X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze się wtedy nie zwraca uwagi, choć jak jest takie mocne spiecie to i na siedząco poczuje - ale takie mocniejsze to się mi zdarza tak ze 2 razy dziennie, a tak to takie ze jakbym nie spostrzegla to bym nie wiedziała

jak zaczne chodzic na szkole rodzenia, od przyszłego tygodnia to tez się dopytam poloznych, może tez cos będą na ten temat wiedzieć

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Myszka u mnie też tak ok 15-20 razy standardowo ale też nieregularnie. I właśnie też więcej jak leżę ale myślę, że jak się chodzi to pewnie tyle samo po prostu wtedy się tego tak nie czuje bo człowiek zajęty czymś innym.
    To ja sie dolacze-czesto (nie licze,ale jakies 20razy to na bank) ale nieregularnie. Gin zabronił głaskać! :-( no fakt ja glaskałam brzusia..:-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez go czasem głaskam odruchowo albo po prostu przykładam reke :( tak samo maz :( slyszalam ze się nie powinno, ale to takie odruchy sa :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka rękę można położyć, byleby nie głaskać, nie masować. Ale jak się nawet pogłaska raz na jakiś czas to nie zaszkodzi. Oby to nie było kilka razy dziennie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja tez go czasem głaskam odruchowo albo po prostu przykładam reke :( tak samo maz :( slyszalam ze się nie powinno, ale to takie odruchy sa :(
    Nooo to odruch.. Ja to np. Czytalam bajke i caly czas glaskalam.. No czesto to robilam bo nawet mnie chlop zagonił do lekarza ze czesto to robie.. Gon powiedzial "ano wlasnie,lepiej nie,macica to miesien i reaguje jak miesien"

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo kurde nie wolno brzuszka glaskac?? nie wiedzialam o tym,ale ja naszczescie nie mam zdanych problemow ze stawianiem sie macicy itp jak tu piszeci i oby mnie to ominelo.Ja jak mialam klucie czasami w brzuchu to jak mowilam lekarzowi to wlasnie mowil, ze nie wolno masowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:49

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak reke polozyc i trzymać - np. czekając na ruchy to można tak? bo to strasznie mile przecież jak maz tak kladzie, albo ja cos mowie i tak klade :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny myślicie ze często się dzieci rodza powyżej 60cm?? :D my z mezem wysocy i chce zamowic w smyku taki tygryskowi pajacyk cieplutki (kiedyś go dodawałam) i normalnie od pol godziny zastanawiam się jaki rozmiar czy 56 czy 62 - chciałabym już najmniejszego dzidziusia w to ubierać, ale boje się ze 56 będzie za male ;/
    z kolei w komentarzach napisala babka jakas ze 62 strasznie duże, ze prawie jak 74 wg niej! to może jest to jakas wieksza rozmiarowka i 56 nie będzie takie malutkie ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozyc i nie ruszac tak-nie glaskac

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    ej dziewczyny myślicie ze często się dzieci rodza powyżej 60cm?? :D my z mezem wysocy i chce zamowic w smyku taki tygryskowi pajacyk cieplutki (kiedyś go dodawałam) i normalnie od pol godziny zastanawiam się jaki rozmiar czy 56 czy 62 - chciałabym już najmniejszego dzidziusia w to ubierać, ale boje się ze 56 będzie za male ;/
    z kolei w komentarzach napisala babka jakas ze 62 strasznie duże, ze prawie jak 74 wg niej! to może jest to jakas wieksza rozmiarowka i 56 nie będzie takie malutkie ;/
    Ja jak uslyszalam ile moja Corka juz wazy to sie wstrzymalam z zakupami bo rzeczywiscie moze byc spora. Moj Men od razu mowil zeby na 62 kupowac bo bedzie duza. Nie wypytuje ile Julka wazyla jak sie urodzila bo obejde sie bez tej wiedzy. Ale skoro juz 1100 to ja sie wstrzymam z zakupami ciuszkow na razie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kurde chyba wezme 62 bo przynajmniej jest wieksza pewność ze w ogole to ubiore - nawet jeśli później to lepiej później niż w ogole gdyby się okazało ze 56 male <myśli>

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Aby oszczędzić żelazo w organizmie gdy posiłki popijasz herbata dodawaj cytryne zwiększa wchlanialnosc żelaza. Poza tym produkty zawieraja żelazo hemowe i niehemowe. Co z tego że szpinak ma go dużo ale trgo niehemowego i na nic zda się jego jedzenie. Na szczęście nie mam tego problemu na razie chociaż w niedzielę idę na badania i kto wie. Dobra pidnosze się idę na zakupy i coś na obiad wymyślę.
    a najlepiej pić pokrzywę zamiast herbaty bo ma żelazo :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A przy okazji swietnie na nerki dziala!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A przy okazji swietnie na nerki dziala!
    o popatrz, trzecie opakowanie pije a tego nie wiedziałam ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jest nawet w aptece cos takiego jak sok z pokrzywy. Mala buteleczka,slodziutki pyszny syropek :) Mniaaam :) mnie gin kazal popic cos z zurawina bo cos mi w osadzie moczu wyszly bakterie (powtorzylam badanie razem z posiewem i nic nie wykrylo) pewnie sknocilam cos pierwszy raz przy sikaniu w kubek,no ale powiedzial ze nie zaszkodzi. I moj Chlopina doszedl do wniosku ze zurawiny w tabletkach brac nie bede i kupil mi w takiej malej butelce swiezy sok z zurawiny... Matko! To bardziej kwasne niz sok z cytryny! Smaczne ale kwasielec straszny:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    o popatrz, trzecie opakowanie pije a tego nie wiedziałam ;)
    Mnie polecil urolog jak z 5lat temu dostalam niewiadomego pochodzenia silnego krwotoku z pecherza (przyszlo i przeszlo,wybadali mnie nawet czy raka nie mam,bo dziwne to bylo a mocz do zbadania wygladal jakbym z zyly krwi upiscila,bol niesamowity) i wyedy wlasnie kazal ten sok z pokrzywy pic,plus oczywiscie bateria lekow no bo sie nie obylo

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam ostatnio ochotę na kwasiora i zjadłam pigwę, o matulko jakie to kwaśne :P pyszka! a tego soku z pokrzywy muszę spróbować w takim razie ;)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka no wlasnie ta niewiadomo jake zieciatko bedzie dlugie tez mi nie daje robic spokojnie zakupow :)mam nadzieje,ze dluzsza jak 56cm nie bedzie :)ja np sie zastanawiam nad kombinezonem,czy w ogole kombinezon kupowac a jak tak to jaki rozmiar.Te romiary nie sa sobie rowne jak tak przykladam pajace w rozmiarze 56 i 62 to te na 62 sa praktycznie takie jak te na 56.Kupie jeszcze kilka na 56 a reszte bede kupowac jak urodze i bede wiedziala dokladnie na jaki rozmiar.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszedł! Cudeńko!
    No i teraz nie potrzeba mi ani śpiworka do wózka, ani kombinezonu ani śpiworka do łóżeczka bo to cudo jest uniwersalne. Ma wejścia na pasy, jest cieplutkie a podszewkę ma bawełnianą.
    abc577184ed4a0a3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:22

marissith, szara myszka, tysiaa93, Bruśka, madzia.rka, Biedroneczka29, vayn, tulipanna, lula.91, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, że wybór imienia to ciężka sprawa. U nas miała być Bianka a od pewnego czasu spodobała nam się Diana i cóż, znowu rozmyślanie :P Ale jak ktoś mało lubiany pyta nas o imię to odpowiadamy, że będzie Esmeralda... :P

Moja mała też ułożona jest miednicowo. Mam nadzieję, że się przekręci bo boję się cesarki. Wiadomo, że jak mus to mus ale niech się jeszcze przekręci!

Lexi piękne to ;) Aż się chce przytulić :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ