🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytygrysek7773 wrote:dziewczyny jak odróżniacie skurcze braxtona od twardnień spowodowanych ruchem lub pozycją dziecka? czy dobrze myślę że skurcz to stwardnienie całej macicy A stwardnienie wywołane przez dziecko występuje gdy ono się wypycha np rośnie mi taka górka w jednym miejscu brzucha?
Tak jak maluch sie wypycha i widzisz gulke z jednej strony, i tam jest stwardnienie to maluszek. BH to cala macica,caly brzuch.
W mojej pierwszej ciazy jak moj syn szalalmw brzuchu moglam odroznic ksztalt stopki lub raczki -
Ja mam prenatalne w poniedziałek.
To będzie 21t4d. Ciekawa jestem jak będzie duzy. Juz nie mogę się doczekać.
Ostatnio mnie wzruszaja niesamowicie kopniaczki które dostaje. Od 2 dni są wyraźne i juz wiem ze to nie brzuch tylko moj maluszek.
A i zawęziliśmy poszukiwanie imion do 3 . Kacper, Bruno lub Igor( który mi najbardziej pasuje,a mezowi wcale ) .
Ostatnio synek przychodzi do mnie i mówi,że jego brat musi mieć na imię Kacpis- Kacper.
Zavzelam tez poszukiwania wózka. Bylam zdecydowana na stokke trailz, a teraz zastanawiam się nad uppababy Vista2 . Słyszałyście jakies opinie może o tym wózku? Bo w 2 wózkowych sklepach strasznie zachwalali -
Dziewczyny ja już po usg. Mały waży 428.94g. Wszystko ok. Mały ładnie się pokazywał. Drugi syn trochę większy od starszego. Będzie Grześ
Lolita, kasia_1988, ultraviolet, _Hope, Majorka, hannaha, Franiczka_, Clover, oloowa2709, Magddullina2, Ania81, tygrysek7773, Sweetcake, Lalala, Olinda, Edward1, BlackRose 89, Patt94, Rucola lubią tę wiadomość
-
liliputkowo90 wrote:A pytałaś w aptekach czy mozna zamówić? W moim mieście każda apteka zamawia leki na jutro do 12.
Więc kupię po prostu taką do rozpuszczania.
-
Dziękuję dziewczyny 😘😘.
I również gratuluje udanych dzisiejszych wizyt i mocno 3mam kciuki za jutrzejsze i te kolejne 👌🙏werni, Ania81, _Hope, Olinda lubią tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
nick nieaktualny
-
Werni cudowny profilek lekarz załapał. gratuluję zdrowego synka. Gusia a Tobie córeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 17:14
werni, Gusia_, Ania81 lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Mi ponownie zmienili termin badania 😡😡😡 i zamiast jutro, wizytę mam w czwartek. Bardzo nie lubię takiego zamieszania. Zaczynam Wam zazdrościć, że połówkowe macie już za sobą 🙊
_Hope lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Dzięki dziewczyny 😘 trochę się na czekałam bo były nagle wypadki i one mialy pierwszeństwo jak to w szpitalu. Ale na szczęście już jestem po.
Hope też trzymam kciuki żeby to był ostatni termin jak reszcie dziewczyn żeby Wam szybko minął czas._Hope lubi tę wiadomość
-
ultraviolet wrote:Niepotrzebnie dostarczają Ci takich emocji 😞 nikt nie rozumie, co to znaczy dla mamusi i dla maluszka takie przekładanie. Oby czwartek był już ostatecznym terminem ✊🍀✊🍀 czekamy niecierpliwie z Tobą.
Dziękuję ❤️ również mam nadzieję, że czwartek to już ostateczny termin. Jeśli znów będą mi przekładać tą wizytę to na to badanie zrobi się za późno... Połówkowe robi się chyba do 23 tygodnia? 🤔 Przynajmniej mój lekarz na stronie ma informację, że USG II trymestru wykonuje się między 18 a 23 tygodniem ciąży.2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Dziękuję ❤️ również mam nadzieję, że czwartek to już ostateczny termin. Jeśli znów będą mi przekładać tą wizytę to na to badanie zrobi się za późno... Połówkowe robi się chyba do 23 tygodnia? 🤔 Przynajmniej mój lekarz na stronie ma informację, że USG II trymestru wykonuje się między 18 a 23 tygodniem ciąży.
U mnie w klinice jest info ze najlepiej 22-24 tydzień przyjść na połówkowe. A rozstrzał jest ogólnie 20-24 podany.
_Hope lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Dziękuję ❤️ również mam nadzieję, że czwartek to już ostateczny termin. Jeśli znów będą mi przekładać tą wizytę to na to badanie zrobi się za późno... Połówkowe robi się chyba do 23 tygodnia? 🤔 Przynajmniej mój lekarz na stronie ma informację, że USG II trymestru wykonuje się między 18 a 23 tygodniem ciąży.
Ale czekamy oczywiście na czwartek ✊🍀_Hope lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Hope nie martw się, mi przełożyli od razu o dwa tygodnie 😝😅 straszne to czekanie