Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale sie rozpisałyście ja pewnie jeszcze przez jakis czas bede nadrabiać wieczorami, bo w pracy sie za bardzo nie da
dziś zrobiłam pierwszą betę i mam wyniki 682,9 (12 dpt) w następny poniedziałek wizyta. dostałam dziś potrzebne recepty i to chyba tyle. wszystkie mądre kalkulatory mówią mi że lądowanie zaplanowane na 16.02
A co polecacie PRZED rozstępami? w sensie zapobiegawczo -
cinamon - tak ogólnie to nie mam mdłości, ale przy myciu zębów, a konkretnie jak chcę umyć górne zęby tam z tyłu od środka, to mam odruch wymiotny I jak już raz tak poczuje to koniec mycia Miałam tak w ciąży która skończyła się zabiegiem w tym roku.
W ciąży z córką mdłości pod koniec 7 tygodnia przyszły, ale też nie jakieś szalone
I mam jeden hmm dziwny objaw - od owulacji prawie, załatwiam się na luźno Niezależnie od tego co zjem. Kurczę no głupie się wydaje, ale miałam tak w ciąży w zeszłym roku.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
mi tez lekarz mówił żeby nie przesadzać z witaminami i nie wymyslać jakiś cudownych ciążowych diet bo moze sie to źle skończyć. mowi żeby brać sam kwas foliowy i jeśc w tygodniu ze 2-3 razy rybę morską albo ewentualnie tabletki MAMA DHA PREMIUM PLUS 2X1 tabletka dziennie.
Mowił też żeby widomo nie jesc smieciowego żarcia ale jak ma się na coś ochotę to zjeść ale wiadomo z umiarem i nie faszerowac sie witaminami na siłe bo dzidziuś sam pobierze to co potrzebne
no ale kwas foliowy wiadomo obowiązkowo -
No tak...kobiety dowiadują się ze są w ciazy i wpadają w zakupów szał. .. na ubranka i akcesoria dla dziexka czy modę ciążowa za wcześnie wiec na kupują sobie witamin i biorą nieświadome ze mogą tym wyrządzić krzywdę. .. a wiadomo ze to wszystko z troski o dziecko.
Ediii lubi tę wiadomość
-
barley wrote:Dziś jestem już po wizycie u gin.
Samopoczucie tak 50/50. Pęcherzyk prawidłowo w macicy i nie pusty. Ale niestety w 6t 3d według moich wyliczeń widać dopiero ciałko żółte. Myślałam, że tam już będzie zarodek.
Sama nie wiem co mam myśleć.
A jesteś pewna, w którym dniu miałaś owulację? Może była później? Może maleństwo potrzebowało więcej czasu na zagnieżdżenie stąd różnica? Ja byłam dzisiaj na USG i też niewiele zobaczyłam - pęcherzyk 8 mm zdecydowanie odbiegający od wieku ciąży wyliczanej z OM. Staram się jednak być spokojna, bo mam tendencję do długich, nieregularnych cyklów i wystarczyło, że owulacja wystąpiła później i wszystko się przesuwa. Poprzednia cała ciąża była ok. tydzień do tyłu według każdego badania USG, więc myślę, że tu będzie podobnie. Dostałam jednak skierowanie na betę, żeby sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta.
-
cinnamon cookie wrote:Emiliana ja biorę Pregnavit ze względu na kwas foliowy zapytam gina na wizycie co brać i czy w ogóle
Dziewczyny czy jest tu ktoś, kto jest w 5/6 tygodniu i nie ma jeszcze mdłości??? tak Was czytam i się zaczynam zastanawiać czy ze mną wszystko Okcinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
isabella- Nie łam się, miałam podobnie !! Tylko natrafiłam na takiego lekarza, że mnie skrzyczał, ze tak szybko przyszłam ( to był 6 tydz 0 d) i, ze tylko mu czas zabieram. Na usg było widać tylko cień pęcherzyka , wg. lekarza, to na 100 % nie była ciąża. Poszłam za 10 dni do innego a tam piękne serduszko było widać) Córcia się urodziła w terminie.
Teraz się nie spieszę z wizyta u ginekologa, chociaż mój mąż jest bardzo nie cierpliwy:)) chyba w czwartek idę, chociaż boję się rozczarowania. To będzie 6 t 3 d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 07:38
-
No i zapeszyłam...wczoraj napisałam, że nic mi nie dolega a w drodze powrotnej do domu mało nie zemdlałam na siedząco (szczęśliwie wracam z kolegą i on prowadził)a potem to już do końca dnia czułam się jak wypluta guma do żucia....mdłości, mdłości, mdłości...od razu wskoczyłam do łóżka, z trudem zrobiłam obiad.
Dzisiaj nie jest lepiej, siedzę w pracy i zastanawiam się czy w ogóle wytrzymam te 8 godzin...UROKI CIĄŻY
Jeśli chodzi o witaminki to mi lekarz na pierwszej wizycie polecił PREGNA PLUS (z kwasem foliowym). Od dłuższego czasu przed ciążą brałam kwas foliowy.
Mam nadzieję, że nie będzie to trwało zbyt długo i będziemy mogli cieszyć się ciążą jestem dobrej myśli.
Już niedługo wizyta, chcę zobaczyć moje serduszko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 07:39
-
Witam, ja dzisiaj dołączam do tych udręczonych mdłościami kobietek.
Zaraz po przebudzeniu to myślałam, że zakrętu do łazienki nie wyrobię.
Dzisiaj 6t 3d, nie śpię od 5 i ciągle mi niedobrze
Plus taki, że dzisiaj mam dzień wolny, nie wiem jak bym w pracy wytrzymała.
Jutro wizyta już się nie mogę doczekać!
-
nick nieaktualny
-
Hej... kochane kobity i malutkie fasolki ... ja mam mdłości ale bez rzygańska.. jak coś zjem jest mi mega niedobrze.... ale nie zwracam. I zaczyna mnie brać spanie w dzień... w I ciąŻy mieliśmy inne biuro i mogłam się w pokoju położyć na 30 minut i kimnąc na podłodze... teraz już nie da rady. Zwariuje. Ja nadal szukam gina umówie się w ostatnim tyg czerwca to bedzie 8 tc. Dzisiaj wpadł wg belly 6t0dMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017