🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem_M wrote:U mnie też to będzie 2.dziecko, synek w październiku będzie miał 5 lat. W sumie to się cieszę, że już to jest taki duży chłopiec, więc chyba będzie ciut łatwiej. Moje szwagierki mają dzieci co 2 lata, i jak patrzę na nie, to nie żałuję że poczekałam 😅
VAGABONGD
Haha u mnie też nie powiem ale macierzyństwo to wyzwanie, zwłaszcza, że nie mam dużej cierpliwości;)jak sobie tak gdybałam aa fajnie mieć drugie to było ok a teraz jak to powoli.może stać się faktem to naprawdę jestem przerażona. A w sumie w tym cyklu tak sobie pomyślałam aa niech bedzie co ma być i patrzę a tu ciąża 🙈 nie sądziłam, że to wyjdzie tak raz dwa.
No nie wiem naprawdę jestem przerażona... i myślę o tych co mają 3 dzieci albo 4 i zastanawiam sie jak dają radę :o ja tu przy drugim już mam rozkminy, już myślę o tych pieluchach, zarwanych nocach.
Chociaż każdy mówi, że niby przy drugim to już inaczej.
Ja pamiętam, że przy 1 dziecku to ten okres do 6mies strasznie mi sie dlużył, dosłownie byłam jak zombie. Z perspektywy czasu, nie wiem kiedy te 5 lat zleciało 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 19:42
-
Catelyn wrote:U mnie też będzie drugie dzieciątko synek ma 4 lata i już od dawna mówi że chciałby mieć rodzeństwo
A u mnie jak sie zapytałam czy chce mieć rodzeństwo odpowiedź brzmi Nie. I dodała po co inne dziecko przecież mnie masz.
Ehhhh. To nie pociesza, choć tal naprawdę wśród swoich koleżanek rówieśników jest chyba w 1% dzieci, które nie mają rodzeństwa. -
Vagabond wrote:Moje dziecko bardzo chce miec rodzenstwo kilka razy juz mowil w przedszkolu ze bedzie mial braciszka i Panie mi gratulowaly. Myslalam ze padne ze smiechu 😂
To dobrze, że ma takie podejście bo jak to to będzie z moją to nie wiem...Czyli rozumiem, że Ty też jesteś tym faktem 2 trochę przerażona.
Ja codziennie myślę, że życie znowu się zmieni o 180 stopni a nie oszukujemy sie człowiek do dobrego się przyzwyczaja
Próbowałam z mężem o tym pogadać jakie mam obawy ale on jak to facet niestety nie rozumie. 1 ciążę zniosłam dobrze, ale cieszyłam się, że mam już wizyty i ten poród za sobą a nie powiem poród dla mnie to coś strasznego :o bez znieczulenia na zywca, coś okropnego i do dziś czuję ten ból jak o nim pomyślę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 19:53
-
U mnie to pierwsza ciąża, chociaż minęło półtora roku od podjęcia decyzji ze się staramy, aż się udało. Oboje mamy rodzeństwo i dla naszego bejbika tez byśmy chcieli w przyszłości. Póki co oswajamy się z obecną sytuacją i ja próbuje znaleźć rozwiązanie co dalej z moja kariera, jak to wszystko pogodzić 😅.
-
Czesc Dziewczyny! Podczytuje Was od kilku dni ale dopiero dzis po odebraniu trzeciej bety mam odwage sie przedstawic i przywitac ☺️ Chetnie do Was dolacze na najblizsze 9 miesiecy❤️
U mnie sytuacja na chwile obecna taka:
15.06. ⏸
16.06. Beta 194,8, prog 39
17.06. Brunatne plamienia -> duphaston 3x1
18.06. Beta 426,3
20.06. Beta 1057!
Strasznie sie przestraszylam plamieniami bo w zeszlym cyklu mialam ciaze biochemiczna ale wyglada na to ze tylko postraszyly a nie bylo to nic niebezpiecznego, mam nadzieje! W przyszlym tygodniu ide do gin mam nadzieje obejrzec juz przynajmniej pecherzyk!
Przy okazji - podpowiecie Jak ustawic sobie taka stopke jak macie? Nie moge ogarnac🙈Magddullina2, GrubAsia, Vagabond, kasia_1988, Clover lubią tę wiadomość
15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
dysiak wrote:Mój ostatni okres też byl 3 maja
Kogo to też będzie druga ciąża?
Ja powiem szczerze jestem troche przerażona , długo się biłam z myślami jedno czy dwójka bo starsza ma już 5 lat i się człowiek rozleniwił, już ma spokój z pieluchami, nieprzespanymi nocami a powrót do tego trochę mnie przeraża nie będę ukrywać, że znowu wszystko od początku.
Nie umiem sobie tego w głowie jeszcze poukładać.
Mamy córeczkę, która w październiku skończy 2 latka -
Bardzo fajna dyskusje poruszylyscie.... ❤️ U mnie decyzja o drugim dziecku również była bardzo szybko ponieważ nie chciałam dużej różnicy wieku między dziećmi, chciałam by mielo kogoś do zabaw i by się dogadywali... Między chłopcami różnica wieku to dokładnie 3 lata bez jednego miesiąca 🙂rocznikowo dwa bo jeden ze stycznia a drugi z grudnia 😉 teraz o trzecie z początku nie chciałam ale po pół roku jak młody skończył myślę sobie będzie to będzie, nie to nie, jak Bóg da ❤️ i zesłał nam cud do brzuszka, jak się urodzi chłopcy będą mieli 7i4lata z perspektywy czasu cieszę się że jednak to teraz dlatego że wiem że nie jest łatwo okiełznać 3 latka z maluchem wiszącym ciągle na piersi a jadł do 2.5roku na żądanie 🙂 Teraz bardzo się cieszę że starszy już trochę mi jakby pomoże, zabawi brata lub pobuja wózek 😉
Starszy synuś jest bardzo opiekuńczy i wrażliwy uwielbia maleńkie dzieci 😍 kiedyś mnie pytał czy będzie miał jeszcze brata lub siostrę, a teraz bardzo się cieszy i chciałby siostrę 🙃❤️😉 już mnie dopytuje czy będzie mógł dzidziusia trzymać i przytulać ❤️ mam nadzieję!!! 😍❤️🥰GrubAsia, Vagabond, Clover lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Magddullina2 wrote:Bardzo fajna dyskusje poruszylyscie.... ❤️ U mnie decyzja o drugim dziecku również była bardzo szybko ponieważ nie chciałam dużej różnicy wieku między dziećmi, chciałam by mielo kogoś do zabaw i by się dogadywali... Między chłopcami różnica wieku to dokładnie 3 lata bez jednego miesiąca 🙂rocznikowo dwa bo jeden ze stycznia a drugi z grudnia 😉 teraz o trzecie z początku nie chciałam ale po pół roku jak młody skończył myślę sobie będzie to będzie, nie to nie, jak Bóg da ❤️ i zesłał nam cud do brzuszka, jak się urodzi chłopcy będą mieli 7i4lata z perspektywy czasu cieszę się że jednak to teraz dlatego że wiem że nie jest łatwo okiełznać 3 latka z maluchem wiszącym ciągle na piersi a jadł do 2.5roku na żądanie 🙂 Teraz bardzo się cieszę że starszy już trochę mi jakby pomoże, zabawi brata lub pobuja wózek 😉
Starszy synuś jest bardzo opiekuńczy i wrażliwy uwielbia maleńkie dzieci 😍 kiedyś mnie pytał czy będzie miał jeszcze brata lub siostrę, a teraz bardzo się cieszy i chciałby siostrę 🙃❤️😉 już mnie dopytuje czy będzie mógł dzidziusia trzymać i przytulać ❤️ mam nadzieję!!! 😍❤️🥰
O kurczę 3, podziwiam ! Naprawdę. Ja bym świadomie się nie zdecydowala chyba człowiek robi się wygodny. A jak rekacja rodziny na kolejnego członka? Zazwyczaj ludzie różnie reagują.
Na każde kolejne chyba w ogóle większości ciężko się zdecydować bo juz kazdy wie jak to bywa z dziećmiMagddullina2 lubi tę wiadomość
-
Anetynka wrote:Przy okazji - podpowiecie Jak ustawic sobie taka stopke jak macie? Nie moge ogarnac🙈
Dziewczyny, widzę że u większości z Was jest to Wasza kolejna ciąża. Ja jestem w pierwszej i wszystko jest dla mnie takie nowe Też nie chciałabym w przyszłości dużej różnicy wieku między dziećmi, ale na razie się nie nastawiam na nic, bo nie wiadomo jak będzie, jednak od wielu czynników może to zależeć kiedy się zdecydujemy na kolejne dziecko. Na razie myślę tylko o tym, żeby teraz było wszystko w porządku. Między mną a moim młodszym bratem jest 5 lat różnicy, więcej rodzeństwa nie mam. Właściwie z bratem nie mam zbyt wiele wspólnego, ja od małego byłam zaradna a on z kolei to taki synuś mamusi. Do tej pory nie mam z nim dobrego kontaktu, ale nie wiem, na ile to kwestia różnicy wieku, a na ile kwestia różnicy charakterów.Anetynka lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Na górze strony są ustawienia, a w nich zakładka "społeczność" - jest tam okienko gdzie można stworzyć swój podpis. Możesz tam wstawić np. grafikę z odliczaniem. Ja mam ze strony https://www.suwaczki.com - można tam stworzyć swój własny suwaczek, a następnie skopiować kod do swojego podpisu
Dziewczyny, widzę że u większości z Was jest to Wasza kolejna ciąża. Ja jestem w pierwszej i wszystko jest dla mnie takie nowe Też nie chciałabym w przyszłości dużej różnicy wieku między dziećmi, ale na razie się nie nastawiam na nic, bo nie wiadomo jak będzie, jednak od wielu czynników może to zależeć kiedy się zdecydujemy na kolejne dziecko. Na razie myślę tylko o tym, żeby teraz było wszystko w porządku. Między mną a moim młodszym bratem jest 5 lat różnicy, więcej rodzeństwa nie mam. Właściwie z bratem nie mam zbyt wiele wspólnego, ja od małego byłam zaradna a on z kolei to taki synuś mamusi. Do tej pory nie mam z nim dobrego kontaktu, ale nie wiem, na ile to kwestia różnicy wieku, a na ile kwestia różnicy charakterów.
Ja sądzę że jednak dla większości to 1 bobo tylko się nie zdążyły wypowiedzieć
haa ja mam 3 rodzeństwa, 4ka w 5 lat - za dzieciaka masakra ale jak już każdy poszedł na swoje to fajnieMagddullina2 lubi tę wiadomość
-
Dysiak rodzina bardzo pozytywnie 😉 bałam się reakcji mojej mamy a tak jest szczęśliwa że aż sama w szoku jestem... Wiadomo ze nie będzie łatwo ale jakoś zawsze chciałam mieć 3 dzieci ❤️
I przyznam szczerze że nie do końca z początku byłam przekonana co do tego czy jednak chce mieć 3cie...Ale im dłużej nie było tym jakoś bardziej chciałam by jednak się pojawiło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 06:26
👩👦👦
👣2014
👣2016
Clover wrote:Na górze strony są ustawienia, a w nich zakładka "społeczność" - jest tam okienko gdzie można stworzyć swój podpis. Możesz tam wstawić np. grafikę z odliczaniem. Ja mam ze strony https://www.suwaczki.com - można tam stworzyć swój własny suwaczek, a następnie skopiować kod do swojego podpisu
Dziewczyny, widzę że u większości z Was jest to Wasza kolejna ciąża. Ja jestem w pierwszej i wszystko jest dla mnie takie nowe Też nie chciałabym w przyszłości dużej różnicy wieku między dziećmi, ale na razie się nie nastawiam na nic, bo nie wiadomo jak będzie, jednak od wielu czynników może to zależeć kiedy się zdecydujemy na kolejne dziecko. Na razie myślę tylko o tym, żeby teraz było wszystko w porządku. Między mną a moim młodszym bratem jest 5 lat różnicy, więcej rodzeństwa nie mam. Właściwie z bratem nie mam zbyt wiele wspólnego, ja od małego byłam zaradna a on z kolei to taki synuś mamusi. Do tej pory nie mam z nim dobrego kontaktu, ale nie wiem, na ile to kwestia różnicy wieku, a na ile kwestia różnicy charakterów.
Myśle że racja z różnica charakterów ja mam rodzeństwo młode i między nami spora różnica bo prawie 11i 13lat, teraz dopiero jak moja siostra ma 15 mamy bardzo dobry kontakt, wcześniej jakbym nie miała rodzeństwa a wręcz dzieci już od podstawówki 😝🙃 dopiero teraz czuję że mam rodzenstwo👩👦👦
👣2014
👣2016
U mnie to też 1sza ciąża a na dodatek bardzo wyczekiwana bo aż 5 lat🍀🤰
Zawsze mówiliśmy o jednym dziecku bo chcielibyśmy w przyszłości podróżować ale mój mąż ostatnio przebąkiwał że może to nie będzie jednak ostatnie? 🙈
Narazie oczywiście czekam na wizytę i informacje że wszystko z naszą krewetką jest w porządku ♥️ Wam życzę tego samego🤞Lolita, oloowa2709 lubią tę wiadomość
-
Pewnie to jak rodzeństwo razem sie potem dogaduje zależy od charakterów ale myślę, że wpływ ma też wychowanie. Znam rodzeństwa z mała różnica i nie dogadują się a znam z większa i jest super. Także nie ma tu chyba reguły.
Jak z waszymi objawami?
Ja miałam mdłości, które przeszły mi już, miałam gule w gardle której też już nie mam, bolał brzuch juz nie boli, mam ochotę na mięso a w 1 nie mogłam na nie patrzeć...
Jedyne co trochę sutki bolą i tyle.
Za pierwszym razem mdłości jak miałam to takie, że jak czegoś nie zjadlam to mnie tak ssało, że mało nie mdlałam a teraz... dziwne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 07:55
-
Sylwunia82 wrote:Dziewczyny mi tak brzuch wywalił przez te wzdęcia, że wyglądam jakbym arbuza połknęła😞1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️