X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 16 września 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na bank dzidzia !!!! Jupi fajne uczucie do zapamiętania na całe życie ❤️❤️❤️

Olinda, Kamaa1987, madiiiii lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita super, że poczułaś ruchy :) Ja swoje pierwsze z najstarszą córką też pamiętam do tej pory.
    Z nią to było śmiesznie potem, bo często miała czkawkę i wtedy podskakiwał mi cały brzuch :D A pod koniec to już ostre kopniaki po żebrach ;)

Po wizycie wszystko ok, za 3 tygodnie mam się umówić na połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 23:18

Teresita, Olinda lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii super, że po wizycie ok. Moja młodsza córka miała bardzo często czkawkę, nawet podczas usg potrafiła mieć 😊

Teresita to prawda, pierwsze ruchy maluszka nie zapomniane uczucie 😍
    Super, że już poczułaś 😊

Olinda, Teresita lubią tę wiadomość

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od jakiegoś czasu synek się pluska i mąż sie denerwował że on njc nie czuje więc od dwoch dni caly wieczór leży z łapami na brzuchu. Doczekał sie wczoraj i dostał pięknego strzała:) aż podskoczył biedny😂😂 i chyba to był ten moment że dotarło do niego że mam tam małego człowieka zaczał mówić po imieniu a nie jak zawsze bombel czy bobo.. ach wyłam jak bóbr 😂

tygrysek7773, Olinda, Teresita, oloowa2709, Patt94, Angelika0507 lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co...zazdroszczę wam i martwię się bo mój mąż wcale się tak nie ekscytuje dzieckiem .. sam z siebie nigdy nie gada do brzucha ani nie sprawdza ruchów. trochę mi smutno ☹☹

Teresita lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek nic się nie martw. Wiadomo, że przy pierwszej ciąży to wszystko jest ekscytujące i takie wow. Tak samo jest jak dziecko się urodzi wszystkie jego nowe umiejętności są ekscytujące. Natomiast przy kolejnym dziecku wiadomo człowiek się tak samo cieszy ale nie jest to już jakies wow :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    wiecie co...zazdroszczę wam i martwię się bo mój mąż wcale się tak nie ekscytuje dzieckiem .. sam z siebie nigdy nie gada do brzucha ani nie sprawdza ruchów. trochę mi smutno ☹☹
    Tygrysku łącze się w bólu 🙁 mój do ciąży podchodzi bardzo rzeczowo tzn.co nam będzie potrzebne, gdzie co postawimy itp.. jakby dzidzia była dodatkiem do tych wszystkich przedmiotów. Może jestem przewrażliwiona przez hormony ciążowe, ale tez zaczyna mi być smutno... już nawet wszystkiego mu dokładnie nie relacjonuje, bo nawet słucha z takim małym zaangażowaniem
    Ehh to się wyżaliłam 😏
    Mam wrażenie ze w poprzednich ciążach było inaczej ...

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Tygrysku łącze się w bólu 🙁 mój do ciąży podchodzi bardzo rzeczowo tzn.co nam będzie potrzebne, gdzie co postawimy itp.. jakby dzidzia była dodatkiem do tych wszystkich przedmiotów. Może jestem przewrażliwiona przez hormony ciążowe, ale tez zaczyna mi być smutno... już nawet wszystkiego mu dokładnie nie relacjonuje, bo nawet słucha z takim małym zaangażowaniem
    Ehh to się wyżaliłam 😏
    Mam wrażenie ze w poprzednich ciążach było inaczej ...

U mnie aktywnego zainteresowania nie ma, ale taki po prostu jest mój partner. Przy pierwszej ciąży nieco mnie to irytowało, ale teraz wiedziałam czego się spodziewać :) poza tym widzę jak się cieszy i z chęcią informuje znajomych. Każdy ma inny sposób przeżywania :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    U mnie od jakiegoś czasu synek się pluska i mąż sie denerwował że on njc nie czuje więc od dwoch dni caly wieczór leży z łapami na brzuchu. Doczekał sie wczoraj i dostał pięknego strzała:) aż podskoczył biedny😂😂 i chyba to był ten moment że dotarło do niego że mam tam małego człowieka zaczał mówić po imieniu a nie jak zawsze bombel czy bobo.. ach wyłam jak bóbr 😂
    W nocy mialam podobną sytuację. 🙂😅. Ja już na pół śpiąca, mąż przyszedł do łóżka i położył się obok. Jak co wieczór dotykał brzucha. Położył rękę na kilka minut i nagle tak krzyknął i podskoczył ze prawie na zwal nie zeszłam 🤦‍♀️. Pytam co się stało a on, że kopnela i to centralnie w środek jego dloni 🥰. Cieszył się bardzo. W końcu poczuł to co ja wyraźnie czuje od kilku dni. Mała faktycznie bardzo ruchliwa się zrobiła 🙂🙂

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    U mnie aktywnego zainteresowania nie ma, ale taki po prostu jest mój partner. Przy pierwszej ciąży nieco mnie to irytowało, ale teraz wiedziałam czego się spodziewać :) poza tym widzę jak się cieszy i z chęcią informuje znajomych. Każdy ma inny sposób przeżywania :)
    Może coś w tym jest, bo mój chwalić dzidzią to się potrafi na prawo i lewo, ale chyba nic poza tym. Ogólnie mam wrazenie, ze my mamuśki całkiem inaczej to wszystko przeżywamy...moze tez dlatego ze to my dzidzia nosimy pod serduchem ❤️

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka30 ale to jest jego pierwsze dziecko...mój synek jest z poprzedniego małżeństwa.. i dlatego tak się dziwię że za mocno się nie angażuje. posłucha podotyka ale jak mu konkretnie podsune ten brzuch pod nos... nie umiem nie być zazdrosna jak widzę np męża koleżanki która gada do jej brzucha i się roztkliwia A wczoraj urodziła i się popłakał i pisał mi nie wiedziałem że mam taką silną żonę dumny jak nie wiem. też bym tego chciała. to chyba nie takie trudne do cholery..

👩33 🧔31
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Nie martw się tygrysku. Mój też nigdy specjalnie się nie interesował mieszkańcami mojego brzucha, nigdy nie był na usg, brzuch dotykal tylko jak mu kazałam... Wszystko zmieniło się jak już dzieci były na świecie. Jest super tatą, bardzo się nimi opiekuje, spędza z nimi czas, kąpie mlodszego, jest kochany. Widocznie są takie typy, którzy dziecko muszą zobaczyć na własne oczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 09:02

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaję, że im później tym większe zainteresowanie. Na początku to już w ogóle na chłodno, bo nie wiadomo czy się uda. A wszystko się zmieni dopiero jak się dzidzia pojawi na świecie 🥰

Olinda lubi tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę?

08.02 💙 Artur
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomagają migdały.

Któraś z dziewczyn jeszcze pracuje? Dużo nas tutaj jeszcze? Jak się czujecie? Macie porównanie do np. poprzedniej ciąży? Ja w poprzedniej wolne miałam od 12 tygodnia i sama sobie wymyślałam dolegliwości, martwiłam się i schizowalam. Teraz chce pracować do porodu i czuje się dwa razy lepiej - psychicznie i fizycznie.

Olinda lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• KatKam Nowa

Wysłany: 17 września 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też nie przejawia zbytniego zainteresowania, mimo że to nasze pierwsze dziecko. Ostatnio jak wróciłam z wizyty od ginekologa to nawet nie zapytał co tam tylko z ekscytacją zaczął mi coś opowiadać o samochodzie ... I prawda on nigdy nie był jakiś wylewny w uczuciach ale wtedy zrobiło mi się przykro. Dotykanie brzuszka też go raczej nie interesuje. Mam wrażenie że faktycznie jeszcze do niego w pełni nie dotarło że za niedługo pojawi się mały człowiek.

• adaska Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ewkaewka wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę?
    Mi koleżanka poleciła Neobianacid. Powiedziała, że skuteczny i w smaku tez przyjemny.
    Mowila jeszcze o Gaviscon ale to trzeba rzuć i przykleja się do zębów :P

Sama zamowilam sobie Neobianacid bo tez mnie zgaga czasami tak bardzo złapie, ze mam ogień w przełyku 😕

Co do połówkowych to serio im później tym lepiej :) łatwiej „zbadać” większe maleństwo. Tez bym chciała już dzisiaj jechać na połówkowe no ale musze jeszcze chwile poczekać 😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ja jeszcze pracuje. ale chyba do listopada max. 8 godzin siedzenia niestety wywołuje u mnie częstsze skurcze poza tym pracuje w logistyce co wiąże się z dość dużym stresem i to nie jest za dobre...

Olinda dałaś mi teraz do myślenia. rzeczywiście w stosunku do mojego synka mąż zachowuje się jak jego ojciec nawet jak w nocy wróci z trasy zawsze zagląda do jego pokoiku, okryje kołderką, chętnie zawozi do przedszkola bawi się traktorami A zabawki kupuje czesciej niż ja. może schizuje i ta jego ostrożność co do dziecka w brzuchu wynika z niepewności i musi je zobaczyć na żywo...

Ewka Ewka też się chętnie dowiem co na zgage bo też cierpię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 09:26

Olinda lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    age.png
    age.png
    preg.png
  • NatalkaRut Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry koleżanki. Czy polecicie mi przychodnię w Warszawie, gdzie zrobię połówkowe i wpuszczą męża?

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Mi na zgagę pomagają migdały.

Któraś z dziewczyn jeszcze pracuje? Dużo nas tutaj jeszcze? Jak się czujecie? Macie porównanie do np. poprzedniej ciąży? Ja w poprzedniej wolne miałam od 12 tygodnia i sama sobie wymyślałam dolegliwości, martwiłam się i schizowalam. Teraz chce pracować do porodu i czuje się dwa razy lepiej - psychicznie i fizycznie.
    Ja pracuje i zmierzam do 34 tyg i wtedy w De zaczyna się macierzyński. Z tym, ze ja pracuje w domu z uczniami, którzy są w grupie ryzyka i nie mogą chodzić na normalne lekcje. Szczerze to wolałabym bezpośredni kontakt z uczniem bo lekcje online są bardzo męczące.
    W poprzedniej ciąży pracowałam do 34 tygodni i czułam się świetnie. Teraz wydaje mi się, ze troszkę gorzej ale w domu rozwrzeszczana dwulatka,która budzi się jeszcze w nocy, wiec jestem czesto bardzo zmęczona.

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ