X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous Zosia tak bardzo popularne natomiast Sofija nie :) Dla mnie Sofija to Sofija :) A Sofia to Zofia :)

vayn na pewno kupie u producenta :)

lexi jeszcze nad tym pomysle haha :) u mnie w sumie zimy to raczej nie ma i duzych mrozow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:01

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - cudne łupy! ja niestety nadal mam bana na zakupy :P za to i tak dzisiaj skusiłam się na wejście do lumpka i kupiłam sobie rozpinaną koszulę do szpitala firmy Marks&Spencer! To nic, że będę ledwo żywa, będzie się ze mnie lało... ważne, że firmowa koszula jest! Ha ha ha

O, tu rozmowa o Szumisiach, a ja zapomniałam się pochwalić, że mamy tego:

http://zapodaj.net/images/e43894d413cc0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:04

Lexi150, tysiaa93, marissith lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    gorgeous Zosia tak bardzo popularne natomiast Sofija nie :) Dla mnie Sofija to Sofija :) A Sofia to Zofia :)

Jak dobrze pamiętam to mieszkasz za granicą, więc to zrozumiałe, ale jednak imię w zasadzie te same - http://zdrobnienia.pl/sofija.htm
    Po prostu uważam, że nieładnie pisać rzeczy w stylu "w życiu nie nazwałabym dziecka tak czy siak", szczególnie kiedy jakaś osoba tak dziecko nazwała bądź ma taki zamiar... Każdy nazywa jak chce i myślę, że nikt nie powinien komentować tego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:07

dxom9vvj2dzo2yyb.png

Wysłany: 30 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous tak mieszkam za granica wiec w moim przypadku Sofija nigdy nie bedzie zadna Zofia :) :) :) i nie napisalam nigdzie:"w życiu nie nazwałabym dziecka tak czy siak"tylko napisalam,ze Maja kojarzy mi sie z pszczolka Maja??czy to cos zlego??jestem szczera i pisze co uwazam,a nikogo nie mialam zamiaru urazic jak urazilam to sorry,kazdemu podoba sie inne imie i kazdemu ma prawo albo sie podobac albo nie.Chyba mamy prawo napisac co nam sie podoba a co nie :)a nie ktos pisze ze nazwie dziecko ....... komus sie nie podoba a klamie i pisze jak pieknie itp ja niestety nie z tych osob :)

Dziewczyny a te szumisie one wszystkie jednakowo szumia??nie zaleznie od tego jakiego wybierzemy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:16

Sofija <3
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru już przerzucać się, czy Zofia to Sofia czy Sofija - dla mnie to jedno i to samo, tylko w nieco innym zapisie wynikającym chociażby z położenia geograficznego. Jednak pamiętam, że jakiś czas temu skomentowałaś bodajże starsze imiona w niezbyt fajny sposób i to mi utkwiło w pamięci. Ja akurat uważam, że jeżeli coś mnie osobiście nie dotyczy, a nie zgadzam się z tym, to nie odzywam się, aby nie sprawić przykrości innym. Po prostu troszkę mnie to ubodło, chociaż nigdy nie zamierzałam nazwać swojej córy Maja, bo choć to ładne imię, od zawsze jestem napalona na inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:17

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny a te szumisie one wszystkie jednakowo szumia??nie zaleznie od tego jakiego wybierzemy ?

te Szumisie, o których teraz była mowa mają 5 rodzajów szumu - wszystkie: "szumy o rożnych częstotliwościach przypominające dźwięk suszarki, szum fali morskiej, szum padającego deszczu oraz szum wód płodowych z bijącym sercem".

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety we wrześniu kupowałam wersję "tylko" z 3 rodzajami szumu :/ Gdybym wiedziała to wstrzymałabym się miesiąc :P

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    No ja niestety we wrześniu kupowałam wersję "tylko" z 3 rodzajami szumu :/ Gdybym wiedziała to wstrzymałabym się miesiąc :P
    Tak przynajmniej jest na stronie - w zasadzie nie patrzyłam jeszcze, jakie szumy ma mój Szumiś :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu się na coś zdecydować skoro jest nawet kilka rodzajów misiów haha :P

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 30 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous no ja nie ukrywam,ze mnie sie stare imiona nie podobaja,tak jak bylo kiedys pisane o Jessice itp kazdy ma prawo do wyrazenia swojej opinii na dany temat itp.i nigdy nie mam w tym celu aby kogos obrazic.

to te szumisie maja wszystkie 5 rodzajow szumu czy nie kazde bo widze,ze Ty Vayn masz trzy.Zreszta napisze do nich na fb i sie dowiem co i jak :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu, trzeba zamknąć oczy i wskazać palcem na jakiś - nie mam innej rady :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png

Wysłany: 30 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous ja wlasnie sie czaje na tego co Ty masz :) i on ma 5 szumow tak??czy nie jestes pewna??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:31

Sofija <3
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    gorgeous ja wlasnie sie czaje na tego co Ty masz :) i on ma 5 szumow tak??czy nie jestes pewna??

No właśnie męża nie ma, a do włożenia baterii trzeba odkręcić śrubki - znalazłam jeden śrubokręt, ale za duży, więc póki nie ma męża, to nie sprawdzę :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png

Wysłany: 30 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do nich na fb zobacze co odpisza :) widze,ze to edycja limitowana wiec nie ma co sie zastanawiac :) tylko jestem ciekawa tych szumów ile ma :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroncia ja mam poprostu wersję sprzed liftingu :P Mechanizmy z 5 stopniowym szumem weszły razem z tą limitowaną wersją którą ma gorgeous bodajże w połowie października, a ja kupowałam końcem września. Teraz każdy miś ma 5 szumów.

Edit, pomyliłam miesiące

targi były 29 sierpnia, a nowe szumisie końcem września weszły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:52

Wysłany: 30 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mi odpisali:
    Dzień dobry, Pani Kasiu - od kilku tygodni wszystkie Szumisie mają już 5 szumów, więc Pani ulubiony też Emotikon smile Pozdrawiam Ania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:08

vayn lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety się "pośpieszyłam" z zakupem :P Małż się śmiał, że nie warto kupować na już wszystkiego

• Kri Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Mila ładne imiona :)
    My mamy póki co na liście: Helena, Lidia, Ida, Nina i Maja. Maja najmniej mnie przekonuje :P
    Helena. super!

tulipanna, marissith lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do czego służą te szumisie, bo chyba jestem zacofana :)

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    a do czego służą te szumisie, bo chyba jestem zacofana :)
    Podobno dziecko przy ty szumie lepiej zasypia, i działa na kolki :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ