Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka która robiła usg to też że od 18-22 i powiedziała żeby lepiej przyjść w 21tc. Powiedziałam jej że lekarz kazał być w 20tc. Na szczęście było wszystko widać bo jestem szczupła a mały dał się zmierzyć.

Olinda, _Hope lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalyscie już o usg 3 trymestru? Robi sie go między 28 a 32 tc i tu z słyszałam, że lepiej wcześniej bo potem dziecko jest ciężej zmierzyć?

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek usg polowkowe w 21 tc. Co do usg 3 trymestr to nigdy nie robiłam. Tylko w pierwszym i w drugim trymestrze

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    A myslalyscie już o usg 3 trymestru? Robi sie go między 28 a 32 tc i tu z słyszałam, że lepiej wcześniej bo potem dziecko jest ciężej zmierzyć?
    Mój lekarz już na połówce mówił mi że na następnej wizycie (14.10) bedziemy sie zapisywać na III trymestr. Ale to szybko leci😯😯

Olinda, Patt94 lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziś kciuki. Idę na polowkowe do mojego lekarza. Już co prawda jedno miałam ale u innego lekarza. Dzisiaj kończę 23 tc, więc w sumie późno... w 19 nie zrobił. Ciekawe jak tam moje " brokatowe"🤣 łożysko. Tak bym chciała żeby chociaż trochę się wredne przesunelo.

BlackRose 89, oloowa2709, _Hope, Clover, Ania81, werni lubią tę wiadomość

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Jeżu mały 🙀 jak ten czas zapitala. Na połówkowych pani chciała mnie zapisać, ale ja uznałam, że jeszcze tyyyllle czasu. A tu serio, można już rezerwować termin.
    Tak szczerze, to ja jeszcze nie zdążyłam nacieszyć się ciążą, brzuszek i ruchy dopiero niedawno się pojawiły...a tu na horyzoncie trzeci trymestr 🙈

Olinda lubi tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Ja mam w poniedziałek usg polowkowe w 21 tc. Co do usg 3 trymestr to nigdy nie robiłam. Tylko w pierwszym i w drugim trymestrze
    Mi w sumie też nigdy w 3 trymestrze nie mówili, że to jakieś osobne, ważne badanie . Robili usg na każdej wizycie, sprawdzali wymiary, szyjke, ilość wód i przepływy i chyba to powinno wystarczyć.

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Pytałam i panie mówiły, że w ogóle im ostatnio nie dostarczają. Jedna bardzo miła pani sprawdziła mi nawet, w jakiej najbliższej aptece dostanę i musiałabym jechać specjalnie jakieś 30 km :P Więc kupię po prostu taką do rozpuszczania.
    U mnie w dwoch laboratoriach, które są w moim city 🤣 sam proszek jest wliczony w cenę badania i mają na miejscu. Może u Was też i nie potrzeba szukać...

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię badania 3 trymestru specjalnie bo mój ginekolog robi usg na każdej wizycie i pomiary też robi.
    Mi już na ostatniej wizycie zrobił wszystkie pomiary jak na połówkowym a idę jeszcze prywatnie do niego, żeby potwierdzić bo ma jeszcze lepszy sprzęt no i pamiątka 3/4D będzie ;). W innym przypadku też bym robiła prenatalne 3ego trymestru

Olinda lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Mi ponownie zmienili termin badania 😡😡😡 i zamiast jutro, wizytę mam w czwartek. Bardzo nie lubię takiego zamieszania. Zaczynam Wam zazdrościć, że połówkowe macie już za sobą 🙊
    Bez sensu😡 Ja to tak wyczekuję , że już dzień wcześniej jestem prawie gotowa. Dzisiaj mam na 13. 30 i od rana wielkie przygotowania 🤣 ale bym się wściekła na Twoim miejscu albo bym ryczała bo w sumie mam problem z kontrolowaniem emocji 🤣 Powodzenia w czwatrek

_Hope lubi tę wiadomość

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trzecim trymestrze wizyty są częściej. Będziemy widziały nasze dzidziulki np co 2 tygodnie i będzie już tak blisko do ich spotkania😍. Cudownie. Męczy mnie ta ciąża... Czekam na 30 tc, żebym miała nadzieję, że w razie czego będzie już ok. Później będę odliczać każdy kolejny tydzień do spotkania.

ultraviolet lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.

Ja na Usg 3 Trymestru będę się zapisywać na najbliższej wizycie za tydzień.
    Siedzę na glukozie, nienawidzę tego badania.

oloowa2709, Olinda, werni lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziaa powodzenia
    Też go nie lubię ale bardziej mnie męczy to wysiadywanie tam niż samo badanie czy picie

Olinda lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt🌸🌸🌸
    Glukozę mam 27.10 i od tej wizyty każda następna co 2 tygodnie i na każdej wizycie ktg. U mnie na każdej wizycie pani doktor bardzo dokładnie oglada i mierzy niemalże każdy organ, przepływy itp. Już nie pamietam czy jest w De USG 3 trymestru.

Olinda lubi tę wiadomość

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie! Nie wiedziałam że wtedy będą tak często usg ☺️
    Dziewczyny wybieracie się później na usg w 3/4d żeby mieć zdjęcie na pamiątkę? Jeżeli tak, to w którym tygodniu?
    U mnie dzisiaj połóweczka i z tej okazji wrzucam brzuch, bardzo urósł przez ostatni czas 🙈
    Wrzuccie też swoje! ☺️
    8d89f7666f0d.jpg

Olinda, Clover, Edward1 lubią tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Bez sensu😡 Ja to tak wyczekuję , że już dzień wcześniej jestem prawie gotowa. Dzisiaj mam na 13. 30 i od rana wielkie przygotowania 🤣 ale bym się wściekła na Twoim miejscu albo bym ryczała bo w sumie mam problem z kontrolowaniem emocji 🤣 Powodzenia w czwatrek

Nie ukrywam, że trochę się zdenerwowałam kolejną zmianą 🙈 psychicznie już się przygotowałam na konkretny dzień, a tu taka niespodzianka 😲. Na szczęście dziś już emocje opadły. Czekam na jutrzejsze USG z niecierpliwością, żeby znów zobaczyć maluszka. Może uda mi się namówić lekarza na ładne zdjęcie 3d. 📸

Dziękuję ❤️ i trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę! ✊🍀🍀🍀

Olinda, Patt94, Clover lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    U mnie w dwoch laboratoriach, które są w moim city 🤣 sam proszek jest wliczony w cenę badania i mają na miejscu. Może u Was też i nie potrzeba szukać...
    Niestety nie, trzeba samemu przynieść - pytałam ostatnio przy pobraniu krwi ;) Zresztą mój mąż jakiś czas temu robił tam krzywą cukrową i też musiał mieć swoją glukozę, ale udało mu się kupić taką o smaku coca coli :P

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie badania! :) Ja dzisiaj muszę zadzwonić i zgłosić się do położnej środowiskowej, wybrałam tą która przyjeżdżała do mojej szwagierki bo spoko z niej babeczka ;)

Olinda lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce sie po chwalic, zostalam dzis ciocia. Moja siostra urodzila dzis w nocy coreczke❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

hannaha, oloowa2709, Olinda, Majorka, liliputkowo90, _Hope, Luzia, Clover, ultraviolet, Sweetcake, werni, Edward1, BlackRose 89, Inka7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg w 3 trymestrze w 36 tygodniu (35+6), po USG lekarz zadecyduje o porodzie i kiedy. Jeszcze daleko do tego, ale juz czasami o tym mysle. Polowkowe jeszcze przede mna.
    Dzis koncze 20tyg. Polowa za mna.

hannaha, Olinda, Patt94, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziewczyny chce sie po chwalic, zostalam dzis ciocia. Moja siostra urodzila dzis w nocy coreczke❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Cholernie Ci zazdroszczę 😍 moje siostry nie wiem czy kiedykolwiek zostaną matkami co jest przykre.. rozstały się po długoletnich związkach
    Od strony męża też nikt narazie nie planuje dzieci 🤷

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ