X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatalkaRut wrote:
    Podaj mejla to wyślę Ci moja listę wyprawkowa razem z linkami. Wydaje mi się że jest całkiem okej.
    Hej a mogłabyś mi tez wysłać? Mój e-mail to [email protected]

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki z babysteps:
    https://babysteps.pl/pl/sen-i-otulenie/517-kocyk-do-fotelika-uni-natura-gray.html
    Różowy- piękny 🥰

hannaha lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj planuję pierwszy duży zakup - łóżeczko dostawne Chicco next2me magic 🤗. Długo wahałam się pomiędzy dostawnym a koszem mojżesza, jednak doszłam do wniosku, że dostawka będzie bardziej funkcjonalna. Do tego dorzucę parę kocyków i może pieluch :-) na początku zakładaliśmy, że kupimy używane łóżeczko, ale na olx nie ma dużo ofert, a ceny nie są super atrakcyjne. I tak zaoszczedzamy już na wózku, foteliku itp. Teraz czas na pierwszy zakup czegoś nowego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 15:09

atdccwa173tcycke.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala daj potem znać jak pierwsze wrażenia, jak już dojdzie Wam dostawka 🙂 Też chcę kupić tylko ciągle się waham jaką wybrać.

3i492n0aa33ktkto.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :-) dostawkę widziałam już na żywo w sklepie. Zrobiła dla mnie bardzo pozytywnie wrażenie. Wahałam się pomiędzy tańszą opcja dream, ale ten model ma siatkę tylko z jednej strony, a magic z dwóch. Dodatkowo system obniżania boku w magic wydaje się być wygodniejszy.

Franiczka_ lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Oluś ma już 835 gram i ma się dobrze ;) U mnie też wszystko ok, szyjka zamknięta i ma 34 mm, wyniki glukozy bardzo dobre. Następna wizyta za 4 tygodnie.

Sweetcake, Franiczka_, AgataAgatka, tygrysek7773, oloowa2709, Ania81, Inka7, ultraviolet, Olinda, Vagabond, werni, Edward1, _Hope, BlackRose 89, Lavendowa lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, super :)

Ja jutro na glukoze i az sie boje...

Clover lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam właśnie z wizyty. Maleństwo ładnie rośnie 😊 i tyle dobrych wieści. Szyjka mięciutka 1.7cm 😞 do tego cholestaza. Ubłagałam, żeby nie zostawiła mnie w szpitalu. Dostałam dodatkowe leki i sterydy, mam czas na poleżenie w domu do momentu odbioru wyników krwi. 😢😢
    A jutro obciążenie glukozą, tylko mam się nie ruszać z domu i leżeć 🤔
    Więc Inka łącze się w trudach glukozowych.

Ania81, werni, Inka7 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet trzymaj się! Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć... Krzywą zrobią Ci w domu? Jak wykryto tą cholestazę?

ultraviolet lubi tę wiadomość

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze🍀🍀🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet polubilam, bo mnie juz tez cholestaza bierze wiec lacze sie w bolu i trudach.krzywa cukrowa mam w listopadzie, Ciekawe Co wyjdzie.
    Kochana lez i odpoczywaj, żeby wszystko bylo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah cholestaze wykrywa sie podczas badania krwi. Jednym z objawow jest swedzenie stop (podeszwy) oraz dloni (od srodka), jest to bardzo uciazliwe, nasila sie w nocy

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżę siódmy tydzień plackiem, tylko na wizyty i pobranie krwi wychodzę 😞 a szyjka chcę być "najpiękniejsza" malutka i płaściutka cholera. Dodatkowo cholestaza zwiększa ryzyko porodu przedwczesnego, więc nie mogę nic zrobić tylko leżeć i się modlić. Bo jak kiedyś wspomniałam, już byłam w takiej samej sytuacji z szyjką i cholerną cholestazą.
    Boję się szpitala, jak piekła 😞

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Hannah cholestaze wykrywa sie podczas badania krwi. Jednym z objawow jest swedzenie stop (podeszwy) oraz dloni (od srodka), jest to bardzo uciazliwe, nasila sie w nocy
    Ania mało obszarów wymieniłaś 😉 dodam przedramiona, łydki i piszczele, drapanie nie przynosi ulgi, tylko chorcowanie szczoteczką 🙈 lub jak pewna laska na oddziale pumeksem 🤦serio 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 19:46

Ania81 lubi tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet, bardzo mi przykro, że u Ciebie dalej kiepsko. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. Ściskam Cię mocno!

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Ja też wróciłam właśnie z wizyty. Maleństwo ładnie rośnie 😊 i tyle dobrych wieści. Szyjka mięciutka 1.7cm 😞 do tego cholestaza. Ubłagałam, żeby nie zostawiła mnie w szpitalu. Dostałam dodatkowe leki i sterydy, mam czas na poleżenie w domu do momentu odbioru wyników krwi. 😢😢
    A jutro obciążenie glukozą, tylko mam się nie ruszać z domu i leżeć 🤔
    Więc Inka łącze się w trudach glukozowych.

Trzymam za Was kciuki! Już jest z górki, wierzę,że wszystko dobrze się skończy. Czy czułaś jakieś objawy skracania się szyjki czy dopiero podczas badania to wyszło?

atdccwa173tcycke.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet bardzo mi przykro, wiem co przeżywasz i boję się jak Ty.
    U mnie szyjka się skracała, miałam bóle i częste stawianie się macicy ale po lekach przeszło. Niestety od kilku dni znów czuje mega ból w szyjce i dole brzucha.
    Wizytę mam dopiero 28.10 i boję się co będzie bo ostatnio na połówkowych miała 2.7cm.

Mój szpital zrobili jednoimiennym a szpitale w promieniu kilkudziesięciu kilometrów są przepełnione i już nie przyjmują pacjentów. Paranoja

hchy90bv5a4juf6w.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Trzymam za Was kciuki! Już jest z górki, wierzę,że wszystko dobrze się skończy. Czy czułaś jakieś objawy skracania się szyjki czy dopiero podczas badania to wyszło?
    U mnie szyjka skraca się już od ośmiu tygodni, jest poprostu słaba. Jednym z "objawów" jest wrażenie, że za chwilę urodzisz, że za chwilę wypadnie maleństwo oraz bolesne skurcze nawet podczas snu. Leki i leżenie powinno pomóc, niby pomaga, ale słabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:48

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie też tak mam, jakby coś mi miało wypaść 😔 mi leki pomagały ale teraz znów to się dzieje

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Ania mało obszarów wymieniłaś 😉 dodam przedramiona, łydki i piszczele, drapanie nie przynosi ulgi, tylko chorcowanie szczoteczką 🙈 lub jak pewna laska na oddziale pumeksem 🤦serio 🙄

U mnie zawsze byly te dwa miejsca, teraz doszly lydki i piszczele. I tak drapanie nic nie pomaga, nawet szczoteczka malo. 🙈🙈. Ja pumeks tez przerobilam, przynioslo mi ulge na pare chwil🙈🙈🙈.
    Zapomnialam dodac, ze jak moje badania krwi wyszly niejedzoznaczne to dopiero usg potwierdzilo cholestaze. Teraz mam juz wszystkie objawy

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ