🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja czytałam, że im później połówkowe (między 18-22tc) tym lepiej, bo maluszek jest większy i lepiej wszystko dostrzec
Ja chyba najbardziej się nie mogę doczekać aż zobaczymy buźki naszych króliczków 🙊
Prenatalne mamy 29.09. Będę wtedy w 21tc
Co do ruchów dziecka na badaniach proponuję tuż przed wizyta zjeść coś słodkiego albo napić się trochę coli
U mnie działa i chłopaki szalejąjednak przed połówkowymi nie planuje nic jeść ani pic bo chce żeby lekarz ich pomierzył na spokojnie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 10:59
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Lalala wrote:A czy używacie już adapterów do pasów bezpieczeństwavw samochodzie? Polecacie jakiś konkretny model?
Od kilku tygodni używam insafe i polecam. Szybko się montuje, wygodny i czuje się bezpieczniej jeżdżąc z nim. Wcześniej co chwilę odciagalam pas z brzucha, bo denerwowalo mnie, że uciska. -
A co do ruchów to chociaż to moja trzecia ciąża to często nie jestem pewna czy to dziecko czy jelita. W sumie to mogę powiedzieć, ze kilka razy dziennie czuje takie lekkie uderzenia. Brzuszek u mnie już widoczny a w szczególności wieczorem. Rano jak założę coś szerszego to nie widać jeszcze tak bardzo. Wydaje mi się, ze jest mniejszy niż w drugiej ciąży.
-
Lalala wrote:A czy używacie już adapterów do pasów bezpieczeństwavw samochodzie? Polecacie jakiś konkretny model?
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, pewnie dlatego ruchy czuję bardzo delikatnie i muszę się skupić, żeby coś poczuć. Teraz od rana nic nie czuję, ale w nocy się przebudziłam do toalety i później nie mogłam zasnąć, przewracałam się z boku na bok i maluch trochę się uaktywnił, czułam, że się porusza.
Połówkowe mam 23.09, to będzie 20+6. Nie będę jeść nic słodkiego przed badaniem, bo ostatnio przed wizytą jadłam miętowe cukierki i później dzidziuś tak fikał, że nie można było go pomierzyć 🤣
Co do adapterów do pasów to mi koleżanki polecały Besafe, ale jeszcze nie szukałam nawet, bo na razie nie przeszkadzają mi pasy, poza tym teraz mało jeżdżę samochodem.
Chyba zaczyna mi się jakaś infekcja pęcherza... Dziś częściej niż zwykle chodzę do toalety, czuję dyskomfort przy oddawaniu moczu. Nie miałam najlepszych wyników ostatnio, cały czas biorę ten Żuravit ale nie wiem, czy to coś daje, skoro jest gorzej. Podpowiecie co mogę dziś zrobić? Jutro spróbuję się umówić do lekarza, ale dziś podjadę po coś do apteki, tylko jeszcze nie wiem, co kupić 🤔 Kurczę, mieliśmy dzisiaj gdzieś jechać z mężem i uczcić naszą jutrzejszą rocznicę ślubu, trzeba będzie to przełożyć... -
Dziewczyny dzisiaj mam smuta i ogarnęła mnie panika 😞 wszystko przez mojego M. Spotkaliśmy znajomą, a on wypalił, że też brzuszek rośnie 🙂 a ona pyta a komu jeszcze rośnie? Bo jeśli u mnie to chyba dopiero począteczek świeżutki, a u niej trzeci miesiąc. Więc mój M się martwi od wczoraj, że u niej brzuch pod piersiami duży, a u mnie płaszczyzna 🤔
Byłam na wizycie w poniedziałek, było ok, połówkowe mamy 18 września 🙄
Chciał mnie dzisiaj zawieść na IP, wybiłam mu to z głowy. Ale sama zaczynam świrować.
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Jak się stresujecie to wejdźcie w galerię brzuszków i zobaczcie jaki jest rozstrzał ich rozmiarów 😊 mój wujek opowiadał ostatnio zabawną historię związaną właśnie z brzuchem mojej cioci. Otóż jak moja ciocia świeżo po porodzie leżała jeszcze w szpitalu to wujek spotkał sąsiadkę na klatce schodowej. Miła wymiana zdań co słychać i sąsiadka pyta się co u cioci. To wujek mówi, że w szpitalu, córka im się urodziła. Sąsiadka w szoku, bo nie wiedziała, że ciocia w ciąży była tak mały brzuch miała 😂
Patt94 lubi tę wiadomość
-
Lalala wrote:Jak się stresujecie to wejdźcie w galerię brzuszków i zobaczcie jaki jest rozstrzał ich rozmiarów 😊 mój wujek opowiadał ostatnio zabawną historię związaną właśnie z brzuchem mojej cioci. Otóż jak moja ciocia świeżo po porodzie leżała jeszcze w szpitalu to wujek spotkał sąsiadkę na klatce schodowej. Miła wymiana zdań co słychać i sąsiadka pyta się co u cioci. To wujek mówi, że w szpitalu, córka im się urodziła. Sąsiadka w szoku, bo nie wiedziała, że ciocia w ciąży była tak mały brzuch miała 😂
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Dzięki za odpowiedzi 😘 Wysłałam męża do apteki, a ja wzięłam ciepły, ale nie gorący prysznic, owinęłam pupę ręcznikiem i wygrzewam się pod kołdrą.
ultraviolet wrote:Dziewczyny dzisiaj mam smuta i ogarnęła mnie panika 😞 wszystko przez mojego M. Spotkaliśmy znajomą, a on wypalił, że też brzuszek rośnie 🙂 a ona pyta a komu jeszcze rośnie? Bo jeśli u mnie to chyba dopiero począteczek świeżutki, a u niej trzeci miesiąc. Więc mój M się martwi od wczoraj, że u niej brzuch pod piersiami duży, a u mnie płaszczyzna 🤔
Chciał mnie dzisiaj zawieść na IP, wybiłam mu to z głowy. Ale sama zaczynam świrować.ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Myślę że nie ma co przejmować się wielkościa brzuszków, mój też wygląda jakbym się najadła.
Może być tak że wystrzeli szybko i nagle a może będzie malutki do końca?
Byle się dzidzia mieściła 😇
Ja kiedy się urodziłam ważyłam 2500 g
Mój mąż 2700 g
Więc tłumacze sobie, że może i nasze dzieciątko będzie mini mini 🐜ultraviolet lubi tę wiadomość
-
ultraviolet wrote:Dziewczyny dzisiaj mam smuta i ogarnęła mnie panika 😞 wszystko przez mojego M. Spotkaliśmy znajomą, a on wypalił, że też brzuszek rośnie 🙂 a ona pyta a komu jeszcze rośnie? Bo jeśli u mnie to chyba dopiero począteczek świeżutki, a u niej trzeci miesiąc. Więc mój M się martwi od wczoraj, że u niej brzuch pod piersiami duży, a u mnie płaszczyzna 🤔
Chciał mnie dzisiaj zawieść na IP, wybiłam mu to z głowy. Ale sama zaczynam świrować.
W pierwszej ciązy cokolwiek było u mnie widac dopiero ok 20tygodnia. To naprawdę bardzo indywidualna sprawa. Moze znajoma miala mega wzdęcie?ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Dzięki kochane ☺️ już mi lepiej. Tłumaczę sobie, że każda z nas jest wyjątkowa i ma "indywidualny" brzuszek 😊
Miłego popołudnia 💗
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Hejka 😁
Co do adapterów do pasów jeszcze się nie rozglądałam, ale pewnie rozważę któryś z polecanych przez Was jak zajdzie taka potrzeba😉Ruchów dzidzi także jeszcze nie czuje, co delikatnie mówiąc zaczyna z deka mnie wkurzać, gdyż w poprzedniej czułam ok 16 tc wiec teraz w trzeciej ciąży liczyłam, ze to już 😋
Oczywiście liczę, ze lada moment coś się zmieni. Oficjalnie to 15+2, czyli 16 tydzień 😌.
Zgagi nie mam i nie miałam w żadnej ciąży, chociaż synek urodził się z bujna czupryna i wg przesądów powinnam ja mieć 😂🤣
Połówkowe wykonam ok 21 tc skoro to optymalny termin...czy się stresuje??? Pewnie, ze tak 😣swoje latka mam, ale nawet nie o wiek chodzi, sam fakt powagi tych badań i tych wszystkich pomiarów bardzo mnie przeraża. Zawsze byłam panikara, a w obecnych czasach w dobie internetu itd... , postępu medycyny i tych wszystkich badań świadomość człowieka na różne choroby wzrasta 😏. Liczę na to ze za kilka tygodni każda z nas będzie już to miała za sobą i wszystkie badania będą ok 😉będziemy sie tylko chwaliły ślicznym zdjęciami naszych bobo ❤️❤️❤️
Mój brzuszek, który do tej pory był dość pokaźny jakby zmalał 🧐🧐🧐
Czy to jest wogle mozliwe 🤦♀️Nawet teściowa zwróciła na to uwagę ... masakra jakaś, mam nadzieje ze to niczym złym ( tfuu, tfuu) nie świadczy 🙈🙈🙈 -
Wielkością brzuszka nie ma się co przejmować. Ja tez mam mało widoczny a to 3 ciaza. Wielkość brzuszka tez nie świadczy o wielkości dziecka. Przy pierwszym synu miałam w 9 mc wielkości 5-6mc a syn urodził się prawie 3.5 kg i 56cm. Żona mojego szwagra brzuszki miała z 2 razy większe od moich a dzieci mniejsze niż moje. Także nie ma co się przejmować
ultraviolet lubi tę wiadomość