X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita ja mam tak samo jak mam nerwy i stres od razu twardnieje mi brzuch

Teresita lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Osttatnio tez mam częściej ciągniecie i twardnienie brzucha. Spróbuj odpocząć, polozyc się na chwilę. Mi kazala brac aspargin i nospe bo oba te leki są bezpieczne w ciąży.
    Dzięki ❤️Mam te leki w apteczce wiec jak zaraz nie odpuści to wezmę

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Mam nadzieje, że zaraz przejdzie póki co leżę 🤦‍♀️

Wyglada na to, że większa cześć mamusiek pracuje 😌
    Jestem odmieńcem który już od końca lipca jest na L4 , ale to tylko dlatego, ze OKS musiał zostawić za mnie dwie dziewczyny, które miał niby zwolnić. Moja ciąża pokrzyżowała te plany i wygodniej było mnie wcześniej wysłać na zwolnienie zaplanowane niż szukać zastępstwa w ostatniej chwili. Dodatkowo za duży kontakt z ludźmi w dobie korony tez się do tego przyczynił.
    Powiem Wam, ze bardzo tęsknie za praca, koleżankami zawsze to pewien rodzaj odskoczni 😜 a tak to tylko jakieś problemy wynajduje 🙈

A brzuch nadal boli 🥺

Teresita wypij jeszcze meliske czy cos. Ja wczoraj mialam stresa po szczepieniu dziecka i tez mi brzuch stwardnial na maksa i bolal.

Nie pracuje od polowy sierpnia ze wzgledu na migreny ale jestem w stalym kontakcoe z biurem bo mialam bardzo duzo obowiazkow i przekazywanie caly czas trwa :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misbe wrote:
    Ja swojego detektora używam od około 14 tc i bez problemu wykrywa tętno. Co to za detektor, że dopiero od 28 tc?

Ja też jeszcze pracuję i już w pracy zapowiedziałam, że będę do końca października i później wybieram urlop i po urlopie od razu zwolnienie. Oczywiście jak będę się źle czuła, to uciekam wcześniej i szefowa wszystko rozumie :) Teraz mam niektóre dni, że jest mi ciężko wysiedzieć 8 godzin, bo strasznie plecy mnie zaczynają boleć. Już się umówiłam do fizjoterapeuty, mam nadzieję, że coś poradzi na to :)

A za tydzień połówkowe :D Już się doczekać nie mogę i super, że u Was dziewczyny wszystko dobrze :)

Mam dokładne taki detektor:
    https://www.empik.com/summer-infant-monitor-tetna-plodu-summer-infant,p1143176591,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMI4K_E_Ifw6wIVThV7Ch3HswkcEAQYAiABEgK1sfD_BwE&gclsrc=aw.ds

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Teresita ja mam tak samo jak mam nerwy i stres od razu twardnieje mi brzuch

Chyba melisę zacznę pic 🙈 pierwszy raz tak mnie dopadło, ogólnie w tej ciąży nie mam żadnych bolączek brzuszkowych.
    Może jakieś leki ziołowe zacznę łykać doraźnie 🤭czuje się jak bomba zegarowa.

Trochę mi lepiej dziewczyny dziekuje... całkiem nie przeszło, ale już tak nie ściska. Zafunduje sobie dzień kanapowo- filmowy w ramach rehabilitacji 🤗

oloowa2709 lubi tę wiadomość

• Maenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za przywitanie 🥰.

Lolita termin mam na ok 21.02😉. Jak u Ciebie? Imię dla synka wybrane?

Ultraviolet Ciebie również bardzo miło widzieć! Dziękuję wszystko jest w porządku, mieliśmy epizod z krwiakiem wcześniej, ale teraz jest ok i oby tak zostało. Co do połówkowych to jeszcze się nie zapisałam. I tak trochę nie wiem 🤔. Na prenatalnych dr wyliczył mi, że powinnam przyjść w okresie od połowy pazdziernika do końca października - wtedy będzie najlepszy czas tylko, że ja już zaczęłam przecież 18tc to tak to tak? Coś mi się nie składa 😁...
    Opowiadaj jak Ty się masz, Jak zdrówko i samopoczucie? Imię wybrane dla dzidzi? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:41

ultraviolet lubi tę wiadomość

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje od końca i lipca i jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.
    A za pracą w ogóle nie tęsknię - chociaż nie jest ani stresująca ani wymagająca.
    Moim marzeniem było zawsze prowadzić dom i żyć swoim życiem 😊
    Mam nadzieję że przez czas ciąży i macierzyńskiego nasze finanse na tyle się polepsza że nie będę musiała wracać do pracy 🥰

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Dziękuję dziewczyny za przywitanie 🥰.

Lolita termin mam na ok 21.02😉. Jak u Ciebie? Imię dla synka wybrane?

Ultraviolet Ciebie również bardzo miło widzieć! Dziękuję wszystko jest w porządku, mieliśmy epizod z krwiakiem wcześniej, ale teraz jest ok i oby tak zostało. Co do połówkowych to jeszcze się nie zapisałam. I tak trochę nie wiem 🤔. Na prenatalnych dr wyliczył mi, że powinnam przyjść w okresie od połowy pazdziernika do końca października - wtedy będzie najlepszy czas tylko, że ja już zaczęłam przecież 18tc to tak to tak? Coś mi się nie składa 😁...
    Opowiadaj jak Ty się masz, Jak zdrówko i samopoczucie? Imię wybrane dla dzidzi? 😉
    U mnie nudne leżenie od czterech tygodni leżę plackiem, wstaję na siku 😞 poza jednym dniem, gdzie pojechałam do pracy i przeżyłam dramat. Mam zagrożenie przedwczesnym porodem, tak jak w pier
    wszej ciąży, lekarz dał wybór, albo leżę grzecznie w domu albo na oddziale 😥
    Imię nie wybrane, nie wiem jeszcze kto mieszka w brzuszku, wstydzioch i leniwiec, nawet nie zapuka 😉 tylko się śpieszy. Jutro połówkowe, trochę wcześnie, ale ja już nie mogę się doczekać.
    Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa 🍀😘

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaczełam czuć takie jakby drgania jakby ktoś mi pukał delikatnie w brzuchu czy to mogą być własnie ruchy 😁

Olinda, Ania81, Teresita, oloowa2709, GrubAsia lubią tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę jak ten placek ☺️fanie, że mogę sobie na takiego lenia pozwolić i humor mi się poprawił😃dzidzia tak często się rusza od wczoraj, a przygotowana byłam na początkowe rzadkie jej ujawnianie.

Mam pytano tradycyjnie. Czy któraś zażywa żelazo ? Ja miałam dotychczas tylko feroplex a teraz jeszcze dodatkowo 2 razy dziennie sorbifer. Coś poprawy wyników nie widać

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet współczuję bardzo i podziwiam, że wytrzymujesz ♥ Ja wpadam w deprechę, jak dwa dni z rzędu nie ćwiczę, co dopiero leżenie plackiem....

Bajka15 Ciebie też podziwiam :D Ja bez pracy chyba bym zwariowała. W ogóle nie nadaje się na takie ciągłe zajmowanie się domem i dziećmi. Muszę mieć odskocznię. Choć wiem, że dla niektórych kobiet takie prowadzenie domu to pasja i spełnienie.

Teresita na żelazo bardzo polecam zakwas z buraków. Jest naturalny a w dodatku istna witaminowa bomba.

ultraviolet, Bajka15 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje od końca sierpnia i w sumie dobrze mi z tym 😉 chociaż nie powiem, tęskni mi się za ludźmi...

Teresita ja żelaza nie biore, mam zawartą dawkę w swoich witaminach ciążowych 😉
    Odpoczywaj kochana i staraj sie nie denerwować 😉

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżywałam leżenie w pierwszej ciąży, 4 miesiące na oddziale 😥 jak wyszłam do domu, to za trzy dni znów byłam w szpitalu 😞 Jutro mój syn ma urodziny, dzisiaj płaczę cały dzień ze szczęścia, bo to był mój maleńki cud. Znalazłam siłę, żeby zapewnić mu bezpieczeństwo i aby szczęśliwe się urodził 💗
    Walka o drugie dziecko była ogromnie trudna. Teraz po 10 latach mam powtórkę i wierzę, że musi być dobrze.
    Tak więc kobietki życzę nam wszystkim siły, wytrwałości i cierpliwości, aby każda z nas mogła tulić w ramionach zdrowe maleństwo 😘😘
    To się wypłakałam na forum 🙈☺️

Olinda, Ania81, Teresita, madiiiii, oloowa2709, Kamaa1987, GrubAsia, Angelika0507 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Przeżywałam leżenie w pierwszej ciąży, 4 miesiące na oddziale 😥 jak wyszłam do domu, to za trzy dni znów byłam w szpitalu 😞 Jutro mój syn ma urodziny, dzisiaj płaczę cały dzień ze szczęścia, bo to był mój maleńki cud. Znalazłam siłę, żeby zapewnić mu bezpieczeństwo i aby szczęśliwe się urodził 💗
    Walka o drugie dziecko była ogromnie trudna. Teraz po 10 latach mam powtórkę i wierzę, że musi być dobrze.
    Tak więc kobietki życzę nam wszystkim siły, wytrwałości i cierpliwości, aby każda z nas mogła tulić w ramionach zdrowe maleństwo 😘😘
    To się wypłakałam na forum 🙈☺️
    Będzie dobrze🍀🍀🍀🍀

• Maenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet bardzo współczuję i podziwiam ❣ ale tak, jak piszesz- dla maleństwa zawsze znajdziemy w sobie siłę! Jesteś bardzo silną kobietą💪. A co się dzieje jeśli mogę zapytać? Problemy z szyjką? Ja miałam namiastkę leżenia przy krwiaku gdzie leżałam plackiem miesiąc, wiem jakie to męczące.. Ale dasz radę na pewno! I wielkie kciuki za połówkowe✊. Pewnie już się dowiesz kto tam mieszka więc dawaj znać! 😉🤗

Btw w jakich tygodniach lekarze zalecają Wam połówkowe? 20-22?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 16:26

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Mam nadzieje, że zaraz przejdzie póki co leżę 🤦‍♀️

Wyglada na to, że większa cześć mamusiek pracuje 😌
    Jestem odmieńcem który już od końca lipca jest na L4 , ale to tylko dlatego, ze OKS musiał zostawić za mnie dwie dziewczyny, które miał niby zwolnić. Moja ciąża pokrzyżowała te plany i wygodniej było mnie wcześniej wysłać na zwolnienie zaplanowane niż szukać zastępstwa w ostatniej chwili. Dodatkowo za duży kontakt z ludźmi w dobie korony tez się do tego przyczynił.
    Powiem Wam, ze bardzo tęsknie za praca, koleżankami zawsze to pewien rodzaj odskoczni 😜 a tak to tylko jakieś problemy wynajduje 🙈

A brzuch nadal boli 🥺
    Ja też nie pracuję. W sumie od marca 🙊 kiedy zamknęli szkoły. Zawiesilam działalność, uczylam dzieciaki w domu. W szkole pracowałam zdalnie do czerwca. Później urlop i L4. Wygodniej było dac nowego nauczyciela od września niż gdybym odeszła np w listopadzie. Covid też miał wpływ na moja decyzję. Teraz z tym lozyskiem i tak musiałabym iść na L4 ,więc w sumie dobrze ,że poszłam w wakacje i nie robiłam zamieszania. Nie żałuję. Mam 2 dzieci i w końcu mogę poświęcić im czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Mi na zgagę pomagają migdały.

Któraś z dziewczyn jeszcze pracuje? Dużo nas tutaj jeszcze? Jak się czujecie? Macie porównanie do np. poprzedniej ciąży? Ja w poprzedniej wolne miałam od 12 tygodnia i sama sobie wymyślałam dolegliwości, martwiłam się i schizowalam. Teraz chce pracować do porodu i czuje się dwa razy lepiej - psychicznie i fizycznie.
    Też jeszcze pracuję, ale jest mi coraz ciężej. Pod koniec pracy boli mnie brzuch, a po powrocie tylko leżę i czekam, aż przestanie boleć.
    Również mam zgagę. Czasami pomagają migdały, a kiedy indziej cola 😉
    Połówkowe mam mieć w 22+2 tc. Tak mi zalecił lekarz, więc czekam z niecierpliwością jeszcze 3 tygodnie 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet podziwiam cie za ta sile💪💪💪. Dasz rade, wszystko bedzie dobrze.
    Trzymam kciuki za polowkowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka ja mam badanie polowkowe jak bede 20+6. Wiec jeszcze musze poczekac troche, prawie caly miesiac

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powiedzcie mi prosze co jest najlepsze na zgage-nadkwasote i biegunkę bo nie dość ze mnie czysci to jeszcze od 3 dni mam taki kwas ze az wymiotuje w nocy 😢

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ