X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Nikt nic ;(
    Ph zdeycodwanie za wysokie. Dużo wody z cytryną a najlepiej kup w aptece sok z żurawiny ale taki 100% i pij wtedy ph powinno spać

infinity888 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisałyście ;) ja pewnie jeszcze przez jakis czas bede nadrabiać wieczorami, bo w pracy sie za bardzo nie da :)

dziś zrobiłam pierwszą betę i mam wyniki 682,9 (12 dpt) :) w następny poniedziałek wizyta. dostałam dziś potrzebne recepty i to chyba tyle. wszystkie mądre kalkulatory mówią mi że lądowanie zaplanowane na 16.02

A co polecacie PRZED rozstępami? w sensie zapobiegawczo

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamon - tak ogólnie to nie mam mdłości, ale przy myciu zębów, a konkretnie jak chcę umyć górne zęby tam z tyłu od środka, to mam odruch wymiotny :P I jak już raz tak poczuje to koniec mycia :P Miałam tak w ciąży która skończyła się zabiegiem w tym roku.

W ciąży z córką mdłości pod koniec 7 tygodnia przyszły, ale też nie jakieś szalone ;)

I mam jeden hmm dziwny objaw - od owulacji prawie, załatwiam się na luźno :P Niezależnie od tego co zjem. Kurczę no głupie się wydaje, ale miałam tak w ciąży w zeszłym roku.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lekarz mówił żeby nie przesadzać z witaminami i nie wymyslać jakiś cudownych ciążowych diet bo moze sie to źle skończyć. mowi żeby brać sam kwas foliowy i jeśc w tygodniu ze 2-3 razy rybę morską albo ewentualnie tabletki MAMA DHA PREMIUM PLUS 2X1 tabletka dziennie.
    Mowił też żeby widomo nie jesc smieciowego żarcia ale jak ma się na coś ochotę to zjeść ale wiadomo z umiarem i nie faszerowac sie witaminami na siłe bo dzidziuś sam pobierze to co potrzebne :)
    no ale kwas foliowy wiadomo obowiązkowo :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...kobiety dowiadują się ze są w ciazy i wpadają w zakupów szał. .. na ubranka i akcesoria dla dziexka czy modę ciążowa za wcześnie wiec na kupują sobie witamin i biorą nieświadome ze mogą tym wyrządzić krzywdę. .. a wiadomo ze to wszystko z troski o dziecko.

Ediii lubi tę wiadomość

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barley wrote:
    Dziś jestem już po wizycie u gin.

Samopoczucie tak 50/50. Pęcherzyk prawidłowo w macicy i nie pusty. Ale niestety w 6t 3d według moich wyliczeń widać dopiero ciałko żółte. Myślałam, że tam już będzie zarodek.

Sama nie wiem co mam myśleć.

A jesteś pewna, w którym dniu miałaś owulację? Może była później? Może maleństwo potrzebowało więcej czasu na zagnieżdżenie stąd różnica? Ja byłam dzisiaj na USG i też niewiele zobaczyłam - pęcherzyk 8 mm zdecydowanie odbiegający od wieku ciąży wyliczanej z OM. Staram się jednak być spokojna, bo mam tendencję do długich, nieregularnych cyklów i wystarczyło, że owulacja wystąpiła później i wszystko się przesuwa. Poprzednia cała ciąża była ok. tydzień do tyłu według każdego badania USG, więc myślę, że tu będzie podobnie. Dostałam jednak skierowanie na betę, żeby sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Emiliana ja biorę Pregnavit ze względu na kwas foliowy :) zapytam gina na wizycie co brać i czy w ogóle :)

Dziewczyny czy jest tu ktoś, kto jest w 5/6 tygodniu i nie ma jeszcze mdłości???;) tak Was czytam i się zaczynam zastanawiać czy ze mną wszystko Ok :P
    Ja nie mam w ogóle żadnych dolegliwości

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula co u Ciebie bo cos nie widze Cie dzis na forum
    :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nie mam mdłości. Tylko boli mnie z prawej strony. Trochę się tym przejmuję co to może być. Mam nadzieję, że wytrwam w niepewności jeszcze 2 tygodnie do wizyty.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • #Adria Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabella- Nie łam się, miałam podobnie !! Tylko natrafiłam na takiego lekarza, że mnie skrzyczał, ze tak szybko przyszłam ( to był 6 tydz 0 d) i, ze tylko mu czas zabieram. Na usg było widać tylko cień pęcherzyka , wg. lekarza, to na 100 % nie była ciąża. Poszłam za 10 dni do innego a tam piękne serduszko było widać:)) Córcia się urodziła w terminie.

Teraz się nie spieszę z wizyta u ginekologa, chociaż mój mąż jest bardzo nie cierpliwy:)) chyba w czwartek idę, chociaż boję się rozczarowania. To będzie 6 t 3 d

3jgxs65gdcjnqcos.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 07:38

3jgxs65gdcjnqcos.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapeszyłam...wczoraj napisałam, że nic mi nie dolega a w drodze powrotnej do domu mało nie zemdlałam na siedząco (szczęśliwie wracam z kolegą i on prowadził)a potem to już do końca dnia czułam się jak wypluta guma do żucia....mdłości, mdłości, mdłości...od razu wskoczyłam do łóżka, z trudem zrobiłam obiad.

Dzisiaj nie jest lepiej, siedzę w pracy i zastanawiam się czy w ogóle wytrzymam te 8 godzin...UROKI CIĄŻY :)

Jeśli chodzi o witaminki to mi lekarz na pierwszej wizycie polecił PREGNA PLUS (z kwasem foliowym). Od dłuższego czasu przed ciążą brałam kwas foliowy.

Mam nadzieję, że nie będzie to trwało zbyt długo i będziemy mogli cieszyć się ciążą :) jestem dobrej myśli.

Już niedługo wizyta, chcę zobaczyć moje serduszko:) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 07:39

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i piersi, bolą niemiłosiernie.

201702067452.png
  • #Adria Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak ten suwaczek w " podpis" wkleić? bo zwariuję...

3jgxs65gdcjnqcos.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzisiaj dołączam do tych udręczonych mdłościami kobietek.
    Zaraz po przebudzeniu to myślałam, że zakrętu do łazienki nie wyrobię.
    Dzisiaj 6t 3d, nie śpię od 5 i ciągle mi niedobrze :(
    Plus taki, że dzisiaj mam dzień wolny, nie wiem jak bym w pracy wytrzymała.
    Jutro wizyta :) już się nie mogę doczekać! :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Adria wrote:
    dziewczyny jak ten suwaczek w " podpis" wkleić? bo zwariuję...

Adria wejdź w ustawienia ---- społeczność
    Twój podpis na forum i tam wklej link z suwaczkiem :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ema30 wrote:
    Daję Ci znać- TP 4.02 :)

poproszę na 16.02

xnw4krntb6zbdc82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewuszki <3
    Miłego dnia i Mykam do pracy... :)

• Helmi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wejdz na strone np suwaczki.com lub inna z suwaczkami i jak stworzysz swoj to pojawi sie link do niego.potem wchodzisz tutaj w ustawienia->spolecznosc i w podpisie na forum wklejasz link z suwaczka i gotowe :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko postanowiło dziś wstać za 10 piąta rano.... dociera do mnie ze mam ostatnie miesiące żeby się porządnie wyspać. ..

A mdłości nadal brak.

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... kochane kobity i malutkie fasolki :)... ja mam mdłości ale bez rzygańska.. jak coś zjem jest mi mega niedobrze.... ale nie zwracam. I zaczyna mnie brać spanie w dzień... w I ciąŻy mieliśmy inne biuro i mogłam się w pokoju położyć na 30 minut i kimnąc na podłodze... teraz już nie da rady. Zwariuje. Ja nadal szukam gina umówie się w ostatnim tyg czerwca to bedzie 8 tc. Dzisiaj wpadł wg belly 6t0d

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ