X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka która robiła usg to też że od 18-22 i powiedziała żeby lepiej przyjść w 21tc. Powiedziałam jej że lekarz kazał być w 20tc. Na szczęście było wszystko widać bo jestem szczupła a mały dał się zmierzyć.

Olinda, _Hope lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalyscie już o usg 3 trymestru? Robi sie go między 28 a 32 tc i tu z słyszałam, że lepiej wcześniej bo potem dziecko jest ciężej zmierzyć?

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek usg polowkowe w 21 tc. Co do usg 3 trymestr to nigdy nie robiłam. Tylko w pierwszym i w drugim trymestrze

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    A myslalyscie już o usg 3 trymestru? Robi sie go między 28 a 32 tc i tu z słyszałam, że lepiej wcześniej bo potem dziecko jest ciężej zmierzyć?
    Mój lekarz już na połówce mówił mi że na następnej wizycie (14.10) bedziemy sie zapisywać na III trymestr. Ale to szybko leci😯😯

Olinda, Patt94 lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziś kciuki. Idę na polowkowe do mojego lekarza. Już co prawda jedno miałam ale u innego lekarza. Dzisiaj kończę 23 tc, więc w sumie późno... w 19 nie zrobił. Ciekawe jak tam moje " brokatowe"🤣 łożysko. Tak bym chciała żeby chociaż trochę się wredne przesunelo.

BlackRose 89, oloowa2709, _Hope, Clover, Ania81, werni lubią tę wiadomość

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Jeżu mały 🙀 jak ten czas zapitala. Na połówkowych pani chciała mnie zapisać, ale ja uznałam, że jeszcze tyyyllle czasu. A tu serio, można już rezerwować termin.
    Tak szczerze, to ja jeszcze nie zdążyłam nacieszyć się ciążą, brzuszek i ruchy dopiero niedawno się pojawiły...a tu na horyzoncie trzeci trymestr 🙈

Olinda lubi tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Ja mam w poniedziałek usg polowkowe w 21 tc. Co do usg 3 trymestr to nigdy nie robiłam. Tylko w pierwszym i w drugim trymestrze
    Mi w sumie też nigdy w 3 trymestrze nie mówili, że to jakieś osobne, ważne badanie . Robili usg na każdej wizycie, sprawdzali wymiary, szyjke, ilość wód i przepływy i chyba to powinno wystarczyć.

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Pytałam i panie mówiły, że w ogóle im ostatnio nie dostarczają. Jedna bardzo miła pani sprawdziła mi nawet, w jakiej najbliższej aptece dostanę i musiałabym jechać specjalnie jakieś 30 km :P Więc kupię po prostu taką do rozpuszczania.
    U mnie w dwoch laboratoriach, które są w moim city 🤣 sam proszek jest wliczony w cenę badania i mają na miejscu. Może u Was też i nie potrzeba szukać...

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię badania 3 trymestru specjalnie bo mój ginekolog robi usg na każdej wizycie i pomiary też robi.
    Mi już na ostatniej wizycie zrobił wszystkie pomiary jak na połówkowym a idę jeszcze prywatnie do niego, żeby potwierdzić bo ma jeszcze lepszy sprzęt no i pamiątka 3/4D będzie ;). W innym przypadku też bym robiła prenatalne 3ego trymestru

Olinda lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Mi ponownie zmienili termin badania 😡😡😡 i zamiast jutro, wizytę mam w czwartek. Bardzo nie lubię takiego zamieszania. Zaczynam Wam zazdrościć, że połówkowe macie już za sobą 🙊
    Bez sensu😡 Ja to tak wyczekuję , że już dzień wcześniej jestem prawie gotowa. Dzisiaj mam na 13. 30 i od rana wielkie przygotowania 🤣 ale bym się wściekła na Twoim miejscu albo bym ryczała bo w sumie mam problem z kontrolowaniem emocji 🤣 Powodzenia w czwatrek

_Hope lubi tę wiadomość

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trzecim trymestrze wizyty są częściej. Będziemy widziały nasze dzidziulki np co 2 tygodnie i będzie już tak blisko do ich spotkania😍. Cudownie. Męczy mnie ta ciąża... Czekam na 30 tc, żebym miała nadzieję, że w razie czego będzie już ok. Później będę odliczać każdy kolejny tydzień do spotkania.

ultraviolet lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.

Ja na Usg 3 Trymestru będę się zapisywać na najbliższej wizycie za tydzień.
    Siedzę na glukozie, nienawidzę tego badania.

oloowa2709, Olinda, werni lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziaa powodzenia
    Też go nie lubię ale bardziej mnie męczy to wysiadywanie tam niż samo badanie czy picie

Olinda lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt🌸🌸🌸
    Glukozę mam 27.10 i od tej wizyty każda następna co 2 tygodnie i na każdej wizycie ktg. U mnie na każdej wizycie pani doktor bardzo dokładnie oglada i mierzy niemalże każdy organ, przepływy itp. Już nie pamietam czy jest w De USG 3 trymestru.

Olinda lubi tę wiadomość

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie! Nie wiedziałam że wtedy będą tak często usg ☺️
    Dziewczyny wybieracie się później na usg w 3/4d żeby mieć zdjęcie na pamiątkę? Jeżeli tak, to w którym tygodniu?
    U mnie dzisiaj połóweczka i z tej okazji wrzucam brzuch, bardzo urósł przez ostatni czas 🙈
    Wrzuccie też swoje! ☺️
    8d89f7666f0d.jpg

Olinda, Clover, Edward1 lubią tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Bez sensu😡 Ja to tak wyczekuję , że już dzień wcześniej jestem prawie gotowa. Dzisiaj mam na 13. 30 i od rana wielkie przygotowania 🤣 ale bym się wściekła na Twoim miejscu albo bym ryczała bo w sumie mam problem z kontrolowaniem emocji 🤣 Powodzenia w czwatrek

Nie ukrywam, że trochę się zdenerwowałam kolejną zmianą 🙈 psychicznie już się przygotowałam na konkretny dzień, a tu taka niespodzianka 😲. Na szczęście dziś już emocje opadły. Czekam na jutrzejsze USG z niecierpliwością, żeby znów zobaczyć maluszka. Może uda mi się namówić lekarza na ładne zdjęcie 3d. 📸

Dziękuję ❤️ i trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę! ✊🍀🍀🍀

Olinda, Patt94, Clover lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    U mnie w dwoch laboratoriach, które są w moim city 🤣 sam proszek jest wliczony w cenę badania i mają na miejscu. Może u Was też i nie potrzeba szukać...
    Niestety nie, trzeba samemu przynieść - pytałam ostatnio przy pobraniu krwi ;) Zresztą mój mąż jakiś czas temu robił tam krzywą cukrową i też musiał mieć swoją glukozę, ale udało mu się kupić taką o smaku coca coli :P

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie badania! :) Ja dzisiaj muszę zadzwonić i zgłosić się do położnej środowiskowej, wybrałam tą która przyjeżdżała do mojej szwagierki bo spoko z niej babeczka ;)

Olinda lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce sie po chwalic, zostalam dzis ciocia. Moja siostra urodzila dzis w nocy coreczke❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

hannaha, oloowa2709, Olinda, Majorka, liliputkowo90, _Hope, Luzia, Clover, ultraviolet, Sweetcake, werni, Edward1, BlackRose 89, Inka7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg w 3 trymestrze w 36 tygodniu (35+6), po USG lekarz zadecyduje o porodzie i kiedy. Jeszcze daleko do tego, ale juz czasami o tym mysle. Polowkowe jeszcze przede mna.
    Dzis koncze 20tyg. Polowa za mna.

hannaha, Olinda, Patt94, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziewczyny chce sie po chwalic, zostalam dzis ciocia. Moja siostra urodzila dzis w nocy coreczke❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Cholernie Ci zazdroszczę 😍 moje siostry nie wiem czy kiedykolwiek zostaną matkami co jest przykre.. rozstały się po długoletnich związkach
    Od strony męża też nikt narazie nie planuje dzieci 🤷

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ