Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lexi łatwo się robi
I np fajnie jest mieć chłodne miesjce w domu np ganek żeby ciasto sie schłodziło
wtedy mniej czasu potrzeba na zrobienie.
Meega dobra , słodka masa była ale tez trzeba wiedziec jaką kupić lub miec szczescie w wyborze bo nie wszystkie są dobre
Szarlotka też juz zrobiona, stygnie aa mam taka ochotę, że gorąca bym zjadłaKubuś
-
My dziś z Miskiem zrobiliśmy ciasto na marcinki takie 20 warstwowe drozdzowo -francuskie. Tzn ja umieszalam za pomocą termomiksa coby się nie przeciazyc a mąż walkowal z masłem na warstwy 20 razy hłe hle hle. Do jutra się chłodzi i rośnie jutro nadzienie i będziemy kleic rogale. Hmmm jak mi wyjdą to wkleje zdjęcie.
vayn lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
nick nieaktualnyOjjj zjadłabym takiego domowego rogala z białym makiem, kupne to nie to samo. Z racji, że nie umiałam u siebie w mieście znaleźć białego maku upiekłam dziś 2 strucle makowe, póki co jeden makowiec się ostał ciekawe czy do rana wytrzyma...
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
vayn wrote:Przepis na genialna karpatkę jest na tej stronie o której Tuli wspomniała. Kij, że idzie w cholerę jajek, ale niebo w gębie.
DGdzie Ty takie rzeczy wynajdujesz?
Samo mi na fb wyskoczylo hehe
Dzis na szkole rodzenia mielismy o pielegnacji i napisze jedna rzecz ktora moze sie przydac odnosnie wanienek. Polozna mowila zeby do wanienek absolutnie nie kupowac gabkowych podkladow takich co sie na spod daje. Widzialam je w supermarketach. Powod prozaiczny w summie ale sama bym nie wpadlabowiem ani tego wyprac ani nic i wszystkie bakterie i syfy w to wchodza. Polecala albo sama tetre pod plecki albo plastikowe podkladki.
Byl temat o karmieniu i z tego co mowila na start warto kupic max 1malutka buteleczke na wszelki wypadek nie wiecej. laktator jakby sie ktorejs nawal pokarmu trafil moze sie przydac. Ogolnie super wytlumaczyla jak karmic i jak kapac w jakiej kolejnosci.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
vayn wrote:Ojjj zjadłabym takiego domowego rogala z białym makiem, kupne to nie to samo. Z racji, że nie umiałam u siebie w mieście znaleźć białego maku upiekłam dziś 2 strucle makowe, póki co jeden makowiec się ostał ciekawe czy do rana wytrzyma...
A takie rogale... hmmm powiem Wam że sa przepyszne w Cukierniach Sowa. Tzw rogale bydgoskie, są na wagę, jeden średniej wielkości to koszt około 3zł. Na prawde warto!!! Są przepyszne!!!
Madzia.rka a jak tam Twoja główka?? -
d84 wrote:Dzis na szkole rodzenia mielismy o pielegnacji i napisze jedna rzecz ktora moze sie przydac odnosnie wanienek. Polozna mowila zeby do wanienek absolutnie nie kupowac gabkowych podkladow takich co sie na spod daje. Widzialam je w supermarketach. Powod prozaiczny w summie ale sama bym nie wpadla
bowiem ani tego wyprac ani nic i wszystkie bakterie i syfy w to wchodza. Polecala albo sama tetre pod plecki albo plastikowe podkladki.
Byl temat o karmieniu i z tego co mowila na start warto kupic max 1malutka buteleczke na wszelki wypadek nie wiecej. laktator jakby sie ktorejs nawal pokarmu trafil moze sie przydac. Ogolnie super wytlumaczyla jak karmic i jak kapac w jakiej kolejnosci.
Co do tych plastikowych jakby stojaczków do wanienki... jak dla mnie PORAŻKA... dzieciak się z tego ześlizguje jak śledź hehe byłam właśnie przy 1 kąpieli u mojej chrześnicy... i po 2 minutach jak mała była w wanience wypieprzyłyśmy tę podkładkę! nigdy więcej jej nie wsadziła moja sisterka do wanienki. Najlepiej własnie spisywały się pieluszki tetrowe jako podkład. Zawsze to i dziecko trzymane przez taką pieluchę mniej się po ręce slizga jak woda jest trochę zmydlona
A butrlki nie będę kupowała w ogóle. Dostałam na mamo to ja jedną tomee tipiee czy jakoś tak. Ma 150ml pojemności więc jakby była awaria... na co nie liczę ... nie po to targam te przeogromne cycki przed sobą aby na nic sie nie przydały -
Dzuewszki ale przecież butelka nie tylko do mm jest przydatna. Mi koleżanka poleciła żeby choć dwie kupić. Ale nie do dokarmianie mm tylko swoim bo różne sytuacje się zdarzają bp dziecko nie umie dobrze chwycić sutka. Pozatym mojej koleżance w kryzysie laktacyjnym po połogu tylko zamrozony pokarm podawany przez butelkę uratował karmienie bo dziecko jej nie dość dobrze pobudzalo laktacje i leciała ile się dało z cyca do rozbujania i dodatkowo dokarmiaja z butli też jej pokarmem. I Ani razu nie dokarmiala mm. Także ja chyba oprócz tej z zestawu z laktatrem kupie jeszcze jedna i chyba szklana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 00:49
Nasz kochany Olus -
Ja to się muszę chyba odciąć od forum i innych stron na jakiś czas. Śniło mi się dziś ze wody mi odeszły zdążyłam zadzwonić do męża aby z pracy wychodził i do szpitala jechał i w międzyczasie akcja była tak szybką że urodziłam w łazience. Już mnie to oglupia i myślenie mnie chyba wykonczy. Idę szykować się na basen może coś mi to da. Miłego dnia dziewczyny.
-
hejka dziewczyny,
wczoraj nie wchodziłam już na forum po tej szkole rodzenia z tym filmem z porodu ;/ w skrocie: masakra i wszystkiego mi się odechcialo ;/ mój maz mnie trzymal caly czas za ramie jak to ogladalismy, a jak dotknelam na koniec jego reki to taka zlana zimnym potem ze masakra. Potem powiedział ze nie było takie zle i ze na pewno dam rade i ze ma dobre przeczucia, podniosło mnie to na duchu, ale na samo wspomnienie to naprawdę słabne.
Mysle ze nie powinni takich filmow puszczac xD będzie co będzie, a tak to sa straszne nerwy (przynajmniej u mnie).
ale za to dostaliśmy wczoraj prezenty (chyba specjalnie w ten dzień co film w porodu xD) , m.in wlasnie butelke ze smoczkiem z aventu, wiec już jakby co jakas mam, więcej nie będę kupować, jak będzie potrzeba to będzie ta jedna, a druga się kupi szybko w aptece. -
Witam się i ja:) I chyba chora...wstałam dziś... dreszcze, oblewający zimny pot,nagle niedobrze mi się zrobiło..wczoraj mega ból pleców..a dziś jeszcze jakby ktoś powietrze ze mnie spuścił.. Ale gdzie ja się mogłam zaziębić jak niemal nie wychodzę??? Nic na razie więcej się nie dzieje..ani kataru, ani kaszlu.. w każdy marzie jakby co to tylko paracetamol, no nie?
-
nick nieaktualny