie tętno.. W pon mam przyjść jeszcze raz sprawdzić i wtedy jak będzie wysokie to na ktg mnie skieruje, ogólnie mówiła, żeby się nie martwic, bo bardzo się ruszał i to raczej przez to, ale ciągle się utrzymywało tak min 150 do 170.. I wez się nie martw.
A materac mam taki:
http://allegro.pl/materac-numero-uno-60x120x10cm-alvi-promocja-i5682647893.html
Podobno bardzo dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:24
marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale się dziś obijamy ja jeszcze leżę a mały po brzuchu że sz nagralismy filmik dla taty. Wyciagnijcie mnie stąd. Brak pomysłu mam na obiad jakieś propozycje?? Byle nie naleśniki bo w środę były krokiety a wczoraj z serem.
Mari mi po chrzestnym chcieli dać Idalia bo wujek ma na imię Idzi. Zostało na Natalii i też nie lubię swojego imienia. A już najgorzej Natala. A Wy jak macie dziewczyny na imię?? Sądzę że jak nie damy to dzieciaczki będą niezadowolone. My dla dziewczyny mieliśmy Ada ale nie Adrianna bo już za długie Aleksandra. Mąż uparl się na Alicję, pola, mi się marzy Łucja po babci ale mężowi się nie podobalo a i z babci kawał choleryWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:56