X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika lepiej mi było już następnego dni.

Też tym razem nie robiłam pappy. To tylko statystyki niemiarodajne.

Co do połówkowych to nie mogę się doczekać :) mam 6 października to będzie 20+4

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    A ten wózek to udało Ci się kupić z 2020roku? Bo pisałaś, że jest spora różnica w porównaniu do lat poprzednich :) myślę, że dzięki Twoim poleceniem też się na niego skuszę, ale niewiele jest z 2020r. i zastanawiam się czy ta różnica jest taka aż taka duża 🤔

Połówkowe mam 28.09, to będzie 21+1, na razie się nie stresuję, w ogóle mam ostatnio dużo spokoju o małą, głównie dlatego, że czuję już trochę ruchy 🥰🤩

co do Waszych postów :czytam wszystko, wiele z postów jest bardzo dla mnie pomocnych, z częścią się nie zgadzam, ale często nie odpisuje bo albo nie mam nic mądrego do dodania, albo nie chce zasmiecać bez sensu wątku 😉

Codziennie robię po dwie drzemki, albo wróciło ciążowe zmęczenie, albo jakaś jesienna lewnowość😉😅

Ania cieszę się, że wszystko już w porządku i mam nadzieję, że na następnej wizycie będziesz miała usg!

Tak, udało mi się dorwac 2020r. I to była szybką akcja, akurat się pojawiło ogłoszenie na olx i od razu dzwoniłam.
    Wejdź sobie może na grupę na fb xlander sprzedaż kupno. Możesz sobie obserwować, może się coś trafi. Ogólnie byłam zdecydowana na kupno nowego bo ciężko było ten rocznik dostać ale pojawiła się okazja. Więc w takiej sytuacji kupiłam Bujak mamaroo od tej samej pani za 800zl(nowy 1300) również z tego roku. Gwarancję i paragony też mam więc z ewentualną reklamacja nie będzie problemu

GrubAsia, Olinda lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, liczę że jutro będzie lepiej.

Ja połówkowe mam 24.09 to będzie 19+4, kolejną wizytę mam 08.10 to będzie 21+4. Oba badania mam podpisane SU+sono (ale nie te badanie z krwi, bo mam je ogólnie 3razy), czyli tak jakby oba połówkowe? 🤷‍♀️ Później takie same badanie mam w 07.12 czyli 30+1. Dziwne to jest i nie idzie się połapać 🙈

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 5 września 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Zainspirowana Waszym kompletowaniem wyprawki i rzeczy potrzebnych na czas ciąży postanowiłam powoli przymierzać się do kupienia tego czy owego. Póki co nie plamię (mam nadzieję, że po problemie...) i pierwszą rzeczą, którą chciałabym kupić to poduszka do spania z racji tego, że brzuch już spory ;-) polecacie jakis konkretny model/ firmę? Wstępne myślę o kupnie używanej. Nie wiem czy to dobry pomysł. Z racji tego, że dużo z Was ma jutro z doświadczenie w tych sprawach może doradziie? Jest tyle różnych opinii, taki wybór różnych produktów... 🤯 Nie wiem co jest niezbędne, a co można sobie śmiało odpuścić. Np. wczoraj czytałam o otulaczach. Pierwszy artykuł je bardzo zachwalał, drugi wręcz przeciwnie. I weź tymi bądź mądra 😩 wiem, że wszystko wyjdzie w praniu, ale chciałabym kupić jak najmniej nkepotrzebnych rzeczy, bo to wiąże się z wydatkami. Wstępne stawiałam na rzeczy używane, ale porównując nowe rzeczy nie ma aż tak dużej różnicy. Przykład- chciałam kupić adapter do pasów bezpieczeństwa insafe. Nowy kosztuje 140, na olx używany za 100 + przesyłka 13 zł. Wg mnie dużo. A jak Wy kupujecie? Nowe czy używane? Inaczej, co opłaca się kupić nowe, a co używane Waszym zdaniem? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź :-)
    Poduszkę mam z Motherhood. Jestem z niej zadowolona. Myślę,że z powodzeniem możesz kupić używana. Poszewke można zdjąć i wyprać. Dostałam swoją w spadku po kuzunce i służy mi już drugą ciążę. Nie wiem jak przeżyłam pierwsza ciążę bez tego wynalazku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala jak chcesz mieć najmniej wydatków to proponuję Ci kupić kocyk. Gdy dziecko się urodzi poznasz jego preferencje i albo będziesz luźno przykrywać albo otulać kocem jak w rożek zawinąć można koc 😊 a wtedy możesz pomyśleć czy coś dokupic. Moim zdaniem tak jest najlepiej. Moja córka niedługo ma 3 urodziny i wciąż śpi pod kocem, pod kołdrą nie zaśnie.

werni lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja was wchodzę nadrobić po kilku godzinach to już kilka tematów się przewinie 😅

połówkowych nie boję się wcale , bardziej genetyczne mnie stresowały. tych to aż nie mogę się doczekać takie długie ogląda nie dzidziusia

Majorka ma rację nie ma co wszystkiego kupować na gwałt jeśli chodzi o rzeczy typu rożek i otulacz. mój syn np uwielbiał rożek i musiałam mieć dwa bo na zmianę. u Majorki znowu sprawdził się kocyk, u mnie po rozku nastał etap śpiworka bo mały wykopywał się jak wściekły. ja dziś kupiłam laktator. lansinoh na dwie piersi :) i rożek (różowy ale wzięłam paragon mo zna wymienić na niebieski jakby Laurze urósł siurak 😅) z większych rzeczy został mi tylko kosz Mojżesza. I duuuzo ubranek bo u nas w rodzinie nie ma kto mi dac po dziewczynce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 17:30

Majorka lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że chyba tylko ja taka panikara z tymi połówkowymi 🤪 niepotrzebnie się naczytalam o wadach serduszka czy niewykształconych narządach.
    Wszystkie ryzyka miałam w tysiącach, na usg też wszystko ok, więc chyba szukam problemu 🤪

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości czemu laktator na dwie piersi? Przy pierwszym dziecku używałam sporadycznie i miałam pojedyńczy. Też zastanawiam soie pomiędzy Lansinoh a Medela.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście😲 nadrobiłam trochę 😉
    Co do połówkowych badań to ja mam stresa, ze względu na moją sytuację ciążową, że tak długo nie wiedziałam o ciąży to mam różne obawy 😐 niby dr na poprzednich usg mi wszystko pokazywał i spr i było ok, to i tak niepokój mam, pewnie minie jak usg połówkowe wyjdzie dobrze. Ja mam 21.09 i to bedzie 21t4d.

Co do rożka kontra otulacza, to ja tym razem stawiam na otulacz do tego będę miała kocyk i mam nadzieję, że sie sprawdzi.

• Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma może któraś porównanie laktatora ręcznego kontra elektrycznego? Ja miałam tylko ręczny, ale gdzieś słyszałam, że elektryczny dużo lepszy 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    To widzę, że chyba tylko ja taka panikara z tymi połówkowymi 🤪 niepotrzebnie się naczytalam o wadach serduszka czy niewykształconych narządach.
    Wszystkie ryzyka miałam w tysiącach, na usg też wszystko ok, więc chyba szukam problemu 🤪
    Lepiej się nie denerwować. Moja córka urodziła się z ubytkiem w serduszku, który się domknął dopiero jakiś czas po porodzie - tzn był po porodzie a miesiąc później już nie.
    A kiedyś słyszałam, że 80% dzieci podczas porodu ma owiniętą pępowinę wokół szyi i nawet przed porodem - ginekolog o tym zwyczajnie nie mówi, bo po co denerwować.
    Także ciesz się ciąża i myśl pozytywnie, bo stresowanie się tym, że dziecko może być chore Tobie nie służy. Prenatalne wyszły ok więc spokojnie 😊

Luzia lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa mi kuzynka pożyczyla do synka elektryczny i ręczny. ręcznym nie mogłam ściągnąć nic...

Vagabond wzięłam na dwie piersi z tego względu że u mnie słabo się odciagal pokarm A jeśli nie miałam przy drugiej piersi dziecka to mało co leciało:( A poza tym chyba też cena mnie przekonała. różnica była 60 zł więc dość mało A podnosi wartość przy sprzedaży

Kamaa1987, Vagabond lubią tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to syn lubił być w rozku. Uspokajał się a jak trochę podrósł to był jako kołderka. Teraz śpi pod niczym. Pod koniec sierpnia skończył roczek :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa1987 wrote:
    Ma może któraś porównanie laktatora ręcznego kontra elektrycznego? Ja miałam tylko ręczny, ale gdzieś słyszałam, że elektryczny dużo lepszy 🤔
    Kamaa ja mam porównanie pomiędzy laktatorem medela ręcznym a elektrycznym . Zasadnicza różnica to komfort i szybkość odciągania pokarmu. Ręczny to nie dla mnie, ręka mnie bardzo bolała i trwało to dużo dużej niż elektrycznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:28

Kamaa1987 lubi tę wiadomość

• Luzia Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Lepiej się nie denerwować. Moja córka urodziła się z ubytkiem w serduszku, który się domknął dopiero jakiś czas po porodzie - tzn był po porodzie a miesiąc później już nie.
    A kiedyś słyszałam, że 80% dzieci podczas porodu ma owiniętą pępowinę wokół szyi i nawet przed porodem - ginekolog o tym zwyczajnie nie mówi, bo po co denerwować.
    Także ciesz się ciąża i myśl pozytywnie, bo stresowanie się tym, że dziecko może być chore Tobie nie służy. Prenatalne wyszły ok więc spokojnie 😊
    Pewnie masz rację. To chyba taka natura panikary trochę.

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki do spania mam używany z grupy na FB koszt 20 zl nowy dobrze ponad 100. Uprałam i jest jak nowy. Żyć bez niego nie mogę

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie ma co sie denerwowac. Moja kolezanka dowiedziala sie, ze jest w ciazy jak byla w 17 czy 18 tyg. To byla jej druga ciaza. Urodzila zdrowiutka, sliczniutka dziewczynke. ❤️

Kamaa1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezon zimowy, ktory uzywaly wszystkie moje dzieciaki. Maluszek tez bedzie. Co do ubranek, to mam pelno po dzieciakach, tylko jeszcze nie wiem czy mam przegladnac po corci czy po synkach. Wiekszosc rzeczy jak nowe.
    Zastanawiam sie nad rozkiem, bowiem moje maluchy lubia byc opatulone. Kocyk z jeden tez zakupie. Mam wózek. Musze kupic dostawke i lezak do wanny. Mialam z synkiem sprawdzil sie lepiej niz wannieka,bo ma sie dwie wolne rece i mycie idzie szybko.

Rucola lubi tę wiadomość

• misbe Koleżanka

Wysłany: 5 września 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się połówkowymi nie stresuję (przynajmniej na chwilę obecną), bardziej doczekać się nie mogę i nie myślę w ten sposób, że coś może być nie tak 😊

Co do poduszki do spania, to ja mam z Supermami w kształcie 7 i sobie chwalę. Fajnie podpiera plecy.

3jgxs65gs24re2ig.png
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 ja też dowiedziałam sie w 17t4d,to moja 3 ciąża 😉
    Staram się myśleć pozytywnie, ale jestem panikara i jak będzie już po wszystkim to będę spokojna 😉

Ania81 lubi tę wiadomość

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ