🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Słyszałyście o teorii ze jak beta rośnie ponad 100 procent na 48h to zwiastuje to dziewczynkę ? A jak poniżej to chłopca ? Czytam różne strony i fora i dziewczynom się to sprawdzało .. niestety u mnie oznaczałoby to chłopcaDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
suzi1994 wrote:Słyszałyście o teorii ze jak beta rośnie ponad 100 procent na 48h to zwiastuje to dziewczynkę ? A jak poniżej to chłopca ? Czytam różne strony i fora i dziewczynom się to sprawdzało .. niestety u mnie oznaczałoby to chłopca
Rucola, Makino28 lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny. wczoraj mialam ega stresujacy dzien z tesciowa i duzo nerwow...
chcialam sie odniesc do kawy. Mi lekarka powiedziala na ostatniej wizycie, ze mam calkowicie odstawic je i moge poc miete. jestem po cb miesiac temu a lekarka zajmuje sie poronieniami wtornymi wiec zna sie na tym jak kobieta juz poronila.
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
suzi1994 wrote:Słyszałyście o teorii ze jak beta rośnie ponad 100 procent na 48h to zwiastuje to dziewczynkę ? A jak poniżej to chłopca ? Czytam różne strony i fora i dziewczynom się to sprawdzało .. niestety u mnie oznaczałoby to chłopca
Nana_r, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Po pierwsze masz 50% szans na chłopca i na dziewczynkę.
Po drugie zobacz ile dziewczyn jest po stratach i po bardzo długiej walce o dziecko. Myślę że pisanie Niestety chłopiec nie jest na miejscu.
Tak jak pisze mimi00 najważniejsze jest zdrowie...
Rucola, Makino28, GrubAsia lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Gosia1234 wrote:czesc dziewczyny. wczoraj mialam ega stresujacy dzien z tesciowa i duzo nerwow...
chcialam sie odniesc do kawy. Mi lekarka powiedziala na ostatniej wizycie, ze mam calkowicie odstawic je i moge poc miete. jestem po cb miesiac temu a lekarka zajmuje sie poronieniami wtornymi wiec zna sie na tym jak kobieta juz poronila.
Na razie pozwalam sobie na słaba kawę raz na kilka dni, a poza tym piję inkę, miętę, melisę no i mnóstwo wody.
Ważne, żeby słychać lekarza, któremu ufasz. A to wcale nie takie prosteGosia1234, GrubAsia lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
nick nieaktualnySuzi a co ty masz do chłopców? To będzie Twoje dziecko, jakie to ma znaczenie jakiej będzie płci? Moja mama pracuje w szpitalu na jednym z cięższych oddziałów jako pielęgniarka. Jest tzw wybudzeniówka gdzie po operacji przez 24-48h nie może wejść nikt odwiedzający. Nawet rodzic. To moja mama przytulowała 2 letnie dzieci po operacji do, której nie mogła wejść jej/jego mama. Ona widziała wcześniaki, które lądowały na stole operacyjnym. Twoim marzeniem teraz niech jest żebyś mogła po porodzie od razu przytulić swoje dziecko aby miało wszystkie narządy działające sprawnie w odpowiednich miejscach.
Ja bym chciała mieć syna, ale myślisz, że jak będzie trzecia córka to będę jakoś załamana? Nie. -
Ja nie będę ukrywać, że jakieś tam preferencje co do płci mam, ale są priorytety. Pisanie "niestety chłopca" świadczy o tym, ze te priorytety Ci się Suzi trochę poprzestawiały....
Słyszałam o tej teorii, nawet czytałam i sprawdzałam przyrosty z podobnego etapu z ciąży z synem i były na poziomie 116% a teraz były na poziomie 180%. Ale czy to świadczy o tym, ze będę miała córkę? nie sądzę żeby to był wyznacznik, zobaczymy. Choć uważam, ze jeśli już to sensownym jest porównywanie przyrostów swoich własnych ciąż a nie kobiet między sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 07:39
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny! Bardzo cieszę się z Waszych przyrostów i ogromnie Wam gratuluję ❤️ Wczoraj byłam w pracy więc nie miałam do końca jak pisać. Chciałam Wam podziękować za Wasze wsparcie, przez chwile było mi smutno, ale dzisiaj już inaczej na to wszystko patrze i cieszę się, że w ogóle mogłam zobaczyć dwie kreseczki Dziś idę do gin., żeby wiedzieć co dalej robić, i będziemy kontynuować nasze starania
Życzę Wam i Waszym Maluszkom zdrówka Na pewno będę do Was zaglądać, buziaki :*Majorka, AgataAgatka, Makino28, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Nana_r wrote:Po pierwsze masz 50% szans na chłopca i na dziewczynkę.
Po drugie zobacz ile dziewczyn jest po stratach i po bardzo długiej walce o dziecko. Myślę że pisanie Niestety chłopiec nie jest na miejscu.
Tak jak pisze mimi00 najważniejsze jest zdrowie...
Dziewczyny chyba oczywiście ze najważniejsze żeby zdrowe było .. nie zmienia to faktu ze gdybym miała pewność ze wyjdzie chłopak wcale bym się nie starała chyba o kolejne dziecko.. i mam do tego prawo .. ale to wszystko nie zmienia faktu ze i tak będę je kochać tak samo jak i pierwszego synka całym sercem
Edit i tez jestem po jednej stracie i tez trochę starałam się o dziecko ( już zaczynaliśmy myśleć o in vitro o ciąży dowiedziałam się będąc na pierwszej wizycie w klinice niepłodności )Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 08:21
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Domika super ze takie pozytywne masz podejscie!! Wierze ze czym predzej zobaczysz po raz kolejny dwie kreski juz z szczesliwym zakonczeniem.
Suzi1994 staram sie byc tolerancyjna ale to co napisalas sprawilo ze az mnie po prosru zmrozilo. Jak mozesz to pisac na forum gdzie niejednokrotnie dziewczyny sa po dlugiej walce o upragnione dziecko, po poronieniach itp. Zero wyczucia, zero taktu.
DomiKa, Makino28, Rucola lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Rucola wrote:Ja dziewczyny uderzam dziś zbadać proga, bo niepokoją mnie wartości krążące wokół 20, oby nie spadł No i oczywiście pewnie beta wpadnie....
Ja tez dzis zrobiłam progesteron i bete. Ostatni raz, żeby sie już nie stresować. Ja progesteronu w ostatni piątek miałam 21 jest w normie, u ciebie tez, nie martw się na zapas. Z tego co wiem nie zaleca sie badać progesteronu ponieważ nie jest on w naszym organizmie na stałym poziomie, organizm robi "rzut" tego hormonu, więc raz może być 20, a pare godzin pozniej 30. Mnie boli brzuch dlatego robię, byc może nie obejdzie sie bez dupka i lutkiRucola lubi tę wiadomość
-
Majorka wrote:Suzi a co ty masz do chłopców? To będzie Twoje dziecko, jakie to ma znaczenie jakiej będzie płci? Moja mama pracuje w szpitalu na jednym z cięższych oddziałów jako pielęgniarka. Jest tzw wybudzeniówka gdzie po operacji przez 24-48h nie może wejść nikt odwiedzający. Nawet rodzic. To moja mama przytulowała 2 letnie dzieci po operacji do, której nie mogła wejść jej/jego mama. Ona widziała wcześniaki, które lądowały na stole operacyjnym. Twoim marzeniem teraz niech jest żebyś mogła po porodzie od razu przytulić swoje dziecko aby miało wszystkie narządy działające sprawnie w odpowiednich miejscach.
Ja bym chciała mieć syna, ale myślisz, że jak będzie trzecia córka to będę jakoś załamana? Nie.
Mojego syna nie widziałam i nie mogłam przytulić około tydzień po porodzie i wiem o czym mowisz , nie zmienia to faktu ze zachodząc w ciąże mogę mieć nadzieje ze wyjdzie dana płeć .. co również nie zmienia tego ze jakaby nie wyszła i tak będę dziecko kochać nie rozumiem problemuDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
veritaa wrote:Domika super ze takie pozytywne masz podejscie!! Wierze ze czym predzej zobaczysz po raz kolejny dwie kreski juz z szczesliwym zakonczeniem.
Suzi1994 staram sie byc tolerancyjna ale to co napisalas sprawilo ze az mnie po prosru zmrozilo. Jak mozesz to pisac na forum gdzie niejednokrotnie dziewczyny sa po dlugiej walce o upragnione dziecko, po poronieniach itp. Zero wyczucia, zero taktu.
Ja tez jestem po przejściach i mam prawo napisać ze WOLE DZIEWCZYNKĘ .. każdy ma do tego prawo czy ja napisałam ze chłopca nie pokocham ? Pff o co ten problemDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Dziewczyny chyba oczywiście ze najważniejsze żeby zdrowe było .. nie zmienia to faktu ze gdybym miała pewność ze wyjdzie chłopak wcale bym się nie starała chyba o kolejne dziecko.. i mam do tego prawo .. ale to wszystko nie zmienia faktu ze i tak będę je kochać tak samo jak i pierwszego synka całym sercem
Edit i tez jestem po jednej stracie i tez trochę starałam się o dziecko ( już zaczynaliśmy myśleć o in vitro o ciąży dowiedziałam się będąc na pierwszej wizycie w klinice niepłodności )
Nawet nie chce mi sie tego komentować... Moze zamiast dziecka kup sobie chomika?Makino28 lubi tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Mojego syna nie widziałam i nie mogłam przytulić około tydzień po porodzie i wiem o czym mowisz , nie zmienia to faktu ze zachodząc w ciąże mogę mieć nadzieje ze wyjdzie dana płeć .. co również nie zmienia tego ze jakaby nie wyszła i tak będę dziecko kochać nie rozumiem problemu
Cieszę, ze dziewczyny bojkotują Twoje chore podejście,bo nikt Ci nie broni mieć preferencji ale stawiać na szali być albo nie być chłopak/dziewczyna to nienormalne. uważam, ze przed podjęciem starań powinnaś udać się do psychologa. jeśli zdecydujesz się donosić tą ciążę to terapia też na pewno Ci się przyda.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
DomiKa wrote:Dziewczyny! Bardzo cieszę się z Waszych przyrostów i ogromnie Wam gratuluję ❤️ Wczoraj byłam w pracy więc nie miałam do końca jak pisać. Chciałam Wam podziękować za Wasze wsparcie, przez chwile było mi smutno, ale dzisiaj już inaczej na to wszystko patrze i cieszę się, że w ogóle mogłam zobaczyć dwie kreseczki Dziś idę do gin., żeby wiedzieć co dalej robić, i będziemy kontynuować nasze starania
Życzę Wam i Waszym Maluszkom zdrówka Na pewno będę do Was zaglądać, buziaki :*DomiKa lubi tę wiadomość
-
Dominika jesteś bardzo dzielna i cieszę się, że będziecie dalej walczyć o swoje marzenia! Pamiętaj, że masz prawo być smutna i przejść ta żałobę po swojemu, nigdy nie wstydź się prosić o pomoc, jeśli będziesz potrzebowała chociażby się wyglądać to jesteśmy tu dla Ciebie 😘
Suzi, jeśli wizja kolejnego syna sprawia, że nawet nie pochodziłabyś do starań to chyba jednak nikt Cię nie uświadomił, że zawsze masz 50%szans na syna....
Jasne, że każdy może mieć preferencje, ale sposób w jaki Ty wyrazasz swoje mnie osobiście oburza. Zawsze bardzo mi żal dzieci niechcianych 😥 z całego serca życzę Ci córeczki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 10:12
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g