X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny. jeszcze będziemy na gorąco dawać sobie znać w lutym. udziela mi się 😃

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym planuję rodzić na razie porody rodzinne są odwołane, ale być może jeszcze przywrócą, na co liczę 🙂 Nie nastawiam się jednak za bardzo, żeby się tym nie denerwować niepotrzebnie jeśli okaże się, że jednak nie przywrócą. Chyba w żadnym szpitalu w mojej okolicy nie ma obecnie porodów rodzinnych.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas także są porody rodzinne i mam nadzieje, ze już tak zostanie.

Na święta zostajemy w DE, być może teściowie przyjadą, ale to zależy od tego czy nie będzie nagle zakazu przemieszczania jak na święta wielkanocne.

Tygrysku ja odkąd mam dietę cukrzycowa (miesiąc) nie przytyłam nic, a jedynie chudnę. W poniedziałek mam kontrole u gina, zapytam czy mimo wszystko jest to ok 🤔

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zważyłam dzisiaj dla odmiany na czczo z rana i okazało się, że jednak do tej pory mam na plusie 4,2kg 😄 bo szybciej ważyłam się wieczorem albo brałam pod uwagę wagę u lekarza, na której stałam w butach i często po obiedzie 🤷

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest coś co warto dodać do zamówienia w aptece? Pomijając oczywiście podstawowe rzeczy, czy coś się może przydać 🤔

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi ważne że dzieci rosną 😅 ja tam się cieszę, znowu wejdę w dżinsy trzy dni po porodzie 😅

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Mavi ważne że dzieci rosną 😅 ja tam się cieszę, znowu wejdę w dżinsy trzy dni po porodzie 😅

Nie moge sie doczekac az zaloze moje przedciazowe dzinsy. Nie pamietam kiedy mialam je ostatni raz na sobie, od dluzszego czasu chodze tylko w sukienkach albo leginsach xd

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    liliputkowo A które to szpitale ? jestem gotowa już wszędzie jechać nawet do Warszawy
    Nasz awaryjny szpital to Żelazna. Sprawdzaj sobie na stronie internetowej tam znajdziesz dokladne info. Jak sprawdziliśmy z mężem ze dwa tygodnie temu to chyba trzy szpitale w Wawie miały możliwość porodu rodzinnego Żelazna, Bródno i chyba Bielański. Ale też jestem zdania że do naszych terminów zmieni się wszystko jeszcze sto razy;)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Liliputkowo. oby szło ku lepszemu. muszę mieć męża

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziki dzik I się cieszę jak bedzie nadal zakaz odwiedzin 😂 szczerze nie chce by ktoś mnie odwiedzał.chce mieć spokój ,dojść do siebie bez zbędnych gapiow. Wykorzystac ten czas dla siebie I dziecka.Już też powiedziałam teściowej że pierwsze odwiedziny po miesiącu 😂 trochę tylko żałuję że mąż mi nie pomoże przy małej w szpitalu po cesarce no ale będzie miał obowiązek zająć się nasza starsza cora. A nie chce nikomu opieki nad nią powierzac. Także zacisne poslady I dam sobie radę sama w tym szpitalu.oby tylko za długo tam nie być. Tzn na pewno dam się wypisać jak stwierdze że jest ze mną wsio ok I że jestem w stanie funkcjonować jako tako. Po 1 cesarce byłam chyba 3 doby w szpitalu na własne życzenie. Wtedy po cesarce byłam w okropnym stanie fiz I psych i pełno osób przyjeżdżalo bo chcieli mała zobaczyć A ja czułam straszny dyskomfort przez ich obecność. Tu polozne macaja mnie po sutkach A tu pełno gapiow z rodziny 😂🙈🙈🙈nie to nie dla mnie, nigdy więcej 😂

Clover, Ania81, hannaha lubią tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wpadli do nas tescie I teściowa mi umyla wszystkie okna A mam ich z 26 😂 I wyprala zasłony.takze jestem jej mega wdzieczna. Niecierpie myć okien🙈🙈

hchys65go9cctdtm.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa, w pełni popieram Twoje zdanie jeśli chodzi o odwiedziny w szpitalu. Wprawdzie to będzie mój pierwszy poród, ale uważam, że pierwsze dni po porodzie to nie jest czas na pielgrzymki rodziny i znajomych do szpitala. Wątpię, że odwiedziny będą dozwolone, ale jeżeli tak by było, to ja i tak nie życzyłabym sobie nikogo oprócz męża.

Rucola, hannaha lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga tam gdzie rodzę jest sala odwiedzin i tylko tam można się zobaczyć. Ja byłam w jednoosobowej sali i nawet tam nie mógł być u mnie mąż. Raz go wpuścili tylko, żeby pomógł mi się umyć. Po pierwszym porodzie rodziłam w innym szpitalu i faktycznie cała zgraja mi się zwaliła na salę nawet przeziębiona siostra 🤦
    Edit: a co do Twojej teściowej, miła kobieta skoro pomaga Ci np umyć okna, może jednak przed miesiącem ją wpuścisz może Ci pomoże 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 19:48

Rucola lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że w Bródnowskim w lutym wznowią porody rodzinne.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, świetne rozwiązanie z tą salą odwiedzin. Nie wiedziałam, że w niektórych szpitalach takie są. Jeśli ktoś chce, to przyjmuje gości, ale nie snują się po salach - super 🙂

Kurczę, w sumie to chciałabym, żeby moja teściowa mi umyła okna 🤣 Ale ona to pewnie by chciała żebym to ja jej jeszcze umyła. Ostatnio wpadła na kawę akurat kiedy miałam bałagan i wystarczyło że popatrzyła tym swoim wzrokiem, a już poczułam się jak w szkole 🤣 No, ale trudno, robię w domu tyle, na ile mam siły. Dzisiaj akurat udało mi się prawie wszystko posprzątać, ale jestem już strasznie zmęczona. Mąż za to od rana dzielnie walczy z kładzeniem gładzi na ścianach w naszej sypialni. Możliwe, że za jakieś 2-3 tygodnie będziemy już tam mogli spać 🙂

Majorka, Rucola, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover a no mi też ktoś mógłby umyć okna 🤣
    A czego Twoja teściowa się spodziewała przychodząc bez zapowiedzi?
    My widzimy się zawsze jak siebie zapraszamy, raz zdarzyło się, że teściowie wpadli (wyjątkowa sytuacja) było to feralnie tak, że poprzedniego wieczoru zostawiliśmy z mężem syf, góra naczyń w zlewie, ubrania na krzesłach a mi głupio i szybko zaczęłam to zbierać i zmywać a teściowa kazała mi się nie wygłupiać (zdazylismy z mężem tylko złożyć łóżka i się ubrać bo to było z rana).
    Ja zazwyczaj słyszę ale to od mojej rodziny, że ja mam zawsze w domu porządek i zdziwienie jak przy dwójce dzieci. No, ale są dni, że mam w dupce i mam inne priorytety niż sprzątanie, ale wiadomo jak zapraszam gości tydzień przed to przecież musi być czysto 😃
    Poza tym mąż też sprząta 🙂

Rucola, Ania81, Clover lubią tę wiadomość

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Clover a no mi też ktoś mógłby umyć okna 🤣
    A czego Twoja teściowa się spodziewała przychodząc bez zapowiedzi?
    My widzimy się zawsze jak siebie zapraszamy, raz zdarzyło się, że teściowie wpadli (wyjątkowa sytuacja) było to feralnie tak, że poprzedniego wieczoru zostawiliśmy z mężem syf, góra naczyń w zlewie, ubrania na krzesłach a mi głupio i szybko zaczęłam to zbierać i zmywać a teściowa kazała mi się nie wygłupiać (zdazylismy z mężem tylko złożyć łóżka i się ubrać bo to było z rana).
    Ja zazwyczaj słyszę ale to od mojej rodziny, że ja mam zawsze w domu porządek i zdziwienie jak przy dwójce dzieci. No, ale są dni, że mam w dupce i mam inne priorytety niż sprzątanie, ale wiadomo jak zapraszam gości tydzień przed to przecież musi być czysto 😃
    Poza tym mąż też sprząta 🙂

O mam dokładnie tak jak ty:) no zdziwiona jestem podejściem teściowej Ale ona ma fiola na punkcie mycia okien przed świętami, uważa że to wstyd jak nie są pomyte😂 A wie że ja w ciazy nie będę ich myla. I tak się narobie na codzień sama dlatego wpadla mi pomóc. No powiem Wam że wszytsko zależy od mojego samopoczucia. Ja to jak się źle czuje to nie chce nikogo tylko meza. Jak się okaże że szybko dojdę do siebie to kto wie może pozwolę teściowej szybciej wpaść w odwiedziny😂 generalnie z mężem jestem 10 lat z tego 7 po ślubie.i nie miałam dobrych relacji z teściowa, Wkurzala mnie bo się zawsze bardzo mieszala I traktowala mnie jak gowniare I nie brała mojego zdania w ogóle pod uwagę.ja miałam 23 lata jak meza poznałam A on 30 lat.i długo to trwalo takie jej traktowanie mojej osoby.nawet decydowała o cukierkach dla dzieci na naszym slubie😂🙈🙈🙈 Ale zobaczyła Wkoncu że mam charakter taki A nie inny I się nie poddam w walce I Wkoncu odpuscila I zachowuje się ok wobec mnie. A ja wobec niej tez;) nie mówię do niej mamo Ale szanuje ja I toleruje

hchys65go9cctdtm.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tocze wojne z mezem, zeby umyl okna na swieta 😂

Ingaaa lubi tę wiadomość

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój połowę okien już pomył 😁 a mamy mieszkanie dwupokojowe 😂😂😂

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pomyje okna :) właśnie czytam że od 1 grudnia wznowili porody rodzinne w Bródnowskim super. Tylko ciekawe jak będzie z cc. We wtorek się spytam.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ