X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatalkaRut wrote:
    Podaj mejla to wyślę Ci moja listę wyprawkowa razem z linkami. Wydaje mi się że jest całkiem okej.
    Hej a mogłabyś mi tez wysłać? Mój e-mail to [email protected]

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki z babysteps:
    https://babysteps.pl/pl/sen-i-otulenie/517-kocyk-do-fotelika-uni-natura-gray.html
    Różowy- piękny 🥰

hannaha lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj planuję pierwszy duży zakup - łóżeczko dostawne Chicco next2me magic 🤗. Długo wahałam się pomiędzy dostawnym a koszem mojżesza, jednak doszłam do wniosku, że dostawka będzie bardziej funkcjonalna. Do tego dorzucę parę kocyków i może pieluch :-) na początku zakładaliśmy, że kupimy używane łóżeczko, ale na olx nie ma dużo ofert, a ceny nie są super atrakcyjne. I tak zaoszczedzamy już na wózku, foteliku itp. Teraz czas na pierwszy zakup czegoś nowego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 15:09

atdccwa173tcycke.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala daj potem znać jak pierwsze wrażenia, jak już dojdzie Wam dostawka 🙂 Też chcę kupić tylko ciągle się waham jaką wybrać.

3i492n0aa33ktkto.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :-) dostawkę widziałam już na żywo w sklepie. Zrobiła dla mnie bardzo pozytywnie wrażenie. Wahałam się pomiędzy tańszą opcja dream, ale ten model ma siatkę tylko z jednej strony, a magic z dwóch. Dodatkowo system obniżania boku w magic wydaje się być wygodniejszy.

Franiczka_ lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Oluś ma już 835 gram i ma się dobrze ;) U mnie też wszystko ok, szyjka zamknięta i ma 34 mm, wyniki glukozy bardzo dobre. Następna wizyta za 4 tygodnie.

Sweetcake, Franiczka_, AgataAgatka, tygrysek7773, oloowa2709, Ania81, Inka7, ultraviolet, Olinda, Vagabond, werni, Edward1, _Hope, BlackRose 89, Lavendowa lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, super :)

Ja jutro na glukoze i az sie boje...

Clover lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam właśnie z wizyty. Maleństwo ładnie rośnie 😊 i tyle dobrych wieści. Szyjka mięciutka 1.7cm 😞 do tego cholestaza. Ubłagałam, żeby nie zostawiła mnie w szpitalu. Dostałam dodatkowe leki i sterydy, mam czas na poleżenie w domu do momentu odbioru wyników krwi. 😢😢
    A jutro obciążenie glukozą, tylko mam się nie ruszać z domu i leżeć 🤔
    Więc Inka łącze się w trudach glukozowych.

Ania81, werni, Inka7 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet trzymaj się! Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć... Krzywą zrobią Ci w domu? Jak wykryto tą cholestazę?

ultraviolet lubi tę wiadomość

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze🍀🍀🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet polubilam, bo mnie juz tez cholestaza bierze wiec lacze sie w bolu i trudach.krzywa cukrowa mam w listopadzie, Ciekawe Co wyjdzie.
    Kochana lez i odpoczywaj, żeby wszystko bylo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah cholestaze wykrywa sie podczas badania krwi. Jednym z objawow jest swedzenie stop (podeszwy) oraz dloni (od srodka), jest to bardzo uciazliwe, nasila sie w nocy

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżę siódmy tydzień plackiem, tylko na wizyty i pobranie krwi wychodzę 😞 a szyjka chcę być "najpiękniejsza" malutka i płaściutka cholera. Dodatkowo cholestaza zwiększa ryzyko porodu przedwczesnego, więc nie mogę nic zrobić tylko leżeć i się modlić. Bo jak kiedyś wspomniałam, już byłam w takiej samej sytuacji z szyjką i cholerną cholestazą.
    Boję się szpitala, jak piekła 😞

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Hannah cholestaze wykrywa sie podczas badania krwi. Jednym z objawow jest swedzenie stop (podeszwy) oraz dloni (od srodka), jest to bardzo uciazliwe, nasila sie w nocy
    Ania mało obszarów wymieniłaś 😉 dodam przedramiona, łydki i piszczele, drapanie nie przynosi ulgi, tylko chorcowanie szczoteczką 🙈 lub jak pewna laska na oddziale pumeksem 🤦serio 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 19:46

Ania81 lubi tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet, bardzo mi przykro, że u Ciebie dalej kiepsko. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. Ściskam Cię mocno!

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Ja też wróciłam właśnie z wizyty. Maleństwo ładnie rośnie 😊 i tyle dobrych wieści. Szyjka mięciutka 1.7cm 😞 do tego cholestaza. Ubłagałam, żeby nie zostawiła mnie w szpitalu. Dostałam dodatkowe leki i sterydy, mam czas na poleżenie w domu do momentu odbioru wyników krwi. 😢😢
    A jutro obciążenie glukozą, tylko mam się nie ruszać z domu i leżeć 🤔
    Więc Inka łącze się w trudach glukozowych.

Trzymam za Was kciuki! Już jest z górki, wierzę,że wszystko dobrze się skończy. Czy czułaś jakieś objawy skracania się szyjki czy dopiero podczas badania to wyszło?

atdccwa173tcycke.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet bardzo mi przykro, wiem co przeżywasz i boję się jak Ty.
    U mnie szyjka się skracała, miałam bóle i częste stawianie się macicy ale po lekach przeszło. Niestety od kilku dni znów czuje mega ból w szyjce i dole brzucha.
    Wizytę mam dopiero 28.10 i boję się co będzie bo ostatnio na połówkowych miała 2.7cm.

Mój szpital zrobili jednoimiennym a szpitale w promieniu kilkudziesięciu kilometrów są przepełnione i już nie przyjmują pacjentów. Paranoja

hchy90bv5a4juf6w.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Trzymam za Was kciuki! Już jest z górki, wierzę,że wszystko dobrze się skończy. Czy czułaś jakieś objawy skracania się szyjki czy dopiero podczas badania to wyszło?
    U mnie szyjka skraca się już od ośmiu tygodni, jest poprostu słaba. Jednym z "objawów" jest wrażenie, że za chwilę urodzisz, że za chwilę wypadnie maleństwo oraz bolesne skurcze nawet podczas snu. Leki i leżenie powinno pomóc, niby pomaga, ale słabo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:48

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie też tak mam, jakby coś mi miało wypaść 😔 mi leki pomagały ale teraz znów to się dzieje

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Ania mało obszarów wymieniłaś 😉 dodam przedramiona, łydki i piszczele, drapanie nie przynosi ulgi, tylko chorcowanie szczoteczką 🙈 lub jak pewna laska na oddziale pumeksem 🤦serio 🙄

U mnie zawsze byly te dwa miejsca, teraz doszly lydki i piszczele. I tak drapanie nic nie pomaga, nawet szczoteczka malo. 🙈🙈. Ja pumeks tez przerobilam, przynioslo mi ulge na pare chwil🙈🙈🙈.
    Zapomnialam dodac, ze jak moje badania krwi wyszly niejedzoznaczne to dopiero usg potwierdzilo cholestaze. Teraz mam juz wszystkie objawy

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ