🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalkaRut wrote:Podaj mejla to wyślę Ci moja listę wyprawkowa razem z linkami. Wydaje mi się że jest całkiem okej.
-
Ja dzisiaj planuję pierwszy duży zakup - łóżeczko dostawne Chicco next2me magic 🤗. Długo wahałam się pomiędzy dostawnym a koszem mojżesza, jednak doszłam do wniosku, że dostawka będzie bardziej funkcjonalna. Do tego dorzucę parę kocyków i może pieluch
na początku zakładaliśmy, że kupimy używane łóżeczko, ale na olx nie ma dużo ofert, a ceny nie są super atrakcyjne. I tak zaoszczedzamy już na wózku, foteliku itp. Teraz czas na pierwszy zakup czegoś nowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 15:09
-
Jasne
dostawkę widziałam już na żywo w sklepie. Zrobiła dla mnie bardzo pozytywnie wrażenie. Wahałam się pomiędzy tańszą opcja dream, ale ten model ma siatkę tylko z jednej strony, a magic z dwóch. Dodatkowo system obniżania boku w magic wydaje się być wygodniejszy.
Franiczka_ lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie. Oluś ma już 835 gram i ma się dobrze
U mnie też wszystko ok, szyjka zamknięta i ma 34 mm, wyniki glukozy bardzo dobre. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Sweetcake, Franiczka_, AgataAgatka, tygrysek7773, oloowa2709, Ania81, Inka7, ultraviolet, Olinda, Vagabond, werni, Edward1, _Hope, BlackRose 89, Lavendowa lubią tę wiadomość
-
Ja też wróciłam właśnie z wizyty. Maleństwo ładnie rośnie 😊 i tyle dobrych wieści. Szyjka mięciutka 1.7cm 😞 do tego cholestaza. Ubłagałam, żeby nie zostawiła mnie w szpitalu. Dostałam dodatkowe leki i sterydy, mam czas na poleżenie w domu do momentu odbioru wyników krwi. 😢😢
A jutro obciążenie glukozą, tylko mam się nie ruszać z domu i leżeć 🤔
Więc Inka łącze się w trudach glukozowych.
Ania81, werni, Inka7 lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny leżę siódmy tydzień plackiem, tylko na wizyty i pobranie krwi wychodzę 😞 a szyjka chcę być "najpiękniejsza" malutka i płaściutka cholera. Dodatkowo cholestaza zwiększa ryzyko porodu przedwczesnego, więc nie mogę nic zrobić tylko leżeć i się modlić. Bo jak kiedyś wspomniałam, już byłam w takiej samej sytuacji z szyjką i cholerną cholestazą.
Boję się szpitala, jak piekła 😞
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Ania81 wrote:Hannah cholestaze wykrywa sie podczas badania krwi. Jednym z objawow jest swedzenie stop (podeszwy) oraz dloni (od srodka), jest to bardzo uciazliwe, nasila sie w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 19:46
Ania81 lubi tę wiadomość
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
ultraviolet wrote:Ja też wróciłam właśnie z wizyty. Maleństwo ładnie rośnie 😊 i tyle dobrych wieści. Szyjka mięciutka 1.7cm 😞 do tego cholestaza. Ubłagałam, żeby nie zostawiła mnie w szpitalu. Dostałam dodatkowe leki i sterydy, mam czas na poleżenie w domu do momentu odbioru wyników krwi. 😢😢
A jutro obciążenie glukozą, tylko mam się nie ruszać z domu i leżeć 🤔
Więc Inka łącze się w trudach glukozowych.
Trzymam za Was kciuki! Już jest z górki, wierzę,że wszystko dobrze się skończy. Czy czułaś jakieś objawy skracania się szyjki czy dopiero podczas badania to wyszło?ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Ultraviolet bardzo mi przykro, wiem co przeżywasz i boję się jak Ty.
U mnie szyjka się skracała, miałam bóle i częste stawianie się macicy ale po lekach przeszło. Niestety od kilku dni znów czuje mega ból w szyjce i dole brzucha.
Wizytę mam dopiero 28.10 i boję się co będzie bo ostatnio na połówkowych miała 2.7cm.
Mój szpital zrobili jednoimiennym a szpitale w promieniu kilkudziesięciu kilometrów są przepełnione i już nie przyjmują pacjentów. Paranoja -
Lalala wrote:Trzymam za Was kciuki! Już jest z górki, wierzę,że wszystko dobrze się skończy. Czy czułaś jakieś objawy skracania się szyjki czy dopiero podczas badania to wyszło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:48
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualnyultraviolet wrote:Ania mało obszarów wymieniłaś 😉 dodam przedramiona, łydki i piszczele, drapanie nie przynosi ulgi, tylko chorcowanie szczoteczką 🙈 lub jak pewna laska na oddziale pumeksem 🤦serio 🙄
U mnie zawsze byly te dwa miejsca, teraz doszly lydki i piszczele. I tak drapanie nic nie pomaga, nawet szczoteczka malo. 🙈🙈. Ja pumeks tez przerobilam, przynioslo mi ulge na pare chwil🙈🙈🙈.
Zapomnialam dodac, ze jak moje badania krwi wyszly niejedzoznaczne to dopiero usg potwierdzilo cholestaze. Teraz mam juz wszystkie objawy