Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny!
Miło mi dołączyć do Waszej grupy Ja o swojej ciąży wiem od 04 czerwca. To był dla mnie i dla męża bardzo radosny dzień, gdyż staraliśmy się już od Nowego Roku - czyli pół roku. Aż wreszcie się udało!
Mam już za sobą pierwszą wizytę u ginekologa. Poszłam dość szybko, bo już 10 czerwca. Ostatnią miesiączkę miałam 02 maja, więc na tej podstawie BellyBestFriend wyliczył, że jestem w 8 tygodniu ciąży (7 tyg. i 5 dni). Z kolei biorąc pod uwagę wyliczenia ginekologa to jestem w 7 tygodniu ciąży (nie wiem skąd ta rozbieżność).
Lekarz po przebadaniu mnie potwierdził, że jestem w ciąży, ale nie robił mi jeszcze USG. Gdy u niego byłam to był 5 tydzień - więc pewnie stwierdził, że to za wcześnie. Jak myślicie? Ogólnie zlecił mi badania krwi i kazał przyjść za 4 tygodnie. Pewnie wtedy dowiem się czegoś więcej.
Ogólnie czuję się dobrze. Mam tylko częste mdłości (bez wymiotów), okropny ból piersi (już musiałam zmienić rozmiar z miseczki C na D), rano od razu biegnę na siku A tak to wszystko mam nadzieję OK.
Także witam Was serdecznie. Trzymajcie kciuki, żeby na następnej wizycie wszystko było OK. Pozdrawiam!
Aaaa, jeszcze mnie niepokoi to, że lekarz nie wyliczył mi daty porodu... dziwne. Być może wszystko to było jeszcze za wcześnie gdy u niego byłam i nie chciał się śpieszyć? Według Belly moja data porodu to 6 lutego.Brunetka, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość
Aniołek 18.07.2016 -
Dobry
Kto jeszcze nie dołączył do fb grupy to zapraszam
wystarczy na ten e mail co niżej podam wysłać swoje dane do fb oraz nick
U mnie war na całego nic nie pozostało jak siedzieć w domu przy wiatraku ,
w wtorek wizyta już się nie mogę doczekać
E-MAIL: [email protected] -
Ja podobnie siedzę w bieliźnie pod wiatrakiem i oglądam meczyk.
Koło południa (?!) wyszłam na ryneczek po zakupy to prawie zemdlałam- nie wiem co to był za pomysł...To już nie te czasy, że się ze znajomymi siedziało na plaży 8 godzin...Ehh
Trzeba się oszczędzać -
ja fizycznie nawet nieźle się trzymam w tych upałach, za to doły mnie łapią niesamowite; zazdroszczę tym dziewczynom, którym ta zmienność nastrojów na złość idzie kolejne usg (mam nadzieje serduszkowe) będzie 13 lipca, nie mogę się doczekać. To będzie 8my tydzień...
-
Rebeca nie wiem jak Ci to gin wyliczył bez robienia usg. Tak jak mówi belly jest na pewno dobrze, chyba że wymiary dziecka z usg wskazują inaczej. No i też jak nie robił usg to normalne że nie wyznaczył terminu. Na pewno wszystkiego dowiesz się na następnej wizycie I w sumie z tym że na usg w 5 tc za wcześnie to trochę racji miał bo widać byłoby jedynie pęcherzyk.
-
Można się dopisać? U mnie dzisiaj 6tc3d wg. belly termin na 18 lutego wizytę nam we wtorek czyli 6tc6d mam nadzieje ze nie za wcześnie na serduszko.
Posti77, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Ja z tymi plamieniami wylądowałam w szpitalu. Lekarz potwierdził ciążę na usg, ale poinformował że plamienie jest złym objawem więc zasugerował pozostanie na obserwacji. Dostaje 3x1 luteine dopochwowo i jakieś leki przez wenflon co 4 godziny. Nakaz leżenia całą ciążę i dopóki tu jestem moja córeczka nie może mnie odwiedzać... tak więc dzisiaj mój pierwszy dzień wakacji spędzam w szpitaluMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl - o rany na kogo trafiłaś, że tak ochoczo wzięli Cie do szpital, dużo plamiłaś? Nie mówię tego w złym sensie, tylko jestem zdziwiona, bo często olewają sobie sprawę plamień jak nie ma czystej krwi. Ale dobrze, że będziesz pod kontrolą tam, oby wszystko było ok z groszkiem
Wczoraj miałam już lepszy humor bo 2 dni temu tylko tyci plamienie a właściwie zabarwiony lekko różowo śluz rano i jeszcze mniej wieczorem, wczoraj cały dzień nic, a rano dziś przy braniu Luteiny śluz jasno brązowy i pasmo takie really ciemno brązowe... Jak reszte dnia nic nie będzie to się uspokoje, ale jak w ciągu dnia coś się będzie pokazywać to zwariuję Zazwyczaj miałam coś troszkę rano i na wieczór, a w dzień nic.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Cześć kochane
Jestem w pracy. Po 9-tej mam zejść na IP i sprawdzą czy wszystko w porządku. Jak dobrze, że pracuję w Szpitalu Położniczym. Boję się, trzymajcie kciuki. Krwawić nie krwawię, tylko taki różowawy śluz na razie. Mam nadzieję, że to z przemęczenia. -
Jestem z Chorzowa, mamy tu Śląski instytut matki i noworodka, tu raczej mają taką zasadę żeby zostawiać nawet z lekkim plamieniem i obserwować, nie żebym była jakaś wyjątkowa;)
Dziś był obchod, plamienie z powrotem jest lekkie i brązowe na badaniu wszystko dobrze ale wiem że za wcześnie żeby się cieszyć
Na fb później wam pokaże moje śniadanie, w sumie całkiem nieźle jak na szpitalne warunki.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Hej kochane ja ostatnio zabigana .. zaczynam sie strsowac wtorkową wizytą
dziś mąż uszcz mnie wolno od 15 na imieniny stwierdził ze musi odemnie odpoczac hahhah a pozniej dodał ż za duzo siedze w domu i powinnam sie zrelaksoac
Alxawl - dobrze że tak się zajęli i na pewno będzie dobrze