🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Teresita ja mam tak samo jak mam nerwy i stres od razu twardnieje mi brzuch
Teresita lubi tę wiadomość
-
oloowa2709 wrote:Osttatnio tez mam częściej ciągniecie i twardnienie brzucha. Spróbuj odpocząć, polozyc się na chwilę. Mi kazala brac aspargin i nospe bo oba te leki są bezpieczne w ciąży.
-
Teresita wrote:Mam nadzieje, że zaraz przejdzie póki co leżę 🤦♀️
Wyglada na to, że większa cześć mamusiek pracuje 😌
Jestem odmieńcem który już od końca lipca jest na L4 , ale to tylko dlatego, ze OKS musiał zostawić za mnie dwie dziewczyny, które miał niby zwolnić. Moja ciąża pokrzyżowała te plany i wygodniej było mnie wcześniej wysłać na zwolnienie zaplanowane niż szukać zastępstwa w ostatniej chwili. Dodatkowo za duży kontakt z ludźmi w dobie korony tez się do tego przyczynił.
Powiem Wam, ze bardzo tęsknie za praca, koleżankami zawsze to pewien rodzaj odskoczni 😜 a tak to tylko jakieś problemy wynajduje 🙈
A brzuch nadal boli 🥺
Teresita wypij jeszcze meliske czy cos. Ja wczoraj mialam stresa po szczepieniu dziecka i tez mi brzuch stwardnial na maksa i bolal.
Nie pracuje od polowy sierpnia ze wzgledu na migreny ale jestem w stalym kontakcoe z biurem bo mialam bardzo duzo obowiazkow i przekazywanie caly czas trwa
Teresita lubi tę wiadomość
-
misbe wrote:Ja swojego detektora używam od około 14 tc i bez problemu wykrywa tętno. Co to za detektor, że dopiero od 28 tc?
Ja też jeszcze pracuję i już w pracy zapowiedziałam, że będę do końca października i później wybieram urlop i po urlopie od razu zwolnienie. Oczywiście jak będę się źle czuła, to uciekam wcześniej i szefowa wszystko rozumieTeraz mam niektóre dni, że jest mi ciężko wysiedzieć 8 godzin, bo strasznie plecy mnie zaczynają boleć. Już się umówiłam do fizjoterapeuty, mam nadzieję, że coś poradzi na to
A za tydzień połówkoweJuż się doczekać nie mogę i super, że u Was dziewczyny wszystko dobrze
Mam dokładne taki detektor:
https://www.empik.com/summer-infant-monitor-tetna-plodu-summer-infant,p1143176591,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMI4K_E_Ifw6wIVThV7Ch3HswkcEAQYAiABEgK1sfD_BwE&gclsrc=aw.ds
-
tygrysek7773 wrote:Teresita ja mam tak samo jak mam nerwy i stres od razu twardnieje mi brzuch
Chyba melisę zacznę pic 🙈 pierwszy raz tak mnie dopadło, ogólnie w tej ciąży nie mam żadnych bolączek brzuszkowych.
Może jakieś leki ziołowe zacznę łykać doraźnie 🤭czuje się jak bomba zegarowa.
Trochę mi lepiej dziewczyny dziekuje... całkiem nie przeszło, ale już tak nie ściska. Zafunduje sobie dzień kanapowo- filmowy w ramach rehabilitacji 🤗
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za przywitanie 🥰.
Lolita termin mam na ok 21.02😉. Jak u Ciebie? Imię dla synka wybrane?
Ultraviolet Ciebie również bardzo miło widzieć! Dziękuję wszystko jest w porządku, mieliśmy epizod z krwiakiem wcześniej, ale teraz jest ok i oby tak zostało. Co do połówkowych to jeszcze się nie zapisałam. I tak trochę nie wiem 🤔. Na prenatalnych dr wyliczył mi, że powinnam przyjść w okresie od połowy pazdziernika do końca października - wtedy będzie najlepszy czas tylko, że ja już zaczęłam przecież 18tc to tak to tak? Coś mi się nie składa 😁...
Opowiadaj jak Ty się masz, Jak zdrówko i samopoczucie? Imię wybrane dla dzidzi? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:41
ultraviolet lubi tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Ja nie pracuje od końca i lipca i jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.
A za pracą w ogóle nie tęsknię - chociaż nie jest ani stresująca ani wymagająca.
Moim marzeniem było zawsze prowadzić dom i żyć swoim życiem 😊
Mam nadzieję że przez czas ciąży i macierzyńskiego nasze finanse na tyle się polepsza że nie będę musiała wracać do pracy 🥰 -
Maenka wrote:Dziękuję dziewczyny za przywitanie 🥰.
Lolita termin mam na ok 21.02😉. Jak u Ciebie? Imię dla synka wybrane?
Ultraviolet Ciebie również bardzo miło widzieć! Dziękuję wszystko jest w porządku, mieliśmy epizod z krwiakiem wcześniej, ale teraz jest ok i oby tak zostało. Co do połówkowych to jeszcze się nie zapisałam. I tak trochę nie wiem 🤔. Na prenatalnych dr wyliczył mi, że powinnam przyjść w okresie od połowy pazdziernika do końca października - wtedy będzie najlepszy czas tylko, że ja już zaczęłam przecież 18tc to tak to tak? Coś mi się nie składa 😁...
Opowiadaj jak Ty się masz, Jak zdrówko i samopoczucie? Imię wybrane dla dzidzi? 😉
wszej ciąży, lekarz dał wybór, albo leżę grzecznie w domu albo na oddziale 😥
Imię nie wybrane, nie wiem jeszcze kto mieszka w brzuszku, wstydzioch i leniwiec, nawet nie zapuka 😉 tylko się śpieszy. Jutro połówkowe, trochę wcześnie, ale ja już nie mogę się doczekać.
Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa 🍀😘
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Dziewczyny ja zaczełam czuć takie jakby drgania jakby ktoś mi pukał delikatnie w brzuchu czy to mogą być własnie ruchy 😁
Olinda, Ania81, Teresita, oloowa2709, GrubAsia lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Leżę jak ten placek ☺️fanie, że mogę sobie na takiego lenia pozwolić i humor mi się poprawił😃dzidzia tak często się rusza od wczoraj, a przygotowana byłam na początkowe rzadkie jej ujawnianie.
Mam pytano tradycyjnie. Czy któraś zażywa żelazo ? Ja miałam dotychczas tylko feroplex a teraz jeszcze dodatkowo 2 razy dziennie sorbifer. Coś poprawy wyników nie widać -
ultraviolet współczuję bardzo i podziwiam, że wytrzymujesz ♥ Ja wpadam w deprechę, jak dwa dni z rzędu nie ćwiczę, co dopiero leżenie plackiem....
Bajka15 Ciebie też podziwiamJa bez pracy chyba bym zwariowała. W ogóle nie nadaje się na takie ciągłe zajmowanie się domem i dziećmi. Muszę mieć odskocznię. Choć wiem, że dla niektórych kobiet takie prowadzenie domu to pasja i spełnienie.
Teresita na żelazo bardzo polecam zakwas z buraków. Jest naturalny a w dodatku istna witaminowa bomba.ultraviolet, Bajka15 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja nie pracuje od końca sierpnia i w sumie dobrze mi z tym 😉 chociaż nie powiem, tęskni mi się za ludźmi...
Teresita ja żelaza nie biore, mam zawartą dawkę w swoich witaminach ciążowych 😉
Odpoczywaj kochana i staraj sie nie denerwować 😉Teresita lubi tę wiadomość
-
Przeżywałam leżenie w pierwszej ciąży, 4 miesiące na oddziale 😥 jak wyszłam do domu, to za trzy dni znów byłam w szpitalu 😞 Jutro mój syn ma urodziny, dzisiaj płaczę cały dzień ze szczęścia, bo to był mój maleńki cud. Znalazłam siłę, żeby zapewnić mu bezpieczeństwo i aby szczęśliwe się urodził 💗
Walka o drugie dziecko była ogromnie trudna. Teraz po 10 latach mam powtórkę i wierzę, że musi być dobrze.
Tak więc kobietki życzę nam wszystkim siły, wytrwałości i cierpliwości, aby każda z nas mogła tulić w ramionach zdrowe maleństwo 😘😘
To się wypłakałam na forum 🙈☺️Olinda, Ania81, Teresita, madiiiii, oloowa2709, Kamaa1987, GrubAsia, Angelika0507 lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
ultraviolet wrote:Przeżywałam leżenie w pierwszej ciąży, 4 miesiące na oddziale 😥 jak wyszłam do domu, to za trzy dni znów byłam w szpitalu 😞 Jutro mój syn ma urodziny, dzisiaj płaczę cały dzień ze szczęścia, bo to był mój maleńki cud. Znalazłam siłę, żeby zapewnić mu bezpieczeństwo i aby szczęśliwe się urodził 💗
Walka o drugie dziecko była ogromnie trudna. Teraz po 10 latach mam powtórkę i wierzę, że musi być dobrze.
Tak więc kobietki życzę nam wszystkim siły, wytrwałości i cierpliwości, aby każda z nas mogła tulić w ramionach zdrowe maleństwo 😘😘
To się wypłakałam na forum 🙈☺️ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Ultraviolet bardzo współczuję i podziwiam ❣ ale tak, jak piszesz- dla maleństwa zawsze znajdziemy w sobie siłę! Jesteś bardzo silną kobietą💪. A co się dzieje jeśli mogę zapytać? Problemy z szyjką? Ja miałam namiastkę leżenia przy krwiaku gdzie leżałam plackiem miesiąc, wiem jakie to męczące.. Ale dasz radę na pewno! I wielkie kciuki za połówkowe✊. Pewnie już się dowiesz kto tam mieszka więc dawaj znać! 😉🤗
Btw w jakich tygodniach lekarze zalecają Wam połówkowe? 20-22?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 16:26
ultraviolet lubi tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Teresita wrote:Mam nadzieje, że zaraz przejdzie póki co leżę 🤦♀️
Wyglada na to, że większa cześć mamusiek pracuje 😌
Jestem odmieńcem który już od końca lipca jest na L4 , ale to tylko dlatego, ze OKS musiał zostawić za mnie dwie dziewczyny, które miał niby zwolnić. Moja ciąża pokrzyżowała te plany i wygodniej było mnie wcześniej wysłać na zwolnienie zaplanowane niż szukać zastępstwa w ostatniej chwili. Dodatkowo za duży kontakt z ludźmi w dobie korony tez się do tego przyczynił.
Powiem Wam, ze bardzo tęsknie za praca, koleżankami zawsze to pewien rodzaj odskoczni 😜 a tak to tylko jakieś problemy wynajduje 🙈
A brzuch nadal boli 🥺 -
nick nieaktualnyZuuziaaaa wrote:Mi na zgagę pomagają migdały.
Któraś z dziewczyn jeszcze pracuje? Dużo nas tutaj jeszcze? Jak się czujecie? Macie porównanie do np. poprzedniej ciąży? Ja w poprzedniej wolne miałam od 12 tygodnia i sama sobie wymyślałam dolegliwości, martwiłam się i schizowalam. Teraz chce pracować do porodu i czuje się dwa razy lepiej - psychicznie i fizycznie.
Również mam zgagę. Czasami pomagają migdały, a kiedy indziej cola 😉
Połówkowe mam mieć w 22+2 tc. Tak mi zalecił lekarz, więc czekam z niecierpliwością jeszcze 3 tygodnie 😉
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny