🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co do chusty, to z jednej strony fajna sprawa, bo ma się dwie ręce wolne i można sobie większość spraw ogarnąć z maluchem, ale z drugiej strony boje się, że przez taki ciągły i długotrwały bliski kontakt z matką dziecko stanie się nieodkładalne, nie będzie chciało jeździć w wózku itp. Jakie są Wasze doświadczenia?
Ja farbuję włosy, teraz standardem są farby bez amoniaku. Właśnie wróciłam od fryzjera.
Co do pomiarów, to po genetycznych usłyszałam od lekarza, że po 14 tygodniu nie mierzy się już CRL bo to nie miarodajne, a ocenia się wagę dziecka.Gagatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was jest na diecie wegetariańskiej? Jak Wam wychodzi ph moczu? U mnie po ostatnim badaniu wyszło 9! Poza tym wszystko ok żadnych leukocytów czy białka. Bakterie jak zawsze pojedyncze. Ostatnio obiadam się głównie pomidorami prosto z ogródka i zastanawiam się czy dieta głównie warzywna może mieć aż tak duży wpływ na ph i czy jest się czym niepokoić...Ostatnio było 8 i lekarz powiedział, że wyniki są dobre, ale ta 9 trochę mnie przeraziła. Wizyta za 2 tyg. i niestety nie mam możliwości umówienia jej wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:49
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Majorka wrote:Ja Ci powiem, że mój początkowy wynik to 2,80 później po eutyroxie pięknie spadło do 0,9 a teraz mam prawie 4! Mimo tego, że biorę lek cały czas
podobno w ciąży te wyniki latają, nie martw się
Letrox biorę od 4 lat i taki wynik rzadko kiedy mialam 🤷♀️Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Lolita wrote:Co do chusty, to z jednej strony fajna sprawa, bo ma się dwie ręce wolne i można sobie większość spraw ogarnąć z maluchem, ale z drugiej strony boje się, że przez taki ciągły i długotrwały bliski kontakt z matką dziecko stanie się nieodkładalne, nie będzie chciało jeździć w wózku itp. Jakie są Wasze doświadczenia?
Moim zdaniem to nie ma znaczenia. Ale to tylko moje zdanie i moje doświadczenie. Z resztą mama jest po to by dawać dziecko bliskość w takiej ilości jakiej dziecko potrzebuje. Wiele dzieci nie toleruje wózków a nigdy nie byla chustowana -
ja farbuje włoski ale w ciąży może wyjdzie mi ze dwa razy .
gagatka dziewczyny mają rację, z pomiarami wychodzą mega cyrki ja zawsze patrzyłam na to z przymrużeniem oka. mi wmawiali hipotrofie bo małemu zawsze wychodził za mały obwód brzuszka ale zaufalam intuicji i dobrze! bo pomimo że na ostatnim usg waga wyszła 2800 gram to dzień później urodziłam dorodne dziecię z wagą 3430 gram 😁 także ten. 600 gram różnicy;) 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 18:38
Gagatka, Olinda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatt94 wrote:Dziewczyny trochę się martwię...
od wczoraj jesteśmy w hotelu ze spa bo mamy 1 rocznicę ślubu no i posiedziałam 2x ok pół godziny w jacuzzi...dopiero teraz przeczytałam że nie powinno się
Czy któraś z Was korzystała w ciąży z jacuzzi? -
Part myślę że jak do tej pory nic się nie stało to się nie stanie
pewnie chodzi o krwotok ?
-
Hej, co do wypisania euthyrox przez ginekologa, to mój mi dzisiaj chciał bez problemu wypisać receptę, bo kazał mi brać większą dawke, ponieważ mój wynik jest za wysoki.
Dzisiaj miałam wizytę kontrolną, na której dr sprawdzał moje wyniki, które robiłam w zeszłym tyg. Wszystko jest ok, 21.09 mam usg połówkowe i już sie stresuję...
Poza tym dr potwierdził drugi raz płeć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:38
-
Dziękuję Rucola ♥ Nie mam pojęcia co się dzieje z tym moczem. Na początku ciąży miałam powyżej 7 i ciągle leci w górę przy niezmienionych pozostałych parametrach...Chyba spróbuję nieco zmodyfikować dietę i powtórzyć badanie za kilka dni.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Patt94 wrote:Dziewczyny trochę się martwię...
od wczoraj jesteśmy w hotelu ze spa bo mamy 1 rocznicę ślubu no i posiedziałam 2x ok pół godziny w jacuzzi...dopiero teraz przeczytałam że nie powinno się
Czy któraś z Was korzystała w ciąży z jacuzzi?
Pewnie chodzi o gorącą wodę? Gorących kąpieli w ciąży powinno się unikać, ale nie martw się na zapas. Jednorazowo na pewno nie zaszkodziło 🙂
Dziewczyny czy takie lekkie ukłucia w pochwie co jakiś czas powinny martwić? Nie wiem czy pisać do lekarki, czy to normalne...Patt94 lubi tę wiadomość
-
Franiczka_ też to mam i też się zastanawiam czy to normalne. Ale chyba tak bo w poprzedniej ciąży też tak miałam. z tym że wtedy szyjka mi się skracala mam nadzieję że to nie ma związku
-
Dzień dobry
Na obnizenie pH moczu podaje się witaminę C(ja brałam i pH ładnie spadło)
Wegetarianka nie jestem ale mięso jem raz na 100 lat.
A my mamy za półtorej godziny wizytę i zobaczymy nasze szczęścia! ♥️
Już się nie mogę doczekać
Pewnie od razu się umówimy na połówkowe. Jak dzieci będą współpracować, to poprosimy o zdjęcie 3D może 🤔
Dam znać po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 08:21
madiiiii, Olinda, GrubAsia lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Cześć dziewczyny. Można do was dołączyć? Termin z usg na 8 luty 2021.
To jest moja druga ciąża o którą staraliśmy się 7 lat, poki co objawy ciążowe dają mi w kość, powoli wymioty przechodzą i mam nadzieję że już nie wrócą 🤪 brzuch rośnie ale ruchów jeszcze nie czuje, co mnie martwi. pozdrawiam was serdecznie
Kamaa1987 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Dziękuję adaska ♥ Pamiętasz może w jakiej dawce brałas wit c? Spróbuję ją połykać i powtórzyć badanie. Mój gin jest na urlopie przez 2 tygodnie i nie mam z kim skonsultować wyniku. Próbowałam umowić się do internisty, ale oczywiście tylko teleporady i brak terminów w tym tygodniu
Co do ukłuć. Mnie się zdarzały w każdej ciąży. To normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 09:02
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
madiiiii wrote:Dziękuję adaska ♥ Pamiętasz może w jakiej dawce brałas wit c? Spróbuję ją połykać i powtórzyć badanie. Mój gin jest na urlopie przez 2 tygodnie i nie mam z kim skonsultować wyniku. Próbowałam umowić się do internisty, ale oczywiście tylko teleporady i brak terminów w tym tygodniu
Pamietam ze znajoma przy wysokim pH brała chyba dwie tabletki 🤔👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️