🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam zamiar laczyc kp z mm. Zawsze tak robilam i dla mnie zawsze sie sprawdzalo super.
Ja uwazam, ze nie ma co poddac sie presji otoczenia w sprawie karmienia. To maluszkowi i mamie ma byc dobrze. Karmienie nie powinno byc stresujace dla zadnej ze stron.Franiczka_, madiiiii, _Hope, werni lubią tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Ja mam zamiar laczyc kp z mm. Zawsze tak robilam i dla mnie zawsze sie sprawdzalo super.
Ja uwazam, ze nie ma co poddac sie presji otoczenia w sprawie karmienia. To maluszkowi i mamie ma byc dobrze. Karmienie nie powinno byc stresujace dla zadnej ze stron.teraz jest taki czas, ze jestem z dziećmi a za jakiś czas będzie inaczej. Taka kolej życia.
Edit. Piszę to jako spełniona zawodowo prawie 35ciolatka. Mi się już do niczego nie spieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 12:07
Ania81, ultraviolet, GrubAsia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja też już po badaniach 😊
Synek cały czas dwa tygodnie do przodu, 1670g wierciocha 😊 kilka dni temu był ułożony pupcią, dzisiaj główką 🤔 zobaczymy co jeszcze wymyśli. Szyjka 1,3..Ania81, Rucola, Sweetcake, Bajka15, madiiiii, kasia_1988, Angelika0507, _Hope, Majorka, werni, GrubAsia lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Inka7 wrote:Ultraviolet, no szyjka nie najdluzsza ale jala piekna waga
to chyba zebys sie az tak nie martwila
A szyjka się trochę wydłużyła, była ciut krótsza 😉
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualnyRucola moja cora na kp cierpiala bardzo z powodu brzuszka ( moim zdaniem nie mialam wystarczajco mleka albo tak bardzo brzuszek ja bol, bo po masazu przechodzilo na troszke) na mm byla zlotym dzieckiem.
Ja mam 3 starszakow wiec musze brac to tez pod uwage. Chce kp, ale nie bede sie stresowac jak bedzie mi zaciezko wszystko pogodzic -
Cześć
Jestem bardziej na marcówkach, bo termin mam na 3-5 marca, ale ze względu na cc luty jest jak najbardziej prawdopodobny. Podczytuję Was troszkę z ukrycia, ale przychodzę też z pytaniem. Czy któraś z Was ma problem z łożyskiem przodującym?
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
Ania81 wrote:Rucola moja cora na kp cierpiala bardzo z powodu brzuszka ( moim zdaniem nie mialam wystarczajco mleka albo tak bardzo brzuszek ja bol, bo po masazu przechodzilo na troszke) na mm byla zlotym dzieckiem.
Ja mam 3 starszakow wiec musze brac to tez pod uwage. Chce kp, ale nie bede sie stresowac jak bedzie mi zaciezko wszystko pogodzicAnia81 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
ultraviolet wrote:Ja też już po badaniach 😊
Synek cały czas dwa tygodnie do przodu, 1670g wierciocha 😊 kilka dni temu był ułożony pupcią, dzisiaj główką 🤔 zobaczymy co jeszcze wymyśli. Szyjka 1,3..#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ania81 wrote:Rucola moja cora na kp cierpiala bardzo z powodu brzuszka ( moim zdaniem nie mialam wystarczajco mleka albo tak bardzo brzuszek ja bol, bo po masazu przechodzilo na troszke) na mm byla zlotym dzieckiem.
Ja mam 3 starszakow wiec musze brac to tez pod uwage. Chce kp, ale nie bede sie stresowac jak bedzie mi zaciezko wszystko pogodzic
My też na kp przechodziliśmy przez straszne kolki. Niestety nic nie pomagałoMam nadzieję, że na mm będzie lepiej.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Franiczka_ wrote:Mnie to właśnie czeka. Brak pomocy. Mamy nie mam, siostra mieszka daleko, teściowa - szkoda gadać...
Ostatnio mam tak podły nastrój, że dzień w dzień chce mi się płakać 🥺😔
U nas tez będzie brak pomocy, jesteśmy w Berlinie sami 🤷♀️. Z jednej strony się cieszę, bo już w tym momencie przestarzałe rady matki doprowadzają mnie do szału, z drugiej wiem, ze fajnie by było jakby czasami ktoś pomógł. I moi rodzice i teściowie mówili ze wezmą urlop i przyjadą żeby pomoc, ale ja nie wiem czy do końca tego chce 😅. Tym bardziej ze codziennie położna będzie.
Co do ostatniego posiłku przy cukrzycy - właśnie wyszłam od mojej diabetolog i pytałam o to, bo zauważyłam ze mi (wartościom cukrów na czczo) bardziej odpowiada jak jem ostatni posiłek o 20.30/21 i mierze o 7, wiec ja przed snem nie jem nic (chyba ze byłabym głodna, to wtedy jasne). Przerwa wtedy jest co prawda te maksymalne 10 godzin, a nie 8, ale widzę po swoich cukrach ze tak jest u mnie lepiej. Moja diabetolog powiedziała (patrząc na wyniki z dwóch tygodni mierzenia) ze wszystko ok i nocna przekąskę mogę odpuścić. -
Rucola wrote:a jest jakieś rozwarcie czy krótka ale zamknięta?
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
ultraviolet wrote:Rozwarcie "na duży opuszek" 🤔 ok.1 cm. Cały czas się tak utrzymuje, póki co.
ultraviolet lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Najważniejsze, że jest stabilnie. Życzę Ci zebyś najpierw dotrwała do 34 bezpiecznego tygodnia a potem do 37go
Rucola lubi tę wiadomość
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualnyFraniczka_ wrote:Mnie to właśnie czeka. Brak pomocy. Mamy nie mam, siostra mieszka daleko, teściowa - szkoda gadać...
Ostatnio mam tak podły nastrój, że dzień w dzień chce mi się płakać 🥺😔
Na pocieszenie ja i maz jestesmy sami z nasza 3. Nikt nam nie pomoze jak nasze 4 malenstwo przyjdzie na swiat. Zawsze musielismy sobie radzic sami. Dacie rade dziewczyny. Przy drugim jest latwiej😄.Franiczka_, Rucola lubią tę wiadomość
-
My tez po wizycie wczoraj. Przeplywy, szyjka super, Młody wazy 1300 gram jakieś 10 dni do przodu...
Ja tez uważam,że kpi jest strasznie ciezka metosa i podziwiam dxieczyny które tak karmią. Ja rok kp corke i nie mogłam jesc nabiału poprosu twrdy dużych jak diabli i problemy brzuszkowe, synka karmilam 2 lata i tez myslalm ze brzuch i ryk przez nabiał odstawilam i nic nie pomogło. Od badań do badań okazało się że ma uczulenie na gluen. Wiec nie jadlam glutenu i nabiału i po 3 tygon8ach jak reka odjąc. Przy synku próbowałam mm ale bylo jeszcze gorzej. Żeby ulzyc dziecku bylam w stanie czymkolek karmić byleby nie cierpiało. Gluten i nabial moglam wlaczyc do swojej diety dopiero po 8 czy 9 miesiącach i wszystko minęło. Okazało się się miał tak wielka niedojrzałość jelitekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 13:46
Angelika0507, Bajka15, ultraviolet, GrubAsia lubią tę wiadomość