WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi łatwo się robi :) I np fajnie jest mieć chłodne miesjce w domu np ganek żeby ciasto sie schłodziło :P wtedy mniej czasu potrzeba na zrobienie.
    Meega dobra , słodka masa była ale tez trzeba wiedziec jaką kupić lub miec szczescie w wyborze bo nie wszystkie są dobre :)
    Szarlotka też juz zrobiona, stygnie aa mam taka ochotę, że gorąca bym zjadła :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z Miskiem zrobiliśmy ciasto na marcinki takie 20 warstwowe drozdzowo -francuskie. Tzn ja umieszalam za pomocą termomiksa coby się nie przeciazyc a mąż walkowal z masłem na warstwy 20 razy hłe hle hle. Do jutra się chłodzi i rośnie jutro nadzienie i będziemy kleic rogale. Hmmm jak mi wyjdą to wkleje zdjęcie.

vayn lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko musze się doksztalcic jak się zdjęcia wkleja. ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj zjadłabym takiego domowego rogala z białym makiem, kupne to nie to samo. Z racji, że nie umiałam u siebie w mieście znaleźć białego maku upiekłam dziś 2 strucle makowe, póki co jeden makowiec się ostał ciekawe czy do rana wytrzyma...

madzia.rka lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Przepis na genialna karpatkę jest na tej stronie o której Tuli wspomniała. Kij, że idzie w cholerę jajek, ale niebo w gębie.

D :D Gdzie Ty takie rzeczy wynajdujesz?

Samo mi na fb wyskoczylo hehe

Dzis na szkole rodzenia mielismy o pielegnacji i napisze jedna rzecz ktora moze sie przydac odnosnie wanienek. Polozna mowila zeby do wanienek absolutnie nie kupowac gabkowych podkladow takich co sie na spod daje. Widzialam je w supermarketach. Powod prozaiczny w summie ale sama bym nie wpadla :/ bowiem ani tego wyprac ani nic i wszystkie bakterie i syfy w to wchodza. Polecala albo sama tetre pod plecki albo plastikowe podkladki.
    Byl temat o karmieniu i z tego co mowila na start warto kupic max 1malutka buteleczke na wszelki wypadek nie wiecej. laktator jakby sie ktorejs nawal pokarmu trafil moze sie przydac. Ogolnie super wytlumaczyla jak karmic i jak kapac w jakiej kolejnosci.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Ojjj zjadłabym takiego domowego rogala z białym makiem, kupne to nie to samo. Z racji, że nie umiałam u siebie w mieście znaleźć białego maku upiekłam dziś 2 strucle makowe, póki co jeden makowiec się ostał ciekawe czy do rana wytrzyma...
    Jeśli masz Piotra i Pawła u siebie,.. to jakoś dziś mi biały mak w tym sklepie wlazł w oko :P

A takie rogale... hmmm powiem Wam że sa przepyszne w Cukierniach Sowa. Tzw rogale bydgoskie, są na wagę, jeden średniej wielkości to koszt około 3zł. Na prawde warto!!! Są przepyszne!!!

Madzia.rka a jak tam Twoja główka??

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Dzis na szkole rodzenia mielismy o pielegnacji i napisze jedna rzecz ktora moze sie przydac odnosnie wanienek. Polozna mowila zeby do wanienek absolutnie nie kupowac gabkowych podkladow takich co sie na spod daje. Widzialam je w supermarketach. Powod prozaiczny w summie ale sama bym nie wpadla :/ bowiem ani tego wyprac ani nic i wszystkie bakterie i syfy w to wchodza. Polecala albo sama tetre pod plecki albo plastikowe podkladki.
    Byl temat o karmieniu i z tego co mowila na start warto kupic max 1malutka buteleczke na wszelki wypadek nie wiecej. laktator jakby sie ktorejs nawal pokarmu trafil moze sie przydac. Ogolnie super wytlumaczyla jak karmic i jak kapac w jakiej kolejnosci.

Co do tych plastikowych jakby stojaczków do wanienki... jak dla mnie PORAŻKA... dzieciak się z tego ześlizguje jak śledź hehe byłam właśnie przy 1 kąpieli u mojej chrześnicy... i po 2 minutach jak mała była w wanience wypieprzyłyśmy tę podkładkę! nigdy więcej jej nie wsadziła moja sisterka do wanienki. Najlepiej własnie spisywały się pieluszki tetrowe jako podkład. Zawsze to i dziecko trzymane przez taką pieluchę mniej się po ręce slizga jak woda jest trochę zmydlona :)
    A butrlki nie będę kupowała w ogóle. Dostałam na mamo to ja jedną tomee tipiee czy jakoś tak. Ma 150ml pojemności więc jakby była awaria... na co nie liczę ... nie po to targam te przeogromne cycki przed sobą aby na nic sie nie przydały :P :P

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewszki ale przecież butelka nie tylko do mm jest przydatna. Mi koleżanka poleciła żeby choć dwie kupić. Ale nie do dokarmianie mm tylko swoim bo różne sytuacje się zdarzają bp dziecko nie umie dobrze chwycić sutka. Pozatym mojej koleżance w kryzysie laktacyjnym po połogu tylko zamrozony pokarm podawany przez butelkę uratował karmienie bo dziecko jej nie dość dobrze pobudzalo laktacje i leciała ile się dało z cyca do rozbujania i dodatkowo dokarmiaja z butli też jej pokarmem. I Ani razu nie dokarmiala mm. Także ja chyba oprócz tej z zestawu z laktatrem kupie jeszcze jedna i chyba szklana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 00:49

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rogale trochę oszukane bo że zwykłym makiem bo białego dostać to cud. Ale następne będą z białym bo mi szwagierka właśnie w PIPie kupi biały bo na tej wsi to nic nie ma bez zamówienia wcześniejszego.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kawka pomogła tyle że chodziłam jak nakrecona dzisiaj tzn leżałam nakrecona hłe hłe hłe

Moniaa lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skoluje ta położna do chaty o ile będzie chciała dojeżdżać do mnie bo widzę że te szkoły rodzenia dużo dają a ja ni ma opcji żebym chodziła. Chyba że ni tam łóżko wstawia hehehehe

MamaNieMama lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas spać ale jak tu spać >:)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się muszę chyba odciąć od forum i innych stron na jakiś czas. Śniło mi się dziś ze wody mi odeszły zdążyłam zadzwonić do męża aby z pracy wychodził i do szpitala jechał i w międzyczasie akcja była tak szybką że urodziłam w łazience. Już mnie to oglupia i myślenie mnie chyba wykonczy. Idę szykować się na basen może coś mi to da. Miłego dnia dziewczyny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja też miałam porypane sny. Rodziłam 46 godz 4,5 kg dziecko które później nie chciało ssać. Makabrrrraaa!to przez temat o porodzie;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj snilam o wojnie. To chyba strach bo to jux bliżej niż dalej. Dziś spać nie mogłam. I już rano pobudeczka.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny,
    wczoraj nie wchodziłam już na forum po tej szkole rodzenia z tym filmem z porodu ;/ w skrocie: masakra i wszystkiego mi się odechcialo ;/ mój maz mnie trzymal caly czas za ramie jak to ogladalismy, a jak dotknelam na koniec jego reki to taka zlana zimnym potem ze masakra. Potem powiedział ze nie było takie zle i ze na pewno dam rade i ze ma dobre przeczucia, podniosło mnie to na duchu, ale na samo wspomnienie to naprawdę słabne.
    Mysle ze nie powinni takich filmow puszczac xD będzie co będzie, a tak to sa straszne nerwy (przynajmniej u mnie).

ale za to dostaliśmy wczoraj prezenty (chyba specjalnie w ten dzień co film w porodu xD) , m.in wlasnie butelke ze smoczkiem z aventu, wiec już jakby co jakas mam, więcej nie będę kupować, jak będzie potrzeba to będzie ta jedna, a druga się kupi szybko w aptece.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) I chyba chora...wstałam dziś... dreszcze, oblewający zimny pot,nagle niedobrze mi się zrobiło..wczoraj mega ból pleców..a dziś jeszcze jakby ktoś powietrze ze mnie spuścił.. Ale gdzie ja się mogłam zaziębić jak niemal nie wychodzę??? Nic na razie więcej się nie dzieje..ani kataru, ani kaszlu.. w każdy marzie jakby co to tylko paracetamol, no nie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol, rutinoscorbin i wapno do picia. Mi tak gin napisał jak chora byłam.

tulipanna lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:13

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano miałam to samo, chciałam go na sile obudzić, maz tez gadal do niego, a ten go olal, ale jest ok, bo teraz jak zwykle jak pilam kawke to zaczal buszować

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ