Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulette wrote:W srode mial 3,3 mm
Paulette, ktoś kiedyś mnie przywołał do porządku, dzisiaj ja Ciebie.
Masz być dobrej myśli! Wszystko będzie w porządku. Po prostu zarodek jest jeszcze zbyt malutki. Spójrz:
"Pod koniec tego tygodnia ciąży zarodek osiąga długość około 3-4 mm. Czynność serca w badaniu USG może jeszcze nie być widoczna."
http://dzielnicarodzica.pl/
Co do temperatury to super znak! Myślę, że wszystkie mamy podwyższone temperatury i to dobry znak
A już szczególnie w tak upalny dzień jak dzisiaj:)
A co do tygodnia ciąży to też się nie martw to może być jakiś błąd pomiarów.
Mi 16.06 wyszło 3,2 mm 5t 6d, a 22.06 6,5 mm 6w4d- według okresu powinnam być w połowie 8 tygodnia...Czasem tak jest- lekarz mówi, że wszystko w granicach normy, a ja mu wierzę.
Musi być dobrze!
Trzymam mocno kciuki, a Ty bądź dobrej myśli!
Daj jutro znać jak betaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:04
jestemhela, Helmi lubią tę wiadomość
-
Brunetka wrote:Paulette, ktoś kiedyś mnie przywołał do porządku, dzisiaj ja Ciebie.
Masz być dobrej myśli! Wszystko będzie w porządku. Po prostu zarodek jest jeszcze zbyt malutki. Spójrz:
"Pod koniec tego tygodnia ciąży zarodek osiąga długość około 3-4 mm. Czynność serca w badaniu USG może jeszcze nie być widoczna."
http://dzielnicarodzica.pl/
A co do temperatury to super znak! Myślę, że wszystkie mamy podwyższone temperatury i to dobry znak
A już szczególnie w tak upalny dzień jak dzisiaj:)
Trzymam mocno kciuki, a Ty bądź dobrej myśli!
Jestem tego samego zdania! Oraz temperatura u mnie podwyższona!
Trzymamy kciukaski!!!! -
Sehnsucht wrote:To super, że plamienie już minęło u mnie też już czysto
A ile tego duphasonu bierzesz? Ja mam 3 razy dziennie po 1 tabletce.
Ja biorę 2x1 i szczerze nie moge sie doczekać kolejnej wizyty, mam nadzieje ze na tym zakończą sie niespodzianki w tej ciazy, bo pierwsza była wręcz książkowa.
-
Całkiem możliwe, że nikt nie pisał, mi od rana normalnie forum działa
W weekend zazwyczaj większość wątków nieco milknie, a jeszcze ten skwar, too może nad wode niektórzy gdzieś wybyli12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Czesc dziewczyny dopiero mam chwilemzeby zdac relacje z wizyty- w czw wieczorem zobaczylam kijaneczke z bijacym serduszkiem wzrostu doc nie podal, ale +1 w stosunku do terminu z OM poki co.
Pytanko: idziecie na usg prenatalne do certyfikowanych klinik? Robicie test podwojny? Kiedy najlepiej? Ostatnio bylam pod koniec 13tc a teraz jak na zlosc mam staz w 13tc i nie wiem, czy umawiac sie pod koniec 12tc, czy lepiej juz w 14tym... 14 to juz ostatni dzwonek a ja bym wczesniej wolala i mam zagwozdkeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:06
Ania_84, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Ja nie idę na prenatalne do specjalnej kliniki, umówiłam się już do mojego gina. Sprzęt ma dobry to i tak pomierzy i posprawdza co trzeba
Nieukowa ja bym wolała pod koniec 12tyg bo te badania się robi do jakiejś tam wielkości dziecka a wystarczy że dzieć trochę przyspieszy z rozwojem i niemiarodajne będzie. Takie moje zdanie -
Hej,
Ja dopiero na USG idę 28 czerwca, też się martwię, bo tydzień temu byłtylko pęcherzyk, bez echa zarodka i bez ciałka żółtego. Za to samopoczucie mam straszne więc wierzę w to, że ciąża jest młodsza i niebawem zobaczę zarodek i serduszko.
Paulette bądź dobrej myśli.
Ja pójdę na podwójne USG i to pewnie między 13 a 14 tygodniem, bo ciąża jest mlodsza niż z OM.
Dziewczyny czy Wy teź macie wrażenie, że zasłabniecie? Ja mam kilka razy dziennie zawroty głowy, uczucie lęku i arytmię a do tego ciśnienie 85/65 i puls 70
Zastanawiam się czy luteina nie daje mi efektów ubocznych w postaci lęków, normalnie ostatnio nie mogłam prowadzić samochodu -
Dziewczyny u was też taki upał? 8 rano i 30* to przegięcie... Głowa mnie boli i mdliło mnie odkąd się obudziłam. Szczerze współczuję tych upałów kobietom w zaawansowanej ciąży
-
AgataL mi też często robi się słabo i ciemno przed oczami. W ciąży z córką nie mogłam wyjść sama z domu bo nigdy nie wiedziałam co się stanie. Raz w kościele prawie zemdlałam. Wszyscy tacy pobożni a nie było komu ciężarnej miejsca ustąpić
Teraz też staram się sama nie wychodzić bo jak trzeba np stać w kolejce w sklepie to zaraz mi się słabo robi. Wydaje mi się że nie ma szans żeby od luteiny takie skutki uboczne były... -
AgataL - ostatni czas to ogólnie u mnie z samopoczuciem masakra, bo ciśnienie niskie Mój dzisiejszy hit to 92/63 i puls 110 nawet. Ale przyuważyłam dziś, ze taki puls mi się dziś robi jak cokolwiek więcej podreptam, a jak chwile usiądę to jest lepiej. Z prowadzeniem samochodu to tez u mnie różnie, raz jest ok, a za kawałek kompletnie nie mogę się skupić na drodze.
W domu duchota, a na dwór to już w ogóle nie chce się nosa wyścibić
Ehh a te ustępowanie miejsca, to w ciąży z córką nigdy się nie zapytałam w sklepie czy mogę pierwsza, choć czasem kręciło się w głowie, ale zawsze byłam z M i trzymałam się twardo wózka, jak mnie ekspedientka raz czy drugi zawołała, to ludzie patrzyli się jak na kosmitkę, nagle wszyscy mnie zauważyli, a wcześniej to każdy wzrok w inna stronę jakby się powietrzem było
Nieukowa - o super, szybiciutko widziałaś serduszko Moim zdaniem lepiej pod koniec 12tc iść niż w 14 bo fakt, że już widziałaś serduszko to maleństwo też może sobie nadrobić ze wzrostem właśnie
Paulette - przy zarodku 3mm właśnie może nie być widać jeszcze serduszka, spotkałam się z takimi historiami, a potem było wsio ok Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 11:13
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
To i ja napiszę, że życzę Wam pięknych "9" miesięcy! bezstresowych wizyt u lekarza, pięknych wzruszeń podczas każdego kolejnego USG, zdrowych dzieciaczków i jak najmniej dolegliwości ciążowych
Lutówko-Marcówka 2016Katjaa, jestemhela lubią tę wiadomość
-
domiii - hej Dziękujemy
mmonis - ale to była taka żywa jasna krew? Bo po usg można czasem plamić troszkę. A tak w ogóle to gratulacje serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 12:18
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Jednak nie czekam na IP Powiedziano mi że będę musiała poczekać ok 5 godzin Jak mam się oszczędzać?
Jacqueline jasna czerwona, brzuch mnie nie boli. Dziś przypada termin miesiączki. postanowiłam nie panikować, brać leki i jednak zgodzić się na L4.
-
Jednak nie czekam na IP Powiedziano mi że będę musiała poczekać ok 5 godzin Jak mam się oszczędzać?
Jacqueline jasna czerwona, brzuch mnie nie boli. Dziś przypada termin miesiączki. postanowiłam nie panikować, brać leki i jednak zgodzić się na L4.